Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כפי שאומרת הכותרת, אני חווה מעין תקתוק קליל אך מורגש במעבר שבין הילוך שלישי לרביעי, בגיר אוטומטי (חמישה הילוכים, זה הגיר לאחר הרענון ב-2008 שבמאזדה5). הרכב שלי מטופל נהדר ובמצב מכני טוב מאד, עם 154 אלף ק"מ על השעון.

הדבר מורגש ביתר שאת בעיקר בעליות תלולות או כשהמהירות גבוהה.

בהמלצת הפורום, קפצתי לספי כהנוביץ' מהמכון גירים בסגולה. לא חיבר למחשב את הרכב, אך לאחר נסיעה קצרה עלה על התופעה ולדבריו מכיר אותה היטב, כבלאי שקורה בגירי חמישה הילוכים במאזדה, ולא בגירי 4 הילוכים.

שתי המלצות יש לספי. הזולה: שיפוץ שנעשה ללא פירוק הגיר. האמת שלא לגמרי הבנתי מה יתבצע שם - אומר שבנוסף למילוי שמן גיר, יתבצע קידוח בוקסה לתוך הגיר שיכולה לדחות לגמרי את הבעיה, לכ-50 אלף ק"מ בערך, +/-. אין אחריות ואי אפשר לנבא מתי יידרש שיפוץ מלא. על הדרך, ישנם חלקים שניתן לטפל בהם אך זה למעשה שיפוץ חלקי מאד.

האופציה היקרה: עלותה כפולה: ב-5,000 שקל מתבצע פירוק של הגיר, ושיפוצו המלא.

אני מתלבט. כמובן שמעדיף להוציא כרגע רק 2,500 שקל ולנסוע בשקט, אבל השקט הזה הוא זמני, אולי לשנתיים. מצד שני, נראה לי מאד יקר לשלם 2,500 שקל עבור סוג של אילתור, בסופו של דבר. מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

הרכב אצלי חודשיים ואני מתכוון להחזיקו לפחות שלוש/ארבע שנים.

פורסם

אם ככה תשפץ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה לעשות כרגע - זו שאלה קשה (מה לעשות).

א. צריך אולי קצת יותר פרטים על התיקון (ואולי גם לברר בכ"ז בדבר איזושהי אחריות מוגבלת יותר או פחות לתיקון).

ב. אפשרות נוספת - להמשיך וליסוע ככה, כל עוד התופעה אינה מפריעה יותר מדיי.

alfa 156 2.5.

פורסם

כבד עלי להוציא 5,000 שקל כעת...מצד שני, מפחיד אותי שבעוד כחודשיים כשאסע לאילת עם המשפחה, משהו לא טוב יקרה. הגיר בסך הכל מתפקד נהדר, מלבד המכה הקלילה הזו, אבל אני מאלה שבמקרים מסוימים מעדיפים להקדים תרופה למכה (תרתי משמע...)

פורסם

בבדיקת הרכב לפני הרכישה, לא נתגלו הרעשים הללו?

בדקת אפשרות למצוא גיר מפירוק\חליפי?

אם הייתי משפץ, הייתי בוחר באופציה של תיקון מלא. הרי בחלטורה, לא תוכל לבוא בטענות אם עוד חצי שנה זה יחזור

לא עושים חצי עבודה, בוודאי לא בסכום כזה

• תוכן חדש...