Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למדתי בבן-גוריון, לא מכיר אנשים שלמדו שם, מכיר מרצים שמלמדים שם ומה הם מספרים.

עדיף להתקבל לבן-גוריון (שנחשב למוסד הכי מבוקש היום בתחום) או לטכניון (שזה בכלל בכלל לא רע ויש להם איזה תוכנית חדשה של תואר+ שני ב5 שנים או משהו כזה).

השאלה היא מה הכיוון/שאיפות המקצועיות שלך אחרי זה.

פורסם

חבר מאוד טוב שלי סיים שם לפני כמה שנים, וללא קשר אני בעל חברה בתחום.

הביקוש למקצוע הזה היום כל כך גדול (בעיקר אם אתה מוכן להיות איש שטח) שזה הרבה פחות משנה איפה למדת יחסית למקצועות הנדסה אחרים.

אז השכר ההתחלתי שלך יהיה נמוך יותר ביחס לעמיתך מבן גוריון, אבל אחרי שנתיים, אם אתה טוב זה כבר נהיה לא רלוונטי.

אני לא יכול לומר לך בוודאות שזה יהיה המצב עוד 4 שנים, אבל לבינתיים הביקוש רק גובר.

בהצלחה ודבר איתי כשאתה מסיים...

פורסם

שני חברים לומדים באריאל וידידה טובה לומדת בסמי שמעון באשדוד. ומה שמצחיק שיש להם את אותם המרצים במקצועות הליבה ואפילו מבחנים באותה רמת קושי.

פורסם

אני כרגע לומד באריאל ומכיוון שנמאסה עליי ההתנהלות שלהם אני רוצה לעזוב לסמי שמעון.

יש רק מרצה אחד שאני יודע שמלמד גם באריאל וגם בסמי שמעון.

להגיד שהמבחנים דומים זה ממש לא נכון.

תודה על התגובות, אם עוד מישהו למד\לומד אודה לעוד תגובות

פורסם

ראש המחלקה באריאל השתגע, בערך, ככה לפי כ5 חברים שלי שלומדים שם הנדסה אזרחית.

מבחנים קשים מאוד ונראה שאף במטרה להכשיל (עד לרמה שהחברים שלי התפרצו בדמעות ונהיו באטרף של הלימודים והחיים למרות שהם עבדו גם במשרות שנוחות לסטודנט כגון אבטחה בחור כלשהו שמאפשר לימוד אמיתי במהלך המשמרת, ואלו גברים גברים ולא ילדות עם קוקיות). אתה מוזמן לבוא ולהתרשם בעצמך מהסטודנטים שם ומהחו"ד שלהם על המגמה.

זה מגמה שהתחזקה מאוד לאחרונה, אולי ב3 השנים האחרונות, בקטע של העלאת הרמה של המבחנים (והם באמת קשים), ומצד שני ההתנהלות שלהם באריאל לא סלחנית עבור הנכשלים למיניהם וגם מבחינת ההרשמה לקורסים שיש בהם פחות מקום ממספר הסטודנטים. ככל הנראה כל זאת במטרה "להאדיר" את שם האוניברסיטה והמחלקה הספציפית הזו ביחס לשאר הפקולטות להנדסת בניין שבארץ (כגון טכניון, בן גוריון).

יש שם סטודנטים שטוענים שעדיף ללמוד אפילו בטכניון, שכן שם לפחות יש יחס כלשהו לסטודנט (בין המובילים בארץ בשביעות הרצון של הסטודנטים) וייתכן שהלימודים שם לא קשים עד כדי כך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

בגדול הבחור מלמעלה צודק.

אפשר לסכם את זה שהם קיבלו כמות גדולה מאד של סטודנטים והם יעשו הכל כדי לנפות.

ואם תשווה מבחנים בקורסי ליבה באריאל לעומת הטכניון, אריאל מנצח

פורסם

"קל להתקבל, קשה לשרוד" זאת השיטה שהייתה נהוגה בבן-גוריון הרבה שנים עד שהם בנו לעצמם מוניטין חזק יותר.

אני לא יודע מה הרף הנדרש היום באריאל וסמי שמעון, אבל לאב"ג או לטכניון לא הייתי מתקבל היום, הביקוש למקצוע היום בשיא של 25 שנה.

וזה מאפשר להרבה מוסדות פחות נחשבים להקשיח עמדות מול סטודנטים פחות חזקים (קרי, נכשלים), כי הרי בתכלס כולם רוצים שממוצע הבוגרים יהיה כמה שיותר גבוה, אז משתדלים להעיף את המזדנבים כמה שיותר מהר ולהפנות את המשאבים לשאר הסטודנטים.

חבר שלמד בסמי שמעון (מכונות) גם הזדנב, עד שלקח את עצמו בידיים וישב עם ראש המחלקה לבנות תוכנית לימודים בשביל לסיים את התואר בזמן סביר, ראש המחלקה פשוט אמר "לא", חוקי או לא חוקי זה לא משנה, לא היה מאושר יותר באדם מחברי שהחליט להגשים את החלום ועבר ללמוד הנדסאי ביו-רפואה.

לפעמים עם קצת עזרה מגיעים לאן שרוצים/צריכים להגיע, לשואל, תבדוק שאתה נמצא איפה שטוב לך.

פורסם
בגדול הבחור מלמעלה צודק.

אפשר לסכם את זה שהם קיבלו כמות גדולה מאד של סטודנטים והם יעשו הכל כדי לנפות.

ואם תשווה מבחנים בקורסי ליבה באריאל לעומת הטכניון, אריאל מנצח

מנצח במה?

פורסם

הרמה של המבחנים יותר גבוהה מהטכניון, אבל לא הרמה של ההרצאות.

באריאל הדרישה של המערכת ברורה ונאמרת עי המרצים בשקט השקט, שליש קורס נכשל.

פורסם

וואלה גם אצלנו היו מבחנים שהשוונו ראש בראש מול הטכניון וצחקנו, אחרי זה בקושי גירדנו עוברים :oops:

חורקים שיניים, לומדים, עוברים את הקורס וממשיכים לבא.

פורסם

בסמי שמעון בבאר שבע שליש קורס נכשל נשמע כמו פנטזיה של הסטודנטים.

בסמסטר האחרון סילקו ארבעה חברים שלי ממחלקת בניין.

אני יכול גם לתמוך במה שאמר קרמריקה, הביקוש כרגע באמת גבוה והרבה מאוד סטודנטים עובדים במשרות סטודנט כבר במהלך התואר. ומוצאים עבודות במקצוע בלי בעיה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לא יודע, בתור סטודט להנדסה אזרחית בטכניון הרמה פה די גבוהה.. מצד שני, נותנים לך את כל הכלים, אם יש תחת ללמוד וקצת ראש - תצליח.

מה שכן, 25-30% נכשלים זה לא הפתעה גדולה בקורסים קשים (מכניקה הנדסית\תורת החוזק). לגבי היחס, אני חושב שהאגודה פה עושה עבודה מצויינת, ולסטודנטים יש הרבה כח והשפעה על מה שקורה, מצד שני יש מחסור בנשים, ועודף שוודים (במיוחד באזרחית).

בקשר לביקוש, הסכם של אזרחית השנה עלה לרמה של חשמל, משהו הזוי לגמרי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...