Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני תושב חיפה - אציין שזו כבר הפעם השניה שקיבלתי דו"ח כזה ושאני מרגיש כי הפקחים ממש "מחכים" ליד הרכב עד לדקה האחרונה ואז מתחילים לרשום את הדו"ח מתוך הנחת יסוד שגויה שהחניה לא תחודש.

אציין עוד כי כבר ביטלתי דו"ח אחד כזה על חריגה של 5 דקות (שהוכחתי להם). הם ביטלו את הדו"ח ונתנו לי אזהרה. אתמול לצערי הדבר קרה לי שוב - חניתי את הרכב בשעה 14:30, והפעלתי "סלופארק" לזמן המקסימלי של שעתיים. לכן החניה הסתיימה בשעה 16:30 - כאשר אני מגיע לרכב *עם כרטיס ביד* מהמדחן אני בדיוק קולט את הפקח מניח לי את הדו"ח על החלון. הייתי די המום. הדו"ח רשום לשעה 16:31.

בגלל שזו הפעם השניה שזה קורה לי במספר שבועות יש לי תחושה שמדובר במגמה מכוונת. מדובר גם בעגמת נפש בלתי-מבוטלת. לפי הכרטיס מהמדחן הוא הונפק בשעה 16:31 - הדו"ח גם הוא על שעה 16:31. מספיקה סטייה של דקה או שתיים בשעונים בכדי להפוך עשרות נהגים לעברייני חניה.

כרגע סיימתי לכתוב מכתב חריף למדי לעיריית חיפה, כולל תצלומים של ה"סלופארק" ושל כרטיס החניה. גם אם הייתה סטיה מדובר בסטיה של אולי 30 שניות, זמן שבו למעשה הוצאתי את הכרטיס מהמדחן.

השאלה אם טכנית אני עבריין חניה - כמו למשל אדם שמגיע לחנות ומן הסתם אין לו כרטיס - חייב הוא לצאת מהרכב ולקנות כרטיס - טכנית, כל זמן זה שהוא מחוץ לרכב ללא כרטיס הוא עשוי להיות עבריין.

הנה 3 פסקאות מהמכתב שלי:

5. אינני מבין מדוע זמני החניה ב"סלופארק" אינם מעודכנים אצל הפקחים, אין האדם הסביר וגם לא הקפדן שבקפדנים מצפה לקבל דו"ח תוך שברירי דקה, קל וחומר שבפרק זמן קצר זה הוא למעשה ביצע את התשלום עבור החניה - לדוג' במקרים אשר נהג מחנה רכבו וניגש מיד להוציא כרטיס מן המדחן, (שהרי אין אדם מגיע עם כרטיס מדחן מוכן מבעוד מועד, לכן טכנית הוא עובר עבירה) .

תעריפי החניה בעיר חיפה הינם כידוע לי 5.70 לשעה - יוצא איפה כי תשלום של 4.00 ש"ח מהווה תשלום בעבור 3/4 השעה וההוכחה היא כי הכרטיס מסתיים בשעה 17:16 - גם חישוב זה יראה כי הכרטיס הונפק בשעה 16:31, או במקרה הגרוע דקה אח"כ - ועל כן אני עומד בתוקף מאחורי טענתי כי החניה בזמן מתן הדו"ח כבר שולמה.

6. לשיטתכם, הדרך היחידה להימנע מדו"ח שכזה הינה ע"י כפל תשלום בחפיפת זמנים - מבלי לתת לנהג בכלל את האפשרות לחדש את החניה. שיטה זו אינה הוגנת ואינה הגיונית בשום קנה מידה. שהרי מספיקה סטייה של 2 דקות בין המערכת הסלולרית לבין שעוני הפקחים ו/או המדחנים, להפוך אוטומטית נהגים רבים לעברייני חניה.

השאלה כאן האם יש לי קייס כי שיטת העבודה הזו של העיריה מתחילה ממש להימאס עליי - גם עם סלופארק אני צריך לחדש חניה ולכן תהיה דקה שבה אין חניה משולמת כי אני בדיוק מעדכן את החניה. מה עושים?

אני לא עשיר בזמן פנוי אך בהחלט יש בדעתי לבקש להישפט על העניין אם הדו"ח לא יבוטל.

מה דעתכם בנושא?

עריכה אחרונה על ידי 116_Veloce

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם (נערך)

מניסיוני פקחי עירית חיפה זריזים מאד, כבר נתקתי בפקח שעט על מכוניתי בעת שעסקתי בהפעלת האיזיפארק. היה מאוכזב מאד למצוא את האיזיפארק פועל על הדאשבורד אחרי שסיים לחצות את שד' מוריה.

מכתבך שגוי לחלוטין. כי לא לתת לעיריה את הנשק לטעון כי עברת על שתי שעות החניה המותרות בתמרור (אם כי האיזיפארק מתחדש אוטומטית ולא שמעתי מעולם תלונות של העיריה על השימוש בפונקציה זו). כתוב מכתב בו לא יצויין התשלום באמצעות סלופארק. הדו"ח סכמטי לחלוטין וקרוב לודאי שלא מצויין בו כי הפקח ראה את הרכב קודם. לכן כתוב בפשטות: "בעת שרכשתי כרטיס חניה הונח דו"ח על שמשת הרכב. לראיה מצורף צילום הדו"ו וצילום כרטיס החניה שרכשתי, בו מצויינת אותה שעה" (וכמובן - צלם ומצרף את המסמכים, וגם שמור את המקוריים). אופתע מאד אם הדוח לא יבוטל, כמובן "לפנים משורת הדין".

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ומה תגיד אם אספר שקיבלתי דו"ח חניה בחדרה, בשעה שהאיזיפארק פעל ואף הוצמד לחלון כנדרש, ואף בצילום הרכב הוא נראה בבירור?

הסיפור היה יכול להיות פשוט אילולא:

1. הייתי רואה את הדו"ח על שמשת הרכב, אלא שהוא פשוט לא היה שם.
  2. הייתי מקבל את הודעת התשלום הראשונה שנשלחה אלי בדואר, אלא שהיא פשוט לא הגיעה.

למעשה, הפעם הראשונה שבה נודע לי שקיבלתי דו"ח היתה כאשר קיבלתי הודעת כפל קנס. מצויד באישור מאיזיפארק, שמתי פעמיי למחלקת החניה של עיריית חדרה. הפקידה החביבה העלתה את תמונות הדו"ח שבהן מכשיר האיזיפארק נראה בבירור על מסך המחשב שלה, הציצה באישור של איזיפארק ו... הודיעה לי שלא ניתן לבטל את הדו"ח, מכיון שכבר יש עליו כפל קנס. מדהים, אה?

לא עזרו כל ההסברים ההגיוניים שלי ואף לא הצילומים שאותו פקח טמא צילם כראייה לכאורה לכך שלא שילמתי את דמי החניה - מרגע שהדו"ח נכנס לכפל קנס, היחידה שרשאית לבטלו היא התובעת העירונית. הפקידה אמרה שהיא תעביר את פרטי המקרה אל התובעת ושעלי להתקשר לבדוק כיצד העניין התקדם כעבור שבועיים-שלושה. כשהתקשרתי, נאמר לי שעדיין אין החלטה ושכדאי שאתקשר בעוד כחודש. אז התקשרתי. עדיין אין החלטה - "נסה בעוד חודש". כעבור חודש כנראה כבר נמאס להם ממני, אז הם פשוט אמרו לי שהם יחזרו אלי.

הסיפור הזה התרחש לפני כשנה. מאז לא שמעתי מהם עוד. אני מקווה שהדו"ח הזה לא יתפוס אותי ביום שבו אנסה למשוך כסף מחשבון הבנק שלי ואגלה שהוטל עליו עיקול או כשאעמוד בביקורת הדרכונים ואגלה שהוצא לי צו עיכוב יציאה מהארץ. מצד שני, אם משום מה העניין לא גווע ובדרך כלשהי אתבשר שהקנס עומד ותלוי נגדי - קשה לי להאמין שיהיה בימ"ש שיתן תוקף לתיאטרון האבסורד הזה, בעיקר נוכח העובדה שהחטא הקדמון לכאורה שבגללו כל הסאגה הזו החלה - אי תשלום דמי החניה - כלל לא התרחש, ולכן לא התבצעה כל עבירה.

בחזרה לסיפור שלך: אני מסכים עם ספריאל - עניין הסלופארק כלל אינו רלבנטי לסיפור. מה שכן רלבנטי זה שבשעה 16:31, שהיא השעה שבה נרשם לך הדו"ח, הלכה למעשה החזקת בכרטיס חניה בתוקף, ועל כן כמו במקרה שלי - החטא הקדמון כלל לא התרחש. זה לענ"ד הקו שבו עליך לדבוק.

בבניין ציון ננוחם.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מזכיר לי דוח שקיבלתי בת"א , על השילוט נרשם חנייה מותרת עד השעה 7:00 , בשעה 7:02 חמישה רכבים עם דוח שרשומה עליו השעה 7:00 וגרר שמתחיל לגרור . הפקח אפילו לא היה באיזור ...

שהגעתי ליועץ המשפטי של העירייה ושאלתע האם חנייה עד 7:00 זנ כולל 7:00 או לא הוא טען שזה לא כולל.

אותו פקח היה רושם דוחות לכל הרכבים ברחוב עוד לפני השעה 7:00 ובחלק מהמקרים הגרר היה עומד ומחכה שהשעון יראה 7:00 בכדי להתחיל לגרור.

לדעתי הדוח שלך יבוטל אבל בגלל ש"יבואו לקראתך"

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

ד"א - דומני שהפקח בכלל לא צריך לראות את צג האיזיפארק. הוא קורא אותו מרחוק בתקשורת אלחוטית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יוכל לטעון שהאיזיפארק לא פעל.

עד כמה שאני מכיר דוחות חניה הם בנוסח אחיד עם סעיף אישום, פרטי רכב ומיקום, בלי הערות נוספות.

פורסם

הרעיון הוא לא להודות בכך שמשכת את החניה מעל שעתיים. לכן, גם אם הרכב צולם עם איזיפארק, אין בכך הוכחה כי הוא פעל קודם לרכישת כרטיס החניה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

Followup לסיפור:

הגיע מכתב הביתה מהפיקוח די מהר. אציין ששלחתי דווקא את הגרסא הארוכה יותר של המכתב. בכל אופן הדו"ח בוטל.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

אלעד, מסכים עם נקמיצ'י.

לפני כמה שנים קיבלתי דו"ח חניה באילת, למרות שהפעלתי פנגו. הפקח בדק מספר רכב לא נכון (טעה באחת הספרות) ועל כן לא ראה שפנגו הופעל.

בהתייעצות עם אבי שהוא עו"ד, ועם חבר שלו בעיריית אילת, הוסבר לי שאין לי מה לעשות עם זה ושאפשר פשוט להתעלם. אז התעלמתי.

כעבור כשנה (אולי פחות, כבר לא זוכר), קיבלתי את הדו"ח בדואר, הפעם עם מספר הרכב הנכון. הם פשוט בדקו את התמונות שהפקח צילם, שינו את המספר בדו"ח, ושלחו לי אותו הבייתה.

שלחתי מכתב לעיריית אילת, וקיבלתי תשובה שלמרות שהזמן לערעורים עבר (כאמור, בערך שנה), הוחלט לבטל את הדו"ח "לפנים משורת הדין" (אלוהים כמה שאני שונא שמשתמשים במושג הזה!)

בקיצור, אל תדחה את זה, טפל בזה.

פות"ש, שמח שהצלחת לבטל את בדו"ח. מה שמעצבן זה שזה כנראה עניין של זמן עד שזה כנראה יקרה לך שוב, ולך תדע לכמה אנשים זה קרה אבל לא היה להם כח להילחם בזה ופשוט שילמו.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...