Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרבה אנשים חושבים לעיתים שהם נעקצים בתחנת הדלק, אבל קשה מאוד להוכיח. היום, באופן חסר תקדים אולי, יש לי הוכחה נחרצת לכך שתחנת "פז" גנבה אותי במספר ליטרים. כדי שתבינו עד כמה ההוכחה נחרצת, פשוט קיראו:

בתאריך 25.11.2013 הרכב שלי נתקע באמצע העיר, לאחר שנגמר לי הדלק. באותו התדלוק (שאפשר לקרוא לו התדלוק הכי גדול שאפשרי במכונית שלי - פיאט פנדה) מילאתי 37.7 ליטרים. זה אומנם היה המילוי הכי גדול שלי אי פעם ברכב הזה, אבל אני זוכר שהתפלאתי שנכנסו רק 37.7 ליטרים, ולא 40 ליטרים (כי לפי חוברת היצרן, כתוב שמכל הדלק מכיל 35 ליטר + עתודה של 5 ליטרים).

בקיצור, נריץ קדימה להיום: נורית הדלק נדלקה לי אתמול, היום בבוקר שקלתי אם לסוע ככה לעבודה, או למלא קודם דלק, המד עוד היה רחוק מאוד מהאפס המוחלט (אני בדרך כלל נוסע הרבה מעבר לכך), אך בכל זאת החלטתי להיכנס לתחנת "פז". ביקשתי מהמתדלק מיכל מלא, הוא מילא, כשהדלקתי את האוטו אני רואה פתאום שהמכל רק 3/4 מלא, שאלתי אותו מה קרה, הוא אמר שאולי נכנס אוויר, ולקח שוב את כרטיס האשראי שלי כדי למלא עד הסוף.

לאחר שהביא לי את הקבלה על המילוי השני, אני פתאום שם לב שאם אני סוכם את שני הנפחים של הדלק שמילא לי, אני מקבל 31.322 ועוד 9.116, שזה יוצא ביחד 40.438 ליטרים - יותר ממה שהיצרן כותב שיכול להיכנס !

ועוד בכלל לא הייתי עם מיכל ריק, וגם כשהייתי פעם עם מיכל ריק, נכנסו רק 37.7 ליטרים !! . מעולם לא נכנסו במיכל הזה יותר מ 37.7 ליטר, ויש לי את הרכב משנת 2011.

הלכתי מייד למנהל התחנה, והוא אמר שהוא מצטער אבל כל המשאבות חדשות, וכויילו לפני מספר ימים. הוא התקשר למוסך של פיאט המרכזי בת"א, ושם איזה בחור אמר לו שזה שהיצרן כתב שהמיכל של פיאט פנדה יכול להכיל 35+5 זה לא אומר כלום, ויכולים להיות סטיות של ליטרים רבים לפה ולשם. התעקשתי וביקשתי שיתקשר גם למוסך המורשה של פיאט בו אני מטפל, ושם אמרו לו שאין כזה דבר, ולא ניתן בשום אופן למלא בפיאט פנדה יותר מ 40 ליטר (גם אם הרכב כבה מחוסר דלק, מצב שהייתי רחוק ממנו מספר ליטרים).

הוא לא השתכנע, ושלח אותי לדרכי. אמר לי שאם יש לי בעיה, להתקשר לחברת פז ולהתלונן. חברת "פז" מצאה את הפשע המושלם, יש להם מדבקה שהמשאבות מכויילות, והם גונבים את הלקוחות בידיעה שאף אחד לא בודק.

עריכה אחרונה על ידי noam23
  • תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נאמר שמיכל הדלק באמת בנפח של 40 ליטר.

האם אתה יודע מה נפחו של הצינור המוביל למיכל הדלק?

ייתכן שנפח הדלק העודף לטענתך נמצא בצינור המוביל מפיית התדלוק למיכל הדלק?

תוכיח את עמדתך מול התחנה, תבוא לדלק בפעם הבא עם מיכל מפלסטיק בנפח של 20 ליטר (מסומן עליו). תמלא עד הסימון ובדוק מול המשאבה האם המספרים חופפים.

לטענתך אמור להיות הבדל של 4 ליטר

פורסם

כמו שאמרו, בצינור יש עוד כמה ליטרים טובים. לגבי המוסך המורשה, מעניין איזה מוסך זה, שנדע לא להיכנס למוסך שלא יודע שאפשר להכניס דלק גם לצינור.

בקיצור, פחות קצף בפה. לא קרה כלום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

בחיי שאתם חבר'ה תמימים. כשהיצרן כותב בחוברת של הרכב שהמיכל הוא 35 ליטר + עתודה של 5 ליטר, הכוונה היא לאחר תדלוק מלא עד הסוף, שכולל כל נפח אליו הדלק יכול להיכנס, מן הסתם (כן כן חברים, זה לוקח בחשבון גם את הצינור שמוביל למיכל, שהוא חלק לגיטימי של נפח הקיבול, זה א' ב' של הגיון בסיסי). בנוסף לכך, כשהרכב נכבה לי בעיר כתוצאה מזה שנגמר הדלק, הצלחתי למלא רק 37.7 ליטר. בנוסף לכך, מעולם לא היה לי תדלוק ברכב הזה מעל 37.7 ליטר, גם כשהמד היה נמוך יותר מהיום (ואני בד"כ ממלא כשהמד הרבה יותר נמוך ממה שהיה היום). יש פה יותר מדי כיוונים שכולם מראים שהיתה פה רמאות, ואין מצב בעולם שהם מילאו לי היום 40.4 ליטר (על מיכל שעוד היו בו כמה ליטרים). אני אבקש מכתב רשמי מחברת פיאט העולמית כדי לברר את הסיפור הזה לגבי נפח המיכל, ובמידה והם יכתבו לפי ההגיון שלי, שאין אפשרות למלא יותר מ 40 ליטר, אז ביחד עם הקבלות שלי מחברת "פז", יש לי אחלן כתבה ל YNET, מעריב, וכל השאר ששמחים לחשוף רמאים כאלו. אפשר אפילו לחשוב על תביעה ייצוגית.. אבל טרם נקדים את המאוחר, תחילה אני צריך לקבל אישור מפיאט לדברי.

עריכה אחרונה על ידי noam23
פורסם

אתה מודע לזה שאתה הורס את המשאבה ככה? הקירור שלה הוא הדלק שעובר דרכה.

אצלי אני מדלק קבוע בערך 30-32 ליטרים,למה אתה נוסע הרבה מעבר??

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לך תדע קרה או לא קרה.

סיפור שקרה לי:

בזמנו היה לי חבר (היום חי בחו"ל) שהיה מתדלק כל פעם בין 60-61 ליטר וככה במשך כמה שנים.

הוא ידע בדיוק כמה צריך להיכנס למיכל בסטיה של 100-200 מ"ל לדעתי. משהו מטורף.

כמה פעמים קרה שהוא תדלק באיזור ה-5 ליטר מעל הרגיל!

כל הפעמים לא קרה שהוא תדלק פחות כתוצאה מכיול לקוי של המשאבה, רק יותר!

פעם אחת הגעתי לתחנה, אחרי שהוא תדלק, עם מיכל מדידה בדקנו באותה הפייה והייתה סטיה של 10% !!!

המשאבה מילאה 10% פחות ממה שרשום על הצג! אתם יודעים איך המנהל והחבר התחילו להחליף צבעים שם?!

הכל קומבינות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

כל הזעם הזה על פחות מחצי ליטר יותר מהמוצהר? :|

היצרן נותן לך מידע רק לגבי מיכל הדלק, לא לגבי כמה נכנס בצינורות השונים (ובטח גם אין התייחסות למז"א שעלול להשפיע). חצי ליטר מעבר לנפח המוצהר זה כלום. גם ליטר - שניים לא ממש חריג (אם משחקים לוטו-דלק).

חיפוש קצר באינטרנט מעלה את הדברים הבאים:

A few days ago I drove my car 10 miles with the needle on the empty stopper, brimmed the tank and got 38 litres in my 35 litre tank... The fuel lines must hold quite a lot!

Another 4 litres in her yet I reckon wink.gif That's the good thing about a digital gauge, it does seem pretty accurate and if I drive it till the range goes to 0 and then another 30 miles I will get between 40-42 litres in typically.

מכאן: http://www.fiatforum.com/panda/224814-panda-fuel-tank-capacity.html

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אתה מודע לזה שאתה הורס את המשאבה ככה? הקירור שלה הוא הדלק שעובר דרכה.

אצלי אני מדלק קבוע בערך 30-32 ליטרים,למה אתה נוסע הרבה מעבר??

כבר דובר שזה לא נכון,

המשאבה כבר חשופה מחצי מיכל, אז למלא כל פעם שיש חצי ? לא.

אני מכיר אנשים שנוסעים עם אדום מעל עשור ולא החליפו משאבה בחיים.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

ייתכנו הבדלים של ליטר או 2 (במקרים קיצוניים כמו במקרה שלך שנאלצת לשים פעמיים דלק) בין מספר הליטרים שרשום לבין מה שאתה מקבל בפועל, זה גניבה אבל אף אחד לא מתלונן, אבל 8 ליטר הפרש כמו שאתה טוען זה בלתי אפשרי, אתה צריך להבין שגם שמכיילים את המשאבה לרעה אי אפשר לכייל להפרש כזה גדול , ובתור מתדלק לשעבר מי שהיה מבקש לשים "עד הגרון" היה מקבל כמות הרבה יותר גבוהה ממה שהוא יכל לדמיין, והפתרון לזה נמצא בתשובה שמעליי (הצינור המוביל ואני מאמין שיש עוד כמה גורמים).

מה שקרה בתדלוק הראשון, היית יכול להכניס עוד קצת דלק, המשאבה קפצה לפני הזמן במקצת.

בתדלוק השני בגלל שהפעלת פעמיים, כנראה בפעם הראשונה זה קפץ יותר מדי לפני הזמן (קורה), ובפעם השנייה בגלל שהתחלת תדלוק חדש המשאבה מילאה הרבה לפני שקפצה, כנראה שזה אחד מהתכונות של המשאבות שכשמתחילים תדלוק לא לקפוץ מהר מדי, אני לא יודע עד כמה זה נכון.

ותנסה את העצה שהציעו לך מעליי ותווכח שזה לא אפשרי לגנוב 8 ליטר.

Miata ND2

פורסם
בחיי שאתם חבר'ה תמימים. כשהיצרן כותב בחוברת של הרכב שהמיכל הוא 35 ליטר + עתודה של 5 ליטר, הכוונה היא לאחר תדלוק מלא עד הסוף, שכולל כל נפח אליו הדלק יכול להיכנס, מן הסתם (כן כן חברים, זה לוקח בחשבון גם את הצינור שמוביל למיכל, שהוא חלק לגיטימי של נפח הקיבול, זה א' ב' של הגיון בסיסי).

הגיון בסיסי שלך זה בטוח.

כשמחשבים נפח של צורה תהיה אשר תהיה(במקרה שלנו מיכל הדלק), מחשבים לפי המידות שלה, מבלי שום קשר לצינורות המובילים אליה.

אני לא יודע איך להסביר את זה בצורה שתהיה ברורה, אשאיר את זה למישהו אחר שכן יודע.

פורסם
בחיי שאתם חבר'ה תמימים. כשהיצרן כותב בחוברת של הרכב שהמיכל הוא 35 ליטר + עתודה של 5 ליטר, הכוונה היא לאחר תדלוק מלא עד הסוף, שכולל כל נפח אליו הדלק יכול להיכנס, מן הסתם (כן כן חברים, זה לוקח בחשבון גם את הצינור שמוביל למיכל, שהוא חלק לגיטימי של נפח הקיבול, זה א' ב' של הגיון בסיסי). בנוסף לכך, כשהרכב נכבה לי בעיר כתוצאה מזה שנגמר הדלק, הצלחתי למלא רק 37.7 ליטר. בנוסף לכך, מעולם לא היה לי תדלוק ברכב הזה מעל 37.7 ליטר, גם כשהמד היה נמוך יותר מהיום (ואני בד"כ ממלא כשהמד הרבה יותר נמוך ממה שהיה היום). יש פה יותר מדי כיוונים שכולם מראים שהיתה פה רמאות, ואין מצב בעולם שהם מילאו לי היום 40.4 ליטר (על מיכל שעוד היו בו כמה ליטרים). אני אבקש מכתב רשמי מחברת פיאט העולמית כדי לברר את הסיפור הזה לגבי נפח המיכל, ובמידה והם יכתבו לפי ההגיון שלי, שאין אפשרות למלא יותר מ 40 ליטר, אז ביחד עם הקבלות שלי מחברת "פז", יש לי אחלן כתבה ל YNET, מעריב, וכל השאר ששמחים לחשוף רמאים כאלו. אפשר אפילו לחשוב על תביעה ייצוגית.. אבל טרם נקדים את המאוחר, תחילה אני צריך לקבל אישור מפיאט לדברי.

אתה צודק. כולנו תמימים. ללא יוצא מן הכלל. לאף אחד מאתנו לא היו מכוניות ולאף אחד מאתנו לא יצא למלא דלק. תודה נעם על זה שאתה מאיר את עינינו :-D

בשליפה מהירה מהזיכרון, מילאתי בדייהטסו אפלאוז 53 ל' (50 במיכל). גם שם עבדו עלי? הכוונה ברזרבה שרשומה לך זה לא הצינורות, אלא +/- הדלק בזמן שהנורה דולקת. וזה לחלוטין לא מדע מדויק.

כשהצלחת למלא רק 37,7 פשוט דחסת מלא אוויר. אם היית ממלא כמו שצריך, היית מצליח להכניס הרבה יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כבר שנים רבות שמטעמי איכות סביבה יצרנים מחויבים להשאיר חלל אוויר בחלק העליון של מיכל הדלק. זה חלל שבאופן רגיל הוא לא מתמלא. המבנה של המיכל מקפיץ את האקדח של המשאבה לפני שהחלל הזה מתמלא. מי שמתעקש להמשיך לתדלק לאחר שהאקדח קופץ יצליח למלא עוד כמות משמעותית של דלק. בנתוני היצרן החלל הזה לא נכלל ולכן זה אפשרי למלא הרבה יותר דלק מנתוני היצרן.

פורסם

בVAGיות למיניהן יש כפתור שחרור לחץ אדים בפיית התדלוק שבמידה ונלחץ נותן למלא ממש עד שהדלק עומד בפיית התדלוק.

אם לא לוחצים האקדח קופץ 5~7 ליטר לפני זה.

יצא לי כבר להכניס 52~ ליטר בפאביה עם מיכל של 45.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא יכול להיות שהמשאבה שתדלקה לך 37.7 ליטר זייפה לטובתך?

לא... אין דברים כאלה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לא יכול להיות שהמשאבה שתדלקה לך 37.7 ליטר זייפה לטובתך?

לא... אין דברים כאלה...

בהחלט יכול להיות שהיא זייפה לטובתי, ולכן אני לא מסתמך רק על זה. ה 37.7 ליטר זה הכי הרבה שאי פעם הצלחתי להכניס למיכל הזה, וזה היה אחרי שנתקעתי בעיר בלי דלק. היום הגעתי עם הרבה דלק, כשהמחוג נמצא כמו היום אני יכול לסוע עוד 70 קילומטר בקלות. ועדיין קיבלתי היום את התדלוק הכי גבוה אי פעם - 40.4 ליטר (כמעט 3 ליטרים מעל לתדלוק הכי גבוה שהיה לי).

• תוכן חדש...