Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כ3 שבועות בערך האלטרנטור ברכב הפסיק לעבוד, מדובר באלטרנטור המקורי שהגיע עם הרכב ולא הוחלף מעולם.

במוסך נאמר שככל הנראה מדובר בבלאי של הרכב (15 שנה על הכביש) ושזה קורה לרכבים בגיל הזה, לדעתי בהחלט הגיוני והוחלף האלטרנטור תמורת 800 שקלים לאלטרנטור משופץ (בטענה שחדש לא משתלם להשקיע ברכב בגיל הזה וגם ממה שידוע לי כולם מחליפים למשופצים או משומשים)

היום לאחר בערך 3 שבועות עם האלטרנטור הזה, הוא שבק חיים שוב, למזלי קרוב למוסך וישר נסעתי לשם.. נאמר לי שיכול להיות שיש רכיב אחר ברכב שאולי מקצר או גורם לבעיה כלשהי ובגלל זה האלטרנטור נהרס, הרכב הושאר שם היום ומחר בבוקר רק יגיע אלטרנטור חדש ויבצעו בדיקה נוספת לבדוק אם יש תקלות אחרות.

המצבר ברכב תקין, מדובר במצבר שנפ לגבי הגיל אני לא זוכר (סביבות ה4-5 שנים) המתח שלו כשהרכב מונע (והאלטרנטור כמו שציינתי לא מתפקד) עומד על 11.85, כך שאני די בטוח שבעיה של מתח גבוה אין כאן.

כשהאלטרנטור היה תקין המתח עמד על 14 בדיוק.

מה שאני רוצה לדעת זה מה עוד יכול להיות במערכת חשמל ברכב שגורם לאלטרנטור תקין לשבוק חיים לפתע, ואיך אפשר לבדוק את זה? יכול להיות שהבעיה היא בכלל בגלל שהאלטרנטור החדש לא היה תקין? (למרות שעבד במשך שבועיים עם מתח טעינה תקין?)

תודה!

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אלטרנטור שהחזיק 15 שנה זה יפה מאוד, בדר"כ 10-12 שנים אלטרנטור כבר צריך שיפוץ

יכול מאוד להיות שהאלטרנטור שהביאו לך שופץ בחלקים סיניים או שהשיפוץ היה גרוע ולכן שבק.

יכול גם להיות שהמצבר לקראת סוף חייו ונפרק מהר מדי ולכן מעמיס על האלטרנטור, אתה צריך לבדוק אותו אצל חשמלאי.

שי.

פורסם

בחלק מהמקומות ה״שיפוצים״ ברמה נמוכה מאוד ולא חסר אלטרנטורים תקולים

פורסם

ברוך הבא לדרעק שנקרא אלטרנטורים משופצים. תנחומיי, אין לי בשורות טובות לעודד אותך.

תקווה שהמשופץ הבא יחזיק יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

בפעם הקודמת שהאלטרנטור שבק, הייתי באמצע נסיעה ארוכה, המשכתי לנסוע באותו יום עוד משהו כמו שעה עם אורות דולקים (היה לילה), ולמחורת בבוקר הצלתי עוד לנסוע לעבודה ומישם הגעתי למוסך ונגמר המצבר לחלוטין בדיוק כשהגעתי (לוח שעונים הפסיק לתפקד לקראת הסוף חח) המצבר לדעתי (וגם לדעת החשמלאי שבדק את האלטרנטור באותו זמן) במצב טוב, נותן מתח תקין גם בעומס כך שקשה לי להאמין, אבל גם אם המצבר לא היה במצב להיט אלטרנטור עדיין אמור לתפקד לא?

בכל מקרה מחר בבוקר יותקן שוב אלטרנטור חדש (משופץ) והוא יעשה בדיקה לבדוק מה גרם לזה.. אעדכן, אם לעוד מישהו יש רעיון בנתים אשמח לשמוע !

עריכה:

למישהו יש מושג כמה צריך לעלות אלטרנטור חדש? אם יקרה עוד פעם אני ישר אלך לשדרג לחדש אין לי כוח להתעסק עם זה..

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם

אלטרנטור חדש יכול לעלות פי 3 ממשופץ, לא כדאי כלכלית. אופציה אחרת לא פחות טובה זה להביא אלטרנטור מפירוק-צריך קצת לחפש ואפשר למצוא דברים טובים.

בכל מקרה תדרוש אחריות של 3 חודשים מינימום על האלטרנטור, רצוי חצי שנה. בדר"כ אם החזיק חצי שנה (במיוחד קיץ) אז הוא יחזיק מספר שנים.

שי.

פורסם (נערך)

למישהו יש מושג כמה צריך לעלות אלטרנטור חדש? אם יקרה עוד פעם אני ישר אלך לשדרג לחדש אין לי כוח להתעסק עם זה..

בדוק עם רוני סטרט מת"א.

לפי דבריו בפורום ניתן לרכוש אלטרנטור חדש מקורי או תצורת OEM ב-800-1500 שקלים.

אני בהחלט חושב שעדיף אלטרנטור חדש מאשר משופץ מכיוון שאיכות השיפוץ בימינו שווה לתחת. לצערינו אף אחד לא משלם לך על איבוד הזמן בהחלפה של אלטרנטור פעם בשנה או בחצי שנה ועל עוגמת הנפש וגם נזק עתידי למצבר כתוצאה מחוסר טעינה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
בשמחה :)

בוא נתחיל מהתחלה:

שיפוץ כללי עולה 400-600 שקל בעיקר בגלל זמן העבודה והמקצועיות הנדרשת. למרות מה שחושבים, שפצים לא באמת רק מחליפים פחמים, צובעים ויפה ומוכרים. תהליך השיפוץ ארוך ואורך כ40 דקות בממוצע (יכל להיות גם 20 דקות וגם שעה וחצי).

צריך לפרק לחלוטין את האלטרנטור, ובשביל זה להחזיק כלים פנאומטיים יקרים. יש התעסקות גם עם הלחמות שלוקחות קצת זמן.

צריך לנקות את כל החלקים בנפט (או כל חומר ניקוי אחר, לא חסר - אבל לרוב משתמשים בנפט). ניקוי יסודי ומייגע.

אח"כ מכניסים את חלקי האלומיניום למכונה לניקוי אלומיניום, את העוגן חורטים ומלטשים, את הברגים וכל חלקי הברזל מברישים, את החלקים שזקוקים לצביעה מחדש - צובעים מחדש - תוך כדי גם צריך לפתור מקצועית את התקלה, לעתים היא מסובכת ולעתים זה סטנדרט. חלקי חילוף גם צריך לקנות, ופה נכנסת מקצועיות של שנים כדי לדעת בדיוק מה הולך הכי טוב עם מה, ואז צריך להרכיב את הכל בחזרה.

המכונות שמשתמשים בהן לצורך העבודה יקרות מאד, זמן העבודה ארוך, המקצועיות הנדרשת שווה הרבה כסף, לתת אחריות, להחזיק שליח עם אופנוע כדי לשלח את החלק, ובסוף גם צריך להרוויח משהו...

העבודה לא קלה כמו שהיא נשמעת. היא דורשת המון ניסיון ויצירתיות וראש פתוח. הכלים שדרושים לעבודה גם הן יקרים, החל במכונות יקרות ועד כלים ידניים שעולים המון כסף. חלקי החילוף (כמו וסתים, מיישרים...) גם הם עולים לא מעט כסף.

אני מקווה שעכשיו אתה מבין ש400-600 שקל לאלטרנטור משופץ זה לא המון כסף, ולרוב זה בכלל עולה 300-450 שקל.

לגבי מחירים לאלטרנטורים חדשים, אני אגלה לך סוד קטן: אין אמת מוחלטת. בחברה החלקים האלה עולים כמה אלפי שקלים, אך אצל יבואנים פרטיים אפשר להשיג אותם בהרבה פחות. יכל להיות יבואן פרטי שהצליח להשיג עסקה בחו"ל על אלטרנטורים חדשים מקוריים של בוש ב100 יורו, עם כמות מוגבלת, ואז המחיר יהיה נמוך ויגיע ל800 שקל, יכל להיות שהוא ישלם קצת יותר - ואז גם אתה תשלם קצת יותר. המחירים דינמיים ולא קבועים בחוק. אין מחירון אחיד.

אבל לצורך העניין, המחרים המומלצים לצרכן לאלטרנטורים שרשמת הם:

טויוטה קורולה - 800-1000 שקל.

גולף - 900-1200 שקל.

יונדאי - 650-800 שקל.

כמובן שאפשר להשיג אותם בפחות, אם ניגשים ישירות ליבואנים הפרטיים או לשפצים.

זאת ועוד, המחיר משתנה באם קונים 1 או 100. בעסקאות זה יכל להגיע לסכומים מגוחכים.

ציטוט.

פורסם

תודה מרק10 אבדוק את זה..

האחריות שקיבלתי על החלפת האלטרנטור היא לחצי שנה, היום כשהייתי אצלו שאלתי אם מחר כשהוא מחליף החצי שנה אחריות מתחילה מחדש וקיבלתי תשובה חיובית שזה עוד בונוס, לבדוק אותו בתנאים שם חום לא תיהיה לי בעיה כי אני נמצא הרבה באילת (מספיק חם לא? חח)

אני לא חושב שלהביא מפירוק זה כדאי, הרי אם אני אמצא משהו זה רק משהו שכבר עבר שיפוץ בעבר, או שחי כמו שהוא את ה12+ שנים ולא סביר שיחזיק לעוד תקופה ארוכה.

מקווה שמחר לאחר ההחלפה הנוספת זו תיהיה הפעם אחרונה שאבקר במוסך בתקופה הקרובה (בחודש האחרון כל שבוע בילתי במוסכים לתיקונים כאלו ואחרים :p)

אעדכן מחר לאחר בדיקה מקיפה אם יש משהו אחר שגורם לנזק ואולי לתשובה מה גרם לאלטרנטור למות תוך שבועיים :)

פורסם

לנסות למצוא מפירוק של רכב משנתון יותר מתקדם משלך. בהרבה מקרים אותו אלטרנטור מותקן גם ברכבים חדשים יותר או/גם בדגמים חדשים.

מפירוק זו אופציה מעולה בתנאי שאתה מוצא אחד מקורי שהיה מורכב על רכב עם נסועה של 100K וזה גם משתלם.

פורסם

סערה בכוס מים. בימים בהם טיפלתי ברכבים האלה ההחלפות היו לאלטרנטורים חדשים בלבד. אומנם מספר שנים אינני מנהל במוסך ואולם לא נראה לי שהאלטרנטורים התייקרו. בזמנו המחיר היה סביב 1000שח לחדש איכותי שמחזיק שנים רבות נוספות.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

טוב חזרתי מהמוסך לפני שעה,

אחרי שהוא פירק את האלטרנטור ובדק אותו, טען שמשהו בו דפוק היה מהתחלה כנראה, התנצל והחליף לאחד אחר. על האלטרנטור יש מדבקה של ד.ש אם הבנתי נכון מדובר במפעל שמשפץ אלטרנטורים ונחשב למקום מצויין, נכון?

כרגע הכל נראה תקין, בוצע בדיקה בעומס וגם נבדק המצבר הזקן שלי (5 וחצי שנים!) ונמצא תקין לחלוטין :)

תודה למי שעזר, אם יהיה עוד פעם בעיה אמרתי לו שאחליף לחדש וקיבלתי הצעה ממנו לתוספת של 500 שקל (שילמתי לו 800 על המשופץ, הוא רוצה עוד 500 כדי להחליף לחדש)

פורסם (נערך)

יקר יחסית.

אצלי זה הסתכם בחצי מהעלויות שלך, או שיש הבדל באלטרנטורים (הקוואליר שלי זה 95) או שהמוסכניק שלך יקר מאוד.

אצלי לפני 4 שנים ככה הלך האלטרנטור, הלכתי לחשמלאי, הוא שיפץ אותו ב400 שח או משהו כזה, והאלטרנטור המשופץ החזיק 3 שנים וסחב מצבר דפוק.

לפני שנה ככה הלך לי המשופץ, הלכתי לאותו חשמלאי, בפוקס היה לו במלאי אלטרנטור חדש מקורי לקוואליר, הוא הוציא לי את האחרון שנשאר.

שאלתי אותו כמה כסף, אמר לי 700₪ עם עבודה.

נכנסתי לאיביי, ראיתי שלהביא אחד עד לבית יעלה לי 800 שח ככה.

ישר אמרתי לחשמלאי להרכיב אותו, מבלי להתמקח. (אפילו ריח של חדש היה לו :-)

מצבר ישן זה לא בהכרח טוב. (עזוב את הבדיקה, טכנית חבל שבעתיד הקרוב הוא יעמיס קצת על האלטרנטור ויהרוס אותו)

תתקין חדש עדיף לך, פעם אחרונה שבדקתי זה 400 שח עם שנה אחריות לקטבים צדדיים.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

מדובר באותו האלטרנטור, לא חושב שהוא השתנה גם בדגמים לאחר המתיחת פנים והחלפת המנוע.

האמת שעשיתי בדיקה פה בכמה מוסכים שאני מכיר (טלפונית) לפני שהסכמתי לו לבצע את העבודה בהתחלה, והשגתי רק הצעות יותר יקרות, או באותו המחיר מלבד אחד שהציע לשפץ אבל אמר שאני צריך להשאיר לו את זה ליומיים (משמע שולח אותו לשיפוץ אצל מישהו אחר כנראה) והוא רצה 650..

בכל מקרה מה שנעשה נעשה, כרגע הכל נראה תקין, עשינו בדיקה בעומס של 35 אמפר למשך 20 דקות והכל נראה תקין.

אעדכן אם יהיו בעיות נוספות.

שבת שלום!

פורסם

איפה אתה גר?

השיפוץ שאמרתי נעשה מול העיניים שלי, אצל המוסך שמתעסק רק בחשמל, ראיתי את כל העבודה שהוא עשה.

להבא תשאל בפורום, למרות שאלטרנטור זה כמו הלב של הרכב וזה דורש טיפול מיידי, לפחות אצלי.

• תוכן חדש...