Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה משור ביתי לקנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לבצע כמה עבודות חיתוך קלות מאד. המדובר בעיקר בניסור קורות עץ רוחב 10 ס"מ עובי 5 ס"מ אם איני טועה. מעוניין להשקיע מעט מאד. בסביבות 200-300שקל. העבודה ממש מועטת ונקודתית, וככה מדי פעם.

האם כדאי ללכת על משורים עגולים, או משורים אנכיים? מה יותר פשוט לעבודה, יעיל, ומדויק?

*התמונות להמחשה, מקיטה מן הסתם מוצרים יקרים מאד עבורי.

makita-4329.jpg

da5db85e51496c75bd1a9a4f6902cc6c.jpg

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אני לא מקצוען אלא רק חובב שעושה מדי פעם דברים לבד.

ברשותי גם מסור אנכי [מקיטה] וגם מסור עגול [בוש]

האנכי הרבה יותר קל לעבודה, אך העגול הרבה יותר מדוייק.

אם דיוק מאוד חשוב לך - לך על עגול. אם קלות - אנכי.

נ.ב. אם תרצה לקבל את הכלים שלי בהשאלה ולהתנסות ולקבל החלטה על סמך הרגשה שלך ולא התייעצות בפורום - בשמחה.

אני מבת שמש אך מגיע מדי פעם למרכז.

בהצלחה!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני לא בטוח שבעובי 5 ס"מ תוכל להשתמש באנכי ,אלא אם אתה מנסר פלטה דקה יותר של עד 20 מילימטר.(סיבית או סנדביץ').

בכל מקרה ,שלחתי לך הודעה בפרטי

בברכה

מוטי

פורסם

בגדול, המסור העגול יותר ורסטילי. תמקד טיפה יותר את הצרכים שלך- מה אתה מתכנן לנסר? יש פרוייקט ספציפי שאתה מכוון אליו כרגע?

מאיזה איזור אתה?

פורסם

תודה למגיבים עד כה. נשארו אצלי כמה קורות יפות שאמנם ישבו בערך שנה בחוץ, אך הן במצב טוב. אני חושב אולי לסגור איזה מחסנצ'יק קטן או דלפק בר אצלי במרפסת או בגינה. או אולי בכלל ספסל לחצר האחורית שלנו. סתם התקף יצירתיות שבוודאי יביא עימו תיאבון. כמובן שכשיש את הכלים המתאימים, הכל פשוט יותר ומזמין יותר.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

למטרות שציינת הייתי קונה מסור עגול. בתקציב שציינת אני לא יכול להמליץ על מותג כלשהו. לי יש של DEWALT ואני מרוצה ממנו מאוד, כמו-כן, מאוד ממליץ לקנות להב חדש, אני קניתי את שלי באמזון של חברות FREUD אבל גם בארץ תוכל למצוא להבים מאיכות גבוהה. אני הזמנתי מחו"ל כי הייתה לי הזמנה בלאו הכי מאמזון.

פורסם (נערך)
אני לא בטוח שבעובי 5 ס"מ תוכל להשתמש באנכי ,אלא אם אתה מנסר פלטה דקה יותר של עד 20 מילימטר.(סיבית או סנדביץ').

בכל מקרה ,שלחתי לך הודעה בפרטי

בברכה

מוטי

תלוי במסור, אבל בהחלט אפשרי. יש מסורים אנכיים שמסוגלים לחתוך בעובי הזה (כתוב עומק החיתוך לרוב על גבי ארגז המוצר או באתר האינטרנט שבו אתה רוכש), עם להב ארוך. הלהבים הללו קיימים בכמעט כל חנות אספקה טכנית כמוצר מדף, ואם לא, אז למחרת ההזמנה תוכל לקבל אותם.

אחרי שזה נאמר, האנכי הוא הרבה פחות מדוייק, אבל הרבה יותר ורסטילי- ניתן לעשות איתו הרבה יותר דברים מאשר עם מסור עגול.

ההשוואה היא דראגסטר מול טיונר- העגול טוב לקוים ישרים, האנכי מעולה לקימורים...

בנימה האישית, אני הייתי הולך על האנכי בתור הראשון שלי. הרבה יותר אפשרויות מאשר העגול. וגילוי נאות, כך באמת התחלתי- אנכי ירוק של בוש. היום כבר יש לי ערוץ יוטיוב...:lol:

רק תעשה לעצמך טובה, ואל תקנה זבל זול. לך על מותג מוכר ואיכותי, אפילו שעולה יותר. הזבל הזול יעלה לך ביוקר, ואפילו פחות בטיחותי לשימוש. בוש ירוק עולה בימינו סביב 350 ש"ח, לא סיפור גדול במיוחד למותג סביר עם אבא ואמא. מקיטה כבר יקרה יותר, ללא הצדקה לדעתי.

HARANZA, אני דווקא יכול להמליץ על עגול בתקציב. החמודי שבתמונה נמצא ברשותי, ואמנם לא עבד הרבה יחסית, אבל עושה רושם שהוא בנוי כמו שצריך ועובד היטב (הוא עדיין חדש, כמה חודשים בלבד, ביצע מעט ניסורים. יועד להיות מסור שולחן אך בסוף הייעוד השתנה). מרוצה ממנו.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

(תלוי במסור, אבל בהחלט אפשרי. יש מסורים אנכיים שמסוגלים לחתוך בעובי הזה )

כמובן שיש ,אבל אני לא בטוח לגבי התקציב שצוין

בברכה

מוטי

פורסם

נסיון אישי שלי עם Jigsaw בתקציב הנתון הוא מאוד שלילי. הבטיחות בכלים האלו היא מעל הכל וקרה לי לא פעם שהמשורית עפה מהכלי..לדעתי כדאי לפות"ש לרכוש מסור עגול מהדגם שברווז המליץ עליו.

פות"ש- כדאי לך לחפש חבר עם מסור עגול וjigsaw כדי להתרשם מהעבודה של שניהם ואז לקבל החלטה מושכלת יותר.

פורסם

בחזרה למטרה - אם העץ הוא אורן רך והגדלים הם 5 על 10 ס״מ לכל היותר,

משור ידני יבצע את העבודה בקלות ובמהירות, ועם קצת אימון, גם ישר כמו משור עגול.

יש ל-Irwin כמה דברים להציע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
נסיון אישי שלי עם Jigsaw בתקציב הנתון הוא מאוד שלילי. הבטיחות בכלים האלו היא מעל הכל וקרה לי לא פעם שהמשורית עפה מהכלי..לדעתי כדאי לפות"ש לרכוש מסור עגול מהדגם שברווז המליץ עליו.

פות"ש- כדאי לך לחפש חבר עם מסור עגול וjigsaw כדי להתרשם מהעבודה של שניהם ואז לקבל החלטה מושכלת יותר.

בוש ירוק, כלי פשוט בערך בתוך הקצה העליון מאוד של הטווח, אצלי כבר הרבה שנים. בטיחות מעולם לא הייתה בעייה איתו (כל עוד אתה יודע מה לעשות ויותר חשוב, מה לא לעשות עם מסור!). המשוריות מעולם לא "הלכו לטייל".

פורסם

סליחה, כפילות. אבקש למחוק.

• תוכן חדש...