Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז למי שלא שמע:

http://www.themarker.com/markets/1.3024864

מדובר על דמי ניהול וצבירה נמוכים משמעותית ממה שקרן הפנסיה מציעה לי היום ולכן יצרתי קשר עם הסוכן. ציפיתי שישכנע אותי לא לעבור (מן הסתם), רק הבעיה היא שאין לי אפשרות לדעת אם הטיעונים שלו משוחדים או לא...

הוא טוען את הדברים הבאים:

1) התשואה של הקרנות שזכו היא נמוכה משמעותית מכל המתחרות

2) אם אני עובר אני אצטרך להתנהל מול הקרן רק באמצעות האינטרנט (אין אפשרות לשוחח עם סוכן)

3) מאזן אקטורארי - הוא טוען שבגלל שבמדובר בקרן "ברירת מחדל" רוב השותפים בקרן יגיעו ממקצועות שיותר נוטים לתבוע קצבאות נכות ולכן הקופה תצטרך להשלים חוסרים משאר החברים

לטענתו, בגלל שיקולים אלו, דמי הניהול הנמוכים יתקזזו עם ההפרש שבין קרנות הפנסיה.

מישהו יכול לשפוך אור על הנושאים האלו...?

פורסם

הוא לא טועה בסך הכל.. קרן ברירת מחדל מכוונת לשכבות החלשות שמשתכרות את השכר הנמוך ביותר במשק. תחשוב לבד עד כמה העמיתים בקרן איתנים תעסוקתית ופיננסית. לא מדובר בפנסיה תקציבית ולא בקרן זכויות, אתה אוכל את כל החרא של כולם בסך הכל.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

זה סיכון. אם הקרן תגדל ותהיה גדולה, המאזן האקטוארי לא ייפגע רבות. אם הקרן תהיה קטנה, ורובה יהיו פועלי בניין, אתה בבעיה.

לגבי להתנהל ישירות מול הקרן והתשואה, זה שטויות. גם עם סוכן אתה מתנהל מול קיר בטון. והתשואה בקרן הזו היא למעשה העדר דמי ניהול (במיוחד מהצבורה), שלאורך זמן יכול להוליד עוד כמה עשרות אלפים "תשואה".

הייתי מחכה לקפוץ כרגע למים.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...