Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לדיון המקורי שלי על קניה מול ליסינג הרבה אמרו לי בשום אופן לא לקנות רכב חדש אלא רכב עם ק"מ נמוך בן 3-4 שנים שכבר "חטף" את מרבית ירידת הערך שלו.

(1) הכיוון שלי הוא מיניוואן בדגש על C4 פיקאסו, רנו סניק או גרנד-סניק, 5008, FRV וכדומה - עם 3 מושבים מלאים בספסל הנוסעים.

(2) מחפש רכב חסכוני ככל האפשר (~30K ק"מ בשנה) בעדיפות לדיזל.

(3) צריך מקום לשני כסאות בטיחות + בת-עשרה + מטען + כלבה שמצטרפת מדי פעם.

(4) רכב בטיחות, נוח ומאובזר - רצוי מאוד פתחי מיזוג לנוסעים וחייב בקרת שיוט.

(5) תקציב גמיש כשהמטרה היא מקסימום יחס עלות תועלת ועלות חודשים מינימלית (היעד הוא ~3000 ש"ח לחודש כולל הכל).

לשם השוואה, פיקאסו החדשה מגיעה לכ~3700 ש"ח לחודש בקניה וכ~4600 ש"ח לחודש בליסינג (יש חישוב בקישור).

אשמח לכל עצה!

תודה!

פורסם

לשם הנוחות - אני מעתיק מהדיון המקורי:

מתקן את החישוב לפי המימון לעיל (60 חודשים עד תום אחריות יצרן, מניח שאין ממש עלות הון בגלל הפריסה לתשלומים בלי ריבית).

* עידכנתי את המספרים למחמירים יותר מבחינת מחיר דלק/טיפול שנתי וצריכת דלק בפועל בשביל לא להיות על הקצה...

* גם ירידת ערך מחושבת גבוה מעט אני חושב - ההנחה שאפשר יהיה למכור אותו בתום 5 שנים יד1 מפרטי ב~73000 ש"ח.

נשמע לי ריאלי יחסית.

יכול להיות? רכישה פרטית של רכב יקר חדש מהניילונים תצא זולה ב~1000 ש"ח לחודש מליסינג לרכב דומה?

לפי 30000 ק"מ לשנה זה יוצא עוד 300 ש"ח לחודש והפער מצטמצם ל-700 ש"ח).

בעד:

* אפשר למשוך עוד עם הרכב אם מתאים - נשאר יד1 מפרטי ולא יד2 מליסינג.

* אמנם התמחור הראשוני יקר אבל הדיזל חוסך בהוצאות הדלק כ~5000 ש"ח לשנה במינימום.

* הדגם החדש עם מנוע דיזל חסכוני ותיבה אוטומטית (לא רובוטית) ישמור טוב יותר על ערכו בעוד המוחלף יתרסק במחירים אני חושש.

* לא מתעסק עם הקנסות של הליסינג או לתשלומים מופרכים על חריגות ק"מ.

נגד:

* צריך להתעסק עם מוסכים, טסט, ביטוח אבל עם רכב חדש זה לא אמור להיות סיפור.

* מחייבים לשים איתוראן (יקר)

* צריך להתעסק עם המכירה.

* אם מאיזושהי סיבה מחזיקים את הרכב זמן קצר יותר (שנתיים למשל) העלויות קופצות לא מעט כי ירידת הערך בשנים הראשונות גדולה מאוד.

החלופה של רכב יד2 זול (~2008 אני מניח) למשך 3 שנים זולה ב~400 ש"ח לחודש בלבד בגלל צריכת הדלק הגבוהה ועלות הטיפולים. גם תדרוש יותר התעסקות בקניה, בדיקות, אחזקה ומכירה ובשורה התחתונה - זה אומר לנסוע ברכב ישן (יחסית) עם פוטנציאל תקלות/בזבוז זמן לא קטן:

[ATTACH=CONFIG]376654[/ATTACH]

Untitled.jpg

• תוכן חדש...