Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 30K לסיאט איביזה 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחר אני ניגש לטיפול לסיאט איביזה 1.4 ל' (לא טורבו) שנת 2013, 30K ק"מ/שנתיים על הכביש במוסך מורשה וקיבלתי הצעת מחיר של כמעט 900 ש"ח מהמוסך שלי. לא אמרו לי בפירוט מה הוא יכלול אלא אמרו בקצרה שהטיפול יכלול בין היתר החלפת שמן ופילטר שמן,פילטר אוויר וכו' כפי שנהוג בטיפול 30K. הרכב שלי עבר רק 15,000 ק"מ ואמרו לי במוסך שזה לא ישנה את אופן הטיפול.

רציתי לשאול האם המחיר של הטיפול הוא סביר?

מהן הפעולות שמבצעים ברכב ואילו חלקים מחליפים בעת טיפול 30K (מניסיונכם)?

אשמח לעצות וטיפים לפני שאני ניגש למוסך.

תודה.

פורסם

תבקש הצעה מפורטת כדי שנדע לעזור לך עם הסכום כדאי או לא.

אצלי באיביזה רפרנס 2014 1400, הטיפול עלה 550 במוסך מורשה.

אותו טיפול שאתה תעבור, אך ללא החלפת פילטר אוויר.

פורסם

רק עכשיו הייתי פנוי לפתוח את הפוסט בפורום וכבר מחר הטיפול, אז אין לי זמן לבקש הצעת מחיר.

אבקש מהמשתמשים שעברו טיפול זהה עם רכבם לתת קצת מידע בנושא.

פורסם (נערך)

אני לא רואה סיבה להחליף פילטר אוויר (שכרגע מן הסתם הוא המקורי אצלך) ב-30K על אחת כמה וכמה שנסעת רק 15K.

(אבל תבדוק בספר רכב בטבלת אחזקה מתי בדיוק צריך להחליף אותו)

בנוסף המנוע שלך לא TSI, ואם מדובר בגיר ידני, אז בכלל אתה יכול לבצע את הטיפול בעצמך בלי לחשוש מעניין האחריות.

שמן בתקן הדרוש ופילטר של MANN יעלו לך ביחד בסביבות 140 שקל אצל אבי חלפים.

http://www.justmotor.co.il/products/694057

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תודה על התגובה. בעיקרון, האחריות תסתיים בסוף החודש.

הבנתי מהמסוך שיש צורך בהחלפת שמן והחלפת הפילטר שמן, איך אני יכול לבצע את זה לבד ללא כל ידע?

מה היית ממליץ להחליף/להוסיף/לבדוק בעת הטיפול?

• ספונסר פורום
פורסם

אם אתה מטפל במוסך מורשה אז תיזהר מהחליפי שאולי יציעו לך

ותשאל מה המותג והאם מדובר בחלק שמאושר עיי היצרן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הבנתי מהמסוך שיש צורך בהחלפת שמן והחלפת הפילטר שמן, איך אני יכול לבצע את זה לבד ללא כל ידע?

מה היית ממליץ להחליף/להוסיף/לבדוק בעת הטיפול?

מצרף לך מדריך להחלפת השמן והפילטר:

http://up415.siz.co.il/up2/4jaaottz23uo.png

http://up415.siz.co.il/up2/jjyq242zmjey.png

בנוסף בודקים את כל מה שצריך אם כבר אתה מתחת לרכב - מתלים, גומיות, ובנוסף מפרקים גלגל ובודקים עובי צלחות ורפידות.

מהיכן אתה בארץ ? יש פה לא מעט חברי פורום שיישמחו להצטרף אליך, לחלוק איתך את הכלים וללמד אותך כל מה שתצטרך לדעת.

Stay Dirty

פורסם

אני קיבלתי הצעות מחיר ממספר מוסכים בצפון לטיפול הנ"ל לפני יותר מחצי שנה(מאז כבר הספקתי לעשות גם את ה 45K), טיפול 30K באיביזה במוסך מרכזי עולה 1100-1300 וכולל החלפת שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר פילטר מזגן ובורג ריקון קרטר, חלק מהמוסכים מציעים את אותו הטיפול ב 700-900 תמורת החלפת פילטר מזגן ופילטר אוויר חליפיים.(פילטר שמן מקורי בשני המקרים). בחלק מהמוסכים מתעקשים להשתמש רק בשמן של סונול או פז ובחלק יש אפשרות לקסטרול\יורול.

פורסם

אצלי באיביזה רפרנס 2014 1400, הטיפול עלה 550 במוסך מורשה.

עשית טיפול 15 או 30? זה נשמע מחיר של 15. פותה"ש מדבר על טיפול 30.

אף אחד לא הזכיר כאן החלפת נוזל בלמים, שהיצרן ממליץ להחליף כל שנתיים?

פורסם
אם אתה מטפל במוסך מורשה אז תיזהר מהחליפי שאולי יציעו לך

ותשאל מה המותג והאם מדובר בחלק שמאושר עיי היצרן .

אהלן,

הייתי במורשה לסקודות, וראיתי חלפים של FUJI, ו- AMC, ועוד חברה עם חבילות לבנות שכתוב רק דגם הרכב ו - MADE IN CHANIA.

האם החברות שציינתי מאושרות ע''י היצרן?

רועי

פורסם (נערך)

היום הייתי בטיפול ובגלל שאני אוהב יותר מדי את האוטו שלי :lol: הסכמתי לשלם 950 ש"ח על הטיפול.

בורג אגן שמן+ שמן מנוע+ מסנן שמן+מסנן אבק+מסנן אוויר + נוזל לרדיאטור (לא חויב) = 950 ש"ח (לאחר הנחות שונות שהיו לי, במקור- 1270 ש"ח).

הטיפול בוצע במוסך מורשה של צ'מפיון עם חלקים מקוריים בלבד (לבקשתי).

יש לי כמה שאלות:

לפי מה שנאמר לי שמן ברקס בודקים רק לאחר שלוש שנים על הכביש ובשמן הגה אין צורך לגעת. זה נכון? מתי בודקים את השמנים הנ"ל?

איך אני יכול לוודא שבאמת הוחלפו החלקים אם לא הייתי כל הזמן ליד האוטו (לא ניתן להיות)? שמעתי סיפורי זוועה ממנהל עבודה במוסך מורשה של מותג מסוים, שהמכונאים במוסך שאותו הוא ניהל גנבו את החלפים במקום להרכיבם.

אם מפלס השמן במנוע מעט יותר מהמקסימום מה לעשות? לחזור למוסך?

עריכה אחרונה על ידי avihai GTI
פורסם

אהלן,

במידה והחליפו, עם חלפים איכותיים המחיר די טוב, בדרך כלל לוקחים 400-700 ש''ח טיפול רגיל.

אם יש לך נוזל (לא שמן אלא נוזל) ברקס DOT4 עד כמה שידוע לי הוא מתחמצן תוך שנתיים +-.

לגבי השמן הגה לא ידוע לי על ההמלצות יצרן לגבי הרכב שלך.

תפרסם את שם המוסך אולי אנשים יעידו לטוב או לרע על המוסך ותיהיה בראש שקט, גם אני שמעתי סיפורים כאלו, מקווה שזה לא המצב אצלך.

רועי

פורסם

IMG_3402.jpgIMG_3403.jpg

זה מה שרשום במדריך הטיפול של הרכב.

כנראה שהיה צריך להחליף נוזל בלמים ולא כפי שאמרו לי (רק לאחר שלוש שנים על הכביש).

אני מטפל במוסך "ישראל שליין ובניו" בא.ת קרית ביאליק.

IMG_3405.jpg

• תוכן חדש...