Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שאלה קצרה וקולעת: אישה מבוגרת רכשה בחנות סלולר מכשיר למבוגרים (ככה הוא מוגדר) במחיר מופקע שאף גבוה ב 10 שקלים מהמחיר היקר ביותר בזאפ. כמובן שאותה אישה לא ערכה השוואת מחירים אלא נתנה למוכר את אשר דרש.

ועכשיו נעבור לניתוח:

1. אפשר לבוא בתלונות אל האישה: היום האינטרנט נגיש לכולם, יש מגוון רחב של חנויות סלולר, המוכר לא לחץ עליה לעשות עסקה, נפלא.

2. מצד שני, איפה ההגינות של המוכר? אישה מבוגרת שנכנסת לבדה לחנות סלולר ומבקשת פלאפון "למבוגרים" זה הרי ברור שאין לה כל זיקה לעולם הדיגיטלי. לגבות מחיר הגבוה ב 10 ש"ח מהמחיר הגבוה ביותר בזאפ (וכמעט ב 100% מהמחיר הזול ביותר, שזה לכשעצמו מראה כמה "צדיקים" יש בענף) הוא חמדנות ועושק לשמו ותופעה חברתית דוחה מהקצה העליון של הסקאלה.

מאחר ואותה אישה כבר פתחה את המכישר והשתמשה בו אין זה יהיה הוגן להחזיר את המכשיר, אבל הטעם חמוץ. מאוד.

איך לדעתכם צריך לפעול מול חנות כזו שמנצלת את תמימותם של הרוכשים והכל באיצטלה של "השוק החופשי"?

תודה,

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ציינת כמה מבוגרת... נניח בסביבות 75-80 כגיל הורי.

אז נכון שהורי לא מבינים במרשתת כהוא זה, אך הם אנשים נבונים ויודעים שיש מחירים שונים בחנויות שונות, אם הם ייבחרו להיכנס לחנות הראשונה ולקנות בה, הם עושים זאת מבחירה שלהם.

כן, אולי יש כאן חמדנות של החנות, לחילופין אולי הוא משלם ארנונה ודמי ניהול (קניון?) גבוהים, אולי שילוב של שניהם.

ומדבריך גם משתמע שצעירים כן אפשר "לדפוק" במחיר מכיון שהם יודעים מה זה מרשתת.

לכן לא צריך לפעול בכלום, זה לא שאנשים מוגבלים בשכלם (מתנצל בפני מי שנפגע) בצעו קניה והמוכר ניצל איזה חולשה שלהם.

פורסם

אם הוא גבה את המחיר הרגיל שהוא גובה על מכשיר כזה אז אין מה לבוא אליו בטענות אבל אם לקח אפילו אגורה אחת יותר מהמחיר שהוא גובה בדרך כלל עליו אז הוא גנב בן %ונה וזה לא משנה אם הוא מוכר את המכשיר יקר או בחצי המחיר מהמחיר הזול ביותר בזאף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא רואה מקום לבוא אליו בטענות: החנות פירסמה מחיר, האישה קנתה את המכשיר במחיר הזה, end of story.

מוכר, בשום עסק שהוא, לא צריך לעשות סקר בזאפ לגבי "בכמה נמכרים מוצרים מתחרים" ולהוריד את המחיר בהתאם - אולי מבנה עלויות של חנות פיזית בקניון עזריאלי (לדוגמה) שונה ממבנה עלויות של חנות וירטואלית שמנוהלת מהבית של הבעלים, וזו הסיבה להפרש במחיר? אולי הוא נמצא באזור שאין בו תחרות ולכן הוא מרשה לעצמו לגבות מחיר בהתאם? אולי הוא מציע שירות/אחריות/אמינות שונים (שגם מתבטא בכסף)?

פורסם

אין לך מה לעשות.

אנימניח שמדובר בקרובת משפחה שלך. אם מדובר באשה צלולה שנכנסה לחנות מרצונה מדובר בעסקה שנעשתה בהסכמה ובלי הפעלת אמצעים לא כשרים.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא לשכנע את אותה קרובה להוועץ בך (או בבן משפחה "מבין" אחר) לפני העסקה הבאה. ההורים שלי מודעים לבעייתיות ולכן מתיעצים אתי או עם בני הבכור (שמבין בטכנולוגיה יותר ממני). אני ליויתי את הורי לפני 9 שנים כאשר רכשו את הנוקיה 3100 ואת המוטורלה C350L (משמשים אותם עד היום), כאשר רכשו מחשב נייד לפני כחודש ובשאר הקניות של מוצרי טכנולוגיה במהלך השנים האחרונות. ושיהיה ברור, מדובר באנשים מבוגרים אבל בהחלט חיים במאה ה-21, מחוברים היטב למרשתת, אבל מבינים את מגבלותיהם. יותר מזה - גם אשתי, אשה חריפה בת 55, מודעת לכך שאינה מתמצאת בטכנולוגיה ולכן מנצלת אותי ואת הבנים כיועצים לנושא כאשר נזקקת לכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במשק חופשי לכל צד בעסקה ניתנו כלים.

למוכר ניתן את היכולת לקבוע מחירים כפי שהוא רוצה, ולקונה ניתנה היכולת להצביע ברגליים ולא לבצע את העסקה (לא עכשיו ולא כל עסקה עתידית עם המוכר), אין "איצתלה של משק חופשי", יש משק חופשי.

לא רואה את הבעיתיות בעניין העסקה.

פורסם
שלום לכולם.

שאלה קצרה וקולעת: אישה מבוגרת רכשה בחנות סלולר מכשיר למבוגרים (ככה הוא מוגדר) במחיר מופקע שאף גבוה ב 10 שקלים מהמחיר היקר ביותר בזאפ. כמובן שאותה אישה לא ערכה השוואת מחירים אלא נתנה למוכר את אשר דרש.

ועכשיו נעבור לניתוח:

1. אפשר לבוא בתלונות אל האישה: היום האינטרנט נגיש לכולם, יש מגוון רחב של חנויות סלולר, המוכר לא לחץ עליה לעשות עסקה, נפלא.

2. מצד שני, איפה ההגינות של המוכר? אישה מבוגרת שנכנסת לבדה לחנות סלולר ומבקשת פלאפון "למבוגרים" זה הרי ברור שאין לה כל זיקה לעולם הדיגיטלי. לגבות מחיר הגבוה ב 10 ש"ח מהמחיר הגבוה ביותר בזאפ (וכמעט ב 100% מהמחיר הזול ביותר, שזה לכשעצמו מראה כמה "צדיקים" יש בענף) הוא חמדנות ועושק לשמו ותופעה חברתית דוחה מהקצה העליון של הסקאלה.

מאחר ואותה אישה כבר פתחה את המכישר והשתמשה בו אין זה יהיה הוגן להחזיר את המכשיר, אבל הטעם חמוץ. מאוד.

איך לדעתכם צריך לפעול מול חנות כזו שמנצלת את תמימותם של הרוכשים והכל באיצטלה של "השוק החופשי"?

תודה,

איתמר

על מנת להבין את גודל "העושק" אולי תפרסם מה טווחי המחירים או את דגם הטלפון ?

פורסם

האם היה מחיר על אריזת המוצר או על המכשיר בתצוגה? אם כן - אז לגיטימי.

אם לא - שיטת מצליח לפי "פרצוף" הלקוח ומצב הקופה בחנות באותו הרגע.

אני עוסק בתחום כבר מספר שנים ומקפיד להציג מחירים בצורה ברורה כדי להמנע בדיוק מצבים כאלה.

אסף

פורסם

אתה לא יכול לבוא אליו בטענות.

אימי שהיא עברה את ה 75 כבר יודעת שכולם נוכלים ורמאים, ומבצעת עסקאות רק אחרי שהיא משוחחת איתי.

כבר קרה שהתקלקל לה מסך מחשב. בחנות המקומית באיזור הפריפריאלי שבו היא גרה רצו על מסך איזה 900 שקלים. הזמנתי לה באינטרנט כולל משלוח רחוק מאוד בפחות מ 500. כשהיא עימתה את המוכר בחנות המקומית הוא אמר לה בלי למצמץ "אני מוכר רק אחד ב X זמן, הם מוכרים 10 ביום. אנחנו מרוויחים אותו הדבר".

מאחר והיא כבדת שמיעה, מגיעים אליה כל מיני ליצנים שמנסים למכור לה אביזרים לכבדי שמיעה. היא משחקת שאינה שומעת ולא פותחת להם את דלת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אתה לא יכול לבוא אליו בטענות.

אימי שהיא עברה את ה 75 כבר יודעת שכולם נוכלים ורמאים, ומבצעת עסקאות רק אחרי שהיא משוחחת איתי.

כבר קרה שהתקלקל לה מסך מחשב. בחנות המקומית באיזור הפריפריאלי שבו היא גרה רצו על מסך איזה 900 שקלים. הזמנתי לה באינטרנט כולל משלוח רחוק מאוד בפחות מ 500. כשהיא עימתה את המוכר בחנות המקומית הוא אמר לה בלי למצמץ "אני מוכר רק אחד ב X זמן, הם מוכרים 10 ביום. אנחנו מרוויחים אותו הדבר".

מאחר והיא כבדת שמיעה, מגיעים אליה כל מיני ליצנים שמנסים למכור לה אביזרים לכבדי שמיעה. היא משחקת שאינה שומעת ולא פותחת להם את דלת.

גם אצלי, מה שהיא לא מבינה היא שואלת ומבקשת שאני אבדוק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

סליחה? זאפ? זאפ זה מחירון רשמי של אלקטרוניקה? קודם תבדוק אם המחיר שמכר לאישה המבוגרת גבוה ממה שהיה גובה ממך, נניח, ואז תבוא בטענות.

בתור מנהל חנות יוצא לי למכור מוצרים במחירים יותר גבוהים ב10 שקלים מזאפ ולפעמים גם ב40% מהמחיר הכי נמוך בזאפ.

פורסם

אם הוא לא מכר לה את זה יותר יקר מלכל אדם משוטט ברחוב

אז אין מה לבוא אליו בטענות..

לגבי זאפ הגיע הזמן שתפסיקו לקחת אותו כמדד!!

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

למה להפסיק לקחת את הנתונים מזאפ כמדד? אפשרו לי הוזלה משמעותית של קניות הרבה יותר מפעם אחת.

מה שבעייתי בזאפ הוא נושא חוות הדעת - הן מעטות, ויש טענה (איני יודע מה יסודה) שגם מצונזרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...