Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

3 חודשים מאז שקיבלתי את הקוגה, כמעט 5000 ק"מ - פעם שלישית שאני ניגש למלא אויר בגלגלים ואין צורך - הלחץ לא ירד. לא זוכר שזה קרה לי בעבר. מה ההסבר?

פורסם (נערך)

תבדוק עם מד לחץ אויר, ולא עם המד של תחנת הדלק הוא לא מדוייק.

תקנה מד לחץ אויר מאיביי. Air Pressure Gauge Tester

עריכה אחרונה על ידי d300
פורסם (נערך)

זה כי אתה לא מכניס את הצמיג ל"מצב בדיקה"

Tire_valve_stem-cap_off.jpg

במרכז השסתום ישנו מעין כפתור קטן (בדומה לתמונה), כשאתה עומד ליד צינור הניפוח בתחנת הדלק (חשוב לעשות את זה רק שם!) תלחץ עליו למשך כמה שניות עם מברג קטן, בזמן הלחיצה אתה תשמע סוג של שריקה, זה אומר שמחשב הגלגל מכין את הצמיג למצב "בדיקה".

אחרי ששיחררת את הכפתור הקטן, חבר את צינור הניפוח ותבדוק אם צריך למלא או שלא.

אי הכנסת מחשב הגלגל למצב "בדיקה" נותנת לך אינדיקציה שגוייה לגבי לחץ האוויר שיש בצמיג.

אבל כאמור, זה קריטי לעשות את זה רק כשאתה עומד ליד צינור ניפוח האוויר בתחנת הדלק!

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

עוד תאוריה - לפני 3 חודשים מזג האויר היה קר יותר. לפי חוקי הטרמודינמיקה, לחץ האויר עולה כפונקציה של הטמפרטורה, בגלל זה מודדים אותו כשהצמיג קר. על כן ב 3 חודשים שחלפו גם אם הייתה בריחת אויר (ותמיד יש, המולקולות של האויר בורחות לאט לאט דרך הצמיג), הרי שבשל עלית הטמפרטורה לחץ האויר שנותר עלה.

ובגלל זה ככלל, כל שינוי טמפרטורה גוזר שינוי בלחץ האויר. הכי קריטי זה בחורף, כשהטמפרטורות יורדות לחץ האויר יורד באופן דרסטי ולכן מומלץ לעקוב אחרי זה במיוחד בימים הקרים בחורף.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם
עוד תאוריה - לפני 3 חודשים מזג האויר היה קר יותר. לפי חוקי הטרמודינמיקה, לחץ האויר עולה כפונקציה של הטמפרטורה, בגלל זה מודדים אותו כשהצמיג קר. על כן ב 3 חודשים שחלפו גם אם הייתה בריחת אויר (ותמיד יש, המולקולות של האויר בורחות לאט לאט דרך הצמיג), הרי שבשל עלית הטמפרטורה לחץ האויר שנותר עלה.

ובגלל זה ככלל, כל שינוי טמפרטורה גוזר שינוי בלחץ האויר. הכי קריטי זה בחורף, כשהטמפרטורות יורדות לחץ האויר יורד באופן דרסטי ולכן מומלץ לעקוב אחרי זה במיוחד בימים הקרים בחורף.

yeahsciencebitch.jpg

פורסם

ייתכן מאוד ובמידה והצמיג תקין, חדש אין מכות בגאנט וכו', בהחלט יכול להשמר לחץ אוויר לאורך מספר חודשים והתנודות יהיו ב 1-2 PSI במקרה הטוב. אבל תהיה ירידה כלשהי ובתנאי שהבדיקה מבוצעת באופן אחיד.

1. אתה חייב לבדוק על הבוקר לאחר שהרכב חונה במקום קריר מקורה, ללא נסיעה, עם מדיד תקין את הלחץ בצמיגים.

2. לא בודקים לחץ אוויר לאחר נסיעה מכיוון שהלחץ גדל בעד 10% ויותר תלוי במזג האוויר, עומס הנסיעה וכו' ולכן, תמיד יהיו מספר PSI נוספים. נכון, עדיין אם ישנה ירידה, תהיה ירידה גם במספר היחסי שאמור להיות מוצג.

3. ברוב התחנות, מכשיר הניפוח מזייף באחוזים די גבוהים ולכן, הוא ממש לא אינדיקציה, בחלקם אני מראש יודע שאני צריך למלא 2-3 PSI יותר וזה ייתן לי את מה שאני צריך.

4. להחזיק מכשיר לבדיקת לחץ אוויר בבגאז שגם יודע להוריד לחץ אוויר בהתאם בלחיצץ כפתור שחרור, זה מעולה.

פורסם
ייתכן מאוד ובמידה והצמיג תקין, חדש אין מכות בגאנט וכו', בהחלט יכול להשמר לחץ אוויר לאורך מספר חודשים והתנודות יהיו ב 1-2 PSI במקרה הטוב. אבל תהיה ירידה כלשהי ובתנאי שהבדיקה מבוצעת באופן אחיד.

1. אתה חייב לבדוק על הבוקר לאחר שהרכב חונה במקום קריר מקורה, ללא נסיעה, עם מדיד תקין את הלחץ בצמיגים.

אם ישנה ירידה, תהיה ירידה גם במספר היחסי שאמור להיות מוצג.

.

נסיעה של קמ אחד במהירות סבירה לא תגרום לעליית הטמפ' בצמיג.

פורסם
3 חודשים מאז שקיבלתי את הקוגה, כמעט 5000 ק"מ - פעם שלישית שאני ניגש למלא אויר בגלגלים ואין צורך - הלחץ לא ירד. לא זוכר שזה קרה לי בעבר. מה ההסבר?

ברכבים חדשים המגיעים מחו"ל בדרך כלל האוויר שממלאים בצמיגים נקי יותר ופחות מזוהם לכן לחץ האוויר נשמר תקין לאורך זמן רב יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

אוויר האלפים כנראה עושה את שלו.

פורסם
נסיעה של קמ אחד במהירות סבירה לא תגרום לעליית הטמפ' בצמיג.

ועדיין, רוכשים מד בדיקה בסיסי ובודקים על צמיג קר.

פורסם (נערך)

היצרן ממלא בחנקן נקי. כאמור מולקולות גדולות ומרובעות ולכן קשה להן לצאת מחורים עגולים לעומת סתם אויר ים. החנקן גם יבש ופחות מעלה לחץ כשהטמפ עולה. בזמן הסיבוב הוא מתנגש בדפנות ואז הפינות לאט לאט מתעגלות וגם הוא יברח לבסוף. אפשר לרוקן ולמלא באויר רגיל ואז תראה בריחה " רגילה".

(חצי בדיחה אבל כידוע בכל בדיחה יש גרעין של אמת).

עריכה אחרונה על ידי save
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...