Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל, אם זה עובד ואין הוראת יצרן להחליף, לא מחליפים. מה כבר החלפת שעשה לך בעיות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברגע שיישרת קו, התקלות הולכות ונהיות נדירות יותר. כך שאי אפשר להסיק שתמשיך עם אותה הוצאה חודשית קבועה גם בהמשך.

משכנתא זה קל

פורסם

פיץ' אני חושב שזה לא יהיה נחמד מצידי להתחיל לפרט על כל מה שהיה דפוק שם, זה שווה ערך לקונה שמתקשר אליך אחרי שבוע ומבלבל במוח על תקלות.

זה לא חברי ולא יאה.

מה שהיה היה, חלב שנשפך וכו'

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

FITCH אני מתנצל אבל אומנם הרכב נסע, אבל כל הפילטרים למיניהם היו הזבל שבזבל הסיני, שמן הגיר יצא כתום הזוי ואני בספק אם עומד בתקן SP3,

לא לגיטימי שחבר פורום מכובד יתנהג ככה לרכב שלו. אפילו אם הרכב לא שווה יותר מדי, עדיין מגיע לו שתפנק אותו בחלפים איכותיים.

לא אמרתי להתחיל להשתגע ולהחליף כל גומיה או בלאי שנראה לעין, אבל לפחות את הדברים הבסייסים.

FITCH.PNG

עשינו לו יישור קו מכל הלב, והבחור שקנה מקוף הנינג'ה יכול להיות רגוע ומבסוט. ככה חברי פורום מעבירים רכב הלאה.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי אין היגיון להשתמש בשמנים וחלפים סוג ז' ברכב ישן רק בגלל שהוא זול. אם טיפול גדול עם חלקים איכותיים עולה כמו שליש רכב זו עילה להתקמצן ולחסוך 200 שקל ולהאיץ את הבלאי?! הערך האמיתי של הרכב הוא שתוכל לסמוך עליו שיעשה את העבודה, לא רק בכמה תמכור אותו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האוטו שלי מטופל בשמן שעולה במוסך רון 195 ש"ח + מע"מ

ואני עושה 2 או 3 טיפולים בשנה [נסועה גבוהה]

והוא עם 303,000 ק"מ על השעון...

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זו אותה פולו sdi סטיישן 2001?

אם כן 300.000 בשבילה זה בערך סיום הרצה [emoji1]

תאמין לי שלא עשיתי חיפוש בפורום, את סיפור הקניה שלך אני זוכר (אלא אם התבלבלתי עם מישהו אחר) - ביקשו על האוטו הזה מחיר יחסית גבוה, התייעצת פה האם כדאי. חלק אמרו שלא, האוטו שווה הרבה פחות וכו'.

שורה תחתונה - משתלם לשלם יותר על רכב מאוד שמור במצב טוב, פחות משתלם לקנות "מציאות" בחצי מחיר.

בכל מקרה, אם קונים אוטו ישן נורמאלי ומטופל, עושים לו יישור קו ומתחזקים אותו כמו שצריך, לא מתקינים שום חלק תחליפי אלא רק מקורי/OEM, אפשר להגיע למצב מכאני תקין עם מעט מאוד תקלות.

רואים את זה אם מחזיקים באוטו תקופה ארוכה, 5-6 שנים.

השנה הראשונה וגם שניה בדרך כלל לא מייצגת.

פורסם (נערך)

אני רק אשים את זה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4328142

ממוצע ב-6 שנים האחרונות 2722 ש"ח או 227 ש"ח בחודש. זה כמובן כולל בפנים גם תקלות, מזגן וחימום עובדים מצויין, רוב השנים טופל במוסך (רק בשנתיים האחרונות טופל ע"י הכנופייה, דווקא בטיפולים הקטנים).

אם נוסיף עלות עבודה במוסך לטיפולים של השנתיים האחרונות ותיקון של כל התקלות הקוסמטיות (הגה, ריפוד וכו') אני מוכן לעגל לכם ל-300 ש"ח בחודש.

אז כמה הפער עכשיו בהשוואה לפיז'ו?

אז נכון, הרכב לא נסע בעבר הרבה וגם כיום לא נוסע הרבה. אבל עדיין יש במלאי מצטבר ורואים את זה בתקלות. להוציא התרוקנות מצבר (שזה יכול להתרחש בכל רכב) סך הכל ב-6 שנים הרכב לא הניע פעם וחצי. גם אם נכניס את הפסד יום העבודה לחישוב כי זה מה שהדוקטור ירצה, עדיין אנחנו רחוקים עלויות אחזקה של רכב משומש בן 3-5 שנים.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
זו אותה פולו sdi סטיישן 2001?

אם כן 300.000 בשבילה זה בערך סיום הרצה [emoji1]

תאמין לי שלא עשיתי חיפוש בפורום, את סיפור הקניה שלך אני זוכר (אלא אם התבלבלתי עם מישהו אחר) - ביקשו על האוטו הזה מחיר יחסית גבוה, התייעצת פה האם כדאי. חלק אמרו שלא, האוטו שווה הרבה פחות וכו'.

שורה תחתונה - משתלם לשלם יותר על רכב מאוד שמור במצב טוב, פחות משתלם לקנות "מציאות" בחצי מחיר.

בכל מקרה, אם קונים אוטו ישן נורמאלי ומטופל, עושים לו יישור קו ומתחזקים אותו כמו שצריך, לא מתקינים שום חלק תחליפי אלא רק מקורי/OEM, אפשר להגיע למצב מכאני תקין עם מעט מאוד תקלות.

רואים את זה אם מחזיקים באוטו תקופה ארוכה, 5-6 שנים.

השנה הראשונה וגם שניה בדרך כלל לא מייצגת.

אתה זוכר מצויין!

והדעה שלך אז היתה שיקול מכריע.

לא מתחרט לרגע!

נ.ב. כבר מאז התחיל הרומן שלי עם ד"ר סובארו.

הוא בדיוק ליקק את הפצעים מאיזו קסארה ששחטה אותו, והיה כ"כ נגד הרכישה הזו...

שכנע אותי לקנות במימון מלא [לא היה לי את הכסף] פנדה מהניילונים, שמחירה היום משקף ירידת ערך של יותר מ40,000 ש"ח

מה שמצחיק שלפני מס' חודשים קניתי מאיציק מהפורום את הקסארה שלו :wink:

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
עשינו לו יישור קו מכל הלב, והבחור שקנה מקוף הנינג'ה יכול להיות רגוע ומבסוט. ככה חברי פורום מעבירים רכב הלאה.

בוא נראה את הסיכום שלו בעוד 8-9 חודשים...(לטובה כמובן).

לגבי שמן גיר אני לא זוכר אם הוחלף, אבל השמן היה Rheinol חצי סינטתי והרכב עשה טיפול כל 10K קבוע. כלומר 2-3 פעמים בשנה. רכב לא מפסיק לנסוע כי יש לו פילטר אוויר חליפי.

אני גם יודע מה הייתה רמת האמינות שלו אצלינו.

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם
ברגע שיישרת קו, התקלות הולכות ונהיות נדירות יותר. כך שאי אפשר להסיק שתמשיך עם אותה הוצאה חודשית קבועה גם בהמשך.

כן, השאלה מתי היישור קו הזה נגמר, ומה יהיה פרק זמן בין סיום יישור קו לבין תקלות חדשות (או שפשוט יהיה מעבר חלק בין יישור קו לתקלות חדשות).

בלי לזלזל באסף חס וחלילה, אבל אני בטוח שהקונה החדש ימצא תקלות חדשות, שאסף לא ראה (כי אז הן לא היו, הרי לא תפתח תנוע תקין כדי לראות אם יש בלאי לבוכנות או משהו) והסיפור יחזור על עצמו עד שלמישהו יימאס, והאוטו יילך לגריטה.

אוטו ישן ובלוי זה אוטו ישן ובלוי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ויש לתקן תקלות ויש לתקן תקלות.

יש תקלות שבעל רכב אחד לא מרגיש בהם, ויש בעלי רכב על כול קרקוש חדש מפרקים חצי רכב.

יש לי חבר שהיו לו ברכב הישן ברקסים חורקים, טורים נמוכים בניוטראל, כפתור חלון חשמלי חצי מתפרק ובטח עוד דברים בסגנון.

במשך 4 שנים הוא לא הטריד את הרכב, והרכב לא הטריד אותו. וזהו.

פורסם
יש גם את האנשים האלה, שאומרים "כן, כן, דפקתי את המערכת, אני נוסע ברכב בן 19 עם אפס תקלות", ומסתבר אחר כך שהם שפכו עשרות אלפי שקלים על תיקונים, רק שהם לא סיפרו לך את זה ("זה כולה מנוע, גיר, מחשב הזרקה, רדיאטור ומדחס מזגן, אבל מה אתה רוצה, אוטו ישן, זה בלאי טבעי"), והמון דברים לא עובדים, רק שזה לא משפיע באופן ישיר על הנסיעה, אז לא מתקנים את זה, כמו תושבות או רעשים ממיסבי גלגלים.

לגבי לתקן כל דבר - יש ויש. אני מכיר אנשים שנוהגים ברכב ישן שהם קשורים אליו סנטימנטלית (היה פה איזה שרשור על מישהו שסיפר על השכן שלו שמאוהב באסטרה שלו) ודווקא כן משקיעים בכל פיפס ברכב.

אני יכול לומר לך לגבי אישית שאני באמת לא משקיע בכל דבר קטן שמתקלקל ברכב, למרות שקשה לי לחשוב כרגע על משהו כזה קונקרטי. אבל אין ספק שאם למשל הדשבורד יתבקע קצת אני לא ארוץ לתקן או להחליף אותו. יש למשל קילוף קטן בצבע - אני לא מתכוון לרוץ לתקן את זה, אולי אם יחמיר ויהיה ממש מכוער. או למשל הנורה של אחד המתגים של מערכת האוורור הפסיקה להדלק כשאני מושך אותו החוצה - לא ממהר לסדר את זה (אתה רואה, כן נזכרתי). זה לא מפריע לי.

מצד שני, בכל תקלה שקשורה במכניקה אני מטפל מיד ולא חוסך בכסף. אין עיגול פינות, כל מה שנדרש - אני עושה. כנ״ל ברוב המוחלט של הדברים שקשורים בנוחיות הנסיעה ברכב (כמו התושבות שהזכרת).

באופן כללי, אין טעם להעמיד פנים - ברור שנוחיות הנסיעה ברכב היא פחותה מזו שברכב חדש יותר, גם אם הוא מטופל ב-100%. אבל זה כבר עניין אישי. בתור מישהו שמבלה ביומיום 20 דקות בערך בהלוך חזור לעבודה + 20-30 יציאה בערב, לא רואה טעם להשקיע ברכב מפנק יותר. את הדברים הבסיסיים - מזגן, ח״ח, נעילה מרכזית, מערכת נורמלית - יש ברכב.

אני כן מעריך את הזמן שלי ולכן ברגע שארגיש שאני מתחיל לבזבז יותר ממנו במוסך אחליף את הרכב מיד. בזמן האחרון, למשל, יש לי הרגשה שיש איזו בעיה בחשמל ברכב (אולי צרכן חשמל בעייתי? אני חושד באזעקה). אם יתברר שמדובר בבעיה רצינית שדורשת יותר מדי - יתכן שאוותר על הרכב. אין לי סנטימנטים והשיקולים שלי פרקטיים בלבד.

• תוכן חדש...