Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לשתף אתכם בתחקיר שערכתי בשנה וחצי האחרונים באתר יד 2.

איך הכל התחיל:

לפני כשנה וחצי החלטתי שאני מעוניין לקנות רכב, לאחר שמכרתי את הרכב שלי, מיני קופר יד ראושנה עם 55,000 קילומטר בצבע שמנת עם גג ומושבי עור.

את הרכב שלי מכרתי מעט מתחת למחירון ואחר יממה אחת בלבד הרכב פורסם 18 אלף מעל המחירון!

ביום שפרסמתי את הרכב קבלתי מעל 25 שיחות, שמתוכם 18 איש סוחרים.

הסוחר שרכש ממני את הרכב אמר שהוא רוכש את הרכב לאשתו האהובה כאות מתנה ליום ההולדת, וכמובן האמנתי לו,

הוא ביקש מספר פעמים והתעקש שאוריד לו במחיר למרות שלא היה על מה וטען שאני אגרום להגשמת חלום לאשתו.

יום למחרת נכנסתי לאתר ולפתע ראיתי את המודעה והרגשתי שרימו אותי. הייתי בטוח שמכרתי את הרכב לאדם פרטי ואמין שהולך לשמח את אשתו, והוא התעקש שאוריד לו במחיר. אך גליתי שהוא רימה אותי, וכל שקל שהורדתי לו הוא הולך להרוויח בענק.

החלטתי שאני לא אשב בשקט,

לאחר שהרכב נמכר יצרתי קשר עם הבחורה שרכשה את הרכב ואמרתי לה שהיא רכשה מסוחר ואמרתי לה באיזה מחיר מכרתי לבחור. הבחורה הרגישה בזיון והחלטנו להגיש טביעה משפטית.

בתום הסיפור הזה החלטתי שכל רכב שאני הולך לראות אני בודק לעומק ולפרטי פרטים במה מדובר.

למעלה מ 150 רכבים פגשתי ושחוחתי אשר התבררו כרבי סוחרים.

במהלך הזמן נתקלתי במודעות "מציאה" יד ראשונה עם קילומטר נמוך, אשר שנחטפות ברגע ע"י סוחרים ולאחר מכן מפורסמות ונמכרות בחירים מופקעים.

נתקלתי ברכבים מבעלות יד שניה, אך לאחר בדיקה הרכב יד חמישית.

עוד נקודה חשובה שיש לדעת:

חלק גדול מהסחורים רוכשים רכבים דרך הוצאה לפועל או עסקים אשר נסגרים כתוצאה מפשיטת רגל.

הרכבים הנ"ל נמכרים מתחת ל50% מתחת למחירון ורוב הרכבים עומדים ללא הנעה וטיפול מעל שנה עד למכירה.

לאור העובדה שאני עובד מהבית אני נכנס מדי יום לאתר יד 2 ומסתכל על המודעות הקיימות והמתחדשות מדי שעה/יום.

אתר יד 2 מחולק ל2 מדורים.

1. רכב פרטיים.

2. סוכניות/סוחרי רכב.

סוחרי הרכב יוצרים נזק גדול לרכבי יד שניה ע"י זה שהם לא נותנים לרכב יד ראשונה עם קילומטז נמוך להשאר בלוח, וע"י זה לגרום לרוכש הפונטציאלי להגיע אליהם במחיר שהם רוצים.

כמו כן הם רוכשים רכבים לאחר תאונות ומסדרים אותם כך שבבדיקה לא יתגלה דבר!.

הסוחרים מפעילים טקטיקות אסטרטגיות כדי להוריד את המחיר למוכר ע"י זה שהם שולחים מספר אנשים כדי "לדכא" את המוכר וע"י זה לרכוש את הרכב במחיר זול/מתחת למחירון משמעותית.

לאחר מכן הם מפרסמים את הרכב במחיר מופקע ומזדהים כבעלי הרכב ולא כסוחרים!

רכבים שסוחרים גוזרים קופני ענק הם:

מיני קופר

במוו סדרה 1

אאודי A3

אלפא רומאו מיטה

ועוד רבים.

אל תשלמו בחיים מעל המחירון, לא משנה עם מדובר על רכבי יוקרה, קבריולט או כל רכב נישה או מיוחד.

מעל המחירון אין חיה כזאת.

80% ממדור פרטי ביד 2 הינם סוחרים ממולחים. ברשותי רשימת אקסל מפורטת של סוחרים שמעלים עשרות מודעות לאתר מדי שעה ומזדהים כפרטי, באודם רכשו את הרכב במחיר זול לפני כן. אסור לתת יד לנושא.

יש משפט שאומר "פרייארים לא מתים מתחלים". הסוחרים בונים אליהם.

העלאתי דוגמא1 מבין רבות לסיטואציה.

בתמונה יש הרכב מהבן אדם הפרטי, ובשמאל את הסוחר הממולח.

נסעתי לראות את האאודי מהבן האדם הפרטי ומס' ימים לאחר מכן הרכב נמכר לסוחר. המוכר המקורי בטוח כי הוא מכר את הרכב לבן אדם פרטי.

פניתי לאתר יד 2, יותר מ10 פעמיים, ויש ברשותי שיחות מוקלטות.

בכדי להיע לנציג הזמן הממוצע הנדרש הינו 25 דקות.

לאחר מכן עונה לך פקידה שחוץ מלהבין בנתונים טכניים אין לה איך לעזור לך.

לפי דברי האתר הם מנסים לא לתת יד לנושא, אבל לאחר ששלחתי אליהם עדויות ועובדות על פני השטח ללמעלה מ 150 מודעות של סוחרים (בתקופה X), הם התעלמו.

בואו לא ניתן יד לסוחרים.

נכון לכרגע ברשותי רשימה של שמעל 80 סוחרים סדרתיים עם מספרי טלפון.

ומדי יום אני רואה שהם מפרסמים בפרטי ומחפשים את הפרייאר הבא.

לכל שאלה יש לפנות אליי לפרטי, אשמח לעזור.

666.jpg

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת שהדברים האלו לא מחדשים יותר מדי,

ידוע שיד2 מלאה ברמאים וסוחרים ומי שלא יודע לבדוק טוב אוכל אותה..

אני בעצמי כשמכרתי את הרכב שלי התקשרו אין סוף סוחרים וביקשו שארד ב10-15 אלף שקל וניסו לשכנע אותי שאני לא בסדר.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

ברגע שיש למוכר שתי מספרי טלפון ועוד דומים...זה סוחר וכמובן שהרכב יתואר כאילו זה מרסדס חדשה שנת 2050 מהיבואן.

אני דווקא מחבב את האתר AD, יש שם לא מעט מכוניות למכירה ואופציות ולא תלויים רק ביד 2.

פורסם

אני יכול להבין את ההרגשה שיצאת מרומה שמכרת את האוטו בהנחה גדולה ואחר כך ראית שהסוחר פרסם אותו ביותר. אבל זה לא דבר חדש, כמעט כל אדם שמתקשר אלייך שאתה מוכר רכב מנסה להוריד אותך במחיר ככל יכולתו ולפעמים גם ע"י מתן הצעות מעליבות ושימוש בכל טקטיקה אפשרית.

לצערי זה כשר אבל מסריח.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

קודם כל תנשום, נראה כאילו לקחת קשה מידי.

לגבי התביעה שאתה מתכנן להגיש (אלא אם כן אתה מתכנן ממש להטביע את הסוחר ואז זה מבורך) לא חושב שיש לך קייס כל כך.

לך בטוח לא, לקונה אולי כן (במידה והוא הציג את עצמו כאדם פרטי ולא כסוחר) הסכמת למכור את האוטו במחיר נמוך - מצטער אבל בעיה שלך.

לגבי הסוחרים ביד 2, אין ספק שיש הרבה סוחרים ונוכלים אין ממש מה לעשות עם זה באמת, תמיד יהיו הפתרון הוא להבין מה אנחנו מחפשים (ברכב ובסוחרים) ולדעת להפריד בין הסוחר לאדם הפרטי שבאמת רוצה למכור.

תנשום עמוק, לא קרה כלום תהנה מהאוטו החדש.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

בתור מוכר, מה זה משנה לך אם אתה מוכר לפרטי, סוחר, או שימפנזה? קיבלת את המחיר שרצית(אחרת לא היית מוכר מן הסתם)? מה איכפת לך, שימכור את האוטו בפי שניים, מה זה עניינך בכלל? נראה לי שלך ולבחורה שקנתה את הרכב, באמת ממתינה "טביעה משפטית".

פורסם
הבחורה הרגישה בזיון והחלטנו להגיש תביעה משפטית.

אפשר לראות את כתב התביעה?

סחטיין על הדון קישוטיות!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לאחר שהרכב נמכר יצרתי קשר עם הבחורה שרכשה את הרכב ואמרתי לה שהיא רכשה מסוחר ואמרתי לה באיזה מחיר מכרתי לבחור. הבחורה הרגישה בזיון והחלטנו להגיש טביעה משפטית.

"טביעה" מהנה, מעניין אותי מאוד לשמוע על מה התביעה, מה הטיעוים ומה מידת הנעל של השופט שיבעט אותך החוצה במית המשפט.

בתום הסיפור הזה החלטתי שכל רכב שאני הולך לראות אני בודק לעומק ולפרטי פרטים במה מדובר.

רעיון מצויין בכל רכישת רכב.

אל תשלמו בחיים מעל המחירון, לא משנה עם מדובר על רכבי יוקרה, קבריולט או כל רכב נישה או מיוחד. מעל המחירון אין חיה כזאת.

שטויות, אם הרכב נדיר יחסית ושמור, אין סיבה לא לשלם מעל המחירון שלעיתים כלל לא רלוונטי למה שקורה בשוק.

יש משפט שאומר "פרייארים לא מתים מתחלים".

נאחל להם בריאות.

הסוחרים בונים אליהם.

בונים עליהם או פונים אליהם?

בגדול, צריך תמיד להזהר ובמיוחד כאשר מתעסקים עם סוחר ואתה צודק שחלק מהסוחרים הם שקרנים, אבל בסיס הטענה שלך, הוא מופרך.

על מה תתבע אותו? על מה אתה מתלונן? לקנות במחיר נמוך ולמכור ברווח זה הבסיס לכל הכלכלה העולמית בין אם אתה מוכר שרוכי נעליים או מנכ"ל קוקה קולה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם הניסיון שלי עם יד2 כמוכר וגם קונה היה זוועתי, בקושי רב הצלחתי לאתר אנשים פרטיים. זה מה שחיזק לי את הגישה שבפעם הבאה שאוכל כלכלית לבצע החלפת רכב זה יהיה אך ורק דרך אחת מחברות הליסינג הגדולות, שייקחו את שלי ואני אבחר אחד "חדש", אולי אני מפסיד קצת כסף אבל עוקף את בלבולי המוח של כל השוק המוזר הזה. דרך אגב גם פה בפורום יצא לי להיתקל בסוחר שעל פי המשתמש שלו נראה תמים לחלוטין ועוד עם מונה הודעות מכובד.

פורסם

יש פה כול כך הרבה מדריכי יד 2, שאם אנשים יעקבו לפיהם, סיכוי מאוד קטן שהם יפלו.

קרה שהם הלכו על פי כול המדריכים, ובכול זאת סוחר מכר להם? אחלה, אז כניראה יש גם סוחרי רכב הגונים.

עוד לא ראיתי חוק שאומר שאסור לבנאדם למכור במחיר שירצה כאוות נפשו.

ומה תגיד פותח השרשור על אנשים שזכו ברכבים בהגרלות למינהם? באיזה מחיר הם צריכים למכור? 100 שקל? או שזה יותר מדי עבור אותו "רמאים" שקיבלו את הרכב בחינם?

פורסם

פות"ש- על מה אתה מתלונן? התקשר אליך מישהו, סגרתם מחיר ומכרת במחיר שהתאים לך.

מה אכפת לך מה הוא עשה אחרי זה עם האוטו? פשוט התבכיינות של ילד קטן.

פורסם

לא הבנתי למה אתה כל כך מתרעם. בכל העולם קיימים סוחרי רכב. כל עוד הסוחר קנה ממך את הרכב במחיר שהיה מקובל עליך, זכותו לעשות עם הרכב מה שהוא רוצה.

פורסם

בגירה, הרגת אותי עם התגובה שלך (:

נתעלם לרגע מכל שגיאות הכתיב (שמאוד מציקות לי בעין תוך כדי קריאה)

פות״ש-אם אדם פרטי היה קונה ממך ושבוע אחרי זה מחליט למכור ומקבל פי 2 על האוטו, זה היה מרתיח אותך גם כן? או שאתה כועס כי זה סוחר רכב ממולח?

בנוגע ל(ת)טביעה המשפטית- מציע לך ולבחורה לרדת מהעניין. נשמע שגם ללא התביעה הפסדתם הרבה כסף.

דבר אחרון- לא מבין מה נסגר פה עם אנשים וגליונות האקסל שלהם.

תשתמשו בגוגל שיטס,הרבה יותר נוח.

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם

אתה צודק שיש סוחרים- פגע רע! לפני חודשיים רציתי לרכוש טיוטה קאמרי 2010 ב-80000 שקלים! הגיע אדם בבוקר ורכש את הרכב ב-82000 שקלים! לאחר מספר שעות נתקלתי ברכב ביד 2 במחיר 95000 שקלים! לשמחתי ולצערו של הסוחר הליצן הרכב לא נמכר עד היום ויש לרכב טסט בחודש הבא הוצאה של עוד כמה אלפי שקלים! מתברר שיש סוחרים שהם טיפשים!! לבדוק ברשיון רכב שם בעלים ולעשות עסקה רק איתו לא עם דוד ולא עם גיס ולא עם חבר!!!

• תוכן חדש...