Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידועים לי כל היתרונות של הרכבים החדשים בקונצרן. מהירות, חיסכון בדלק, החלפת הילוכים מהירה{DSG}, ועוד...

יש לי איביזה רפרנס 2014 1400 ידני. מקווה שהרכב הבא שלי ב-2016 יהיה גם איביזה.

יהיה סיכוי לקבל אותו עם{כמובן}גיר ידני, ומנוע אטמוספרי, גם?

פורסם

אני לא יודע לענות על השאלה שלך אבל אני חייב לשאול, במידה ואתה מחליף רכב כל שנתיים-שלוש.

למה לא לקנות רכב עם מנוע TSI וגיר ידני?

היתרונות של הTSI עולים על החסרונות שלו - בעיקר ברכבים החדשים שכבר אחרי התיקונים הקטנים של כל החבלי לידה.

תוכל לפרט מדוע יש לך העדפה לאטמוספרי דווקא?

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

למרות המגמה הברורה שציינת למעבר לטכנולוגיית TSI+DSG ניתן להעריך שבשנים הקרובות עדיין ייצר הקונצרן מנועים אטמוספריים לתת מענה לדגמי בסיס זולים ולמדינות עולם שלישי שונות. לגבי גיר ידני בוודאות ימשיכו כי יש דרישה כזו באירופה ובשאר העולם.

השאלה האם היבואן הישראלי יחליט להביא גרסאות כאלו , כאשר לכאן יש כבר שיקולים רבים של תחרות,מיתוג, איבזור ועלויות.

פורסם

אני כרגע מרוצה מאוד מתפקוד הרכב, ולא הייתי רוצה להופיע "ברשימה השחורה", של אלה שלא.

מעניין מדוע ה"יפנים" לסוגיהם, עדיין לא עברו למנועים מוגדשים, כפי שעשו האירופאיים. לגבי רכבים רגילים ולא ספורט.

לא נעים לחיות עם ההרגשה של: "האם גם לי זה יקרה? או שהפעם יש לי מזל!"

YAARI

העדפה לאטמוספרי{מנקודת המבט שלי בכל אופן}, חוסכת כאבי ראש כגון: אכילת שמן מוגברת, מותחנים, בוכנות שבורות, ועוד צרות כאלה.

רכב אוטומטי, או DSG, ירד מהפרק, רק מפני שאני חובב גיר ידני, ולא בגלל שום סיבה אחרת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמעת על מנוע 20VT של VAG? אחד ממנועי הטורבו בנזין האמינים יותר שיש.

זה שהמנוע גודש לא בהכרח הופך אותו לפחות אמין. הכל תלוי בתכנון שלו. עם הזמן הם לומדים מכשלים שהיו להם בTSI הראשונים ומשפרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני בטוח שיהיו אטמוספרים,בכול זאת יש הבדל במחירים של רכב חדש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

העדפה לאטמוספרי{מנקודת המבט שלי בכל אופן}, חוסכת כאבי ראש כגון: אכילת שמן מוגברת, מותחנים, בוכנות שבורות, ועוד צרות כאלה.

רכב אוטומטי, או DSG, ירד מהפרק, רק מפני שאני חובב גיר ידני, ולא בגלל שום סיבה אחרת.

אתה באמת חושב שכל מנוע מוגדש סובל מכל הדרעאק שציינת? תקנות זיהום האויר באירופה דוחפות את כל היצרנים לפתח מנועים צנומי נפח עם הזרקה ישירה והגדשה כך שאם הזמן כולם יציעו מנועים כאלו (אם הם רוצים להמשיך למכור באירופה). סביר להניח שרק מכוניות מיני ימשיכו להגיע עם מנועים אטמוספרים (כי הם במילא צנועי נפח)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גם היפנים מתחילים לעבור למנועי טורבו, למשל הטויוטה אוריס החדשה.

מנועי טורבו בינוניים וגדולים (2 ליטר ומעלה) סובלים מהרבה פחות בעיות. כנראה מה שיוצר את הבעיות זה הניסיון לייצר מנועי טורבו קטנים וזולים; השילוב הזה חדש יחסית ומכאן חבלי הלידה.

אי אפשר לעצור את הקידמה. כמו שלא ניתן למצוא מנועים חדשים עם קרבורטור או מצערת מכנית, כך גם מנועים אטמוספריים יעלמו אט אט או שיהפכו למשהו איזוטרי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

א. באמריקה, מכוניות אטמוספריות עדיין מוכרות היטב, ולא בטוח שפחות טוב מבעבר בכלל.

ב. אולי מנועים אטמוספריים רגילים אכן יהפכו למחזה לא שכיח, אבל זה לא אומר שאלה שיתפסו את מקומם יהיו מנועי טורבו.

יש גם מנועים היברידיים שלדעתי הם כרגע במגמת עלייה יותר גדולה מהטורבואים (ולדעתי הענייה הם גם מספקים פתרון עדיף בדר״כ). היברידיים פלאג-אין נראים כמו הדבר הבא כרגע.

יש גם מנועי תא מימן; חשמליים וכו׳.

פורסם
גם היפנים מתחילים לעבור למנועי טורבו

מתחילים? היפנים מומחים במנועי טורבו לא פחות מאשר הם מומחים בסושי. כולל במנועים קטנטנים (650 סמ"ק) ואפילו באופנועים (הונדה CX650 - בשנת 1983!).

כנראה מה שיוצר את הבעיות זה הניסיון לייצר מנועי טורבו קטנים וזולים

מצד שני רוב המנועים האלו עם לחצי דחיסה נמוכים, מה שאמור לשפר את האמינות.

פורסם

הבעיה היחידה באמינות שאני מכיר במנועי עם מגדש זה הסיפור עם הטימיינג בחלק מהמנועי ואג. וזה לא קשור לזה שהמנוע מוגדש, הפאשלה הזאת הייתה יכולה להתקיים באותה מידה במנוע רגיל.

היו את המנועי 160 כ״ס עם הטורבו והסופרצ׳ארג׳ר שהיו פלופ הנדסי - וכאן אפילו היצרן למיטב הבנתי הרים ידיים.

פורסם
הבעיה היחידה באמינות שאני מכיר במנועי עם מגדש זה הסיפור עם הטימיינג בחלק מהמנועי ואג. וזה לא קשור לזה שהמנוע מוגדש, הפאשלה הזאת הייתה יכולה להתקיים באותה מידה במנוע רגיל.

היו את המנועי 160 כ״ס עם הטורבו והסופרצ׳ארג׳ר שהיו פלופ הנדסי - וכאן אפילו היצרן למיטב הבנתי הרים ידיים.

סיפורי הטיימינג קיימים לא רק ב-וואג, אלה גם בפגיו-סיטרואן. במנועים מוגדשים, ולא רגילים. האם יש קשר בין מנוע מוגדש, לכשל המותחן?

ובכל זאת באירופה מרבים להשתמש במנועים מוגדשים, ואילו ברוב הרכבים מהמזרח, שמיובאים אצלנו,{סוזוקי, הונדה, טויוטה, מזדה, קיה, יונדאי, סובארו}זה לא קיים.

האם הסיבה היא שהם אינם רוצים לעורר חוסר אמינות?

פורסם

קיה ויונדאי התחילו עכשיו לשווק מנוע 1.2 טורבו שמצטרף ל-1.6 טורבו שקיים בוולוסטר (וכנראה יגיע גם בטוסון החדש). טויוטה אוטוטו תתחיל לשווק את האוריס/קורולה עם מנוע 1.2 טורבו. להונדה יש כבר מזמן מנוע 1.5 טורבו.

מאזדה וסובארו יצרנים קטנים מאוד בלי מספיק כסף לפתח מנועי טורבו מתוחכמים. מאזדה חתמה לאחרונה על הסכם שת"פ מקיף מאוד עם טויוטה. לא יודע להגיד, אבל יש סיכוי לא קטן שחלק מההסכם יהיה שטויוטה תחלוק עם מאזדה את טכנולוגיית הטורבו שלה.

סוזוקי? האמת, לא יודע. הם משתמשים באותו מנוע 1.6 כבר איזה 10 שנים, והלקוחות שלהם כנראה מבסוטים ממנו, אז למה לשנות משהו?

בקיצור, כרגיל - האירופאים פיתחו טכנולוגייה והאסייתים רודפים אחריהם ומדביקים את הפער אחרי 5-6 שנים. אולי בגלל "שמרנות" אולי בשביל לשמור על מוניטין אמינות, אולי כי אין להם כסף (חוץ מטויוטה). את הסיבה האמיתית אף אחד כנראה לא יודע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...