Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר כרגע בדירה ששייכת לאבי בטאבו. הבניין שבו אני גר הינו לקראת פרוייקט פינוי בינוי (לא שיפוץ, הריסה ובניה מחדש, שיגרור רישום מחדש בטאבו אם אינני טועה) שבחודשים הקרובים יצא לפועל. אני מעוניין להעביר את הדירה שכרגע רשומה על שם אבי, על שמי בטאבו, שתהיה שייכת לי. יש לי כמה שאלות:

1. האם צריך למחוק את שם אבי בטאבו ולרשום את שמי?

2. האם עדיף להוסיף את שמי לשמו של אבי בטאבו? מה ההשלכות של פעולה זו?

3. יש מיסים כלשהם שעלי לשלם?

4. בזה שאני מעביר דירה על שמי, האם זה מונע ממני זכויות כלשהן בעתיד?

5. ישנו פיתרון עדיף אחר?

* הדירה הועברה לאבי מאבא שלו בירושה

* לי אין נכסים אחרים

* אין משכנתא על הדירה

תודה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סבבה, הוספתי את שמי לשם של אבא שלי בטאבו. מה ההשלכות של פעולה זו? מה קורה במידה ואבי נפטר, הדירה נשארת רק בבעלותי? יש חסרונות כלשהם להוספת שמי לשם של אבי בטאבו?

פורסם

במידה ומי מכם נפטר החלק שלו בדירה עובר ליורשים החוקיים שלו.

חסרונות- כפי שכבר אמרו לך- במידה ותרצה לקנות דירה נוספת לא תהנה מההטבות של דירה ראשונה (לדוג' מס' רכישה, מימון עד 70%), תרצה למכור- מס' שבח וכו' וכו'.

טוב היית עושה אם היית מתייעץ עם עו"ד כיווון שלא ברור מה המטרות שלך ולכן אין דרך לייעץ לך. שום דבר במקרקעין לא עושים סתם, לכל דבר צריכה להיות סיבה טובה.

פורסם

צודקים. יש לכם המלצה על עו"ד שיוכל לייעץ בנושא הזה? אם אפשר, מחיר הגיוני, עו"ד שפניתי אליה שמלווה את הפרוייקט ביקשה 350$ + מע"מ לשעת ייעוץ (האם אלו באמת המחירים?)

תודה.

פורסם

עו"ד שמתמחה בנדל"ן.

נושא הפינוי-בינוי עלול לגרור מס שבח שיכול להיות גדול, ועם ערך הדירה מספיק גדול - צפה גם למס רכישה. מבחינת המדינה העברת בעלות עלד נדל"ן, גם בתוך המשפחה, היא ארוע מס, ולכן מחיב תכנון וביצוע נכונים בליווי מקצועי.

לדירה שעוברת בירושה יש כללים מיוחדים (מדבר על המעבר מסבא לאבא).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אביך יכול לתת לך את הדירה במתנה ,

אולם אז אם תמכור את הדירה תוך פחות משמונה שנים (אם זה לא השתנה לאחרונה ) תחויב במס שבח

במקביל אם יש ברשותך דירה אחרת , מס הרכישה עולה גבוה , מכמעט כלום ל 8% ממחיר הדירה

כנל לגבי פטור ממס שבח

כל זה לא פוטר אותך מיעוץ עם עו"ד.

כי בכל מקרה כאשר תרצה לעשות את זה תצטרך עו"ד שיכתוב את ההסכם בינכם , ויבצע את הרישום בטאבו / מנהל

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)

במידה ואתה מעביר את הדירה על שמך או מוסיף את שמך, אתה משתמש בזכאותך לפטור על דירה ראשונה (פטור ממס רכישה עד 1,568,800).

במידה ואביך נפטר חלילה עדיין תהיה חייב במס שבח (במידה ולא העברת את הבעלות) גם כשמדובר בירושה.

במידה ותקבל את הדירה במתנה מאביך, תשלם רק 1/3 מס רכישה ממה שהיית אמור לשלם אילו היית רוכש חיצוני (יש תקופת צינון של 4 שנים, בהם תאלץ להתגורר בדרך קבע בדירה על מנת לא לשלם מס שבח)

עריכה אחרונה על ידי נתנאל
פורסם

נתנאל - איני מומחה לעניין, אבל החוקים והתקנות מורכבים מאוד ומשתנים חדשות לבקרים, לכן ההמלצה להעזר בעורך דין מומחה בענייני מיסוי מקרקעין היא החשובה ביותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...