Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף שבוע טוב ! :)

היו לי כמה התלבטויות לאחרונה, וחשבתי להתייעץ עימכם, בדרך כלל המסקנות שמסיקים מהחבר'ה המלומדים דיי קולעות למצב האופטימלי, אז למה לא..

התלבטות ראשונה, היתה לגבי מיד באסים.

כרגע יש לי מגבר 4 ערוצים, שמוצהר בערך 70 וואט לערוץ.

המצב התיאורטי שרציתי להגיע אליו: שני ערוצים עובדים על 2 וופרים של מורל מילניום, שמפיקים רק מידבאס בלבד.

עכשיו שקלתי להוסיף רמקול סנטר, (בתקווה שיהיה לי 5 ערוצים.) הבעיה פה שזה נשמע לי טיפשי לחבר מיד+טוויטר, שיהווה סנטר, אם אין לו הגברה כמו שצריך ..

אופציה1, להוסיף מגבר, 2 ערוצים פשוט, או משהו בסיגנון...

אופציה2, לחבר את המידבאסים, במונו...

דילמה ראשונה. מה הייתם מעדיפים מבחינת תמורה\תקציב. להוסיף מגבר בשביל מידטוויטר, או לחבר מידבאסים במונו ?

התלבטות שניה, לגבי הבמה כולה.

המצב התיאורטי שרציתי להגיע אליו, הוא 4 מידים שמפיקים מיד. + 2 טוויטרים שמפיקים תדרים גבוהים. + 2 וופרים בדלתות של 6" שיפיקו מידבאס...

לשם הבמה הקידמית, יש ברשותי מגבר שמוצהר בערך 70X4. אך המידים מחוברים במקביל, אז הם מקבלים טיפה פחות,(המגבר יורד בהתנגדות,חיבור מקבילי)

השאלה שלי, מבחינת תמורה של -עוצמת קול- לעומת -איכות קול-. האם הייתם שוקלים להחליף את הבמה כולה, בקומפוננט איכותי ? (תקציב של משהו כמו1500-2000) ?

לרשות הקומפוננט תהייה ההגברה כולה, משמע שני גישורים(בערך 200 וואט).

אבל יש הגבלות בנושא.

1. הקומפוננט יהיה חייב להיות במידה קטנה

2. הקומפוננט לא יפיק מידבאס כימעט בכלל.

3. המיקום שלו יהווה אך ורק על הדאש

4. תיבת תהודה בתוך בנייה מזערית.

מבחינת עוצמה של מיד\היי מה הייתם מעדיפים(תיאורטית) , 4 מידים+טוויטרים שמקבלים בערך 200 וואט סך הכל + זוג וופרים שמפיקים מידבאס שמקבלים בערך 140 וואט סך הכל.

או קומפוננט איכותי, בעל ממברנה קטנה, שמקבל הספק גדול, (שני גישורים, בערך 200 וואט לגישור)

*** רציתי לציין שברכב קיימים גם זוג סאבים, אך להשלכות העוצמה שלהם לעומת הבמה הקידמית אינני מתייחס, משום העובדה שכפי שהינך יודעים, אין לי בעיה עם רמקולים אחוריים חזקים שהם דיי דומיננטיים.. אז אין סיבה להתייחס להשלכות של באס חזק לעומת קומפוננט חלש..(זאת גם העדפה אישית שלי.)

(יש לזכור שמפני שאין פה מידים מוגדרים מראש, ואין פה קומפוננט שמוגדר מראש, אז אכן מדובר בהמלצה תיאורטית. רק רציתי להסביר את הרקע של סביבת העבודה ואת ההשלכות של ההגברה של כל אחת מהאופציות, ולקבל חוות דעת על פי סביבת העבודה שמוצעת להם בנפרד.)

תודה מראש, סוף שבוע טוב לכולנו :)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

התלבטות ראשונה - הוספת מגבר. מידבאס שומעים בסטריאו, חבל להפוך את זה למונו.

התלבטות שניה - אם מדובר ברמקולים מהמחשב שחיברת שם אז הייתי מחליף למשהו טוב יותר. יהיה לך גם קל יותר למקם בכל צד מיד אחד בצורה טובה מאשר למקם שניים.

פורסם

איל, אולי בתמונות הבניה נראת ענקית :) בפועל היא ממש קטנה, איזה קומפוננטים "בפועל" קיימים היום בשוק שלנו, עם מידות מינימליות, שאכן נותנים תמורה חזקה, ועומדים בהספקים טובים ? (תקציב באיזור ה1500-2000 שח).

האם היית ממליץ באפליקציה הזאתי, עדיין לתת להם לנסות לנגן מידבאס ? או שזה מיותר ובנפחים כאלה הם יוציאו את הממברנה מהמקום ?

עוד אלטרנטיבה, להשאיר את השימוש של המורל מילניום6" כתור מידבאס בלבד..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ברמת העקרון סטים של 4" יכולים לרדת עד אזור ה100HZ למשל, ככה שהם עדיין יפיקו מידבאס. אם הרמקול ירד עד 150HZ זה יהיה טוב מבחינתך מכיוון שמתחת ל150HZ התדרים הופכים פחות כיוונים וכך העובדה שיש לך מידבאס בדלתות (אם תחליט לשים) פחות תשפיע על הבמה.

יהיה לך נפח גדול יותר פר מיד אם תשתמש באחד וכך גם הוא יוכל לרדת נמוך יותר.

אני הייתי הולך על מידבאס בדלתות ו4"+טוויטר על הדש.

השאלה היא מה זה עוצמה בשבילך, אם אתה נוסע על ווליום מחריש אוזניים אז אין הרבה טעם לבנות במה שכן גם ככה הכל יהיה סלט ואז אולי באמת עדיף לך ללכת על שני מידים בכל צד.

אני חושב שרוב ה4" בתקציב הזה יספקו בהחלט מבחינת עוצמה, אבל כל אחד אוהב לשמוע בעוצמה שונה.

פורסם

אתה יודע מה, אתה צודק,

זה טיפשי מצידי לשאול שאלה תיאורטית בנוגע לעוצמה שלהם :)

זה אינדווידואלי בצורה קיצונית ..

עכשיו הנקודה היותר בעייתית, היכן בדיוק אוכל לשמוע סטים של 4" ולהחליט בעצמי אם הם יספקו אותי יותר ממה שיש לי באפליקציה הנוכחית...

האם מישהו מחברי הפורום מתכוון להזמין אותי לשמוע סט של 4" ? :)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אני יכול להגיד לך מניסין שההיבריד 4 הוא מצוין. היה לי אותו לא מזמן ובשילוב של סאס טוב שמעו על הכיפק. ברמת העיקרון הוא היה מכוון למשהו כמו 90 הרץ והוא תפקד יפה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אפשר לדעת עם איזה באס הוא שולב ? (באס חזק, באס חלש ?, קצת אינדקציה לגבי היכולות של הסט...)

באיזה תיבת תהודה הוא ישב ? דלת, או... ? (נפח גדול,קטן ?)

יש לך מושג מה עלותו בארץ , או היכן ניתן לשמוע אותו ?

קצת התקפתי אותך הית אומר, זה משום שאני דיי בספק לכמה אנשים פה יש ניסיון עם ה4" עם תיבות תהודה שלא "קולעות" ....

מקווה שתעמוד בזה :)

עוד משהו אחרון, האם לסט הזה יש איזהשהו קשר לדוטק , או שהיית אומר שהוא הרבה מעליו ?

תודה מראש..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

לאיזה מגבר הבמה הקידמית שלך מחוברת? אם זה לאלפיין,לחבר שלי יש כזה מגבר וחרשתי עד שמצאתי את הנתונים המדויקים שלו:

50X4 RMS ב4אום

100X4RMS ב2אום

בגישורים 2X200RMS

פורסם

זה אומנם ההצהרות המדוייקות שלו, אך ההצהרות הללו לא יכולות להתקיים.

או שהוא UNDERRATED ב4 אוהם.

או שהוא OVERRATED ב2 אוהם.

לפי הניסיון שלי עם השוואות של מגברים אחרים, אני מנחש שהוא אכן UNDERRATED ב4 אוהם, ופחות או יותר קולע, ב2 אוהם..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
זה אומנם ההצהרות המדוייקות שלו, אך ההצהרות הללו לא יכולות להתקיים.

או שהוא UNDERRATED ב4 אוהם.

או שהוא OVERRATED ב2 אוהם.

לפי הניסיון שלי עם השוואות של מגברים אחרים, אני מנחש שהוא אכן UNDERRATED ב4 אוהם, ופחות או יותר קולע, ב2 אוהם..

שמע אני לא יודע,לא ראיתי איזה מבחן מעבדה שלו או משהו רק רציתי לשתף אותך בנתוני יצרן שלו כי אני יודע שקשה למצוא עליו פרטים

פורסם

100% תודה רבה, רק ציינתי שאינם יכולים להתקיים..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
אפשר לדעת עם איזה באס הוא שולב ? (באס חזק, באס חלש ?, קצת אינדקציה לגבי היכולות של הסט...)

קצת התקפתי אותך הית אומר, זה משום שאני דיי בספק לכמה אנשים פה יש ניסיון עם ה4" עם תיבות תהודה שלא "קולעות" ....

מקווה שתעמוד בזה :smile:

עוד משהו אחרון, האם לסט הזה יש איזהשהו קשר לדוטק , או שהיית אומר שהוא הרבה מעליו ?

תודה מראש..

השאלות הללו מופנות אלי ?

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
השאלות הללו מופנות אלי ?
כן עופר הם מופנות אלייך.

שי אני בזמנו שמעתי סט של היברייד 4 אינטש ואני מאוד מאוד האהבתי אותו את האמת עדיין הוא היה בכמה רמות מעל הדוטק שלי למרות שהוא היה קטן משמעותית במקרה הוא קיבל 70 RMS ( נקי )

פורסם

מקווה שתעמוד בזה :smile:

תודה מראש..

אז כך ,ההיבריד שלי ישבו בתוך הדש-בורד.

אי אפשר להגיד שהם הפיקו מיד-באס רצחני .. אבל אפשר בהחלט להגיד שבשילוב של סאב טוב ( גנסיס אודיופיל במקרה שלי ) התוצאה הייתה מצויינת.

החיתוך שלהם היה באיזור ה 90 +- , למרות שהייתה תקופה שחתכתי אותם קצת יותר נמוך.

בהתחלה הם היו מוגברים על ידי לנזר פשוט , אחר כך הם קיבלו וואטים מגנסיס ואז הם נשמעו הרבה יותר טוב ... אני חושב שלרוב המכריע של האנשים , סט 4' ברמה טובה כמו ההיבריד בשילוב עם סאב טוב יכול להיות מצוין.

כמובן , אל תצפה מהם להפיק באסים , אבל את תדרי המיד ומעלה הסט מפיק בצורה מעולה. מעבר לכך שהמיקום שלו בדש יוצר במה גבוהה וזה יתרון.

לא יצא לי לשמוע את הדוטק 4 , אבל אני מאמין שיש הבדל לא זניח בין השניים.

לגבי העלות - אין לי מושג.. תרים טלפון למפעל ...

לגבי שמיעה של הסט , שלח לי הודעה בפרטי ביום שישי בצהריים , ואולי אני יאכל לעזור לך. ( סיכוי קטן אבל תנסה).

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תודה רבה עופר על ההסברים המפורטים, זה נותן אינדקציה טובה.

בכל אופן רציתי לציין שאני במקרה לא ביזבזתי זמן פנוי היום, וקפצתי לתצוגה, הבעיה פה..

ששמעתי את הקומפוננטים על לוח כמובן... ועם מגבר מוצהר 60 וואט.

לצערי, כפי שהינכם יודעים, מבחינת "איכות" אני מסתפק בקלות, אתם בטח חושבים לעצמכם שאני אודיופיל כשאני מפקפק ככה בהייבירד שלכם ..

אך למעשה הסתפקתי באיכות צליל של רמקול קוואקסיאלי של מאגנט, 4" , גם שמעתי את ה4" של PHASE

הוא אמנם מעל המאגנט, אך עדיין אינני בטוח מה קולע לטעם שלי ..

בכל אופן, כפי שאתם רואים, מבחינת איכות צליל לא צריך לשכנע אותי יותר מידי ... אני באמת בחור שמסתפק מהר מאוד, הבעיה פה, שאינני חושב ששני הרמקולים האלה באמת יכולים לספק את העוצמה הדרושה, ובטח שאינם יכולים להשתלב עם הבאזוקות שלי מאחורה,

אז כמובן שבשורה התחתונה, מבחינת איכות כניראה כל רמקול יספק אותי, עכשיו צריך לחפש אחר עוצמה.

דרך אגב, מבחינת הספק כפי שציינתי, שני גישורים של בערך 200 וואט.

ותודה רבה על הטירחה עופר, מאוד אהייה מעוניין לשמוע אותם מקרוב.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...