Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*אציין מראש שלא מדובר על קנייה בארץ.

רוצה לרכוש SSD 2.5 למחשב נייד (Thinkpad T420 אם זה משנה).

רציתי לשמוע חוות דעת מבעלי ניסיון על מס' דגמים. בנייד תהיה גם מגירה עם HDD רגיל של 500-750GB.\

1. Crucial m500 240Gb

2. OCZ ARC 100 ( 240 GB ) או 480GB

3. OCZ Vertex 3 ( 240 GB)

4. Samsung 850 EVO 250GB

5. KINGSTON SSDNOW V300 240GB

6. SanDisk Ultra Plus 256 GB

7. SanDisk SDSSDXP240G

בהנחה שיש רק את אלו והנפח הנדרש הוא לפחות 240GB, מה לבחור ? חשוב שיהיה אמין לכתיבה של 20GB יומיומי וישרוד לפחות 3 שנים.

Veni Vidi Vici

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סמסונג נחשבים מצוינים. אני עובד עם CURCIAL (של 128GB) כבר שנתיים ומרוצה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לי יש את ה SanDisk Ultra II 240.

תמורה טובה למחיר, ואני חושב שמבחינת ביצועים הוא מקביל ל Evo.

נקנה בבלק פריידיי האחרון באמזון ב 85$.

פורסם

גם אני עם T420, ועם Corsair force ls

לטעמי בחירה מעולה - Crucial m500, דיסק מדהים.

אל דאגה בנוגע ל7 מ"מ או 9.5 מ"מ- בT420 יש מין רגליים מגומי ששמים מסביב לדיסק 7 מ"מ בשביל שיתאים לגודל הכונן, ואפשר להוריד אותן במידה ורוצים לשים דיסק של 9. הגומי הזה מגיע כבר עם הדיסק המקורי.

אל תשכח לשים 8GB RAM , ויש לך מטוס קרב לעוד המון שנים. אני נהנה מכל שנייה.

אם אתה מעוניין, תוכל להשתמש בכונן הקונבנציונלי שיש לך עכשיו בT420 כדי שיהיה עוד מקום במחשב - משתמשים במתאם שנכנס לכונן האופטי (במקום הדיסק), ובשנייה יש לך עוד נפח אחסון במחשב (וגם לא מתבזבז לך דיסק קשיח).

פורסם

מכיר את כונן ה-ultrabay, יש לי אותו גם ב-T60 שכרגע שוכב עם לוח אם מת (נפטר פתאומי - 2 ביפים - לוח אם תקול).

הבעיה שהכונן של T60 לא מתאים ולכן הוזמן חדש ל-T420. כרגע יש 4GB RAM ואני חושב אם יש לי צורך בעוד היות ואין לי זמן להתקין WIN7 64BIT.

שמעתי על הבעיה של סמסונכ עם ה-850 הרגיל. השאלה אם יש צורך לשלם פרמיה נוספת על כך שהכל ב-SSD שלהם מיוצר על ידיהם.

האם מהירות של 450MB או 550MB מתורגמת לשימוש יומיומי ? האם רואים הבדל ניכר ? פשוט ראיתי מס השואות וה-ARC של OCZ נחשב לכנון בינוני אבל הנפח מצוין במחיר שניתן לקנות.

Veni Vidi Vici

פורסם

נצל"ש.

ברשותי MacBook Pro "15, Mid 2009 (מפרט).

לאחרונה חשבתי לפנק את הבונבון ולשדרג אותו לכונן SSD + הסבה מ-4GB RAM ל-8GB.

ברמת העיקרון אני מרגיש שהמחשב כבד, אם כי לא מותקנות עליו הרבה תוכנות לא רצויות,

מבוצע בו ניקוי מקיף בעזרת CleanMyMac בתדירות גבוהה יחסית, אך למרות זאת הוא איטי וכבד.

לא מדובר בהאטה מהסוג שאתה פותח דפדפן, הולך להכין קפה, עושה פסיכומטרי ומקיף את העולם ב-80

יום והדפדפן אפילו לא מראה סימנים של לעבוד היום. נותן עבודה, אבל לגמרי ל-100%, הייתי אומר

בסביבות ה-60-70%.

האם שווה לבצע שדרוג כזה? תהיה הרגשה משמעותית בהבדל? אני לא גיימר ולא עורך סרטים מקצועי,

אלא מבצע שימוש ממוצע במחשב של אינטרנט, מוזיקה, יוטיוב וכיוצ"ב.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

לי יש מקבוק פרו 13 אינץ 2012 שקיבל לאחרונה הרחבת זכרון ל8 וssd, crucial Mx100

הוא לא היה איטי לפני, אבל זה כמו לעבוד על מחשב חדש כרגע

פורסם (נערך)

האם מהירות של 450MB או 550MB מתורגמת לשימוש יומיומי ? האם רואים הבדל ניכר ? פשוט ראיתי מס השואות וה-ARC של OCZ נחשב לכנון בינוני אבל הנפח מצוין במחיר שניתן לקנות.

מורגשת בעת העברת קבצים גדולים, אבל לא בזמן עבודה. השיפור עדיין יהיה מדהים ביחס לכונן קונבנציונלי.

בנוגע לRAM, גם כשיש לך 4GB וSSD, השיפור הוא מדהים מסיבה פשוטה: זכרון וירטואלי, שעל קצה המזלג, מקצה מקום נוסף לזיכרון עבודה מתוך הדיסק הקשיח. בגלל הפרשי המהירות בין הסטיקים של הRAM לבין הדיסק הקשיח, תמיד נוצר צוואר בקבוק במקרה שבו יש שימוש בזכרון וירטואלי (במקרה ומשתמשים ביותר RAM ממה שלמחשב באמת יש).

כשיש לך כונן SSD, אתה כמעט פותר את הבעיה כי זמן הגישה לקריאת נתונים מSSD נמוכה ממילא, אבל פגיעה בביצועים במקרה של חוסר בRAM יכולה להיות עדיין מורגשת.

הייתי מציע לך לשים SSD קודם ולבדוק את ביצועי המחשב- אם הם מספקים אותך (ויכול להיות מצב שכן), תשאיר ככה.

אם לא, תרכוש ותתקין זכרון RAM נוסף.

בכל מקרה, אל תשלול את האפשרות. אם זה מחשב שאתה מתכנן להחזיק הרבה זמן, תפנק אותו.

אני עם הקונפיגורציה הזאת כבר חצי שנה, ומאוהב.

נצל"ש.

ברשותי MacBook Pro "15, Mid 2009 (מפרט).

לאחרונה חשבתי לפנק את הבונבון ולשדרג אותו לכונן SSD + הסבה מ-4GB RAM ל-8GB.

ברמת העיקרון אני מרגיש שהמחשב כבד, אם כי לא מותקנות עליו הרבה תוכנות לא רצויות,

מבוצע בו ניקוי מקיף בעזרת CleanMyMac בתדירות גבוהה יחסית, אך למרות זאת הוא איטי וכבד.

לא מדובר בהאטה מהסוג שאתה פותח דפדפן, הולך להכין קפה, עושה פסיכומטרי ומקיף את העולם ב-80

יום והדפדפן אפילו לא מראה סימנים של לעבוד היום. נותן עבודה, אבל לגמרי ל-100%, הייתי אומר

בסביבות ה-60-70%.

האם שווה לבצע שדרוג כזה? תהיה הרגשה משמעותית בהבדל? אני לא גיימר ולא עורך סרטים מקצועי,

אלא מבצע שימוש ממוצע במחשב של אינטרנט, מוזיקה, יוטיוב וכיוצ"ב.

אתה לא מסוגל לתאר לעצמך מה כונן SSD יודע לעשות.

לך על זה!

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

הדלקתם אותי עכשיו.

8)

אני לא מבין גדול בתחום, אבל שמעתי שכונני SSD לא נאמנים ויכולים להרס תוך שנתיים-שלוש במהלך פעולות כתיבה.

האם נכון הדבר? במידה וכן, האם התחום הזה השתפר בזמן האחרון? יש אחריות על דבר כזה מצד היצרן?

תודה לכם.

פורסם

אני אמליץ על כונני סמסונג מהסדרה החדשה ה-850 EVO או PRO.

שיטת האכסון בכוננים האלו שונתה, הם משתמשים בשיטה של לערום את שבבי הזכרון אחד על גבי השני 3D NAND.

אל תקנה מארץ חצי טרה מאזמון בקצת יותר מ-900 ש"ח עד הבית.

פורסם
הדלקתם אותי עכשיו.

8)

אני לא מבין גדול בתחום, אבל שמעתי שכונני SSD לא נאמנים ויכולים להרס תוך שנתיים-שלוש במהלך פעולות כתיבה.

האם נכון הדבר? במידה וכן, האם התחום הזה השתפר בזמן האחרון? יש אחריות על דבר כזה מצד היצרן?

תודה לכם.

בתוך שנתיים-שלוש גם דיסק קשיח יכול להיהרס.

אבל זה שכונני ssd נהרסים מהר, קרה בגלל שכשהם יצאו, אנשים עדיין השתמשו בחלונות xp.

לכונני ssd יש שיטת כתיבה ומחיקה שונה מזה של דיסק מגנטי - כשבדיסק מגנטי המידע החדש דורס את הישן (ממש כמו בהקלטה על קסטה), בכונן ssd צריך קודם למחוק, ואז לצרוב, מה שנרקרא TRIM.

הxp לא תמך בזה, לכן הssd התמלא, והפסיק לעבוד.

אם משתמשים בחלונות 7 ומעלה, אין את הבעיה, וכונני ssd מדורות אחרונים שורדים יפה. לי יש כונן קינגסטון 120 גב, במשך כמעט שנה ועובד יפה.

גם לכונני ssd אתה מקבל שלוש שנים אחריות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אתה מתקין את ה ssd על הלפטופ זה בכלל יתרון, כי אין פחד להזיז אותו, להפוך אותו וכו' כשהמחשב דולק (אין חלקים נעים בכונן).

דיסק קשיח רגיל יכול להנזק מתזוזות.

פורסם (נערך)

טוב, אני מעוניין לבצע את השדרוג הזה.

מאיפה כדאי לקנות? ומה נחשב מחיר שפוי והוגן? כי ראיתי שה-

Crucial m500 240Gb עולה כ-700 ש"ח.

:|

עריכה:

בצעתי חיפוש בזאפ -

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db812109=1453349&db141804=2046445

אפשר כיוון חברים?

עריכה אחרונה על ידי Style

• תוכן חדש...