Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש ב-60K

GigaDude
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני עומד להיכנס לשירות קבע ולכן אני מחפש רכב שיעמוד לרשותי בתמרון של נסיעות לבסיס, לימודים ובית.

הרכב אמור לשרת אותי בנסיעות קצרות באיזור המרכז (לבסיס/ללימודים) ואחת לשבוע נסיעה לחיפה הלוך-חזור.

סדר גודל של 1000 קילומטר לחודש להערכתי.

יש כרגע מבצע של חבר על פיאט פנדה 1.2 ליטר, ב-56,900. עם זאת, אני מוכן למתוח את התקציב גם לאיזור ה-60k ולשקול את המיקרה שעכשיו במבצע, וכל קטגוריית המיני- פיקנטו/i10.

אשמח לשמוע הצעותיכם ולקבל גם הערכה לאחזקת הרכב (בן 23, ללא עבר תאונות וכו׳).

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי GigaDude
פורסם

המיקרה בעקרון נחשבת יותר מרווחת ומאובזרת מהפנדה.

אני מניח שהפנדה במחיר המבצע היא מרמת הגימור הבסיסית, וכאן באים היתרונות של המיקרה כמו:

6 כריות אוויר לעומת 4 כריות אוויר בפנדה.

מערכת מקורית עם AUX, USB, בלוטות' ושליטה מההגה לעומת כלום בפנדה.

חימום מושבים שאין בפנדה (למרות שזה בעיניי מיותר לחלוטין)

הצעה שלי: תעשה נסיעת מבחן. אני באופן אישי לא התרשמתי מהמיקרה בכלל. על הפנדה לא נהגתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אתה מעוניין יותר במנוע חזק- לך על פיג'ו 108 ידנית- מאובזרת טוב ומנוע חזק ואמין יחסית. לא הכי מהנה בנסיעות ארוכות, אבל לא משהו שתצא עם כאבים וכו', סתם לא הכי נוח שבעולם.

היונדאי I10 גם צריכה להיות בראש רששימת הקניות שלך- היא לא הכי מפנקת בעולם, אבל מרגישה כמו מכונית רגילה- אבל אין לה הרבה אסים- מנוע סביר, מרווח סבבה, אבזור טוב.

עוד אופציות- הספארק החדשה נשמעת לא רע בכלל שתגיע לארץ, אולי גם הטריו הגרמני-צ'כי-ספרדי יכול להתאים לך (מנוע ובטיחות טובים, אבל אבזור לוקה בחסר)

פורסם

אתמול עשיתי נסיעת מבחן בפנדה במבצע של חבר (גם אני בדיוק נכנסתי לקבע ומחפש אוטו בתקציב דומה).

אכן מדובר בדגם הבסיסי (One), ידנית, אבל האבזור של חבר מציע תוספת של חיישני רוורס+ קודנית + מערכת לא מובנית כוללת USB\AUX במתנה. אפשר לשדרג את המערכת לזו הכוללת BT בתוספת של 700₪.

אני קיבלתי הצעת מחיר לפנדה חדשה בצבע לבן (לבן ואדום ללא תוספת תשלום, צבעים אחרים בתוספת 1800₪~) הכולל שדרוג מערכת שמע ל BT, קודנית, חיישני רוורס ומגני דלתות כולל אגרת רישוי ב ₪59436 (אחרי כל ההנחות).

הדגם המאובזר יותר והיקר יותר (10K+), מילאנו, שעליו עשיתי נסיעת מבחן, כולל גלגלי מגנזיום, מערכת שמע מובנית כוללת USB,AUX,BT, שני טוויטרים, קיפול שלושה מושבים אחוריים ותוספת של 2 כריות אוויר מאחור (סה"כ 6 במקום 4).

הנסיעה ברכב נוחה יחסית, הגעתי מרכב אוטומט ולא כיביתי את המנוע. למרות זאת נדרשת הסתגלות. ידית ההילוכים נמצאת גבוהה יחסית, טוענים שהמיקום גורם לכך שהיד לא מתעייפת. ידית הארמברקס קצת מוזרה ומתגי החלונות נמצאים מתחת למזגן ולא על הדלת (כמו בפיאט 500) - דורש הרגל. המנוע הוא מנוע 4 צילנדרים יחסית שקט. הנסיעת מבחן הייתה בפקקים של תל אביב, הרבה מעברי הילוכים (1-2-3). אוטו רוקד טיפה במעבר הילוכים.

לגבי המיקרה שגם אותה בחנתי, הגרסה הידנית עולה 63000₪~ כולל אגרת רישוי. האבזור המוצע הוא מערכת שמע מובנית הכוללת BT,AUX,USB. חימום מושבים, 6 כריות אוויר. לדעתי הרמקולים של הפנדה היו איכותיים משל המיקרה. תא מטען גדול משל הפנדה. המנוע שלושה צילינדרים, קצת רועש ורוקד כשהאוטו עומד. הבחור מפיאט טען שמנועי שלושה צילינדרים שורדים פחות מארבעה צילינדרים.

מקווה שההשואה תעזור.

פורסם

קודם כל תודה על העזרה, ובמיוחד על המידע לגבי הפנדה והמיקרה.

לאחר קצת מחקר אני דיי נוטה לכיוון ה-i10. יכול להיות שאעשה עליה סיבוב מבחן השבוע.

ה-108 מעניינת, אך האם היא בתקציב שלי? (ראיתי שמחירה נע סביב ה-67k) יש איזה מבצע שאני לא מכיר?

מתי הספארק אמורה להגיע? אני מאוד רוצה לבצע את העסקה בשבועיים הקרובים.

דעות נוספות?

פורסם

אני מציע שתעשה נסיעות מבחן על כולן, הi10 חלשה יותר מהפנדה והמיקרה. לי באופן אישי הi10 תרגיש חלשה, אבל כל אחד והתחושות שלו.

לגבי ה108 - היה מבצע לא מזמן ב62 אלף ש"ח. אני מאמין שאם אתה לא צריך תנאים מיוחדים כמו טרייד אין, תוכל לקבל משהו באיזור מחיר המבצע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מפתיע שלא הזכירו את הפיקנטו בדיון.. היא כביכול תפורה בול למה שאתה מחפש מבחינת צרכים ותקציב, אבל בסה"כ אתה מתביית על רכבים לא רעים בכלל למה שאתה רוצה. אני בכל אופן הייתי עושה נסיעת מבחן על כולן (כולל הפיקנטו) ורואה מה הכי מוצא חן בעיני. בהצלחה!

פורסם
מפתיע שלא הזכירו את הפיקנטו בדיון.. היא כביכול תפורה בול למה שאתה מחפש מבחינת צרכים ותקציב, אבל בסה"כ אתה מתביית על רכבים לא רעים בכלל למה שאתה רוצה. אני בכל אופן הייתי עושה נסיעת מבחן על כולן (כולל הפיקנטו) ורואה מה הכי מוצא חן בעיני. בהצלחה!

הסיבה שלא הזכרתי את הפיקנטו (ואגב בהחלט מפתיע שלא הוזכרה קודם) היא שיוצא לי לנהוג על הרכב הזה לא מעט במסגרת תפקידי הצבאי (אמנם בגרסה האוטומטית שלו) וקשה לי להגיד שאני נהנה ממנו.

לכן הוא לא מהווה אופציה אמיתית מבחינתי.

שוב אשמח לשמוע דעות נוספות- נסיעות מבחן אני מתכנן לבצע במהלך שבוע הבא.

פורסם

הוא כתב בעצמו שהוא לוקח את הפיקנטו כחלק מהאופציות שעומדות לרשותו כרגע אבל באופן כללי אני מסכים איתך, גם לדעתי היא יכולה מעולה עבורו.

פורסם

כשדיברתי עם לובינסקי לגבי הפג׳ו, הם הציעו את ה-MG3 כאלטרנטיבה. על הנייר נראית אופציה מעניינת. אבל אני לא כ״כ מכיר את החברה. אשמח לדעתכם בנושא.

פורסם

בהתאם לנתוני משרד הרישוי בשנת 2015,

יונדאי I10 הרכב הנמכר ביותר בנפח מנוע 1.0 הילוכים ידניים.

מכירות יונדאי I10 מנוע 1.0 הילוכים ידניים.

בחודש אוקטובר: 127 מכוניות.

מתחילת השנה עד סוף אוקטובר: 1,175 מכוניות.

מכירות קייה פיקנטו - מנוע 1.0 הילוכים ידניים.

בחודש אוקטובר: 20 מכוניות.

מתחילת השנה עד סוף אוקטובר: 324 מכוניות.

מרבית מכירות הקייה פיקנטו מתרכזת במכירת

הרכב בנפח המנוע 1.2 אוטומט.

לפני קבלת ההחלטה על רכישת רכב,

מומלץ לתאם נסיעות מבחן ברכבים השונים.

פורסם

שאלה נוספת-

האם יש הבדל משמעותי באחזקה של הרכבים האלו? (פיג׳ו/ניסאן/יונדאי/פיאט)

מבחינת אספקטים של דלק, חלקי חילוף, טיפולים וכו׳

פורסם

גם אם יש המלצה לטפל כל שנתיים כמו שיש בפיאט, אני ממליץ להתעלם ממנה ולטפל כל שנה, לפחות לבצע טיפול בסיסי של החלפת שמן ופילטר.

פורסם

אז ככה עשיתי היום סיבוב בכ-6 סוכנויות רכב, ראיתי 7 דגמים ולצערי נהגתי רק ב-2 (בגלל הזמינות של הרכבים הידניים).

אלה הם המתמודדות שבחנתי:

סקודה סיטיגו- לא אהבתי את העיצוב פנים/חוץ, למרות החיבה לסקודה במשפחה (יטי ידנית בת שנתיים).

ניסאן מיקרה- רכב חביב מאוד, עשיתי עליו נסיעת מבחן. יוצא 61 אחרי כל ההנחות ואגרת רישוי. קצת צועק בהילוך ראשון, והעיצוב החיצוני פחות מושך בעיניי.

פיאט פנדה- הלכתי לראות רק בגלל המבצע של חבר, הרכב שהכי פחות שמצא חן בעיניי מכל הרשימה גם פנים (רדיו דיסק??) וגם חוץ.

פג׳ו 108- הפייבוריט שלי בסיכומו של היום אם כי לא נהגתי עליו אלא על האוטומט ב-c1. גם פנים, גם חוץ. החסרון- מחיר. כרגע אני מוכן למתוח עוד לאיזור ה-63,64. ההצעה שקיבלתי עומדת על 66 לפני מיקוח נוסף.

סיטרואן c1- נהגתי על הגרסה האוטומטית, פלאן בי- במקרה ולא אצליח להביא תקציב ל-108.

יונדאי i10- רכב מוצלח מאוד, חסרון- בלוטות׳. מינורי אולי, אבל לי כן חשוב.

MG3- מעניין מבחינת ביצועים, חושש בגלל הדלק והאחזקה בגלל שמדובר בחברה חדשה בארץ. הימור גדול מידי לרכב ראשון לטעמי.

לסיכום בראשון מתכוון לסגור עסקה על ה-108 (1.2 ידנית). אשמח לשמוע את דעתכם לפני ביצוע הרכישה/טיפים נוספים.

תודה רבה!

• תוכן חדש...