Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הנה עברו להן 3 שנים בתוך לוחם שריון.

לצערי צה"ל החליט בהחלטה מוזרה שלא להכניסנו (כל מחזור אוגוסט 11 בפלוגות השונות בגדוד) לעזה עם הפלוגה.

אז ברגשות מעורבים אני ממשתחרר מחר. תמיד חיכיתי ליום הזה, וכבר אני מתגעגע. החברים נלחמים בתוך הרצועה למען המטרה אליה התגייסת- ואתה לא. :-(

ועכשיו, העתיד נראה לי קודר. הכל נראה מוזר.

מחר אני קם לבוקר חדש? ומה אני עושה?

לימודים? עבודה? אולי סתם נח בבית? איך ממשיכים מפה?

צריך להרשם לקופת חולים? אולי ביטוח לאומי? כל כך הרבה שאלות עוברות בראש.

אבקש טיפים ואפילו המלצה אם אפשר,

אביב.

נ.ב

צרפתי תמונה יפה שצילמתי בחלק הדרומי של הגבול הסורי (הביתן הלבן מצד ימין הוא מבנה של האום שנכבש ע"י המורדים)

10494608_888398737842450_8126325268529769217_n.jpg

פורסם

קודם כל, לפני הכל, השתחררת? חזרת הביתה?

אתה הולך לישון, בלי לשים שעון מעורר, קם מתי שאתה קם- והולך לים.

אחרי זה- שבוע של בטלה מוחלטת ונקיון ראש.

מה עושים הלאה? תתחיל לחשוב משם, זה לא שאין לך מה לעשות- זה שיש לך המון מה לעשות ויש לך בחירה, אחלה מצב להיות בו

בנוגע לקופ"ח- שאל את ההורים באיזו אתה חבר כרגע.

ביטוח לאומי- אל תדאג, הם כבר יודעים מי אתה, ההרשמה חינם ברגע שאתה נולד.

פורסם

~

נסה לבלות שבוע מבלי שיגידו לך מתי לקום וללכת לישון, מתי לאכול, להשתין ולחרבן - אני מאמין שאחרי זה כבר לא תמהר לשום מקום.

אם בעוד שבוע תראה שנותרו רגשות מעורבים, חזור להתייעצות נוספת בפורום.

פורסם

באשר לביטוח לאומי - כן תדאג.

אתה לא תשמע מהם כלל עד שיצטבר לך חוב. זה יכול להיות של כמה מאות ש"ח, או כמה אלפים - תלוי על איזו הגרלה נפלת. לצורך העניין, חבר קיבל ביקור מהוצל"פ על חוב של קצת פחות מ 2,000 ש"ח, מס' שנים לאחר השחרור.

אם אתה לא מתכוון לעבוד בחודשים הקרובים, תסדיר כבר החודש הוראת קבע בכ. אשראי או בפנקס תשלומים (הם מחלקים כאלו בחדווה) ותשלם להם מדי חודש את ה 160 וככה ש"ח שהם דורשים. אם אתה כן מתחיל לעבוד, שלח להם בפקס תלוש משכורת ראשון וזהו - הם כבר יתחשבנו מול המעסיק.

ומזל"ט על השחרור. ;)

פורסם

החזרת אותי 5 שנים אחורה ברגע.

תשמע, זה תקופה לא פשוטה, אתה על צומת דרכים די רצינית בתחילת חייך, למרות זאת עצור לרגע, תהנה מהרגעים שאין בהם דאגות, שאלות או ספקות ופשוט תבין קצת על עצמך.

לאחר מכן נסה לחשוב כמה שאפשר איפה אתה רוצה לראות את עצמך בהמשך חייך, כלומר איזה תחומי עניין יש לך ואיך אתה מתרגם אותם לעולם התעסוקה, בהתאם לכך תוכל להתחיל לצמצם את המסלול הנכון ללימודים אקדמיים, לאחר שתבין מעט מה אתה רוצה ממך תוכל לראות מה הדרישות קבלה לאותה דרך וכך תחליט אם ללכת לפסיכומטרי או מכירה וכו׳.

אם תחליט לעשות את הטיול הגדול כנראה שזה זמן טוב לחסוך באיזה עבודה מועדפת או קקהמיקה אחרת, כמה שיותר כסף בכמה שפחות זמן.

לאחרונה ישבתי וכתבתי על התקופה של הזמן מהשחרור, תקרא בלינק הבא http://wp.me/p4IgOJ-4N. אומנם אני כנראה לא דוגמא טובה לכלום, אבל זה רק ימחיש לך כמה אתה הולך להספיק הרבה בשנים הקרובות, זה שנים של עשייה רבה.

ואני שוב חוזר להתחלה, שב בבית כמו שאמרו פה לפניי, קום כמה ימים בשעות מאוחרת, תשתה קפה ותנסה לחשוב לאן מועדות פניך.

המון מזל טוב וברכת הצלחה בכל דרך.

פורסם

אני רק אניח את זה כאן, בלי שום רצון להתווכח עם חברים בעלי דעה שונה.

תשקול הגירה למקום פשוט יותר ותתחיל את החיים שם.

אחרת תמצא את עצמך כמוני עם עשר שנים שבזבזת על ציונות במדינה שמחר**ת על מעמד הביינים וסוחטת ממנו את הטיפה האחרונה של המיץ.

אבל היי, עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

חצי שנה בכפר סבא וכבר שכחת שבנתניה לא נכנסים לממ"ד אלה ממתינים לטיל בשטח פתוח, עם דוקרן.

פורסם

חלאס, התקופה הזו עברה. היום, אם נוחתת רקטה בשטח נתניה, מיד בא פקח ומצמיד לה דו"ח. מזה החמאסניקים באמת חוששים.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
קם מתי שאתה קם- והולך לים.

להרשם לקופת חולים? אולי ביטוח לאומי?

זה הסדר הנכון :-D

הולך לים באמצע יום חול, מאותה סיבה שכלב מלקק את הביצים שלו כי הוא יכול

אח"כ, בהקדם האפשרי, נרשם מחדש בקופת חולים ומתחיל לשלם ביטוח לאומי, כדי שלא תתחיל לצבור קנסות ופיגורים.

זכור- הדרגה שיותר גבוהה מרמטכ"ל/ רב אלוף, היא אזרח :lol:

בהצלחה!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפילו חודש בלי לעשות כלום, לרבוץ בבית בחוסר מעש זה תענוג.

אבל אל תתמהמה יותר מדי עם החלטות על מקצוע או לימודים או אפילו הגירה כי כמה שתדע מהר יותר מה אתה רוצה לעשות - ככה תגיע לזה מהר יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אס בעצתכם הלכתי לישון מיד כשחזרתי הביתה. עוד לא דיברתי עם ביטוח לאומי והביטוח הרופאי, אעשה זאת בבוקר.

הרגשה מוזרה. גם חפש"ש לא היה לי בגלל המבצע. כמו שאמרתם, אני מרגיש בצומת דרכים שיש לה הרבה כיוונים והגי'.פי.אס לא עובד. על הגירה תמיד חשבתי. תמיד רציתי אמריקה, אולי קנדה. אבל איך מתחילים?

תודה רבה על התגובות!

פורסם

בחיפוש בגוגל ואז בקריאה של המון חומר.

יש מספר מסלולים וזה לא מסובך כמו שזה נראה בהתחלה.

פורסם

מחר אני קם לבוקר חדש? ומה אני עושה?

לימודים? עבודה? אולי סתם נח בבית? איך ממשיכים מפה?

צריך להרשם לקופת חולים? אולי ביטוח לאומי? כל כך הרבה שאלות עוברות בראש.

א) כמו שאני מכיר, יכולים להחליט ברגע האחרון שצריכים שתישאר. לי קראו לבסיס באמצע החפש"ש, והחתימו אותי קבע.

ב) בהנחה ולא, על היום הראשון תירשם בקופת חולים, לשכת תעסוקה וביטוח לאומי. עד כמה שידוע לי, אתה זכאי לקבל שלושה חודשים דמי אבטלה.

ג) יש לך כיוון לעבודה? מעולה, לך על זה.

ד) יש לך כסף ללימודים/ההורים מוכנים לממן לך? עוד יותר טוב, תתחיל לעשות סקר שוק, לברר מה אתה אוהב, ומה מבוקש בשוק, ותתחיל עם זה (לא בהכרח תואר, אולי קורסים מקצועיים, היום יש דרישה לידיים עובדות). תתחיל ללכת לימים פתוחים, לעשות מכינות ופסיכומטרי (במידה ואתה מחליט ללמוד לתואר).

ה) לשבת ולהתבטל זאת תהיה הטעות הכי גדולה. תתחיל את הסידורים שלך הכי מוקדם שאתה יכול, ככה יהיה לך יתרון על בני גילך שהולכים לעבוד חצי שנה במלצרות ואז טסים להודו. הם יחזרו, ויהיו באותו מקום (או יותר גרוע), ואתה תהיה עם כיוון בחיים, אולי אפילו תהיה הבוס שלהם. את הטיול תספיק לעשות גם יותר מאוחר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...