Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין מה להשוות צריכה של היברידית לצריכה של בנזין או דיזל מקבילה,

היברידי תמיד יהיה הרבה יותר חסכוני.

מי שחושב שלא, ועדיין חי בדעות קדומות, מפסיד כל יום כסף... :lol:

בתור בעלים של CT200 ועוד כמה רכבים, וגם בוגר ג'אז היברידית, והרשה לי לחלוק עליך. הכל תלוי בשימושים. לקסוס צורכת בדיוק אותה כמות דלק כמו ds3 turbo בנסיעות ארוכות על כביש 6 במהירות שעולה על 120. אבל הגיר הרציף נחנק וצורח, מה שהופך את החווה הרבה פחות נעימה. בכל יום נתון אני אבחר טורבו בנזין לנסיעה ארוכה ואסע לסידורים בעיר עם היברידית.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
1. שום מכונית עם מנוע בנזין לא מגיעה לצריכה של *מקבילתה* ההיברידית. לרוב גם דיזל לא.

2. רוב ההיברידיות מחזיקות עם הסוללה מעל 10 שנים. מי אמר שהבחור מתכוון להחזיק אותה כל כך הרבה זמן?

לחילופין, אני יכול לטעון שברכב דיזל כנראה שיצטרך להחליף טורבו אחרי תקופה כזו.

3. בולשיט. אין קרינה, נבדק יותר מדי פעמים על ידי יותר מדי גורמים.

רכב דיזל שנוסע נסיעות קצרות בתוואי עירוני יכול להיות הרבה יותר יקר, בגלל מסנן חלקיקים שצפוי להיסתם.

לרכב עירוני אין יותר חסכוני מהיברידי (חוץ מחשמלי).

1. לא מדויק : למשל ג'אז היברידית 1.3 : נתוני צריכת דלק אמיתים 18.5 קמ"ל. אני בעלים של ג'אז אטמוספרית , ויכול לומר לך שהצריכה לא רחוקה מכך (תלוי באופי הנסועה) , כמובן שלהיברידית יש יתרון אם אתה נוסע רק בעיר\פקק , בנסיעה בין עירונית אין יתרון משמעותי. גם אם יש יתרון (קל) להיברידית מסויימת על פני אטמוספרית מקבילה , היתרון לא משמעותי עד כדי כך , מאידך החסרונות משמעותיים.

2. הנה דוגמא שמראה רכב שמתה לו הסוללה אחרי 3 שנים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600086-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A1-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%93-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%D7%9F/page4

וגם אם בתיאוריה הסוללה מחזיקה 10 שנים (מה שלא נכון) זה לא משנה : כשתבוא למכור את האוטו , נאמר אחרי 7 שנים , הקונה ישמח לרכוש רכב עם פג תוקף של 3 שנים?

3. יש מחקרים לכאן ולכאן , אני יכול להביא לך מלא מחקרים משנות השישים שמוכיחים שסיגריות לא רק שאינן מזיקות , אלא אפילו בריאות. מי מממן את המחקרים?

היית נותן לילדיך לשבת על סוללה שפולטת קרינה במשך שעות בשבוע? אני לא .

פורסם

1. איזה חסרונות?

2. בכתבה שנתת, זו בעיקר טיפשות של הקונה. כמה רכבים תקולים אנשים קונים מליסינג? מפתיע, אבל חלקם אפילו לא היברידיים!

3. הילד שלך מחזיק סמארטפון או טאבלט? כמה שעות ביום הוא משחק איתו? וכמה שעות הילד שלך נוסע איתך ברכב כל יום? אז די...

4. כשתרצה למכור את הג'אז שלך, רוב הקונים יעדיפו את גרסת ההייבריד, לא משנה בן כמה הרכב. זה המצב - כשיש גרסת הייבריד וגרסת בנזין, הבנזין תימכר משמעותית מתחת למחירון.

בהיר לי לחלוטין שאיני הולך לשכנע אותך, אז אתה צודק. תמשיך לקנות רכבי בנזין. רק אל תמכור את הלוקשים שלך לאנשים תמימים.

פורסם (נערך)

המקרה של ג'אז יוצא דופן, כי מדובר ברכב קטן בו גרסת הבנזין הרגילה חסכונית במיוחד.

במקרה של ג'אז הייתי בוחר בדגם בנזין ולא היברידי, כי גם הבגאז' יותר גדול וגם ההפרש בצריכת הדלק לא רציני, וגם אין את הסוללה שיום אחד צריך להחליף בעלות גבוהה יחסית. ואולי אתה לא יודע - ג'אז בנזין מבוקשת יותר בתור משומשת מאותו השנתון. היא יותר נדירה כי היתה יקרה יותר מאשר היברידית בתור חדשה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
1. איזה חסרונות?

2. בכתבה שנתת, זו בעיקר טיפשות של הקונה. כמה רכבים תקולים אנשים קונים מליסינג? מפתיע, אבל חלקם אפילו לא היברידיים!

3. הילד שלך מחזיק סמארטפון או טאבלט? כמה שעות ביום הוא משחק איתו? וכמה שעות הילד שלך נוסע איתך ברכב כל יום? אז די...

4. כשתרצה למכור את הג'אז שלך, רוב הקונים יעדיפו את גרסת ההייבריד, לא משנה בן כמה הרכב. זה המצב - כשיש גרסת הייבריד וגרסת בנזין, הבנזין תימכר משמעותית מתחת למחירון.

בהיר לי לחלוטין שאיני הולך לשכנע אותך, אז אתה צודק. תמשיך לקנות רכבי בנזין. רק אל תמכור את הלוקשים שלך לאנשים תמימים.

1.מניתי את החסרונות:פג תוקף,קרינה ,פחות מקום בתא מטען , וכו

2. הסוללה נגמרה, זה יקרה בכל רכב היברידי מתישהוא,כבר דנו בזה.

3.ילדי לא מחזיקים סמארטפון.חוצמזה זו השוואה לא במקום,הקרינה מהסוללות חזקה בהרבה מהקרינה מסוללה של טאבלט.

4.ג'אז לא קיימת בארץ בגרסא ההיברידית (כנראה היא היתה מוצלחת כ''כ שהיבואן הפסיק להביא אותה) אלא רק הבנזין, אז מה שאמרת פשוט לא נכון.

אבל גם אם הייתה ג'אז היברידית: היית קונה היברידית בת 8 , בלי אחריות לסוללה? אני לא.

ואני לא מוכר כלום לאף אחד, רק אומר את דעתי האישית.

פורסם

אז בגלל דעתך אתה תמשיך לנסוע בבנזין רגיל ולשרוף כסף.

גם זה קורה...

בתור בעלים של CT200 ועוד כמה רכבים, וגם בוגר ג'אז היברידית, והרשה לי לחלוק עליך. הכל תלוי בשימושים. לקסוס צורכת בדיוק אותה כמות דלק כמו ds3 turbo בנסיעות ארוכות על כביש 6 במהירות שעולה על 120. אבל הגיר הרציף נחנק וצורח, מה שהופך את החווה הרבה פחות נעימה. בכל יום נתון אני אבחר טורבו בנזין לנסיעה ארוכה ואסע לסידורים בעיר עם היברידית.

רק שאתה לא נוסע רק על כביש 6 ב-120, מאמין שאתה לא גר בצד הכביש וצריך לנסוע לא רק על כביש 6.

שורה תחתונה, היברידי תמיד יהיה חסכוני יותר.

אתה יכול לא לאהוב את הגיר, המושבים והמנוע אבל כשמדברים על צריכת דלק אין מה לעשות...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

שוב. תלוי איפה. כמו שאמרתי. במשולש גנות-גלילות-גהה אני אסע רק עם היברידי. לשיוט ארוך אני אסע רק עם בנזין ואשרוף אותה כמות הכסף ואהנה הרבה יותר.

פורסם
1. לא מדויק : למשל ג'אז היברידית 1.3 : נתוני צריכת דלק אמיתים 18.5 קמ"ל. אני בעלים של ג'אז אטמוספרית , ויכול לומר לך שהצריכה לא רחוקה מכך (תלוי באופי הנסועה) , כמובן שלהיברידית יש יתרון אם אתה נוסע רק בעיר\פקק , בנסיעה בין עירונית אין יתרון משמעותי. גם אם יש יתרון (קל) להיברידית מסויימת על פני אטמוספרית מקבילה , היתרון לא משמעותי עד כדי כך , מאידך החסרונות משמעותיים.

2. הנה דוגמא שמראה רכב שמתה לו הסוללה אחרי 3 שנים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600086-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A1-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%93-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%D7%9F/page4

וגם אם בתיאוריה הסוללה מחזיקה 10 שנים (מה שלא נכון) זה לא משנה : כשתבוא למכור את האוטו , נאמר אחרי 7 שנים , הקונה ישמח לרכוש רכב עם פג תוקף של 3 שנים?

3. יש מחקרים לכאן ולכאן , אני יכול להביא לך מלא מחקרים משנות השישים שמוכיחים שסיגריות לא רק שאינן מזיקות , אלא אפילו בריאות. מי מממן את המחקרים?

היית נותן לילדיך לשבת על סוללה שפולטת קרינה במשך שעות בשבוע? אני לא .

1. הונדה זאת דוגמה לא מוצלחת לרכבים היברידיים, המערכת שלהם הרבה פחות מתקדמת מזו של טיוטה ולכן גם החיסכון הוא הרבה פחות משמעותי.

ולכן למשל בג'אז ההפרש באמת לא כזה מוצדק, אבל זאת דוגמה אחת ספציפית. תשווה למשל צריכת דלק של פריוס \ אוריס הייבריד למשפחתית רגילה הפערים יהו מאוד גדולים בצריכת דלק, אז נכון יש גם tsi למשל אבל זה עדיין לא אותה סקלה של צריכת דלק. רק דיזל מודרני יכול להתחרות בצריכת דלק מול היברידית וגם שם יש רכיבים יקירים, טורבו, מסנן חלקקים, משאבת סולר יקרה ועוד.

2. שוב מדוגמה אחת ספציפית אין להסיק על הכלל, אורך חיים הממוצע של הסוללות ברכבי הייבריד הוא באמת באזור 10 שנים +-.

לגבי פג תוקף, אתה מציג את זה בצורה דמגוגית. כל רכב בין 7-10 שנים הוא כבר בחזקת סימן שאלה עבור הרבה מאוד מכלולים ברכב. מה עם למשל גיר, ראש מנוע, טורבו (ברכבים מסוימים), חיישנים ועוד שאר צרות. האם רק רכבי הייבריד מתקלקלים אחרי פרק זמן שכזה? ממש לא. יתרה מזאת עלות הסוללות הולכת ויורדת עם הזמן וניתן גם לשפץ סוללה באופן חלקי (להחליף רק חלק מהתאים) בסכום נמוך יותר.

3. זה קצת מצחיק אותי כל הדיבורים על קרינה, אנשים כל היום תקועים בסמרטפון\טבלאט\מחשב שלהם ויושבים בבית מול קירות מלאים בחוטי חשמל עם מתח גבוה שמעל הראש יש להם עוד איזה אנטנת לווין של YES אבל מה הם פוחדים מקרינה של רכב הייברידי, GIVE ME A BREAK. אגב גם ברכב רגיל יש קרינה סתם שתדע.

• תוכן חדש...