Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השריפה שפרצה שבוע שעבר בבנין רב קומות ברמת גן,

ניזכרתי באירועי ה 9/11 שקרו בארה"ב. ניזכרתי בשידורי החדשות (גם אצלנו) שנמשכו מספר ימים ברצף, וניזכרתי גם שהייתי אז ילד תמים בתיכון שלא מבין כלום מהחיים שלו אבל כבר אז היה נראה לי לא הגיוני שמגדלים בסדר גודל כזה קרסו לתוך עצמם כתוצאה מדליקה.

אז התחלתי לקרוא קצת, לראות סרטונים ביוטיוב מהמקרה, סרטים שקשורים לעניין כמו "טיסה 93" וכמובן שהגעתי לסרט שחובה צפיה לפי דעתי לכל אחד "loose change" המספר על מספר השתלשלויות שנותרו ללא מענה מהמקרה ההוא.

דוגמאות:

* קריסה של בניין 7, בזמן שבניינים אחרים שהיו קרובים יותר, וקלים יותר - פשוט נשארו לעמוד איתן.

* הפרשנויות בדיווחים הראשוניים שנעלמו אחר מספר שעות כך כאילו לא היו.

* הפיצוצים המשניים בקומות הראשונות של הבניין, ויש עדויות ויזואליות וקוליות לאותם פיצוצים. שעד היום הממשל בארה"ב מנסה להשתיק לגביהם.

* הקופסאות השחורות שנעלמו ונמצאו אחרי מספר שנים. ועד היום אף אחד לא הצליח לחלץ מהן את התוכן.

* המספר הרב של הנוסעים שהצליחו להוציא שיחות ברורות מהנייד בזמן טיסה (שנת 2001 כן?) ותיעוד מוקלט של השיחות המקריות הללו.

* העלמות חלקי המטוסים המרוסקים של טיסות 93, ו 11 שהתרסק לתוך הפנטגון. וכמובן אין שום עדות מצולמת להתרסקות למרות שהיו מספר מצלמות ממלכתיות באיזור. בכל זאת פנטגון...

* והנושא הכי מדובר - התכת הפלדה שהחזיקה את הבניין בגלל דלק מטוסים שבער למשך פחות משעה ב 800 מעלות צלזיוס. וגם, הרבה ממנו פשוט עף אל מחוץ לבניין.

לא יודע, בדרך כלל אני סקפטי לגבי ממציאי התאוריות האלו. אבל הפעם באמת נראה שנשארו הרבה שאלות רציניות שנותרו ללא מענה.

ממליץ לכל אחד שיש לו זוג עיניים ושכל ישר, לצפות בסרט הנ"ל ולקרוא קצת מסביב. נראה שבאמת יש דברים בגו.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלי להתייחס לטענות הספציפיות שהעלת פה (והופרכו כולן), אתה יכול לקרוא פה, למה קונספירציה כזו היא כמעט בלתי אפשרית:

https://sharp-thinking.com/2014/03/18/%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%A7-%D7%95%D7%90%D7%A3-%D7%90%D7%97%D7%93-%D7%9C%D7%90-%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%A4%D7%94/

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

מנסה שוב (מהנייד)

https://sharp-thinking.com/2014/03/18/%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%A7-%D7%95%D7%90%D7%A3-%D7%90%D7%97%D7%93-%D7%9C%D7%90-%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%A4%D7%94/

עריכה: לא מצליח...

חפש בגוגל: חשיבה חדה קונספירציית ענק

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

BS

לכל מה שציינת יש הסברים פשוטים והגיוניים, לא מצריכים שום תאוריית קונספיקציה.

"העלמות" שרידי המטוסים והעדר קופסאות שחורות או חודר קריאות הנתונים - הכל מוסבר על ידי הטמפרטורות הגבוהות מאד בהתרסקויות ובשריפות שפרצה בעקבותיהן.

שיחות סלולר - חביבי, הרשת הסלולרית הודגמה לראשונה ב-1973, ב-2001 היו כבר רשתות פרושות היטב .

ההתרסקות בפנטגון - דווקא מתועדת היטב במצלמות אבטחה, אמנם בקצב רענון די איטי, אבל זה מתאים לעלויות אמצעי הזכרון באותם ימים.

התכת הפלדה מוסברת היטב על ידי הבערה הממושכת והעדר מיגון על הקורות.

בקיצור - שלח את תאוריות הקונספירציה לא לפח אלא ישירות למזבלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה שלי עם רוב הטענות של תיאורית הקונספירציה שהן מתבססות על כשל לוגי אד הומינם.

ז"א, לוקחים מומחה כלשהו, שאומר :

קריסה של בניין 7, בזמן שבניינים אחרים שהיו קרובים יותר, וקלים יותר - פשוט נשארו לעמוד איתן.

הקופסאות השחורות שנעלמו ונמצאו אחרי מספר שנים. ועד היום אף אחד לא הצליח לחלץ מהן את התוכן.

והנושא הכי מדובר - התכת הפלדה שהחזיקה את הבניין בגלל דלק מטוסים שבער למשך פחות משעה ב 800 מעלות צלזיוס. וגם, הרבה ממנו פשוט עף אל מחוץ לבניין.

הוא כמובן לא היה נוכח במקרים, לא נוכח בנסיבות, ולא יודע את כול הפרטים. אבל הוא מומחה. ולכן דעתו מתוקף המומחיות שלו הרבה יותר נחשבת משל אדם פשוט, ולכן יש לקבלה בכול מקרה.

אבל אם נצא מעבר לפרטים הפשוטים, ונסתכל על התמונה הכוללת:

בשביל מבצע כזה- החדרת פצצות, השתלטות על מטוסים, הסתרת דברים, משחק טוב. כול זה ידרוש המון המון כוח אדם. האם באמת ניראה לך שכול כך הרבה אנשים יהיו שותפים לזה ואף אחד לא ידבר? לא ימסור הצהרה ? לא יצייץ?

אם הממשל האמריקאי רצה להרוג כול כך הרבה אנשים בשביל לצאת למבצע, לא היה יותר פשוט לפוצץ את הבניינים ולהגיד שטרוריסטים החדירו פצצות? אמנם 2 מטוסים שנכנסו בתוך בניין זה הרבה יותר גרנדיוזי, אבל ככה או ככה 4000 אלף הרוגים לא היו הולכים ברגל, וארה"ב הייתה פולשת לאפגניסטן בכול מקרה.

פורסם

זה ידוע ש-9/11 נעשה ע"י משפחת בוש, אלביס פרסלי וטופאק.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

קראתי, והכתבה הזו בעצמה מבוססת על אנחה מסוימת שלא בהרכח נכונה.

למשל, מדברים על כך שבשביל לשתול את הפצצות בבניינים היו צריכים לערב כמות מסויימת של אנשים שישמרו על שתיקה - הנה, תאוריה נוספת: מי אמר שהפצצות לא הוטמנו שם בסמוך לזמן הבניה ורק המתינו להפעלה ביום מן הימים?

בכלל, כל השלילה שלו לגבי הנושא מבוססת על אנחת יסוד שאין סיכוי סביר שכל כך הרבה אנשים שמרו על שתיקה במשך כל כך הרבה שנים. תחשוב על זה: כמה גופי ביון יש בישראל מדינתו הקטנה? כמה אנשים מעורבים? על כמה מהמבצעים יצא לך ולי לשמוע עד היום.

בקיצור, המאמר הזה לא שלל כלום.

אולי הקונספירציה לא 100 אחוז נכונה. אך תסכים שיש שם הרבה שאלות קונקרטיות שנשארו פתוחות וללא שום הסבר משכנע?

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

מי אמר שהפצצות לא הוטמנו שם בסמוך לזמן הבניה ורק המתינו להפעלה ביום מן הימים?

אז אתה טוען שיכול להיות שבשנות ה-70 המוקדמות הותקנו פצצות בתוך המגדלים, נשארו ללא תחזוקה במשך 30 שנה, ורק אז פוצצו? במקומך לא הייתי מבלה בעזריאלי.

אתה מקשיב למה שיוצא לך מהמקלדת?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
קראתי, והכתבה הזו בעצמה מבוססת על אנחה מסוימת שלא בהרכח נכונה.

למשל, מדברים על כך שבשביל לשתול את הפצצות בבניינים היו צריכים לערב כמות מסויימת של אנשים שישמרו על שתיקה - הנה, תאוריה נוספת: מי אמר שהפצצות לא הוטמנו שם בסמוך לזמן הבניה ורק המתינו להפעלה ביום מן הימים?

בכלל, כל השלילה שלו לגבי הנושא מבוססת על אנחת יסוד שאין סיכוי סביר שכל כך הרבה אנשים שמרו על שתיקה במשך כל כך הרבה שנים. תחשוב על זה: כמה גופי ביון יש בישראל מדינתו הקטנה? כמה אנשים מעורבים? על כמה מהמבצעים יצא לך ולי לשמוע עד היום.

בקיצור, המאמר הזה לא שלל כלום.

אולי הקונספירציה לא 100 אחוז נכונה. אך תסכים שיש שם הרבה שאלות קונקרטיות שנשארו פתוחות וללא שום הסבר משכנע?

:shock:

פורסם

אל תקחו קשה, לא אמרתי שזה מה שקרה. פשוט העלתי עוד אפשרות שאולי קיימת (ואולי לא). אבל העובדות קיימות.

היו פיצוצי משנה בקומות התחתונות. יש עדויות מוקלטות של אנשי הכיבוי, אנשים ששהו בתוך המבנה, ואפילו צילומי וידאו שלהם.

ברור שקשה להאמין, אך עדיין - איך אין שום הסבר הגיוני לפיצוצים האלו?

כמו כן, תיעודים של הפלת מבנים באופן מבוקר נראים דומים מאוד לאופן שבו קרסו המגדלים.

יש עוד הרבה, באמת שגם אני ניגשתי לצפות סקפטי לחלוטין ועובדה שכרגע זה מעלה מספר תהיות שלא חשבתי עליהן קודם.

פורסם

וההבדל בין פתי שמחפש תיאוריות בסגנון של נעיצת חץ וציור מטרה סביבו לבין אדם נבון הנעזר בתער של אוקהם לבחירה מבין שלל האפשרויות השונות...

אל תיקח את זה אישי, אבל לחשיבה ביקורתית חייבים להיות שני צדדים. אי אפשר רק לזרוק שאלות פתוחות. יש דבר כזה היגיון פשוט, במיוחד באירוע שתועד בצורה כל כך מקיפה על ידי מצלמות של אנשים פשוטים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...