Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקרון, אם המערכת של הפקס אינה נשלפת (אני מכיר רק בעל מקצוע אחד שעובד כך. הרוב ממילא משתמשים בה כמו sp), אז אין עדיפות ברורה לאחד מהם.

תן לאינסטלטטר לבחור מה שנוח לו ומה שהוא רגיל (ומה שיש לו כלים מתאימים).

שניהם טובים.

לגבי האחריות שsp נותנין, זה רק אם נזמינים פיקוח שלהם על הביצוע.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני לא מסכים עם הקביעה\השערה שכולם משתמשים ב PEX כמו ב SP, כי הרוב משתמשים ב PEX עם השרוול כמו שצריך (ועם מרכזיה).

בכל מקרה, לדעתי, שתיהן טובות. היתרונות (אם משתמשים בכל אחת מהשיטות ככתוב בספר) של PEX הן בעובדה שיש מרכזיה אחת לכל הצינורות של הברזים, ולכן חלוקת העומס היא שווה בין כל הברזים (לכן בשיטה זו מעט פחות מורגשת פתיחה של ברז במקום אחר בבית). כמו כן, אם מיישמים את המערכת כנדרש, ניתן לשלוף צינור שהתקלקל או נולד פגום ולהחליפו בחדש. מדובר בצנרת שליפה והיכולת לבודד כל ברז (במקרה של תקלה או פיצוץ) היא לעיתים חשובה מאוד.

היתרונות של SP היא באיכות הצינור עצמו (3 שכבות) ויישום במעט חומר גלם (הוא יקר יותר מזה של PEX, לכן אין כאן עניין של חיסכון - בסופו של דבר, סביר להניח ש PEX יצא יותר זול כי הוא לא מצריך שום כלי עבודה ספציפי או יקר). את הצנרת הזו נוהגים (בחדרי אמבטיה) ליישם בקירות (מושכים על הקיר מנקודה לנקודה) בניגוד ל PEX שכל הצנרת מגיעה מהרצפה ועולה לכיוון הנקודה על הקיר.

בגדול, עם SP או PEX אין לך סיכוי ליפול (ההעדפה שלי היא PEX כי היא מאוד קלה ליישום, זולה, לא מצריכה שום כלי עבודה מיוחד ובשורה התחתונה הניסיון שלי עימה הוא חיובי מאוד).

אגב, צנרת PEX (צינור מים חמים) אינה מצריכה בידוד מאחר והיא צנרת מושחלת (צינור בתוך שרוול) והבידוד מושג ע"י מרווח האויר שקיים בין הצינור עצמו לשרוול שלו. כמובן שב SP צריך להשתמש בצינור מים חמים מבודד ע"מ למזער את איבוד חום המים לאורך כל הקו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטרף להעדפה של שיטת הצינור המושחל/נישלף.

לי היה פגם בצינור SP בדירה ששיפצתי לפני כמה שנים; דליפת המים הציפה חלקים נרחבים מהדירה וגרמה נזקים, וגם לתקן את זה לא היה טיול צופים. יש כמובן להקפיד על התקנה נכונה, ע"מ שכל יתרונות השליפה אכן יעבדו בפועל (לדוגמא - לדאוג שלא יהיה כיפוף בדרך של הצינור וכו').

קשה לי לתאר עכשיו על הסובוח את דליי הח#א שאכלתי עם הענין.

אני מעדיף ללכת ולהכין איזה קפה.

פורסם

מחדד ומוסיף:

בעבודה עם פקסגול, נא לעבוד לפי הקריטריונים בקישור

http://golanplastic.com/main.asp?article_id=41&cat=articles&sCat=article&sel_nav1=26&sel_nav2=&sel_header=%E4%E5%F8%E0%E5%FA%20%E4%FA%F7%F0%E4%20%F4%F7%F1%E2%E5%EC

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...