Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי , כטרי על גיר אוטומטי סוגיה מעניינת שאני מנסה כשבוע עם תוצאות מעולות, הרכב : כריזמה אוטומטית .

הדרייב מתוכנן להעביר כמה שיותר מוקדם וכתוצאה מזה אני הייתי מוצא את עצמי ברחובות בשכונה על 40-50 קמש כאשר הרכב כבר מושלב הילוך 4 וסלד על 1300-1400 בקושי . כתוצאה מזה כל האצה גם לא ממקום דרשה לחיצות מלאות על הדוושה הקפצת הילוכים קיק ועוד דברים שלא בריאים לא למנוע לא לגיר ולא לצריכת הדלק וכך כל הנסיעה מלחמה תמידית, אחרת הרכב פשוט לא סחב בכלל במיוחד עם הופעל גם מזגן ובמיוחד לא בעליות של ירושלים .

כך שחוץ מבלימת מנוע שיש לגיר הזה בירידות הנסיעה בדרייב פשוט לא תואמת את הרכב או את תנאי דרך מה שלא יהיה.

בסופו של דבר מדדתי את יחסי ההעברה כך שעד : מהירות- הילוך 25 -1 עד 60 -2 85 - 3 ואז ה רביעי. (מדידה של עד 3000 סלד כמו שהיה לי בערך בידני) .

מאז כבר שבוע אני נוהג על 2 בממוצע הסלד עובד בין 2500-3000 , אין העברות סתמיות של הילוך למלעלה ולמטה, תמיד יש לי כוח זמין גם עם מזגן , אני רק מלטף את הדוושה והרכב טס כבר שבוע שלא לחצתי אותה אפילו חצי שלא לדבר על קיק . והדלק פשוט לא יורד אומנם עוד לא מדדתי מדעי אבל יחסית לצריכה הקודמת אני רואה את זה ברור.

וכמובן כשאני יורד לבגין אני מעלה ל 3 .

ידוע שכאשר המנוע נמצא בסלד נמוך מדי הוא מתאמץ הרבה יותר .

אז האם יש איזה שהם חסרונות בנהיגה כזאת ?

פורסם

אם אני לא טועה , ברכב שלך יש על ידית ההילוכים או לייד כפתור שרשום עליו POWER

תלחץ עליו ומה שיקרה זה שהגיר יעלה הילוכים בסלד יותר גבוה ולא תצטרך על הזמן להתעסק עם ההילוכים.

פורסם

היצרן תכנן ככה, לכן הגיוני שלא יגרם נזק למנוע.

 

במצב שלך זה מה שהייתי עושה.

או משתמש בכפתור הpower.

תבדוק שזה לא פוגע בצריכת דלק באופן מורגש מאוד.

 

הגיר שלך מתוכנן על הפנים.

אצלי ובעוד אמריקאיות ששמתי לב, עד 60 או 80 קמש הגיר נותן קיק בחצי דוושה וקיק כפול בפול גז.

אחרי המהירות הזאת הוא נותן קיק רק בפול גז.

 

תבדוק עם בעלי רכב דומה או אפילו בדיקה במכון גירים, אולי הגיר יצא מכיוון.

פורסם

אצלי ברכב-יונדאי לנטרה 1800 1998 תופעה דומה , הגיר מעביר הילוך כמו שצריך; ככל שנותנים יותר גז הוא יעביר בסלד גבוה יותר.

אך הגיר מוריד הילוך רק בקיק עם פול גז או האטה, לכן אני אישית עובד עם הבורר הילוכים 1 2 וO/D OFF.

אני מניח שגירים ישנים(סביר להניח שהתכנון של הגיר שלי ושלך הוא 20 +- שנים) מגושמים מעט.

הגיר אצלי אחרי שיפוץ מלא לא עשה עדיין 1000 ק"מ ואין שינוי כלל בביצועים שלו.

פורסם

לפעמים רשום בספר רכב שאין לנסוע בהילוך 2 לאורך זמן, לא שידוע לי בעיה מיוחדת מעבר לזה שאתה תאלץ לנסוע לאט מאוד \ בסל"ד גבוהה , אבל אולי יש משהו שאני מפספס אם טורחים לרשום את זה.

פורסם

מצאתי את הספר של מיצובישי שדי מוסבר שם הכל , לא כתובה שם שום הערה לגבי לא לנהוג רק כתוב שהגבול ל 2 הוא 95 קמ"ש (לא נגיע אף פעם).

בכל מקרה מוסבר שם התנהגות הגיר הזה בכל מיני מצבים (משם כנראה באה הביטוי גיר חכם ) .

וגם הסבר לכפתור ה HOLD .

ועוד כמה דברים מעניינים כמו למשל אם ה N מהבהב פעמיים בשניה תוך כדי נסיעה זה אומר שהגיר התחמם ויש לעצור בצד להשאיר את הרכב מונע ולתת לו להתקרר ואז אפשר להמשיך בנסיעה. ואם מהבהב פעם בשניה אז יש תקלה אפשר לנסוע אבל לגשת לבדיקה בהקדם .

לינק לספר http://www.mitshelp.com/

מומלץ לקרא לכל בעלי הרכבים

×
×
  • תוכן חדש...