Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב פונטו 2005 אוטומט עבר 100 אלף.

עשיתי טיפול לפני חודש שבו הוסיפו זונל קירור אדום, יישור קו כללי פלגים וכו' ותיקון נזילה מתרמוסטט על ידי החלפה של רכיב מתחת שם. בכל מקרה היום התחילו רעשים מוזרים מאוד, בהתחלה חשבתי שזה מידית ההילוכים ואחכ התברר שזה בא מאזור פתחי המזגן אמצע הדאשבורד, רעש של נוזל מבעבע כאילו לרכב יש בעיות עיכול, רעש מוזר ומעצבן.

שמתי לב כשהוא די מתגבר כשאני מעלה את הסלד.

הבנית שזה יכול להיות קשור לרדיאטור חימום או משהו כזה, אפשר הסבר? אני כנראה אלך למוסך שבוע הבא והאמת שממש אין לי כח לזה כי הרכב פשוט גוזל ממני יותר מדי זמן בטיפולים ושטויות כאלה.. ועוד לא הזכרתי את הכסף..

פורסם

יכול להיות שלא ניקזו אוויר כמו שצריך אבל אז סביר להניח שהיית שומע את הרעשים כבר לאחר הטיפול.

עוד אפשרויות הם בריחת גזים מהמנוע למי קירור, מה שיכול להעיד על בעיה בראש מנוע, או נזילה מהרדיאטור חימום.

פורסם

וואו אני מקווה שזה 'רק' נזילה מהרדיאטור ולא ראש מנוע או משהו בסגנון.. בכל אופן לא חשוד שזה התחיל חודש בערך אחרי טיפול מהסוג הזה? האם יש קשר לרכיב שהחליפו לי בתרמוסטט? מעין חתיכת מתכת כזו.

יש לך הערכה כלשהי לגבי עלות של טיפול כזה? בהנחה וזו נזילה מהרדיאטור

פורסם

אין לי מושג כמה זה עולה בפונטו אבל הבעיה עם רדיאטור חימום היא שבדר"כ צריך לפרק חלק גדול מהדאשבורד (ולפעמים את כולו) כדי להגיע אליו, וזה מה שמייקר את העבודה. מעריך שסביב האלפייה, אולי קצת יותר.

אם זאת אכן נזילה מהרדיאטור חימום, יש אפשרות לעשות מעקף בעלות נמוכה יותר. המשמעות היא שבחורף אין חימום ושבהפעלת קירור המזגן יקפיא.

בכל מקרה אל תיכנס לסרטים. לך למוסך ובקש שיבדקו. אולי זה באמת ניקוז אוויר לקוי.

פורסם

תודה רבה לך, הפתרון של מעקף נשמע לי מעולה...

בכל אופן אני אבדוק עוד מעט את הנוזל קירור לראות אם חסר, במידה וחסר זה בוודאות נזילה?

כי אם הבעיה הייתה ניקוז אוויר לקוי, זה לא אמור לגרום לחוסר בנוזל, לא? בכל מקרה אלך למוסך בראשון.. תודה לך!

פורסם

קח בחשבון שמעקף גם מבטל את יכולת הפשרת האדים של המזגן.

מחסור במי קירור יכול להיגרם מהמון דברים, ולא הייתי ממהר להגיד בוודאות. אבל כן חשוב לשים לב למפלס כשצצים רעשים כאלו.

בהצלחה. תעדכן.

פורסם

גש למוסך ותוודא שהם פותחים גם את בורג הפרפר הלבן שנמצא על הרדיאטור, וגם את בורג הפלסטיק השחור על הצינור שהולך לרדיאטור חימום.

משניהם צריך לצאת שפריץ של נוזל ברגע שממלאים מעל גובה מסוים.

אתה כמובן גם יכול לבדוק את זה בעצמך.

Stay Dirty

פורסם

תודה, אני אבדוק שהם עושים את זה.

ירדתי רגע לרכב ופתחתי, הפקק היה צהוב שפשוט סובבתי ולא פקק לחץ כמו שראיתי בסרטונים, לא בדקתי את הנכון?

בכל מקרה הנוזל היה במרחק של 5 משיא הגובה, זה נחשב חוסר?

פורסם

אתה מתכוון אולי לפקק של מיכל העיבוי.

אני מתכוון לפקק קטן בצורת פרפר שיושב בפינה של הרדיאטור, בצד ימין אם אתה עומד מול תא המנוע.

משהו כזה רק פונה כלפי מעלה ולא הצידה:

Image06811.jpg

הבורג השני קצת פחות נוח לגישה, נראה דומה לזה:

bleed-1.jpg

Stay Dirty

פורסם

הבנתי אותך, אז כדאי לי לבדוק שנייה אם חסר נוזל או לא? או שעדיף שאחכה למוסך כבר.. פשוט מבאסת אותי הבעיה הזו, כל שבוע אני נתקל במשהו אחר..

פורסם (נערך)

אל תתייאש חבר.

אתה יכול לבדוק אם חסר נוזל אבל עד שלא תוודא שאין אוויר במערכת זה לא ישנה הרבה.

כשהרכב קר, תפתח את הפרפר הלבן כמו שאמרתי לך. תן לו 6 או 7 סיבובים, לא צריך להוציא אותו לגמרי. זה בורג חלול שמאפשר ניקוז אוויר.

האם יוצאים מים דרכו?

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תודה על העזרה אסף, באמת לא מובן מאליו!

התכוונת לפקק הזה ?

http://www.fiatclub.co.il/forum/attachment.php?attachmentid=7304&d=1350370333

אם כן, לא יצא משם נוזל והיה לי קשה לקבוע כמה נוזל יש ביחס למינימום ומקסימום כי הגאון שיצר את זה שם את זה במקום הכי מסובך שאפשר..

פורסם (נערך)

לא, זה מיכל העיבוי. בפונטו מיכל העיבוי הוא ממש חלק בלתי נפרד מהרדיאטור.

המיכל בצד שמאל כשאתה עומד מול תא המנוע. אני מתכוון לצד ימין.

תרד בבקשה לרכב ותצלם תמונות מתוך תא המנוע אבל לכיוון החלק העליון של הרדיאטור, ואני אסמן לך את מה צריך לפתוח.

מסכים איתך שקשה לקבוע כמה נוזל יש במיכל כי הוא נהיה אטום עם השנים.

אתה יכול להכניס אזיקון ארוך שישמש כמדיד, או להאיר עם פנס ולנסות לראות את השתקפות המים.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

הבורג ניקוז אויר של הרדיאטור פחות בעייתי ולפתור בעיה של אויר ברדיאטור פנימי אתה צריך לנקז את האויר מהצינורות חימום.

צריך גם להזהר מאוד עם הבורג נקוז של הצינור חימום שלא ישבר ויאר חל בד הראש שלו כי אז תהיה תקוע.

מציע לחזור למוסך על מנת שישלים את תהליך הניקוז אויר עד שלא יהיו רעשים.

פורסם

תודה, אני מאוד מקווה שזו אכן בעיית ניקוז ולא משהו חמור יותר. למוסך הנל אני לא חוזר פשוט כי יש לי ספק במקצועיות שלו, אלך למורשה ביום ראשון, אני באמת מקווה שזה לא יעלה ביוקר. אסף אני כבר שולח לך תמונות.

• תוכן חדש...