Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2709512

באמת שזה כבר עובר כל גבול.

כל כלי תחבורה שאפילו קצת עוזר לאזרח הפשוט, שמוכן לעשות וויתור על הרכב הפרטי שלו לטובת כלי רכב כמו אופניים חשמליים, ועכשיו רוצים למחוק גם אותו.

לא מספיק רצחו את האופנוענות בארץ, סקלו את רכבי הדיזל, ועכשיו רוצים להרוג גם את האופניים החשמליים.

כל פיתרון שיש, שמביא את המדינה למצב שיכול להיות אדם שייצא מהבית בלי לשלם כסף בצורה כלשהיא למדינה, קם מישהו ומוצא את הדרך להרוס גם את זה.

לפעמים המדינה עושה את זה בעצמה, ולפעמים יש לה שליחים. מה שבטוח, אנחנו, האזרחים, המפסידים היחידים בכל הסיפור הזה.

חבורה של מפגרים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה יגידו כל האזרחים האומללים שאופניים חשמליים נכנסו בהם וגרמו להם לחבלות קשות ואובדן ימי עבודה? חסרים ילדים שנוסעים כמו פסיכים על המדרכות? מי אמור לשלם במקרה כזה?

מדובר על ביטוח, לא על "מס שקר כלשהו כי צריכים יותר כסף". זה לא כזה רע, גם לרוכבים.

מויקיפדיה:

• ביטוח חובה - ביטוח לנזקי גוף (פציעה או מוות) שעלולים להיגרם לנהג, לנוסעי הרכב או לאנשים שמחוץ לרכב בתאונת דרכים. על פי "פקודת ביטוח רכב מנועי", אסור לנהוג ברכב שאינו מבוטח בביטוח חובה.

ביטוח החובה מכסה את התחומים הבאים:

• עלויות ללא הגבלה על הוצאות רפואיות
  • פיצוי על אבדן השתכרות (עד לגובה של פי שלושה מן השכר הממוצע במשק) וכושר השתכרות
  • פיצויים על סבל וכאבים כתוצאה מן התאונה (עד לגובה של כ- 150 אלף ₪)

פורסם
מה יגידו כל האזרחים האומללים שאופניים חשמליים נכנסו בהם וגרמו להם לחבלות קשות ואובדן ימי עבודה? חסרים ילדים שנוסעים כמו פסיכים על המדרכות? מי אמור לשלם במקרה כזה?

ומה יגידו אלה שנכנסו בהם אופניים רגילות וגרמו להם למה שציינת?

אז אולי גם צריך ביטוח חובה על סתם אופניים , ועל קורקינטים ובכלל על כול מה שזז עם גלגלים...

ומה לגבי אנשים שרצים, מחליקים ופוגעים במישהו?

לכול תעלול צריך להיות גבול, כמה אפשר?

עוד אוסיף כי לדוגמא בניו זילנד אין ביטוח חובה בכלל.

ציטוט מויקיפדיה:

Within New Zealand, the Accident Compensation Corporation (ACC) provides nationwide no-fault personal injury insurance.[9] Injuries involving motor vehicles operating on public roads are covered by the Motor Vehicle Account, for which premiums are collected through levies on petrol and through vehicle licensing fees.[10]

לינק [9]

לינק [10]

(זה כבר למקרה שתגיד "מה אפשר לעשות? חייב ביטוח חובה")

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

חייב גם לעשות לעגלות סופר ביטוח מקיף! כמה פעמים הן מדרדרות ונכנסות ברכבים חונים?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

על ידי הקצנה לשני הכיוונים אתה מחזק את הטענה שלך? קוראים לזה "כשל לוגי". דבר על המקרה הזה.

אופניים חשמליים שמסוגלים להגיע למהירות של 25+ קמ"ש פלוס בקלות יתרה (בהשוואה לאופניים, לדוגמה) בהחלט מחייבים שיקול של ביטוח חובה. אף אחד לא אמר שחייבים ביטוח חובה, אבל בהנחה שלא יהיה לך ותכנס במישהו או שתחליק ותפצע, חבל על הכסף/תביעה, לא?

אני מבין שיש אנשים שזה פוגע להם בכיס, אבל האם זה אומר שכל כלי תחבורה חדש שירצו לחייב אותו בביטוח חובה אז נרים את הקלשונים ונצא לרחובות?

ולמה אני צריך לשלם כל כך הרבה מס בריאות על נושא כזה? שישלמו ביטוח חובה ושיקחו ממני פחות מס :)

פורסם

השיטה כאן מטומטמת, בארה"ב עשיתי ביטוח והוא תפס לכל כלי רכב שבו נהגתי.

צריך ביטוח אישי כללי ולא על כל דבר שזז להמציא עוד ועוד ביטוחים

כבר חתמתי...

פורסם
על ידי הקצנה לשני הכיוונים אתה מחזק את הטענה שלך? קוראים לזה "כשל לוגי". דבר על המקרה הזה.

אופניים חשמליים שמסוגלים להגיע למהירות של 25+ קמ"ש פלוס בקלות יתרה (בהשוואה לאופניים, לדוגמה) בהחלט מחייבים שיקול של ביטוח חובה. אף אחד לא אמר שחייבים ביטוח חובה, אבל בהנחה שלא יהיה לך ותכנס במישהו או שתחליק ותפצע, חבל על הכסף/תביעה, לא?

אני מבין שיש אנשים שזה פוגע להם בכיס, אבל האם זה אומר שכל כלי תחבורה חדש שירצו לחייב אותו בביטוח חובה אז נרים את הקלשונים ונצא לרחובות?

ולמה אני צריך לשלם כל כך הרבה מס בריאות על נושא כזה? שישלמו ביטוח חובה ושיקחו ממני פחות מס :)

אה, אתה חושב שמתן מס על משהו יוריד לך מס על משהו אחר? חחח אהבתי.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

ומה בקשר לאופניים רגילים? וקורקינט חשמלי? וקורקינט רגיל?

מה עם רוכבי האופניים שנוסעים על הכביש?

ומה עם העגלות של הסופר?

המס בריאות לא נוגע ישירות לזה, הוא הרבה יותר רלוונטי לקביעת התרופות שיהיו בסל התרופות, והמחיר שישלם כל אזרח על בדיקות רפואיות (כמו למשל צילום רנטגן).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעולה! סוף סוף החוליגנים האלו יזהרו כשהם נוסעים על מדרכות. השלב הבא זה צד ג, על כל המראות שהם שוברים.

ומה יגידו אלה שנכנסו בהם אופניים רגילות וגרמו להם למה שציינת?

אז אולי גם צריך ביטוח חובה על סתם אופניים , ועל קורקינטים ובכלל על כול מה שזז עם גלגלים...

ומה לגבי אנשים שרצים, מחליקים ופוגעים במישהו?

לכול תעלול צריך להיות גבול, כמה אפשר?

עוד אוסיף כי לדוגמא בניו זילנד אין ביטוח חובה בכלל.

ציטוט מויקיפדיה:

ציטוט:

Within New Zealand, the Accident Compensation Corporation (ACC) provides nationwide no-fault personal injury insurance.[9] Injuries involving motor vehicles operating on public roads are covered by the Motor Vehicle Account, for which premiums are collected through levies on petrol and through vehicle licensing fees.[10]

לינק [9]

לינק [10]

(זה כבר למקרה שתגיד "מה אפשר לעשות? חייב ביטוח חובה")

אתה לא יודע לקרוא. כתוב שיש ביטוח, אלא שהוא מכוסה ע״י מיסים ואגרות במקום שכל אחד ירכוש לעצמו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

סוף סוף רעיון טוב מ"אור ירוק".

בתור אחד שחי בתל אביב בחודשים האחרונים, האופניים החשמליים הפכו לבעיה מאוד חמורה. אתם אולי מדמיינים לכם אופניים דרדלה שנוסעות 25 קמ"ש אבל על הכביש כבר נוסעות אופניים שמגיעות ל-60 קמ"ש פלוס, עם נהגים ללא שום מיגון, ללא שום אמצעי תאורה שנוהגים כאילו היו שליחים על קטנוע. בעצם הם יותר גרועים משליחים, הם מזגזגים בין הכביש למדרכה למעבר החציה לשבילי האופניים ומסכנים לא רק את עצמם אלא גם את הסובבים אותם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאתה אומר תקף גם למפגרים שמשתוללים על סקוטר ממונע תוצרת בית. מה שצריך זה ביטוח כללי.

השיטה כאן מטומטמת, בארה"ב עשיתי ביטוח והוא תפס לכל כלי רכב שבו נהגתי.

צריך ביטוח אישי כללי ולא על כל דבר שזז להמציא עוד ועוד ביטוחים

מעניין מתי יחשף הקשר שלאחד מראשי "אור ירוק" יש מקורב שרוצה לפתוח חברת ביטוח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מי שנוסע על דבר כזה, כמו כל פעולה שמישהו עושה ברחוב, חייב לקחת אחריות על מעשיו.

אכיפה מוגברת בנושא הזה, תהיה נכונה. עונשים לנוסעים בפרעות במדרכה בין אנשים, תאונות פגע וברח, כמו כל דבר, רק אכיפה מוגברת עד שהמצב מתייצב לרמה נכונה.

אבל לחייב ביטוח זה שגוי לחלוטין. בכלל, ברכב מנועי החובה לבטח הוא גם משום שהרכב יכול לעשות נזק גדול מידי מכדי שרוב האנשים יוכלו לשלם את זה. אבל פוטנציאל הנזק באופניים חשמליות לפגיעה בודדת, כמה שהוא יכול להיות, זה עדיין הרבה פחות מברכב מנועי. והביטוח יפחית את האחריות האישית של האנשים, שזה עוד חיסרון נורא.

פורסם
מעולה! סוף סוף החוליגנים האלו יזהרו כשהם נוסעים על מדרכות. השלב הבא זה צד ג, על כל המראות שהם שוברים.

סוף סוף רעיון טוב מ"אור ירוק".

בתור אחד שחי בתל אביב בחודשים האחרונים, האופניים החשמליים הפכו לבעיה מאוד חמורה. אתם אולי מדמיינים לכם אופניים דרדלה שנוסעות 25 קמ"ש אבל על הכביש כבר נוסעות אופניים שמגיעות ל-60 קמ"ש פלוס, עם נהגים ללא שום מיגון, ללא שום אמצעי תאורה שנוהגים כאילו היו שליחים על קטנוע. בעצם הם יותר גרועים משליחים, הם מזגזגים בין הכביש למדרכה למעבר החציה לשבילי האופניים ומסכנים לא רק את עצמם אלא גם את הסובבים אותם.

ומי נתן להם זכות לנסוע על המדרכה?

ולמה לא יאכפו את ההגבלת מהירות?

אתם מזכירים לי את כל הטענות נגד מהירות.

במקום להילחם בעבריינים אתם מציעים להילחם ברוב הנורמטיבי :screwy:

זה סוג של טימטום שאני בחיים לא אבין.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפחות למי שגר או מסתובב בתל אביב זה ברור-ביטוח חובה לאופניים חשמליים.אין מה להשוות לאופניים רגילים או עגלות סופר וכו.החשמליים מהווים סכנה מיידית עקב הרוכבים הנחמדים שלהם-בעיקר ילדים ונוער פרועים,תוסיף גם קצת ערסים וסודנים לבבונים המקומיים ועדיף כבר ללכת על הכביש.

• תוכן חדש...