Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לפתוח עם אוטומטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אני חדש בפורום כאן ראיתי כמה הודעות בקשר לנהיגה ספורטיוית עם רכב אוטומטי אבל אף אחד לא הסביר בקשר לפתיחה. אז יש לי כמה שאלות.

איך שאני רואה את זה יש כמה אפשרויות:

1) בניוטרל להעלות סל"ד ואז להעביר לדרייב ולתת עוד יותר גז.

לפי מה שהבנתי זה ממש דופק את התיבת הילוכים ולא ברור כמה זה עוזר מלבד להקפיץ את האוטו.

ככה פתחתי פעמיים מול אימפרזה ידנית של חבר שלי לא עזר במיוחד ורק אחר כך הסבירו לי כמה דפקתי את האוטו.

2) פשוט ללחוץ חזק על הגז בדרייב.

הכי פשוט.

ככה אני פותח סתם.

3) להתחיל ב 1 לעבור ל 2 ואז לדרייב (או ל3 תלוי באוטו)

היתרון בזה לדעתי שנכון שזה בערך כמו ללחוץ חזק שאתה בדרייב אבל אתה יכול למשוך טיפה יותר סלד מאשר בדרייב. הסיכון שאם אתה מפספס קצת אתה יכול להגיע לניתוק הצתה.

ככה אני פותח שאני רוצה להשקיע למשל שלקחתי לאנטיס של חבר שלי :o

4) להשתמש בכפתור OD

אף פעם לא ניסיתי את זה ואני גם לא בטוח שאני מבין מאה אחוז את הכפתור הזה אני גם לא חושב שזה יכול לעזור בפתיחה כי מילא אתה לוחץ על הגז עד הסוף.

הרכב האישי שאני משתמש בו הוא פוקוס 2003 1.6 של אמא שלי מהעבודה.

אני נהג דיי חדש שמתעניין וזהו רציתי לדעת אם מה שאני חושב וכתבתי כאן זה נכון ועוד כל מיני הצעות ורעיונות.

פורסם

כפתור ה OD מבטל את ההילוך האחרון (במיקרה שלך הרביעי). למשל אם תלחץ על OD כאשר תהיה בהילוך רביעי הרכב יוריד הילוך להילוך שלישי ולא יעביר להילוך רביעי עד שתלחץ שוב.

לדעתי הכי טוב ברכב אוטומטי לזנק בDRIVE. פשוט לתת פול גז בDRIVE ולתת לתיבה לעשות את העבודה לבד בלי לנסות לשחק ב 1 2 כאילו זה ידני (מה לעשות אוטומטי אי אפשר להפוך לידני ולדעתי לנסות לעשות זאת זה ממש ממש לא נוח ואי אפשר לדייק ככה). ככה אתה תגיעה לסלד הכי גבוהה לפני ניתוק ההצתה והתיבה תעביר בדיוק ברגע שתגיע אליו להילוך הבא (באיחוד בתיבה מצויינת כמו של הפוקוס).

כמובן שהפיתרון הכי טוב זה ליקנות רכב ידני ולזנק כמו שצריך :) .

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אהלן אני חדש בפורום כאן ראיתי כמה הודעות בקשר לנהיגה ספורטיוית עם רכב אוטומטי אבל אף אחד לא הסביר בקשר לפתיחה. אז יש לי כמה שאלות.

איך שאני רואה את זה יש כמה אפשרויות:

1) בניוטרל להעלות סל"ד ואז להעביר לדרייב ולתת עוד יותר גז.

לפי מה שהבנתי זה ממש דופק את התיבת הילוכים ולא ברור כמה זה עוזר מלבד להקפיץ את האוטו.

ככה פתחתי פעמיים מול אימפרזה ידנית של חבר שלי לא עזר במיוחד ורק אחר כך הסבירו לי כמה דפקתי את האוטו.

הכי פשוט.

ככה אני פותח סתם.

היתרון בזה לדעתי שנכון שזה בערך כמו ללחוץ חזק שאתה בדרייב אבל אתה יכול למשוך טיפה יותר סלד מאשר בדרייב. הסיכון שאם אתה מפספס קצת אתה יכול להגיע לניתוק הצתה.

4) להשתמש בכפתור OD

אף פעם לא ניסיתי את זה ואני גם לא בטוח שאני מבין מאה אחוז את הכפתור הזה אני גם לא חושב שזה יכול לעזור בפתיחה כי מילא אתה לוחץ על הגז עד הסוף.

אני נהג דיי חדש שמתעניין וזהו רציתי לדעת אם מה שאני חושב וכתבתי כאן זה נכון ועוד כל מיני הצעות ורעיונות.

טוב, תראה. כתבת הרבה מאוד דברים כאשר הנושא בעיקרון פשוט מאוד.

בגלל שזהו רכב ספורט אדיר (NOT) בעל תאוצות מדהימות (גם NOT) - ההבדלים בין אם תבצע כל אחת מהאפשרויות יהיו קטנים וחסרי משמעות. האוטו ממילא די עגלה. אופציה 1 דופקת את הגיר, אופציה 2 טובה. אופציה 3 חסרת טעם ברכב הספציפי הזה, אופציה 4 תמשוך אולי מעט יותר, אבל עיקרה לא לתת לרכב להגיע להילוך רביעי - שימושי יותר בהאצות ביניים, עליות וירידות.

בכל מקרה - ברוך הבא לפורום. מכיוון שאתה חדש אנא קרא את ההוראות בכל אחד מהפורומים. נסה לבצע חיפוש בפורום (יש כפתור למעלה) לפני שאתה שואל כדי למנוע הצפה של הפורום בשאלות חוזרות.

ואנא - בלי יותר שאלות על פתיחות באוטומטי, או פתיחות בכלל. במיוחד אם יש לך פוקוס 1.6 אוטומטית...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ברוך הבא לפורום :D

) בניוטרל להעלות סל"ד ואז להעביר לדרייב ולתת עוד יותר גז.

הבנת נכון - זה מקצר את חיי התיבה עד מאוד ללא תוצאות אפקטיביות כלשהן. לא מומלץ!

הכי פשוט.

ככה אני פותח סתם.

זו הדרך היחידה לפתוח עם הרכב כאשר התיבה היא אוטומטית ללא פגיעה בתיבה.

הילוכים 1 ו-2 נועדו לא להעביר הילוכים לדוגמא כאשר האוטו עמוס או לבצע בלימת מנוע בירידות ממושכות כגון סדום. (לא נועד בשביל למשוך איתם הילוכים)

לא רכב מירוצים - את מי אתה מנסה להרשים בפתיחות עם רכב כזה :?: לאנטיכס :!: בחייעט. :!::?:

ולסיכום:

אני נהג דיי חדש שמתעניין

תקרא, תשכיל ותזכור שתי דברים:

1) כביש ציבורי זה לא מסלול ראלי

2) נהג חכם לא נכנס למצבים שנהג מקצוען יודע לצאת מהם.

שבת שלום.

הרמן. :wink:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
תודה על התגובות :o

תנו לינק לחוקים בבקשה.

חפש, בין השאר, בפורום ה"הודעות חשובות"

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הצלחתי למצוא.

אם אתה רוצה שאנשים חדשים באמת יקראו את זה אז נסה לשים הודעה דביקה עם החוקים בראש כל פורום.

פורסם

אם בכל זאת אתה מתעקש,

נסה ללחוץ עם רגל שמאל על הברקס , ימין על הגז(פול) , תן לטורים לעלות כמה שאפשר ואז שחרר את הברקס בבת אחת. זה יעזור לתיבה להתגבר קצת על החסרון הגדול שלה ועל ממיר המומנט.

:roflmao: People drive big cars cause to make up for their small c0cks :roflmao:
פורסם
זה יעזור לתיבה להתגבר קצת על החסרון הגדול שלה ועל ממיר המומנט.

מעניין מה יעזור לה להתגבר על מה שהצעת מלבד שיפוץ אח"כ.

או במילים אחרות אל תנסו את זה בבית, אמנם זה עדיף על כמה שיטות בלתי קונבציונליות אחרות, אבל עדיין השחיקה לגיר מואצת.

יובל.

• תוכן חדש...