Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי שעל פי כמה קריטריונים כלכליים אובייקטיביים כביכול אנחנו (ישראל) נחשבת למדינה מתקדמת. גם צי המכוניות די חדיש פה.

אלא מה, לא נראה ששמעו פה על חוקים לזכות קדימה להולכי רגל. זה מתבטא בעיקר במעברי חציה, ובמיוחד: ברמזור ירוק בפניה ימינה. לא נעים להגיד, אבל בערים מסויימות מאוד נדיר לראות זכות קדימה ניתנת להולך רגל, ולפעמים אני נותן זכות קדימה להולך רגל בערים האלה ומסתכלים עלי עם מבט משתומם ולא יודעים מה לעשות (מפחדים לעבור).

הכי גרוע: לעצור במעבר חציה בכביש עם יותר מנתיב אחד לכל כיוון (אפילו עם שדרה בנויה באמצע) זאת פשוט פעולה שמסכנת את הולך הרגל לפעמים אני עוצר ומאותת לצד השני, לפעמים פותח חלון ומוציא יד. לעיתים אני צופר מזהיר ומבהיל את הולך הרגל מפני הסכנה. אבל כנראה שעדיף לא לעצור בסיטואציה הזאת.

רוכב דו"ג בכל מצב יכול להיכנס בהולכי רגל במעבר חציה.

בתור הולך רגל חשוב מאוד שלא להסתמך על הנהגים, להיזהר ולא להתפרץ, אבל זה יוצר מצב של זכות קדימה אוטומטית למכוניות.

מה עם אכיפה קשה בתחום? אני לא נתקלתי!

מישהו נתקל??

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכביש עם שתי נתיבים אם אני עוצר להולך רגל, אני משתדל לעצור באמצע הכביש כדי שאם מישהו לא יראה את הולך הרגל שלא ינסה לעקוף אותי ויפגע בו.

פורסם

eily

ברמזורים של פניה שמאלה כאשר גם לי וגם להולכי רגל יש רמזור ירוק, אני עוצר.

אך אני חושב שהגיע הזמן לבטל את השיטה הזאת, לפחות נקודתית ברמזורים מסוימים, יש רמזורים שבהם יש תנועת הולכי רגל ערה ובהם אף לא רכב אחד יזכה לעבור.

roei1

מה שאתה עושה זאת עברת תנועה, אתה לא צריך לבצע עברת תנועה כדי לחנך כביכול נהגים אחרים וזאת אף מבלי שאתה לא יודע מה כוונתם.

פורסם

גם כשלפעמים יש זכות קדימה להולכי רגל, חשוב (בתור הולך רגל) לזכור כי

הכביש מיועד קודם כל (לתפיסתי לפחות) לכלי רכב ממונעים, ושכל מפגש לא רצוי ביניהם (קרי - תאונה) -

מי שייצא רע יותר מכל הסיפור זה הולך הרגל.

לכן בתור הולך רגל, בעיניי אין לך שום זכות קדימה בכביש (למעט רמזור ירוק ללא צהוב מהבהב לרכב, וגם זה בע"מ).

לכן הולכי רגל חייבים לפקוח שלוש עיניים ברדתם לכביש.

לא ניתן לסמוך על זכות קדימה אלא אם כן אתה בטוח שהירידה לכביש בטוחה (רכב/רכבים נותני זכות הקדימה, עצרו לחלוטין וקיים שדה ראייה

שמבטיח לך שתגיע למדרכה השניה בבטחה).

alfa 156 2.5.

פורסם

הכביש קודם כל שייך להולכי הרגל! כיוון שאיפה שיש הולכי רגל זה בתור העיר, מחוץ לעיר אתה בטריטוריה של רכבים.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכביש לא שייך להולכי רגל אלא לרכבים. להולכי רגל יש זכות קדימה כשהם חוצים במעבר חציה. אני תמיד עוצר לפני מעבר חציה כשאני רואה מישהו מחכה שם. אפילו במקרים שיש רמזור ירוק למכונית ורמזור ירוק להולך רגל- המכונית צריכה לעצור להולך רגל.

אבל אם יש איזה מפגר על אי תנועה שמנסה לחצות את הכביש - אין לו שום זכות קדימה ואם יראה אותו שוטר הוא יכול לקבל קנס עצבני. למרות שכנהג אתה חייב לבלום במידה והוא כבר ירד לכביש כדי למנוע תאונה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הכביש קודם כל שייך להולכי הרגל! כיוון שאיפה שיש הולכי רגל זה בתור העיר, מחוץ לעיר אתה בטריטוריה של רכבים.

אני יותר מתחבר למשפט הזה מאשר לדברים של חולגי, אם כי צודק במליון אחוז שעל כל הולך רגל להיזהר בקרבת כביש כאילו הוא במדינת עולם שלישי מהגרועות שבהן, אני מדבר על שינוי תרבות נהיגה. הדברים מדגדגים לי באצבעות (דחף להוציא) כבר זמן מה, אבל אתמול עברתי ברמזור ירוק, מהצד של הולך הרגל ורכב כמעט עלה עלי.

בכל אופן, במקומות שדיברתי עליהם (מעבר חצייה, רמזור ירוק) על פי חוק, ועל פי כל הגיון חייבת להיות זכות קדימה להולכי רגל. זה לא אומר שאפשר לקיים שם פיקניק. אבל גם אם קשיש/מוגבל בראיה/ילד או אדם בוגר ללא מגבלות מעוניין לחצות את הכביש הוא חייב לקבל זכות קדימה ואפשרות לחצייה בטוחה.

אני נתקלתי גם במצב של אנשים שנעמדים ליד מעבר חציה ללא כוונה לחצות, זה קורה משום שהם לא מצפים שאף רכב יעצור בגלל שהם נעמדים שם.

TRONCHO מדובר כמובן בפנייה ימינה. חייבים להבין שהאלטרנטיבה היא להוסיף זמן מיוחד להולכי רגל במחזור הרמזור, מה שכנראה יגדיל עוד יותר את העומס בשעות הקשות, ויגדיל את זמני ההמתנה בשעות הפנויות. בחו"ל להזכירכם מותר לפנות ימינה גם באדום, תופעה שאצלנו מזדעקים עליה בשרשור צילומי וידאו של עבריינים. נדמה לי גם שהירוק להולכי הרגל הוא רק במשך חצי מהמחזור של הירוק למכוניות. להולכי רגל מספיק זמן קצוב לחציית צומת - לא כל כך משנה כמה הולכי רגל רוצים לעבור (עד גבול מסויים שטרם נתקלתי בו גם בערים הגדולות) בעוד מכוניות זקוקות לזמן מחזור של הרמזור שהולך וגדל, בהתאם לעומס. בכל מקרה, גם בארץ מותר "לחצות את הצומת" בפניה ימינה, חובה לעצור להולכי רגל ולאחר מכן מותר להמשיך בנסיעה, גם אם הרמזור התחלף לאדום (בפנייה ימינה "נוגסים" רק בחלק קטן מהצומת ובאופן עקרוני בסמוך למעבר החציה הרכב כבר חצה את הצומת).

ומה שROEi1 מציע אולי לא חוקי, אבל עשוי להציל חיים/פציעות מיותרות. לא יעיל בעליל כנגד דו"ג.

פורסם

כמובן שהתכוונתי לפנייה ימינה...

ברמזורים שאני מכיר, הירוק של הולכי הרגל אף מקדים בכמה שניות את הרמזור של הרכבים ונמשך לאורך כל הזמן שבו יש לרכבים ירוק.

במצב זה, לנהגים יש שני ברירות, לקפח את זכות הולכי הרגל ו/או בגמר הירוק להמשיך את הנסיעה כשאור הצהוב ואף אדום.

פורסם
לפעמים אני עוצר ומאותת לצד השני, לפעמים פותח חלון ומוציא יד.

אתה שוטר בתפקיד? כיון שאם לא, אין לך סמכות לכוון את התנועה, גם לא זו של הלכי הרגל. אם תסמן להולך רגל לחצות והוא יפגע (נניח על ידי דוג" שיעקוף מימינך) יהיה לך חלק באשמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נמנע מלהגיב בדיונים כאלה, מכיוון שהם לא מקדמים אף אחד לשום מקום והשפעתם אפסית, מי שמודע לפורום ומודע לחוקי התנועה ימשיך כך ומי שכבר מזמן וויתר על זיכרון החוקים לא נמצא פה. ולמרות זאת אני מאמין שיש לנהוג לפי החוק בתור נהג כלי רכב ולהולכי רגל חשוב להיסתכל על הכביש בשבע עיניים כי בהם הפגיעה המשמעותית.

פורסם

מה יש יותר על הכביש ? (בעיר, בסדר ?)

אנשים או מכוניות ?

התשובה הזו תסביר לכם למי שייך הכביש, בלי התחכמויות נוספות.

כביש לא שייך להולכי רגל. נקודה.

הולכי רגל הם "אורחים" על הכביש, כשם שכל מכונית או דו"ג הם "אורחים" על המדרכה (הם פולשים לפעמים מסיבה מוצדקת יותר או פחות לתחום הזה - יציאה מחנייה, סתם חנייה ביריונית על המדרכה וכו').

alfa 156 2.5.

פורסם

אני נדהם לגלות שהרבה מן הפעמים שאני עוצר להולכי רגל במעבר חצייה, הם עושים לי תודה עם היד.

הגענו למצב שלעצור להולך רגל זה לא משהו מובן מאליו.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

• תוכן חדש...