Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרגיז אולי כן, אבל -

מה לעשות שהסכמת למכור את רכבך במחיר הזה ?

ומה תעשה הקונה שרכשה את הרכב אם הסכימה לשלם מחיר יותר גבוה ?

רמז - כלום.

שום כלום (אם תוכיח תרמית כלשהי, מה שלא נראה מהתחקיר שלך - אין סיכוי וחבל על הזמן והתביעה).

(אהבתי את האלפא מיטה ואני חושב שהיה רק ראוי להשקיע קצת יותר בהגהה)

alfa 156 2.5.

פורסם
גם הניסיון שלי עם יד2 כמוכר וגם קונה היה זוועתי, בקושי רב הצלחתי לאתר אנשים פרטיים. זה מה שחיזק לי את הגישה שבפעם הבאה שאוכל כלכלית לבצע החלפת רכב זה יהיה אך ורק דרך אחת מחברות הליסינג הגדולות, שייקחו את שלי ואני אבחר אחד "חדש",

ושם תפגוש את אותם הסוחרים, רק עם תג עובד ועניבה

לקנות במחיר נמוך ולמכור ברווח זה הבסיס לכל הכלכלה העולמית בין אם אתה מוכר שרוכי נעליים או מנכ"ל קוקה קולה.

לא השוואה נכונה. מנכ"ל קוקה קולה יותר בעסק של לקנות רכיבים, ולמכור משקה מוגז בשלל צבעים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי,

דבר ראשון סוחר רכבים זו עבודה, סוחרים ממולחים אכן מכירים ויודעים את העבודה, בסוף הכל זה היצע וביקוש, אם יש רכב שמישהו מכר בזול ומישהו אחר עשה על זה כסף .. שיבושם לו...

יש אנשים שמוכנים לשלם עוד כסף על זה שיהיה להם מישהו מול העיניים, רמאים יש בכל מקום ,כמו שאמרת רכבים עומדים לפעמיים חודשים שלמים במגרש ולכן לא תמיד מרוויחים מזה.

דרך אגב,הסוחר במקרה שלך העביר בעלות על השם שלו?

פורסם

לפות״ש, קודם כל אנחנו בשוק חופשי, זכותו של כל אדם לקנות ולמכור רכב בכל מחיר שירצה, אתה רוצה לתבוע? בכיף אבל אין לך על מה.. דבר נוסף הפראייר היחידי בסיפור הזה הוא אתה, מכרת רכב שכנראה שווה יותר ממה שחשבת ועובדה שהסוחר הצליח למכור ביותר.. מסקנה לפעם הבאה תפרסם מחיר יותר גבוה ממה שאתה חושב.

פורסם

בדיוק, זה מה שצורם לי. כשסוחר (אמיתי, לא חאפר) רוכש רכב הוא רוכש כסוחר, לא כפרטי. פה ניתן היה לעצור את העיסקה.

נאמר וסוחר קנה ממני את הרכב שלי (רכב נהדר, מושקע ומטופל עם קבלות) כפרטי בקצת פחות ממחירון, האם למחרת יהיה כדאי לו למכור אותו עם תוספת היד? בנוסף, תחשוב על מה שהוא יציג לקונה, את הרשיון מהעברת הבעלות אתמול? אפילו קונה מעופף לחלוטין יבין שמשהו לא הגיוני ברכב שנמכר מספר ימים לאחר שנרכש.

פורסם

בתור מי שסולד, מאוד, מסוחרים וממתווכים -

צר לי, אבל אתה חתיכת בכיין.

זה שלא השכלת לעשות סקר שוק ולהבין מה המחיר הריאלי של הרכב שלך, זו בעיה שלך, שנבעה מעצלנות / בורות / וואטאבר.

זה שהאגו שלך לא יכול להניח לעובדה שעשית עסקה גרועה ועכשיו איזה סוחר בן בליעל מרוויח, זה גם בעיה שלך - מהתיאור שלך נראה שהמניע המרכזי לסיפור הזה היה קשור לאגו ולא לצדק חברתי כזה או אחר.

אתה גם רושם כאן עוד כמה פנינים: 'אין דבר כזה רכב שנמכר מעל המחירון' - oh really? לך תמצא גולף GTI מקורית במחירון ספר לי איך הלך. כל מקרה לגופו, יש רכבים שהשקיעו בהם כסף, יש רכבים נדירים עם ביקוש גבוה, ויש עוד מספיק דוגמאות סותרות אחרות לטענה שלך.

'80% מהרכבים ביד2 של סוחרים', קטעים, רכשתי 3 רכבים בשנתיים האחרונות ונתקלתי ב0 סוחרים, jee weez mister אני כנראה ממש בר מזל.

ושלא תבין לא נכון, אני חוזר ואומר, יש חלק גדול מההודעה שלך שהוא מאוד מאוד מוצדק (סוחרי רכב שלא מזדהים), אבל רוב הטיעונים שלך... ננסח זאת בעדינות: 'לוקים בחסר'.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אסייג את דעתי כי אני לא משפטן, למיטב זיכרוני זה לא חוקי, ועל סוחר רכב להזדהות ככזה מטעם גילוי נאות. לא מספיק אכפת לי בשביל לברר בגוגל אבל אני מניח שאחד מהמשתתפים ידע לתת תשובה ודאית בנושא.

העוול המרכזי שנעשה כאן הוא כלפי הרוכשת, הזדהות הקונה כסוחר רכב לא באמת היה אמור לשנות משהו למוכר. בפועל, גם מול הקונה זה לא היה אמור לשנות יותר מדי במקרה הספציפי הזה כי הרכב כאמור פרטי שמור וכו', לא שזה משנה יותר מדי כי זכותה לדעת.

כן אציין שהיא לא מבריקה במיוחד אם היא לא שמה לב שהרשיון רכב שלו הונפק לפני ימים ספורים, או אם זה לא הדליק לה עשרים נורות אדומות, אבל שוב זה לא אשמתה כמובן.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה שכן יש כאן עוולה נוספת וזו הכותרת של פות"ש שלי אישית נדמה כי היא בתחום האפור של הוצאת דיבה לאתר יד2, אני קצת מופתע שההנהלה כאן לא טיפלה בזה. אני מקווה שברור לכולם שפותש לא עשה מחקר סטטיסטי ושהכותרת הזו בעיקר משקפת את העצבים האישיים שלו על החוויה הלא מוצלחת שהוא עבר.

פורסם

נאמר וסוחר קנה ממני את הרכב שלי (רכב נהדר, מושקע ומטופל עם קבלות) כפרטי בקצת פחות ממחירון, האם למחרת יהיה כדאי לו למכור אותו עם תוספת היד? בנוסף, תחשוב על מה שהוא יציג לקונה, את הרשיון מהעברת הבעלות אתמול? אפילו קונה מעופף לחלוטין יבין שמשהו לא הגיוני ברכב שנמכר מספר ימים לאחר שנרכש.

העברת בעלות על תו סוחר לא מוסיפה יד לרישיון

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אסייג את דעתי כי אני לא משפטן, למיטב זיכרוני זה לא חוקי, ועל סוחר רכב להזדהות ככזה מטעם גילוי נאות. לא מספיק אכפת לי בשביל לברר בגוגל אבל אני מניח שאחד מהמשתתפים ידע לתת תשובה ודאית בנושא.

העוול המרכזי שנעשה כאן הוא כלפי הרוכשת, הזדהות הקונה כסוחר רכב לא באמת היה אמור לשנות משהו למוכר. בפועל, גם מול הקונה זה לא היה אמור לשנות יותר מדי במקרה הספציפי הזה כי הרכב כאמור פרטי שמור וכו', לא שזה משנה יותר מדי כי זכותה לדעת.

כן אציין שהיא לא מבריקה במיוחד אם היא לא שמה לב שהרשיון רכב שלו הונפק לפני ימים ספורים, או אם זה לא הדליק לה עשרים נורות אדומות, אבל שוב זה לא אשמתה כמובן.

אז אולי בכל זאת יש כאן קייס לתביעה, כי הקונה אמר שהוא רוכש את הרכב לאשתו.

• תוכן חדש...