Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממליץ לך לשקול ברצינות את הסונטה ההיברידית.

נהגתי עליה בשבוע שעבר והתרשמתי מאד. גם מיחידת הכח שנותנת תחושה טובה של כח מיידי זמין (הודות למומנט זמין מהמנוע החשמלי), וגם מרמת השקט והמקום בתא הנוסעים, ורשימת האבזור שלא ראיתי כמוה במכוניות עם תג מחיר של פחות מ 300K.

ברמת הגימור הגבוהה LIMITED ובמחיר של כ 175K על הכביש היא לדעתי המנצחת בקטגוריית המנהלים.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז נהגתי על הסופרב 1.4 אמביינט ויש לי כמה תובנות: רמת הגימור הבסיסית ממש מצויינת בשבילי ואין צורך להוסיף שום דבר. הרכב בסדר מבחינת סחיבה אבל (פייר) ציפיתי ליותר. מה לעשות שהאוקטביה 1.4 מרגישה הרבה יותר חזקה? אמנם לא התבעסתי מהרכב ואם הוא יהיה במלאי אז אקח אותו, אבל איך שהוא ציפיתי ליותר, לא יודע איך. בקרוב אנהג על ה 1.8 ואז אדע. לפחות למדתי משהו על האבזור הנחמד בגרסת הבסיס.

פורסם

עוד כמה סוסים באורווה - אני חושב שזה אף פעם לא מיותר. אישית מוכן לשלם על המנוע, אבל לא האבזור. אני חושב ש1.8 עדיף לך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

את זה למדתי היום. לצערי דגם הבסיס של מנוע ה 2 ליטר מתחיל באזור ה 220 וזו כבר מקדמה לדירה במחיר למשתכן (:-

פורסם

עם פשרה לגיר ידני תוכל לקבל את המנוע 2000 באוקטביה VRS, או בתוספת נוספת של מחיר בגירסא עם DSG6.

ואם אתה לא חייב סופרב, את המנוע 1.8 אפשר לקבל גם באוקטביה. זה אומנם קטגוריה נמוכה יותר, אבל לשיקולך - מה יותר חשוב לך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אמנם לי יש ניסיון עם אוקטביה ולא סופרב, אבל אני יכול להגיד לך שההבדל בין ה-1.4 ל-1.8 מורגש בעיקר כשלוחצים חזק על הדוושה. בנסיעה רגועה הן הרגישו לי ממש זהות ורק עם רגל כבדה הרגשתי את הבדלי הכוח.

פורסם

אחזור עוד פעם על מה שכתבתי כאן:

למיטב ידיעתי, אין פערי מומנט בין שני המנועים. רק פערי כ"ס.

כלומר - אין הבדל בלחיצה נורמלית, הכוח הבסיסי הוא אותו כוח.

רק אם מאמצים את המנוע לרמות סל"ד גבוהות כמו נהגי מירוצים, ישנו הבדל.

לדעתי, לנהג הסביר - זה לא משנה.

פורסם
אחזור עוד פעם על מה שכתבתי כאן:

למיטב ידיעתי, אין פערי מומנט בין שני המנועים. רק פערי כ"ס.

כלומר - אין הבדל בלחיצה נורמלית, הכוח הבסיסי הוא אותו כוח.

רק אם מאמצים את המנוע לרמות סל"ד גבוהות כמו נהגי מירוצים, ישנו הבדל.

לדעתי, לנהג הסביר - זה לא משנה.

בדקתי בדף הנתונים של הרכב ולמעשה יש הבדל. אמנם מומנט השיא של שניהם הוא 25.5 קג״מ, אבל במנוע 1.4 המומנט מתקבל ב- 1500-3500 סל״ד, בעוד שבמנוע 1.8 המומנט מתקבל ב- 1250-5000 סל״ד.

למעשה מנוע ה-1.8 נמצא כמעט תמיד בשיא המומנט שלו. בנוסף כמובן יש את הבדל 30 הסוסים, שאני לא חושב שצריך להיות נהג מירוץ כדי לנצל אותם, רק ללחוץ עוד קצת :).

פורסם

אלו הבדלים זניחים מאוד.

אני סבור שמי שנהנה מגרסת ה-1.8 בדור הקודם (שנחשב למנוע חזק ומוצלח), אמור להסתפק בהחלט במנוע ה-1.4 החדש, שמציע (אאל"ט) מומנט עדיף במעט וכמות סוסים כמעט זהה (150 מול 160).

• תוכן חדש...