Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בנוסף - לפני חמש שנים ממשלת אולמרט החליטה להקפיא לחלוטין את הבנייה במרכז מתוך מחשבה שחוסר היצע ידחוף את האנים לפריפריה. מה שקרה היה בדיוק ההיפך, הביקוש במרכז רק גדל, ואלו שרצו לצאת לפריפריה גרמו להעלאת המחירים שם כיוון שלא היו מספיק דירות.

בהולילנד לא הייתה בעיה כזאת.

אה כן, שם באמת זה היה כמו בבדיחה, ההפרש נכנס לכיס של האחים אולמרט.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא רוצה חלילה להחיות את הויכוחים פה (ולא בטוח שיש לזה טעם), אבל במקרה נחשפתי ל

, של פרופ' דן בן דוד ורציתי לשתף.

לא ראיתי עדיין את כל השעה וחצי, אבל ממה שכן הספקתי לרואת, ההרצאה מנתחת בצורה די יסודית את ההבדלים השונים שיש בינינו לבין מדינות אחרות במערב ומראה די מהר שחלק מההבדלים גם נמצאים בפריון העבודה, אי שוויון בהכנסות והכנסות פנויות (גם אחרי שמורידים את החרדים והערבים מהחישובים).

אחת הסיבות לזה שהוא מציג כבר בתחילת הסרט זה חוסר השקעה בחינוך, אקדמיה ותשתיות כלליות.

סיבה אחרת זו גם הביורוקרטיה המנופחת שרועי ואחרים התלוננו עליה ויש כאן (הוא מדבר על כמות ימי העבודה שנדרשים כדי לפתוח עסק, כדוגמא מייצגת).

בקיצור, הרצאה שניראת מקיפה ומעניינת, מומלץ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בא לגלות לנו את אמריקה.

עיקר הבעייה היא באוכלוסיה הערבית והחרדית, שפיריון העבודה בהם נמוך עד אפסי, וחלקם באוכלוסיה הולך וגדל.

ועדיין, כלכלת ישראל חזקה ויציבה, כשהתמ"ג של תושב ישראל עולה בהרבה על מדינות רבות באירופה.

סה"כ אנחנו מדינה בת 66 שעברה 7 מלחמות, פלוס מינוס, שהוצאות הביטחון שלה עצומות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא יודע אם בא לגלות אמריקה. עיקר ההרצאה היא לא הצגת הפערים, אלא הניתוח של הגורמים. מה שכן, שים לב שאתה כותב שעיקר הבעיה היא אצל הערבים והחרדים וזה ממש לא מה שהוא אומר. הבעיה היא גם שם, אבל לא רק, והוא מדגים את זה בכל גרף וגרף שהוא מציג. גם בלי שני מגזרים אלו, הפערים בארץ גבוהים יותר ממקומות אחרים בעולם. וזה לא רק זה. מתלוננים על גובה המיסים וחושבים שזה מראה על "סוציאליזם". ובכן, הוא מציג שם עוד גרף על אחוז העניים בקרב הזקנים במדינות השונות. ישראל היא בין המקומות בהם הזקנים מוצגים כהכי עניים שיש, לאחר חישובים של הכספים שהמדינה מעבירה להם. אז לעניים האלו, למשל, הכסף כנראה לא מגיע. לאן המיסים כן הולכים? זו כבר שאלה מסובכת יותר (ואני מניח שהוא גם ידון בה בהמשך ההרצאה).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בפעם המי יודע כמה - אנחנו סה"כ מדינה בת 66 שעברה 7 מלחמות.

בכל פרמטר אפשרי כלכלת ישראל היא נס, אין מילה אחרת.

מכלום בנינו מדינה משגשגת, לא נטולת בעיות אמנם, אך בעלת רמת חיים גבוהה בכל קנ"מ, שיעורי אבטלה נמוכים יחסית (בדוק את נתוני האבטלה בספרד או באיטליה ותבין) ורשת בטחון לא רעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...