Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שהרגולטור הזה עושה הוא לדאוג למתח קבוע באמפרז' מאוד גבוה - הוא מסתיר ממערכת הסטריאו לחלוטין את שינויי המתח שמתרחשים באלטרנטור ואת מפלי הזרם של שאר הצרכנים - המגברים, יחידת הראש מחוברים על הHELIX והם רואים 14V קבוע ובחלק מהמייצבים האלה 16V קבוע

זה מעלה את יעילות המגברים כצעד ראשון ובו זמנית לא פוגע ברכיבים אחרים של הרכב עצמו שלא תוכננו לעבוד במתח שכזה (אני מדבר על מקרה של 16V במקרה של ההליקס זה 14V והצרכנים של הרכב נועדו לעמוד בזה)

מדובר במקרה הספציפי במגבר קלאס A שמוציא הספק פשוט מטורף לרמקולים (אודיסון HV VENTI) קרוס פסיבי מפלצתי ומונובלוק חזק לא פחות - במקרה ומערכת החשמל מאחורי הפאוור סטיישן מגיע למצב שהיא לא מסוגלת לספק את הדרישה - הוא מנתק את הזרם למערכת ובמצב שכזה אתה יודע שהמערכת תמיד עובדת על תשתית יציבה ותמיד מוגנת.

בשביל רכיבים שעולים בסדר גודל הזה - לא נשמע לי כמו רעיון גרוע כל כך.

בכל מקרה - לפותח השרשור - נחזור לעניין

SPL זה בסה"כ מושג מופשט.

כרגע אני עומד באותו המקום ומציע לך לגשת למפגש קרוב.

תעקוב אחרי השרשורים בדביק - ברגע שרכז מפגש מפרסם אחד, אני בדרך כלל מדביק את השרשור עד תום המפגש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חושב שהמושג ״מייצב מתח״ שאליו התכוון פותח השרשור הוא בעצם קבל.

המון מתקינים ומשתמשים רבים אינם יודעים בדיוק מה תפקידו של הקבל.

תפקידו הוא לייצב מתח מפיקים ולסנן רעש AC מהמערכת חשמל.

נכון נוא מייצב, אך מייצב פיקים, לא נפילות.

בנוגע למערכת חשמל בריאה:

זה עולם גדול מאוד. מערכתחשמל שסובלת מנפילות מתח לא בהכרח לוקה בהספק.

סתם לדוגמא, עם מצברי AGM, כאשר המתח נופל מתחת ל12.8 וולט עם מנוע עובד, אז יש מחסור בספק.

כשהמתח נשאר יציב לגמרי, או נופל בעשיריותהוולט, אז המערכת אינה מנוצלת במלואה. במצב כזה האלטרנטור עושה אתכל העבודה, והמצברים נחים. ברגע שיש נפילותשל 1 וולט או אפילו 2, המצברים כבר מתחילים לעשות משהו.

נראה לי שהיה פה אי הבנה ובלבול מונחים בין פותח השרשור למגיבים.

פורסם

ממש לא ברור לי התרומה של מייצב המתח לאיכות השמע.

כמו לא מעט מוצרים בתחום האודיו, התרומה העיקרית היא להרגשה הטובה של הקונה היקר (תרתי משמע), שלרוב אינו מבין ש:

במערכת השמע קיימים מייצבי מתח שמספקים מתח מיוצב למעגלים הדורשים זאת.

דני

פורסם

רק אל תשכח בכל פעם שאתה מגיע למוסך וצריך לעשות משהו שבעקבותו מנתקים מצבר - לזכור שיש גם קבל ואז גם לפרוק אותו ולטעון אותו או לקבל זץ מאוד לא נעים ואף קצר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מה שהרגולטור הזה עושה הוא לדאוג למתח קבוע באמפרז' מאוד גבוה - הוא מסתיר ממערכת הסטריאו לחלוטין את שינויי המתח שמתרחשים באלטרנטור ואת מפלי הזרם של שאר הצרכנים - המגברים, יחידת הראש מחוברים על הHELIX והם רואים 14V קבוע ובחלק מהמייצבים האלה 16V קבוע

זה מעלה את יעילות המגברים כצעד ראשון ובו זמנית לא פוגע ברכיבים אחרים של הרכב עצמו שלא תוכננו לעבוד במתח שכזה (אני מדבר על מקרה של 16V במקרה של ההליקס זה 14V והצרכנים של הרכב נועדו לעמוד בזה)

מדובר במקרה הספציפי במגבר קלאס A שמוציא הספק פשוט מטורף לרמקולים (אודיסון HV VENTI) קרוס פסיבי מפלצתי ומונובלוק חזק לא פחות - במקרה ומערכת החשמל מאחורי הפאוור סטיישן מגיע למצב שהיא לא מסוגלת לספק את הדרישה - הוא מנתק את הזרם למערכת ובמצב שכזה אתה יודע שהמערכת תמיד עובדת על תשתית יציבה ותמיד מוגנת.

בשביל רכיבים שעולים בסדר גודל הזה - לא נשמע לי כמו רעיון גרוע כל כך.

בכל מקרה - לפותח השרשור - נחזור לעניין

SPL זה בסה"כ מושג מופשט.

כרגע אני עומד באותו המקום ומציע לך לגשת למפגש קרוב.

תעקוב אחרי השרשורים בדביק - ברגע שרכז מפגש מפרסם אחד, אני בדרך כלל מדביק את השרשור עד תום המפגש.

אני לא בקיא במייצבי מתח מהסוג שציינת אבל אני בספק רב לגבי מספר תכונות של המייצב מכיוון שלא הצלחתי לשלוף מידע מועיל מדף הנתונים של המייצב.

ציינת שבחלק מהמייצבים המתח עשוי להיות גדול מ-14 וולט ואפילו 16 וולט דבר שמרמז שחייב להיות ממיר כלפי מעלה במעגל (Step-up Switching Regulator)

ומהדף הנתונים לא הצלחתי להבין האם המעגל מסוגל להוציא מתח גבוה יותר ממתח המוצא של האלטרנטור.

מעגלים מסוג Step-up Switching Regulator מכניסים המון רעשיים לקווי החשמל למרות שיש שיטות להפחית את הרעשים עדיין אני רואה במעגל הזה כתוספת

לא מומלצת.

בכול מקרה אם הדיון התפתח אני אצטרך ללמוד לעומק את הנושא של מייצבי המתח כמו בקישור שצירפת מכיוון שאינני בקיא בנושא.

איזה כייף לי :)

פורסם

כל הענין הזה של מייצבי מתח, מעלי מתח וכולי הוא בסך הכל "טלאי על טלאי". המגבר עובד על מתח גבוה יותר מ-14.4V, ולכן יש לו ספק כח פנימי שמספק לו את המתח הדרוש, גם אם מתח הכניסה יורד **קצת**. אם יש בעיה נקודתית, כלומר יש נפילה רגעית במתח הכניסה, אפשר - אולי - לתקן את זה עם קבל גדול. אבל אם הבעיה היא שספק הכח של המגבר פשוט לא מצליח להוציא את המתח והזרם הדרושים, אז הפתרון הוא - להחליף את המגבר. לא סתם יש מגברים חזקים יותר וחזקים פחות.

בלי שום קשר צריך גם לדאוג שחוטי הכח יתאימו לזרם שזורם בהם, מבחינת עובי, איכות חיבורים וכולי. אבל זה לא משנה את העובדה הפשוטה, שאם המגבר לא מספיק חזק, אז עזרים מלאכותיים יתקשו מאד לפתור את הבעיה.

דני

פורסם

המוצר אליו העליתי כאן קישור הינו רגולטור בנוסף להיות מייצב מתח.

בתנאי ההתקנה ל"תחנת כוח" שכזו יש להתקין קבל סינון (לא זוכר עם 1 פאראד או חצי פאראד) על רגל הפלוס שלו - הכבילה המיועדת לתחנת כוח שכזו הינה 0 AWG

כל המטרה של תחנת כוח שכזו היא להוות מקור מתח מול צרכני המערכת סטריאו ובעצם להחביא מאחוריה את סביבת הרכב האורגנית (אלטרנטור+מצברים)

אבל כמו כל פתרון קסם מהסוג הזה - זה לא שווה דבר עם מערכת החשמל של הרכב לא חזקה מספיק בכדי לספק את הדרישה ואם כבר מחזקים מערכת חשמל והיא יציבה מספיק אז אני גם לא מבין מה הטעם בכזה מוצר אלא אם כן לא מדובר באלטרנטור מווסת מתח או במידה ורוצים להשאיר את צרכני הרכב על 12-14.5 וולט ולעומת זאת לספק למערכת כל ערך בין 14-16 וולט

Pioneer TS-X150

פורסם

כל המטרה של תחנת כוח שכזו היא להוות מקור מתח מול צרכני המערכת סטריאו ובעצם להחביא מאחוריה את סביבת הרכב האורגנית (אלטרנטור+מצברים)

זה יפה מאד, אבל:

במערכת השמע קיימים מייצבי מתח שמספקים מתח מיוצב למעגלים הדורשים זאת.

ולכן:

• אם יש בעיה של רעשים שנכנסים מקו הכוח, אז זה אומר שיש פגם בתכנון הספק הפנימי של המגבר, וכדאי להשתמש במגבר אחר שאינו סובל מהבעיה.
  • אם יש בעיה של חוסר כוח, אז זה אומר שהמגבר חלש מדי, וכדאי להשתמש במגבר אחר שיכול לספק את העצמה הדרושה.

בקיצור, יותר קל (וזול) להשתמש במגבר(ים) שנותן את האיכות והעצמה הרצויים, מאשר להשתמש במגבר חלש מדי או גבולי, ולנסות לשפר אותו קצת באמצעות מעגל חיצוני נוסף.

זאת הנקודה.

דני

פורסם

אני יודע ולא מתווכח, רק מעלה דוגמא למוצר שכזה ולחבר משוגע שהתקין אחד.

במקרה שלו מערכת החשמל חזקה מספיק, המגברים - אין צורך להוסיף - HV VENTI והמונובלוק הכי חזק מסדרת התסיסס

אז על הדרך גם התקין את ההליקס. :)

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...