Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים.

לאחר השרשור הזה התפקסנו על עצמנו מבחינת יעדים, גרמניה והולנד.

בגדול אנו רוצים להשכיר רכב ולהתנהל כך בדרכים. מבחינת מקומות שהייה - מוטלים, גסט-האוסים וכו'.

מבחינת תאריכי הנסיעה - מתישהו בין סוף יוני לאמצע יולי, תקופה של כשבועיים טיול.

מקומות מומלצים שאסור לוותר עליהם?

מבחינת טיסות, אשתי הציעה להתחיל את הטיול בגרמניה ולסיים בהולנד, הכצעקתה?

עוד טיפים, אזהרות, המלצות ושאר ירקות יתקבלו בברכה.

תודה למגיבים, ליאור

עריכה אחרונה על ידי THE-ONE

Twincharger Stratified Injection

פורסם

קרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?556552-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A3

קח בחשבון, שקבלת הרכב במדינה אחת והחזרתו במדינה אחרת מייקרת את ההשכרה באופן מהותי וכך גם לגבי הטיסה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גרמניה והולנד בשבועיים?לא חושב שהגזמתם? הלנד לבדה מצדיקה שבועיים, וכך גם אזורים מסויימים בגרמניה.

ממליץ לכם לבחור שני תאי שטח, כל אחד ברדיוס 200 ק"מ וללון במרכז אותו תא, כך שלא תבזבזו יותר מדי זמן בהעברות. אופציה שניה - טיול מתגלגל מעגלי עם לינה 1-2 לילות בכל מקום. בכל מקרה - אם אתם מתעקשים על השלוב של גרמניה והולנד ממליץ לבחור בגרמניה את האיזורים הקרובים לגבול ההולנדי.

מבחינת שכירת הרכב צודק דור, אבל מצד שני החזרת רכב לאחר סיום הטיול במקום רחוק תגזול הרבה זמן ודלק, לא פחות בזבוז מעמלת החזרה. לכן המלצתי היא לתכנן את מסלול בצורה מעגלית.

בדוק את מחירי שכירת הרכב בהולנד וגרמניה, סביר ביותר שגרמניה תהיה הרבה יותר זולה. לכן חפשו טיסה לפרנקפורט (או קלן-בון, או דיסלדורף אם יהיהו כאלה בתקופה המתאימה לכם) וצאו משםלמספר ימים בגרמניה, שבוע בדרום הולנד ושוב מספר ימים בגרמניה. נסו לבחור בטיסת בוקר להלוך וטיסת לילה לחזור. כמוכן אל שתכרו את הרכב ביום הראשון אלא בשני (אפילו אם זה מצריך נסיעה עד תחנת ההשכרה בנמה"ת - אם תשכרו בעיר ותחזירו בנמה"ת אתם עלולים לשלם עמלה) ונצלו את היום הראשון לסיור בעיר היעד הראשון, כך לא תהיה בעיה של נהיגה בתנאים לא מוכרים אחרי לילה לבן.

האופציה השניה היא לטוס לאמסטרדם ולטייל שבועיים בהולנד - יש מספיק מה לעשות - אפשר עם גיחות לבלגיה (גנט, ברוג' ובריסל בהחלט בטווח נסיעה של טיול יומי מדרום ואפילו מרכז הולנד), ואת גרמניה להשאיר לסדרת טיולים נוספת בעתיד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוס למינכן ובלה שבועיים ביער השחור ובבואריה. לא תצטער. לא שאי אפשר לנסוע משם להולנ ובחזרה, אבל תראה הרבה אספלט (משובח) ומעט נופים ואתרים. כיון שדרום גרמניה מציעה כל כך הרבה עניין תרגיש אחרי שבועיים שאצה רוצה לחזור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לחלופין אם הוא רוצה להגיע להולנד, אז הוא צריך לשאוף לטייל באיזור מערב גרמניה, פרנקפורט וכו', לא בדרום גרמניה שיותר סמוכה לאוסטריה (שזה איזור מדהים לא פחות, כל איזור זלצבורג ואינסברוק).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה מה שכתבתי בפוסט קודם. אבל הבחור מתעקש על Legoland שנמצאת בחצי הדרך בין מינכן לשטוטגרט. אם זה מסמר הטיול הרי שהיער השחור ובואריה יספקו לו את מבוקשו. אני מניח שהוא פחות גמיש כלכלית ממך וממשפחתך, כך שנושא הטיסות ושכירת רכב ביעד אחד יהיה חשוב לו מהשיקול הכלכלי.

אם אכן Legoland היא must הייתי בונה טיול דומה לזה שאני עשיתי לפני 6 שנים - 3-4 ימים במינכן (ללא רכב) ואז שכירת רכב, נסיעה לשבוע ליער השחור (אפשר לבלות יום ב-Legoland ולישון 1-2 לילות בקרבת Ulm) וחזרה למינכן או לאזור הגבול האוסטרי או השויצרי לימים הנותרים.

פורסם

האם הגיוני לעשות את רוב הטיול בהולנד + גיחה לבלגיה שלפי מיטב הבנתי קרובה יותר והגישה אליה נוחה יותר מאשר לגרמניה, ופשוט לקחת את הרכבת מהולנד יום אחד בבוקר, ולבלות יום אחד בלגולנד בגרמניה, ובערב לחזור להולנד?

האם זה יחסוך לי טרטור + עודף כסף מיותר?

פורסם

הולנד יקרה יותר מגרמניה בהכל. מציע לך דרום גרמניה ואוסטריה.

טיול מעגלי שמתחיל במינכן , יורד לטירול דרך גרמיש עד אינסברוק (יש מסלולי הליכה מדהימים ליד זיפלד), חוזר לטירת נוירשווינשטיין , ממשיך דרך אגם קונסטנץ ליער השחור (אפשר לנגוע בצרפת -שטרסבורג בשביל קפה נורמלי 8)) עולה לשטוטגרט (מוזאון מרצדס) וחוזר דרך לגולנד למינכן.

אפשרות שניה מעגל מזרחה שמתחיל אותו דבר דרומה ממינכן לאינסברוק וממשיך מזרחה לאזור זלצבורגלנד דרך מפלי קרימל, הגרוסגלוקנר, זלצבורג והאגמים שלידה, וחזרה למינכן.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם (נערך)
האם הגיוני לעשות את רוב הטיול בהולנד + גיחה לבלגיה שלפי מיטב הבנתי קרובה יותר והגישה אליה נוחה יותר מאשר לגרמניה, ופשוט לקחת את הרכבת מהולנד יום אחד בבוקר, ולבלות יום אחד בלגולנד בגרמניה, ובערב לחזור להולנד?

האם זה יחסוך לי טרטור + עודף כסף מיותר?

הכל טוב, חוץ מאשר הרעיון של לגולנד. מדובר בנסיעה של כ-7-9 שעות בכל כיוון ברכבת. זה אומר יומיים בדרכים בשביל יום אחד באתר. אני חוזר על מה שכתבתי קודם, או מפנה אותך לוריאציה של Arik TG שדומה לה (אך מדגישה את מערב אוסטריה על חשבון היער השחור). אם אתה רוצה את הולנד התרכז בה, בהחלט תוכל להעביר שבועיים ולהרגיש שלא מיצית, ונסיעה לערים ההיסטוריות של בלגיה היא ענין של כ-3 שעות ברכבת או ברכב מאמסטרדם (אם נקודת המוצא שלך בדרום הולנד זה חצי), כך שאפשר לנסוע, נניח, לגנט ל-3 לילות וממנה לנסוע יום אחד לברוג' ויום אחד לבריסל.

אפשרות נוספת היא טיסה לבריסל - יש חברת low cost בשם JAF שטסה לשם. הבעיה היא שעות לא נוחות. אני טסתי אתם בסוכות בטיסת ערב שנחתה ב-1:30 בלילה, לנתי במלון סמוך לנמה"ת, למחרת בבוקר נסעתי בשאטל לשדה ולקחתי את הרכב השכור. בריסל תוכל לשמש נקודת המוצא והסיום לטיול מעגלי בבלגיה, הולנד וצפון מערב גרמניה (או צפון צרפת).

הערה חשובה לגבי תכנון טיול עם רכב שכור: לא להכנס לערים גדולות עם רכב. לעיר כמו בריסל או אמסטרדם או מינכן נוסעים ברכבת, או שחונים בחניון P+R בשולי העיר וממשיכים בתח"צ. בערים יותר קטנות אפשר לחנות בחניון בתשלום במקום יותר מרכזי ובדרך כלל להתנייד רגלית או, לכל היותר, בתח"צ. לכן ממליץ לתכנן את הביקור בערים אלה בתחילת או סוף הטיול, על מנת לחסוך ימי שכירת רכב. בפעמיים בהן הייתי במינכן לנתי במלון בשולי העיר (סמוך ל-A94) ונכנסתי עם הרכב רק לפריפריה, ואילו למרכז העיר נסעתי בתח"צ. מרכז אמסטרדם הוא אסון תחבורתי אבל תח"צ מעולה (ויש P+R וכן אפשרות לשכור או להחזיר הרכב בסכיפהול ולנסוע למרכז העיר ברכבת), ובבריסל חרגתי ממנהגי ונכנסתי ברכב - אבל זה היה ביום ראשון שבו התנועה דלילה, וגם כך, אפילו עם הסיוע של GPS, די התברברתי. אם אינך מנוסה בנהיגה בחו"ל המנע ממצבים כאלה.

ועניין אחרון - במדינות היעד שלך אכיפת חוקי התנועה אינה סתם קפדנית אלא יותר מזה - במיוחד בהולנד, מולדת הגאטסו, שם חריגה ב-2 קמ"ש מהמהירות המותרת עשויה לזכות אותך במכתב הוקרה על תרומתך לאוצר המדינה. יש לזה יתרון - כולם נוהגים לפי החוק - אבל כנהג זר עליך להיות ערני שבעתיים, ואם פספסת יציאה או פניה חשב מסלול מחדש ואל תחתוך נתיבים או טעיות מסוג זה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

עשיתי משהו דומה לפני כמה חודשים.

ברלין פריז בשבועיים, עמלת ההחזרה לא נוראית בפרספקטיבה של טיול שלם, לא הייתי משנה בגללה את המסלול.

לנו יצא שכמעט לא ישנו שני לילות באותו מקום, זה מעייף מאוד, ולקראת הסוף התחיל ממש לעצבן.

בעתיד אני בטוח שאקצה הרבה יותר ימים לפחות מרחק, ראינו המון אבל בעיקר בחטף.

מצטרף להמלצות לשכור רכב בדרום גרמניה לטייל בדרום/מרכז גרמניה, אבל ממש לא חובה להחזיר באותו מקום את הרכב.

אני נהגתי לתוך פריז ביום חמישי אאל"ט סיוט שאזכור עוד הרבה שנים. בברלין דווקא היה בסדר גמור.

לגבי מחירים ברגע שאזכור ואהייה בבית אחפש את הפנקס, הבוס רשמה הכל.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לנו יצא שכמעט לא ישנו שני לילות באותו מקום, זה מעייף מאוד, ולקראת הסוף התחיל ממש לעצבן.

בעתיד אני בטוח שאקצה הרבה יותר ימים לפחות מרחק, ראינו המון אבל בעיקר בחטף.

זה המפתח. יש לישראלי מסורת מלפני 40-50 שנה, תקופה בה נסיעה לחו"ל היתה ארוע של פעם בחיים, והיה מקובל לעשות "11 מדינות ב-10 ימים". כיום נסיעה לחו"ל היא עניין הרבה יותר פשוט וזול, כך שאפשר לבחור תא שטח קטן ולחרוש אותו לעומק.

גם אני מעדיף לבחור כמה מוקדים ולנהל מהם טיולי כוכב, זה חוסך הרבה אריזה ופריקה. שיטה זו פועלת באזורים עם אתרים מרוכזים וכבישים טובים, למשל במדינות כמו גרמניה או הולנד. יש מקומות בהם האתרים יותר פזורים ואז שיטת המעגל עדיפה, למש לה שעשיתי לפני חצי שנה בפינלנד (8 לילות ב-5 מלונות, 2 לילות בכל אחד מ-3 מלונות ועוד לילה אחד בשני מלונות, כאשר סה"כ היה מדובר במעגל). בטיול כמו שמתכנן פות"ש הייתי בונה מעגל של 3-4 מוקדים לכוכבים (נניח שבוע במינכן ושבוע ביער השחור, אבל אפשר גם 3 מוקדים כגון מינכן שטוטגרט ובאזל (לינה בצד הגרמני של הגבול) ולילה אחרון או שניים שוב במינכן, כדי לערוך קניות ולא להכנס ללחץ של נהיגה ארוכה מאד לפני הטיסה הביתה.

פורסם

הבנו שצריך לוותר על אחת הגדולות.. אז בצער רב, החלטנו לוותר על גרמניה.

את גרמניה נדחה לטיול אחר, ונלך על הולנד + הצצות בבלגיה.

אז ככל שאנו ממקדים את הטיול, אשמח לקבל המלצות אם כך, על הולנד ובלגיה. שוב, בואו נצא מאותה נקודת הנחה ראשונית של שהייה במוטלים, גסט-האוסים וכו'. לגבי לשכור רכב - יש צורך בכלל?

המלצות למקומות מעניינים בהולנד (אילו ערים למעט אמסטרדם?) ואילו מקומות בבלגיה?

תודה

פורסם

תלוי מה מעניין אותך.

כמב רעיונות בשלוף, בלי להתעמק בתוכנית הטיול שלימלפני די הרבה שנים:

לאמסטרדם צריך להקדיש 3-4 ימים. לא יותר.

האג מצריכה יום אחד - איזור הפרלמנט, פנוראמה מסדאך, מאדורודאם.

על רוטרדם הייתי מוותר, אלא אם אתה מתעקש על התצפית מהאירומאסט.

בקרבת האג העיר ההיסטורית דלפט - חובה!

אם אתם חובבי פארקי שעשועים - לבחור בין אפטלינג ל-six flag.

מצפון מערב לאמסטרדם ישנם כפרי הגייגים מארקן וולונדאם. אם אתם בכיוון אפשר לנסוע גם לערים ההיסוריות הורן (שנתנה את שמה לכף הורן) ו-Enkhuizen ובאותו כיוון כללי - שוק הגבינות של אלקמאר, דומני שההצקגה מתקיימת פעם בשבוע כך שצריך לבדוק אם מתאים לתוכניות.

בדרום הולנד (בקרבת הגבול הבלגי) - לא לוותר על מפעלי הדלתא. פרוייקט הנדסי ענק שהקמתו ארכה 50 שנה.

במזרח הולנד - בארנהם נמצא המוזיאון הפתוח, ואם אתם חובבי גני חיות יש לידו גן חיות מכובד מאד. ואם בעניני חיות עסקינן - הדולפינריום ב-Harderwijk. לי הוא מאד הזכיר את המצפה התת ימי באילת, אבל עם מבחר אחר של מוצגים.

יותר צפונה - הכפר חיטהורן, ואם אתה מתעניין - האזורים המיובשים.

לגבי בלגיה - שוב תלוי בתחומי העניין ובזמן שאתה מקדיש לה. בדרך כלל בלגיה נחשבת לא תיירותית, אבל כנראה שזה לא נכון. בכל מקרה - הני הייתי בסוכות 4 ימים בבלגיה: יום בבריסל (לא ממצה לגמרי, כנראה צריך 1-2 ימים), יום בגנט וברוג' (ברוג' יותר עשירה באתרים) ויומיים בארדנים, כאשר התחושה שלי היא שיכולתי להנות מעוד כמה ימים באזור. היתרון של הארדנים לזוג צעיר הוא שמדובר באזור מאוד רגוע, מזכיר את היער השחור (אבל בקטן. מאד), וסתם טיול ביערות יכול להיות מהנה לא פחות מהסתערות על אתרי התיירות הרגילים.

פורסם

את הירח דבש שלנו עשינו ככה

נחיתה בבריסל, לקחנו רכב נסענו לברדה, ישנו באיזה B&B, יום אחרי זה הגענו לאפטלינג פגשנו משפחה חביבה שמכרה לנו כרטיסים מוזלים (אשכרה חיכנו לנו בכניסה לוודא שעברנו).

באפטלינג אשתי שתתה לראשונה הוגרדן שהפכה להיות הבירה האהובה שלה.

אז נסענו צפונה לאיזו עיירה שבה היו הטבעות מכשפות וכו',אבל היה סגור אז ויתרנו.

המשכנו ונכנסנו לצערנו הרב לאמסטרדם עם רכב. איזו טעות נוראה, ברחנו כל עוד נפשנו בנו.

הגענו למלון כלשהו בסביבות ארנהיים, נכנסנו לאוחה פלואה (יום שלם). טיול מהנה מאוד.

יום לאחר מכן נכנסנו לארנהיים קנינו (2008) WII. והמשכנו את דרכנו לכיוון גרמניה, נסענו לשטוטגארט (בדיעבד לא ברור לי למה) אבל היה מלבב, עיר קצת אפורה אבל חביבה מאוד, מחירים כמובן מאוד זולים.

משם חתכנו לכיוון באדן באדן ואירופה פארק - תכלס אפשר לבלות שם יומיים (אירופה פארק בלבד) ועוד יום שלם לבאדן באדן, רצינו להגיע להיידלברג אבל ויתרנו. ונסענו צפונה לכיוון בלגיה חזרה כשהשאיפה היא לא להכנס לצרפת. עצרנו בטרייר ליום-יומיים. עיר יפהפייה. ואז עלינו לבלגיה נסענו ישירות לברוז'. המחירים שם קצת יותר גבוהים מגרמניה אבל עדיין היה ממש נחמד.

החזרנו את הרכב בבריסל ויצאנו לטייל קצת בעיר, נגיד את זה ככה, בריסל מרדימה. היינו במוזיאון המלחמה 2-3 לפני הטיסה, צחקנו למראה כנ"ש הוק שהיה שם וזהו בערך.

שנה אח"כ חזרנו על הטיול - היינו בבאדן באדן (אירופה פארק כמובן), בריסל, ויצאנו לטיול בארדנים - החסרון שנסענו באוקטובר ורב האטרקציות היו סגורות, אבל בקרנו בבסטון (bastogne) ובעוד כמה יעדים.

תמקד בבקשה, מה הרעיון הכללי של הטיול? פארקים? קופי שופס?

Peugeot  5008 2023 

• תוכן חדש...