Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם

אני כבר שאלתי פה המלצות לגבי חלקים של מערכת שרציתי להתקין באוט ובסוף התקניתי

עכשיו אני הייתי רוצה להתייעץ לגבי כיוון תדרים נכון במגבר וביחידת ראש

החלקים של המערכת שהותקנו הם:

יחידת ראש Pioneer SPH-DA110

קומפוננט Focal PS 165F

מגבר Focal FPP 4100

סאב בתיבה סגורה Focal P30 12 inch

כשחזרתי הביתה והסתכלתי על הכיוונים שעשו לי, הם היו:

מגבר - תדר סאב עם סוויטץ' LPF וכיוון 120-115

- תדר קומפוננט עם סוייטץ Full וכיוון 120-115

יחיד ראש - סאב פאזה 0, כיוון 80

- HPF כיוון 100

היגיון פשוט שלי אומר שחיתוך נמוכים וגבוהים צריך להיות לפחות חופף או חותך אחד את השני, כדי לא להפסיד תדרים

אני כייונתי במגבר הכל ל100 והעברתי סוייטץ' של קומפוננט לHPF

ביחידת ראש כייונתי סאב וHPF ל80, כי ככה פשוט היה נשמע לי הכי טוב

השאלות:

האם התדרים נכונים ויש משמעות לכוון גם ביחידת ראש, בנוסף למגבר?

אולי לכוון במגבר גם ל-80 את שניהם ולהשאיר ככה?

עשיתי נכון שהעברתי קומפוננטים במגבר לHPF? או שהייתי צריך להשאיר Full?

כל המלצה אחרת?

תודה לעונים

פורסם

אני יודע שכבר נשאלו פה שאלות דומות, אבל סוג הציוד גם חשוב בכיוון תדרים, לא כך? אז אם תוכלו ליעץ לי -אודה

פורסם

לדעתי אם יש לך קרוסאובר פנימי בהד יוניט כוון את הגדרות המגבר ל Full גם בכניסת הסרבוופור וגם בכניסת הקומפוננט (חשוב שלפני שתעשה את זה תכוון את הקרוס בהד יוניט לאיזור ה100hz ומעלה בכדי שלא תשרוף את המידים ואת הסאבוופר תחתוך עד 80)

ממה שנוכחתי להבין שכל סט קומפוננט או סאב או מגברים כאלה ואחרים ישמעו אחרת עם חיתוכים שונים, לכן זה הרבה משחק עד שאתה מגיע לתוצאה הרצויה.

חשוב לבדוק פאזות אקוסטיות אחרי שהגעת לחיתוכים נכונים לפי דעתך בשביל לקבל תוצאה מרשימה...

לאחר שהגעת למצב שבו הבמה הקדמית שלך מגיעה כולה מעל מעל הדש בורד תתחיל למרכז בעזרת טיים קורקשן... אני הגעתי ככה לתוצאה מרשימה בהחלט.

שים לב שהחיתוכים משפיעים באופן ישיר על הטיים קורקשן לכן תיסגר קודם מה החיתוכים הרצויים ורק אחכ תיגש לטייפ קורקשן.

לגבי חפיפה בין תדרים, זה לא תמיד נכון וממה שלמדתי רק אתמול עדיף שיהיה בור קטן בין הטוויטר למיד (תוצאה שאתה יכול להגיע אליה עם סט אקטיבי)

Pioneer DEH-80Prs Amp:Hertz HDP5TW:ScanSpeak D2004 Mid:Silver Flute 4Ohm Sw:JL Audio 12W3v2

פורסם

תחומי חפיפה זה דבר טוב כשיש לך שני אלמנטים שמנגנים היטב את התחום הנחפף והם ממוקמים בצורה כזו שלא תיווצר לך תוצאה של פיצול שמע בין שני האלמנטים - זה קשור באופן ישיר לנקודת החיתוך, מרחק האלמנטים אחד מהשני ולאופן בו המוח שלנו מקשיב.

כאשר מדובר על סט שני חלקים הרבה פעמים נקודת המפגש בין המידבאס לטוויטר מתבצעת באזור בו שני האלמנטים לא מנגנים טוב ולא נשמעים נכון ולכן עדיף "לא לשמוע" את התחום הבעייתי מאשר להדגיש אותו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הכוונה כאן במילה פאזות היא לקטביות הרמקולים.

רמקול יכול להיות מחובר בקטביות נכונה אבל זה לא אומר בשום צורה שהפאזה האקוסטית שלו תהיה נכונה על הקטביות הזו - תהפוך את הקטביות של האלמנט ותקשיב לו.

הרמז הוא - גובה הדש בורד כאשר מדובר במידבאסים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל אין לי קרוס אקטיבי בין טוויטר למיד. זה מפוצל קבוע בקרוס מובנה (פסיבי?)

אז אני מבין שאם אני כבר חותך ביחידת ראש, אין משמעות לחיתוך במגבר ואפשר להרודי הכל לfull והעיקר שהתדר יהיה זהה לתדר ביחידת ראש (ז"א, אם חתכתי ביחידת ראש ב100, אז לא לחתוך במגבר ב80)?

ומה זה טיים קורקשן ואיך ממרכזים איתו?

הבור שהתכוונתי אליו הוא בין סאב למיד, שאם אני חותך כלפי מטה וכלפי מעלה כך שיש טווח שאף אחד לא ינגן, זה יעלים לי צלילים.

פורסם

נקודת החיתוך היא לא דבר אבסולוטי - רחוק מכך

אם אתה חותך סט ב100 הרץ למשל וסאב ב80 אבל הסט נחתך בסלופ יחסית מתון כמו 6 או 12 הוא גם ינגן ב40 הרץ עדיין בצורה שישמעו אותו ואם הסאב למשל חתוך ב80 בסלופ 24 ב100 הרץ הוא עדיין ינגן בצורה שמיעה אז זה לא נכון שיש לך תדרים "נעלמים" ההדגש ותחומי החפיפה פשוט קטנים יותר באזור נקודות החיתוך.

לוקח זמן להבין את זה - זה נהיה פשוט וקל יותר להבנה רק אחרי תהליך למידה מסויים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...