Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי מיטסובישי גרנדיס 7 מקומות - לאחר נסיעה של כשעה וחצי ביום שישי החננו את האוטו - במוצש כאשר יצאנו לדרך שמתי לב שהנורית המצבר דלוקה (החלפת מנוע ברכב אחר לימדה אותי לא להתעלם מנורות)

עצרתי בצד וכיביתי מנוע בניסיון הבא כבר לא היה מוכן להניע - מכונאי של החברת גרירה הגיע והדליק את הרכב עם כבלים ולאחר מכן נתן מכה לאלטנטור והוא פתאום התחיל למלא את המצבר (המצבר הוא חדש בן 3 חודשים)

נסענו לחשמלאי רכב ומכונאי שבדק ואמר שאין שום בעיה והוא מעולם לא נתקל באלטנטור של גרנדיס שהלך וחיזק את החיבורים

נסענו עם הרכב נסיעה של כשעה והכל עבר בשלום

מה שמטריד אותי הוא :

1. כיצד אני יכול לוודא שאכן האלטנטור תקין ולא לחכות לפעם הבאה שאתקע ?

2. מה עוד כדאי לבחון ומה כיול לגרום לבעיה כזאת ?

3. המלצה על מוסך שידע לאבחן את הבעיה באזור מודיעין ?

בתודה מראש

פורסם

יתכן באמת שהיתה בעיה בחיבורים והכל תקין ,אבל גם יתכן והפחמים או משהו בפנים שם כבר גמור והמכה שהמכונאי נתן נתנה לו עוד קצת זמן לעבוד והוא כמובן בסוף ישבוק לגמריי!

לפי דעתי סע כרגיל רק שים עין פקוחה למנורת הביקורת

בהצלחה

פורסם
יתכן באמת שהיתה בעיה בחיבורים והכל תקין ,אבל גם יתכן והפחמים או משהו בפנים שם כבר גמור והמכה שהמכונאי נתן נתנה לו עוד קצת זמן לעבוד והוא כמובן בסוף ישבוק לגמריי!

לפי דעתי סע כרגיל רק שים עין פקוחה למנורת הביקורת

בהצלחה

השאלה אם שי דרך להתחבר אליו, להסתכל לתוכו ולדעת לצפות את זה ולתקן לפני

או שצריך לחכות שהוא ימות ולהיתקע כמה שעות טובות

פורסם

לרכב מודל 2006 (בן 9~) עם 120K זה סביר מינוס. לרוב אלטרנטורים מקוריים מחזיקים יותר אבל יש כאלה ששובקים חיים בגילאים האלו.

בהחלט ייתכן שהפחמים גמורים והמכה על האלטרנטור פשוט הזיזה אותם מעט והם חזרו לתפקד זמנית.

מכאן ואילך האופציות הן שלך בלבד:

1. להמשיך לנסוע ככה עד שהרכב יעמוד שוב.

2. לפרק את האלטרנטור ולשלוח אותו לפירוק ובדיקה. אם הפחמים גמורים אפשר להחליף. אם אין בעיה נראית לעין (אולי מייסב גמור שגורם לתזוזה בחלק התחתון של הרוטור למשל) - אתה תצטרך להחליט אם אתה ממשיך עם האלטרנטור הזה או שאתה עושה לו שיפוץ ומחזיר אותו.

אני מהמר שהפחמים שלו כנראה גמורים (אם הוא בילה את רוב חייו בעיר, זה הגיוני - למרות הק"מ הנמוך יחסית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
.... ולאחר מכן נתן מכה לאלטנטור והוא פתאום התחיל למלא את המצבר....

תמיד יש לאתר בעיה במקום. אם בעל המקצוע הגיע לחלץ את הרכב [מה שקרה בפועל] כל מה שעניין אותו כנראה זה שתמשיך בנסיעה מבלי שחברת הגרירה תאלץ לגרור את הרכב ולחילופין שלכם יהיה נוח יותר מאשר לגרור את הרכב ולהתקע בו ברגע ללא רכב.

יש לזה מחיר וחוסר איתור התקלה ואף זה שבעצם העלימו אותה בדפיקה הזו על האלטרנטור מעשה חמור מאוד מבחינתי. עובדה. עכשיו לא יודעים מה הבעיה.

1. כיצד אני יכול לוודא שאכן האלטנטור תקין ולא לחכות לפעם הבאה שאתקע ?

2. מה עוד כדאי לבחון ומה כיול לגרום לבעיה כזאת ?

...

משנעלמה הבעיה קשה מאוד יהיה לשחזר אותה ו/או לאתר אותה. ברגע שהאלטרנטור טוען,הוא נחשב לתקין וכדי לדעת אם הבעיה נבעה מחיבורים יש לנסות בעדינות לבדוק אותם תוך שהרכב מחובר למד טעינה ולראות אם יש אף לרגע ולו הקט ביותר - הפסקת טעינה.

כפי שאמרו קודמיי זו תופעה לכאורה של פחמים גמורים ואולם קשה לי להאמין שהם אכן גמורים בקלומטרז' שנקבת בו אלא אם אינך יד ראשונה ברכב ואולי הרכב נסע הרבה הרבה הרבה מעבר למה שרשום במונה הספידומטר שלו, וזו רק השערה.

כדאי לבדוק את החיבורים החשמלים, לנסות למצוא שינויי צבע במחברים השונים, ואם לא מוצאים דבר הרי שכדאי לפתוח את האלטרנטור לבדוק מצב הפחמים ואם הם תקינים אז עדיף אולי להחליף אלטרנטור ועדיף חדש.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
לרכב מודל 2006 (בן 9~) עם 120K זה סביר מינוס. לרוב אלטרנטורים מקוריים מחזיקים יותר אבל יש כאלה ששובקים חיים בגילאים האלו.

בהחלט ייתכן שהפחמים גמורים והמכה על האלטרנטור פשוט הזיזה אותם מעט והם חזרו לתפקד זמנית.

מכאן ואילך האופציות הן שלך בלבד:

1. להמשיך לנסוע ככה עד שהרכב יעמוד שוב.

2. לפרק את האלטרנטור ולשלוח אותו לפירוק ובדיקה. אם הפחמים גמורים אפשר להחליף. אם אין בעיה נראית לעין (אולי מייסב גמור שגורם לתזוזה בחלק התחתון של הרוטור למשל) - אתה תצטרך להחליט אם אתה ממשיך עם האלטרנטור הזה או שאתה עושה לו שיפוץ ומחזיר אותו.

אני מהמר שהפחמים שלו כנראה גמורים (אם הוא בילה את רוב חייו בעיר, זה הגיוני - למרות הק"מ הנמוך יחסית).

איציק

תודה על העצות

מישהו שאמר לי שהוא חושב שיש מוסכים שיודעים להתחבר למחשב/מוח של הרכב ודרך זה להבין מה הסטטוס של האלטרנטור - האם מכירים אופציה כזאת ? אפשר להבין סטטוס של הפחמים ככה ?

פורסם
תמיד יש לאתר בעיה במקום. אם בעל המקצוע הגיע לחלץ את הרכב [מה שקרה בפועל] כל מה שעניין אותו כנראה זה שתמשיך בנסיעה מבלי שחברת הגרירה תאלץ לגרור את הרכב ולחילופין שלכם יהיה נוח יותר מאשר לגרור את הרכב ולהתקע בו ברגע ללא רכב.

יש לזה מחיר וחוסר איתור התקלה ואף זה שבעצם העלימו אותה בדפיקה הזו על האלטרנטור מעשה חמור מאוד מבחינתי. עובדה. עכשיו לא יודעים מה הבעיה.

משנעלמה הבעיה קשה מאוד יהיה לשחזר אותה ו/או לאתר אותה. ברגע שהאלטרנטור טוען,הוא נחשב לתקין וכדי לדעת אם הבעיה נבעה מחיבורים יש לנסות בעדינות לבדוק אותם תוך שהרכב מחובר למד טעינה ולראות אם יש אף לרגע ולו הקט ביותר - הפסקת טעינה.

כפי שאמרו קודמיי זו תופעה לכאורה של פחמים גמורים ואולם קשה לי להאמין שהם אכן גמורים בקלומטרז' שנקבת בו אלא אם אינך יד ראשונה ברכב ואולי הרכב נסע הרבה הרבה הרבה מעבר למה שרשום במונה הספידומטר שלו, וזו רק השערה.

כדאי לבדוק את החיבורים החשמלים, לנסות למצוא שינויי צבע במחברים השונים, ואם לא מוצאים דבר הרי שכדאי לפתוח את האלטרנטור לבדוק מצב הפחמים ואם הם תקינים אז עדיף אולי להחליף אלטרנטור ועדיף חדש.

צודק 100 אחוז - זה בדיוק מה שמטריד אותי בעיה שנעלמה מעצמה.

האם יש אפשרות לקחת למוסך ולבקש לבדוק את האלטרנטור או שבסופו של דבר בדיקה שלו שווה ערך מבחינת העלות להחלפה שלו ?

מבחינת הק"מ אני סומך על מי שקניתי ממנו לא נראה לי ששיחקו עם זה - אבל אכן מרבית הנסיעות היו עירוניות קצרות

במוסך אמרו לי שעלות של חדש היא סדר גודל של 2000 שח לעומת משופץ שעולה כ800 לפני עבודה - האם משופץ באמת כזה בעייתי ?

בתודה

• תוכן חדש...