Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נו ומה עשינו בזה? הכונן עולה 115$ ללא אפשרות למשלוח לארץ. אלה רק דרך חברות צד 3.

אז יש לנו ככה:

115$ + 20$ משלוח + מע"מ 18% = המון כסף. מה עם אחריות? מה יקרה כשהכונן יגיע תקול? תשלח חזרה? רשימון ייצוא בדואר + עלויות משלוח? אתה רציני?

ב KSP הכונן עולה 730 שקל. אחריות מקומית והכל בסדר. נכנס יוצא עם כונן. יותר טוב מזה?

*** כונן החצי טרה שלך, רק עם המע"מ יעלה 900 שקלים. הטעות שלך שעשית חישוב לפי שער דולר של 4, כידוע לך אמאזון או פייפאל וכו' ממש לא גובות 4 אלה יותר כמו 4.2 לפעמים.

חישבת עלויות משלוח? ומה עם אחריות? מול מי?

אני רק מזכיר שהדולר היום הוא כמעט 4 שקלים. 135$ זה כבר 540 שקלים ללא מע"מ שצריך לשלם. ממש ממש לא שווה את הטרחה.

אנשים לעיתים קונים דברים באמאזון או שטויות ומשלמים הרבה יותר, רק מה? לעולם לא יספרו את המע"מ + מס קניה + דמי משלוח שעלה להם בדיוק כמו בארץ. אלה אם כן זה ממש חצי מחיר.

נכון, אפשר לאתר כונן שכזה באמאזון שיישלח לארץ דרך אמאזון GLOBAL אבל עדיין, המשלוח והמס ייצא אותו הדבר.

החלק הקריטי כאן זאת האחריות, בזה לא משחקים.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

?!

יש את הכונן ישירות דרך אמאזון עם משלוח לארץ כולל הכל ב-156 דולר. שהם כ-615 ש"ח.

אישית אני מעדיף ללא ספק לשלם 110 ש"ח פחות (חסכון של 15%) ולקבל את המוצר עד הבית, עם אחריות של אמאזון, מאשר לעמוד בתור אצל KSP.

פורסם

למי שיכול להתאפק - כדאי לחכות ל black friday.

ב BF האחרון היו הנחות ממש גדולות על SSD (ובכלל על חומרה).

עושים מנוי ל shipito, מזמינים לשם ומקבלים את זה בדואר רגיל לארץ.

אני הזמנתי ב BF האחרון את ה sandisk ultra ii ב- 85$ (עכשיו הוא 95$ וזה כבר אחרי שעברו כמה חודשים והמחיר ירד קצת), לתיבה ב shipito.

מ- shipito שולחים בדואר רגיל לארץ. ה ssd שוקל ממש מעט והמשלוח לארץ יהיה די זול (לי יצא 9.04$ כולל ביטוח. ביטוח יצא 5.55$).

אאל"ט ל sandisk יש אחריות בינלאומית שתופסת גם בישראל, לא סגור על זה ב 100%.

פורסם
?!

יש את הכונן ישירות דרך אמאזון עם משלוח לארץ כולל הכל ב-156 דולר. שהם כ-615 ש"ח.

אישית אני מעדיף ללא ספק לשלם 110 ש"ח פחות (חסכון של 15%) ולקבל את המוצר עד הבית, עם אחריות של אמאזון, מאשר לעמוד בתור אצל KSP.

החישוב הוא לפי שער דולר של 4.1 או 4.2 באמאזון גלובל, ממש לא לפי שער 3.9. שזה כבר מצמם את הפער.

מה אתה עושה ברגע שיש לך כונן תקול? ברור שפנייה לצאט של אמאזון וכנראה תקבל כונן חדש, לפעמים נדרשים להחזיר את הכונן אלה אם כן אתה מוציא מהם ללא החזרה.

מה קורה אם הוא נהרס לך? לשלוח לאחריות? אתה יודע שזה על חשבונך כן? הזמן שאתה צריך לעמוד בתור לדואר ישראל ולשלם עלויות משלוח וכו', ואז להמתין לכונן שווה את ה 90 שקל הפרש? אם כן, שיהיה לך רק בהצלחה.

ברכיבים כאלו לא לוקחים סיכון.

אני מזמין המון דברים באלפי דולרים בשנה מאמזון אני יודע ומבין מה הולך שם טוב מאוד, סמוך עליי. אבל להגיד שלשלם פחות 90 שקלים ואז להתקל בתקלות? לא תודה.

פורסם
אני אמליץ על כונני סמסונג מהסדרה החדשה ה-850 EVO או PRO.

שיטת האכסון בכוננים האלו שונתה, הם משתמשים בשיטה של לערום את שבבי הזכרון אחד על גבי השני 3D NAND.

3D קיים רק ב PRO ולא ב EVO, זה ההבדל העיקרי ביניהם - ה PRO גם נהנה מ 10 שנים אחריות במקום 3 או 5 ב EVO. אני גם בעניין של להחליף את הכונן הרגיל ב SSD, ועל פי כל מה שקראת הסמסונג 850 פרו הוא הכונן הטוב ביותר היום, ובהתאם גם הכי יקר (כ 870 ש"ח מאיביי כולל משלוח ומע"מ, כ 990 ש"ח בארץ). האם שווה לשלם את תוספת המחיר לעומת כוננים אחרים (סאנדיסק מאוד מומלץ על פי כל ההשוואות, וזול משמעותית) והאם שווה לחסוך 120 ש"ח אבל לשלם בהמתנה ארוכה באדיבות דואר ישראל הן כבר שאלות שכל אחד יצטרך לענות עבור עצמו.

פורסם
החישוב הוא לפי שער דולר של 4.1 או 4.2 באמאזון גלובל, ממש לא לפי שער 3.9. שזה כבר מצמם את הפער.

מה אתה עושה ברגע שיש לך כונן תקול? ברור שפנייה לצאט של אמאזון וכנראה תקבל כונן חדש, לפעמים נדרשים להחזיר את הכונן אלה אם כן אתה מוציא מהם ללא החזרה.

מה קורה אם הוא נהרס לך? לשלוח לאחריות? אתה יודע שזה על חשבונך כן? הזמן שאתה צריך לעמוד בתור לדואר ישראל ולשלם עלויות משלוח וכו', ואז להמתין לכונן שווה את ה 90 שקל הפרש? אם כן, שיהיה לך רק בהצלחה.

ברכיבים כאלו לא לוקחים סיכון.

אני מזמין המון דברים באלפי דולרים בשנה מאמזון אני יודע ומבין מה הולך שם טוב מאוד, סמוך עליי. אבל להגיד שלשלם פחות 90 שקלים ואז להתקל בתקלות? לא תודה.

למה שמשתמש בשירות ההמרה של אמאזון? תשלם במטבע המקור בכרטיס אשראי. המחיר שכתבתי כולל עלות המרה ממוצעת בכרטיס אשראי.

מעבר לכך, בעת החזרה, עדיף בהרבה לחכות בתור בדואר מאשר לחכות בתור ב ksp

פורסם (נערך)
3D קיים רק ב PRO ולא ב EVO, זה ההבדל העיקרי ביניהם - ה PRO גם נהנה מ 10 שנים אחריות במקום 3 או 5 ב EVO. אני גם בעניין של להחליף את הכונן הרגיל ב SSD, ועל פי כל מה שקראת הסמסונג 850 פרו הוא הכונן הטוב ביותר היום, ובהתאם גם הכי יקר (כ 870 ש"ח מאיביי כולל משלוח ומע"מ, כ 990 ש"ח בארץ). האם שווה לשלם את תוספת המחיר לעומת כוננים אחרים (סאנדיסק מאוד מומלץ על פי כל ההשוואות, וזול משמעותית) והאם שווה לחסוך 120 ש"ח אבל לשלם בהמתנה ארוכה באדיבות דואר ישראל הן כבר שאלות שכל אחד יצטרך לענות עבור עצמו.

מצטער לאכזב אותך אבל טכנולוגיית ה 3d - V NAND קיימת גם ב 850 EVO.

בדיקה פשוטה בדף המפרט או באתר סמסונג הייתה חוסכת לך את זה:

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/ssd850evo/specifications.html

כמו כן לצערי ההבדלים בין ה PRO לבין ה EVO הם כלל לא בזה אלה בסוג הזכרונות ועוד כמה שטויות בקטנה, כמו לשמל שימשו ב TLC ב 850 EVO לעומת MLC ב PRO.

40nm 86Gbit 32-layer 3D V-NAND 2-bit MLC

19nm 128Gbit 32-layer 3D V-NAND 3-bit TLC

כמו כן עמידות לשכתובים וכו', למשל 75 טרהבייט ב EVO לעומת 150 ב PRO וכו'.

מעבד משולש ליבות מדגם אחר ב PRO לעומת DUAL CORE למשל בדגמים עד ה 500GB.

http://www.custompcguide.net/compare-samsung-850-pro-versus-840-evo-and-840-ssd-series/

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

צודק - אני הסתכלתי על ה 840 - אבל זה עדיין לא משנה את הסיפא של מה שכתבתי: מכל ההשוואות שקראתי, ה 850 פרו נראה כמו כונן ה SSD ברמת קונסיומר הטוב ביותר היום (וגם היקר ביותר).

פורסם

אין ספק כי דגם ה PRO מיועד למשתמשים בעלי דרישות כבדות יותר אך מן הסתם יחזיק מעמד לאורך שנים רבות יותר ויהיה עמיד לשחיקה הרבה יותר מדגם ה EVO. לכן פער המחירים.

בחירה טובה.

פורסם

יש דבר אחד שלא ברור לי - אבל אולי אני מפספס משהו:

כאן כתוב שה 850 פרו (מק"ט MZ-7KE256BW) זוכה ל 10 שנים אחריות, אבל פה כתוב (עבור אותו מק"ט) שזה 12 חודשים parts and labour ולא מוזכרת כלל תקופה של 10 שנים - ושני הקישורים הם לאתר של סמסונג עצמם.

בסט ביי מוכרים את ה 850 פרו ב 143 דולר כולל משלוח חינם בארה"ב (יוצא בערך 780 ש"ח כולל מיסוי ישראלי ל 256 ג'יגה) שזה מחיר מעולה, אבל מטרידה אותי שאלת האחריות - שנה לעומת 10 שנים זה משמעותי.

פורסם

חברים,

התבצעה רכישה של כונן Kingston SSDNow V300 240GB בעלות של כ-450 ש״ח.

דבר ראשון, האם אתם ממליצים על הכונן הזה לעומת האחרים בשוק? דבר שני, איך המחיר?

עוד לא פתחתי את המוצר כך שיש אפשרות להחזיר.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

• תוכן חדש...