Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב שנת 2013 (נרכש מהיצרן),

כשעבר 37,000 לפני כמה חודשים עשיתי לו טיפול שכלל גם החלפת ברקסים לחדשים.

הטיפול כמובן בוצע במוסך מורשה.

מאז הטיפול הברקסים שורקים, זה לא קורה בכל עצירה אלא דווקא בנסיעה יותר איטית, בחניון או כשאני נכנס לרחוב צר ומאט, שומעים את השריקות.

בנסיעה מהירה באיילון נניח זה לא קורה.

הלכתי למוסך שבועיים אחרי ההתקנה, הסתכלו על הברקסים ויזואלית אמרו שהם כמובן במצב מצוין (חדשים)

המכונאי לקח את האוטו לסיבוב ואמר שהוא לא שמע את הבעיות (כנראה נסע על איילון או משהו)

מאז עברו בערך 3 חודשים, השריקות ממשיכות אבל הברקסים כמובן בולמים טוב, עברתי גם טסט שנתי עם האוטו ולא זיהו שום בעיה.

מישהו יכול לדעת מה גורם לשריקות? זה לא היה עם הברקסים המקוריים.

פורסם

כנראה לא גירזו אותם עם גריז נחושת, אולי תסע עם המכונאי ותראה לו בדיוק איפה הבעיה?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אצלי ברכב החלפתי ברקסים מרמסה לרמסה אותו דגם, הברקסים הישנים אפילו לא היו גמורים.

ההבדל היחידי היה שאת החדשים גירזו, הרעשים פסקו.

פורסם

אני מטפל רק במוסך מורשה בשביל לקבל חלקים מקוריים ואת הרכיבים הכי טובים גם אם זה יעלה לי עוד 500 שקל.

זה מעצבן אותי שזה לא טופל.

יש טעם ללכת אליהם ?

שאלה חשובה:

אין שום סיכון בנהיגה ככה?

פורסם

אם זה מציק לך עדיין, אני מציע שתיקח את הבוחן במוסך לנסיעת מבחן (בנוכחותך ואפילו תנהג אתה) ע"מ שיראה התופעה (יותר נכון ישמע).

ייתכן מאוד שהחלפה של החלקים (במידה ושמו תחליפיים) לחלקים מקוריים או גירוזם כפי שציינו לפניי - תפתור הבעייה.

אם הרכב בולם כפי שצריך - איני רואה בזה בעייה בטיחותית. זה יותר מפגע אסתטי (הרעש).

alfa 156 2.5.

פורסם

אהלן,

כמו שכבר ציינו לא גירזו בגריז נחושת את החלק של הרפידות שבו הן נעות בקאליפר.

תחזור אליהם ותבקש מהם שיגרזו לך מה שצינתי+שיבדקו ובמקרה הצורך יגרזו גם את המובילים.

יש מקרים שגם הרפידות לא מגורזות וגם לא המובילים, וזה גורם לרפידות לא לחזור למקומם מהר או בכלל לא לחזור, או שאחת חוזרת ואחת לא

ואז יש שחיקה לא אחידה.

רועי

פורסם

חברים...אני כנראה נוטה להאמין יותר ויותר שמכונאים לא יודעים שהגירוז הזה מונע רעשים.

שאלתי כבר מכונאי , ועבדתי איתם , בכל מה שהם עושים זה בסך הכל לגרז את המובילים ולא יותר!

מכונאי אחר בכלל אמר לי למה לגרז משהו באיזור... זה המצב ולא פלא שאנשים מתלוננים על רעשים גם בברקסים לא סיניים ללא שם.

פורסם

אחרי שעברתי שבעה מדורי גיהינום בלמצוא גריז נחושת הבנתי כמה הדבר נדיר ומכונאים בכלל לא משתמשים בו.

פורסם
אחרי שעברתי שבעה מדורי גיהינום בלמצוא גריז נחושת הבנתי כמה הדבר נדיר ומכונאים בכלל לא משתמשים בו.

בלי עין הרע, אני יכול לומר לך שבארץ הקודש אתה יכול למצוא היום מה שאתה רוצה. אבל וכאן מגיע האבל הגדול, הכל עניין של כסף. הישראלי הממוצע כמובן לא מעוניין לשלם עבור איכות אז למה שהמכונאי יטרח? אני יכול להראות לך גריז מהמתקדמים ביותר שעומד בתקנים מחמירים ואפילו עמיד למים אבל הוא עולה יקר. אתה חושב שאנשים רוצים יקר?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בככל לא נדיר, יש לך חנויות שמוכרות, ובמקרה הכי 'גרוע' פונים לאיביי.

תסמוך על המוסך, שהוא בטוח ימצא חנות\ספק שתספק לו אותו.

רועי

פורסם

כשאני אומר למצוא בקלות, זה למצוא בקלות, לא ללכת לאיביי ודומיו, אלא ללכת לחנות החלפים ולקנות משם, במקרה שלי לא היו בשתי חנויות החלפים שחיפשתי בהם, בהמלצת המוכר פניתי למוסך מסוים ושם הם הביאו לי קצת.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...