Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול היינו 300 איש בת"א, כולל נציגות של אחר מחברי הפורום :o

ההרצאות הבאות ברמת ישי, בר אילן וירושלים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 466
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אור יא תותח!

הייתה הרצאה מעולה בתל אביב (גם אני הייתי ביום רביעי).

הסברת ממש מצוין את הנושא המורכב הזה, זה סידר לאנשים הרבה מושגים ועקרונות בראש.

אני יודע שחשוב לך לקבל פידבק ולהפיץ את הבשורה הלאה.

אז לגבי הלהפיץ - זה כבר נעשה בפייסבוק כולל דירוג (שנראה לי יש לו הכי אימפקט על הפיד).

לגבי הפידבק - מעבר להרצאה המעולה וההנגשה הנהדרת, הנה קצת דברים שאני חושב שאפשר לשפר:

1. אל תענה לשאלות בכל שקופית.

שאלות זה חשוב, אבל לרוב אנשים שואלים דברים פרטיים ורק אחת מתוך כמה שאלות היא באמת רלוונטית וחשובה לכולם.

אפשר לצמצם את השאלות לכל כמה שקופיות.

בתור מי שהיה בקהל, אפשר לראות איך הקהל מאבד ריכוז כמעט באותו רגע שהשאלה לא רלוונטית אליו.

2. תשלב קצת יותר עצות ו-Best Practice יחד עם הידע הגולמי שאתה מעביר.

כן אתה לא מתיימר להיות יועץ משכנתאות, אבל למשל בנושא המסלולי משכנתא אתה יכול לתת דוגמא שתסביר איך לשלב מסלולים.

למשל אם יש לי עכשיו הרבה הכנסה פנויה והריבית נמוכה - עדיף לי לשלם את מסלול פריים בזמן קצר יותר משאר המסלולים.

הדוגמא לא מחייבת מן הסתם, אבל היא מסבירה איך משלבים ידע תיאורטי עם פרקטיקה.

מעבר לכך, באמת כל הכבוד, יוזמה מדהימה!

אגב, בסוף כשהסברת איך מקבלים את המצגת, זה היה לא כל כך ברור (צריך לבצע פעולות? סתם לשלוח אימייל?)

בכל מקרה, אשמח לקבל אותה כמובן ל-gonentsur את ג'ימייל.

תודה רבה :)

פורסם (נערך)

תודה על הפידבק!

1. צודק, ומנגד ללא שאלות מפספסים דברים חשובים, והחוסר אינטרקטיביות גם יכול לגרום ל'תוק'. אני משתדל לעצור לשאלות כל מס' שקופיות ולא כל פעם, ועדיין עובד על 'אופטימיזציה' בנוגע לכמה שאלות לקבל ומתי לעצור. זו גם הסיבה שבכל סשן שאלות לא נתתי לזה להמשך יותר מ3-4 כל פעם.

2. כיום אני לא יורד לרזולוציה הזו, גם בגלל בעיות זמן (כבר עכשיו ההרצאה נפרסת על פני שעתיים וחצי ברוטו, לא צחוק), גם בגלל שזה יעורר מבול של שאלות פרטניות, וגם בגלל הסיבה שאמרת - ההרצאה היא ע"מ לספק כלים ולתת לאנשים לעשות את ה'חושבים' בעצמם, ולא ע"מ לייעץ להם מה לעשות.

עם זאת, אני כן מסכים עם הפידבק עצמו וחושב שיש מקום לשפר את עניין הפרקטיקה, אני יודע שברגע שאצליח להרים כלים אני אשלב את זה (או לחלופין, אשקול לקיים הרצאת-המשך) - אבל ייתכן מאוד שגם היום יש מקום להראות דוגמא קונקרטית אחת בשביל שאנשים יקבלו קצת 'תחושה' לגבי איך נראית סימולציה וכו'.

צדיק, מתי אתה מגיע לאיזור גדרה?

תשובה בFAQ

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתמול היינו 300 איש בת"א, כולל נציגות של אחר מחברי הפורום :o

8)

היה מעולה, לגמרי חובה לכל אדם בישראל לדעתי, חייב להיכנס לתוכנית הלימודים.

קצת פידבק - אולי שווה לפרסם את הdisclaimer שאמרת בהתחלה, שיידעו אילו נושאים רלוונטים, אם זה מפורסם איפשהו כנראה פיספסתי..

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז אחרי ההרצאה ברמת ישי בה זכיתי להכיר אדם יקר יותר מריבית קל"צ ל30 שנים ( ישה ), מחר תהיה הרצאה נוספת בבר אילן שכרגע SOLD OUT.

א-מה-מה, עוד שבועיים אני בירושלים והמצב... מדשדש. קצת יותר מ50% תפוסה בלבד, עבור הרצאה שדורשת ממני פאקינג 5 שעות נסיעה מצטברת :(

אז אם יש לכם חברים מירושלים שיכולים להרוויח מהידע - אתם מוזמנים לספר להם. לינק להרצאה יש באתר האינטרנט של 150 משכורות ולעצלנים ביותר אני מצרף לינק ישיר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

רגע של השווצה ברשותכם (בתוצר שאינו שלי) - שכן היה שווה לפתוח את השרשור ולו בשביל זה בלבד:

אחד מחברי הפורום ראה את העיצוב העילג של הלוגו שלי בפייסבוק, והציע את כישוריו לטובת חידוש לוגו וקאבר.

התוצאה יצאה ממש ממש טוב, הוא איכשהו עשה סוג של black magic שכזה והצליח לתרגם הגדרות עמומות אמביוולנטיות וחסרות קוהרנטיות שאמרתי לו לטובת תוצר שענה על הכל. הוא הפך את מה שלא הצלחתי לחשוב עליו בצורה מגובשת בראש, למציאות. איזה שדרוג אדיר!

(כן כן אני מבין שזה ממש התפקיד של מקצוענים בתחום הזה, אבל מבחינתי זה עדיין סוג של קסם: איך אדם לוקח מחשבות אבסטרקטיות ומייצר תוכן פיזיבילי? משהו שאני לא מסוגל לעשות)

Logo High Res.jpg

Cover Photo High Res.jpg

אז תודה ענקית ל Kreios

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

תודה על המחמאות, הלוגו הקודם שלך פשוט כאב לי בעין... :wink:

צחוק בצד, יוזמה כזאת מבורכת ומדהימה - זה המינימום שיכולתי לעשות כדי לתרום לה.

והבחור מעליי צדק, גם כתבת את הכינוי עם טעות (ואז תיקנת!) וגם אתה חייב להגיע לאיזור גדרה עכשיו.

בהצלחה רבה ושוב תודה על הפרגון.

פורסם
גם כתבת את הכינוי עם טעות (ואז תיקנת!) וגם אתה חייב להגיע לאיזור גדרה עכשיו.

במילותיו של אדם דגול:

הראשון לא קרה, השני לא יקרה.

P:

(עובד על זה)

פורסם

הייתי בהרצאה של אור שהייתה לפני שבועיים בבר אילן.

אור לוקח את הנושא המורכב והופך אותו לנגיש וברור בהרצאה מסודרת וזורמת, שמועברת בצורה קלילה עם הרבה הומור.

ההרצאה הזאת חשובה לכל אחד/ת, בין אם הוא מתכונן לרכוש דירה בשנים הקרובות או שכבר רכש ויש לו משכנתא.

אנחנו כישראלים אוהבים להיות צרכנים חכמים ולבצע שיעורי בית לפני קניה. לפני קניית מוצרי חשמל אנחנו קוראים סקירות ומשווים מחירים בזאפ לפני רכישה. לפני קניה של רכב אנחנו קוראים מבחני דרכים, מבצעים נסיעות מבחן ועוברים בין אולמות התצוגה.

אבל דווקא לפני הרכישה הגדולה ביותר בחיים, חלקנו סומך בעיניים עצומות על הבנק וה"יועצים" שלו מבלי להבין לעומק את ההבדלים, העלויות והאם אכן מה שהציעו מתאים לצרכים שלנו.

לא תצאו מההרצאה עם המלצה איזו מסלול משכנתא לקחת ואיפה לקחת אותה, היות וזה משהוא ששונה מאדם לאדם. כן תצאו עם הבנה טובה של השפה, המושגים, ההבדלים בין האפשרויות ועצות שוות להתנהלות כלכלית חכמה.

כך שתגיעו לרגע בו צריך לבחור משכנתא - תהיו צרכנים חכמים ותבחרו את מה שמתאים לכם בצורה הטובה ביותר, שתחסוך לכם כסף רב.

שורה תחתונה > מומלץ בחום. לכל אחד ואחת.

פורסם

תודה על הפרגון דודי!

אשמח לדעת - האם הגעת להרצאה דרך הפורום, או דרך הפייסבוק?

ההרצאות הבאות אגב - שבוע הבא בקריות, בתחילת פב' בת"א (פרטים מלאים באתר האינטרנט, בחתימה)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מגניב, תבוא לומר שלום!

נותרו בערך 25 מקומות מתוך 340 זמינים, מעריך שעד סוף מחר זה יתחזלש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...