Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח כי עובד קיבל עקב טעות טכנית משכורת גבוהה מהמגיע לו. התלוש כבר הגיע וכמו-כן גם הכסף הופקד כבר בחשבון הבנק.

האם מותר למעסיק לקזז את התוספת שניתנה בטעות במשכורת הבאה?

פורסם

לא מבין את השאלה. אם היתה טעות הפוכה, ברור שהיית מבקש את הכסף במשכורת הבאה לכל המאוחר. מה ההבדל?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני מטפל עכשיו בטעות של 60 א' ש"ח (ולא מדובר באיזה מנכ"ל או משהו...)

מה שמגיע מגיע.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

רק להבהרה - אני דווקא שואל מהצד של המעסיק ולא של העובד. הונפק תלוש שגוי והועבר כסף בהתאם. רציתי לדעת אם מותר לי לקזז את זה בחודש הבא. תודה על התשובות.

פורסם

דבר עם העובד. בדיוק כמו כל הפקדה שגויה אחרת לחשבונו, מודבר בכסף שאינו שלו, ויש לידע אותו על מנת שלא יעשה שימוש בכסף.

תאם עם העובד את דרך החזרת הכסף (מיידית או בקיזוז בתלוש הבא) וכן דאג להנפיק בהקדם תלוש שכר מתוקן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים, ברור שכל זה כבר בוצע, ואני גם ביחסים טובים עם העובדים כך שמבחינתו אין שום בעיה.

אבל אחרי שראיתי בארגון האחרון בו עבדתי כשכיר עובדים שאחרי 20 שנה בארגון תובעים על דברים שהם הסכימו להם, אני לא מסתפק בהסכמת העובד ורוצה לוודא שאני עושה את הדברים נכון.

פורסם

שילמת סכום שלא מגיע לעובד.

ברור שמגיע לך לקבל אותו בחזרה

החתם אותו על נייר שקיבל בטעות סכום עודף ושיחזיר לך את הסכום העודף, או קזז זאת מהמשכורת הבאה, עדיף הדרך הראשונה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
חברים, ברור שכל זה כבר בוצע, ואני גם ביחסים טובים עם העובדים כך שמבחינתו אין שום בעיה.

אבל אחרי שראיתי בארגון האחרון בו עבדתי כשכיר עובדים שאחרי 20 שנה בארגון תובעים על דברים שהם הסכימו להם, אני לא מסתפק בהסכמת העובד ורוצה לוודא שאני עושה את הדברים נכון.

אוקי, עכשיו ברור.

הדבר היחיד שאי אפשר לקזז אוטומטית זו טעות קבועה שחזרה לאורך זמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז תחתים אותו על זכרון דברים שאומר שהיתה טעות והוא מסכים לתיקון הטעות בדרך זו.

דני

פורסם

אני מניח שהצדק איתך. שילמת סכום עודף ומגיע לך אותו בחזרה.

אם הסכום גדול יש חוק שאתה חייב לפרוש את הניכוי בתשלומים, כך שלא יהיה מצב שהעובד יעבוד "בחינם" כמה חודשים ויקלע למצוקה כלכלית.

תתיעץ עם רואה החשבון שלך.

פורסם

ומה עם מס הכנסה וכל הנוגסים למיניהם?

אם הוא קיבל תשלום גדול יותר, הוא כנראה שילם יותר מיסים וצריך לקחת את זה בחשבון.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
ומה עם מס הכנסה וכל הנוגסים למיניהם?

אם הוא קיבל תשלום גדול יותר, הוא כנראה שילם יותר מיסים וצריך לקחת את זה בחשבון.

זה יתקזז לו בהמשך.

פורסם

אין בעיה במיסוי, כיון שהתחשיב הוא שנתי. בכל חודש התחשיב מבוצע החל מ-1 בינואר כך שאם שילם יותר מדי במאי התשלום למדינה יקוזז עם המשכורת ה"מוקטנת" ביוני.

גם במקרה של גלישה מעבר ל-1 בינואר יש דרך להתחשבנות, אם כי נתקלתי בה רק לגבי מי שמגיש דו"ח שנתי (שניתן לבצע בו תיקונים). אולי מומחה הפורום ישה יאיר את עינינו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...