Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום קיבלתי דוח בגלל שנסעתי נגד כיוון התנוע באיזה רחוב נידח שהייתי בטוח שאף אחד לא ישים לב אם אני יבצע עבירה קטנה ויקצר דרך כביש קטן עם תנוע חד סיטרית בשביל להגיע לכביש הרצוי מבלי לעשות את כל הסיבוב הגדול שאני אמור לעשות בדרך כלל.

אז מסתבר שנתפסתי ע''י שוטר סמוי שנהג ברכב רגיל (הונדה במקרה הזה), וקיבלתי קנס בסכום של 500 ש''ח

מיזה אני רק אלמד שבכל מקום הכי נידח יכולים להיות כחולים, ועדיף ועדיף לעשות עוד סיבוב קטן מאשר להתפס :S

אז מה שאני רוצה לדעת זה כמה נקודות אני אמור לקבל על דוח כזה?

וכמה נקודות צריכים לקבל עד מס' שנים כדי לקבל הזמנה לנהיגה מונעת או מה שזה לא יהיה?

אני נהג מעל 3 שנים ובן 24 וחצי אם זה משנה

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

על העבירה שלך יש 6 נקודות,ולגבי השאלה השניה שלך זה עים אתה צובר 12 נקודות אתה מוזמן

לקורס אמצעי תיקון שזה קורס בסיסי,אבל גם ככה כשיש לך 5 שנים רשיון אתה תוזמן לקורס ריענון.

ורק שתדע שיש שוטרים שלפעמים מחפשים את העבודה הקלה ושם הם מחכים,אבל זה לא אומר שצריך לעשות מה שעשית כי זה נורא

מסוכן. סע בזהירות

פורסם

א. 6 נקודות כמו שכתב ישראל.

ב. הסיבה לא לנסוע נגד כיוון התנועה בחדר סטרי זה לא אם יתפסו אותך, אלא שהפעולה מסוכנת ולא צפויה על ידי נהגים אחרים (היינו לא מצפים למצוא אותך נוסע נגד כיוון התנועה). מה גם שבמקרה תאונה מדובר על תאונה חזיתית. וכמו שלומדים בשיעורי מתמטיקה כשנוסעים בכיוונים נגדיים המהירות השקולה היא חיבור המהירויות, היינו בכביש עירוני 100 קמ"ש, וזאת האנרגיה שמתפרצת בתאונה ולכן היא תאונה דיי קשה.

לשם השוואה ה EuroNCAP בוחן תאונה בין רכב ב64 קמ"ש לגוש בטון סטטי (מהירות משוקללת 64 קמ"ש).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אולי לומדים בשיעורי מתמטיקה, אבל לא בשיעורי פיזיקה :)

אין הבדל ממשי בין תאונה בה אתה פוגע בגוש בטון סטטי במהירות 50 קמ"ש לבין תאונה חזיתית בה אתה פוגע ברכב נוסף שנוסע לכיוונך במהירות 50 קמ"ש.

פורסם

בוודאי שיש הבדל, כמות האנרגיה ש מתפרצת היא הרבה יותר גבוהה.

ב64 קמ"ש כמות האנרגיה היא 158 קילו ג'אול (mv^2/2) כאשר המהירות כמובן במטרים לשנייה והמסה לקחתי טון.

ב-100 קמ"ש כמות האנרגיה היא 385 קילו ג'אול זה פי שתיים וחצי.

תוסיף את העובדה שבהונדה סיוויק 97 איזורים סופגי אנרגיה הם לא מה שיש ברכבים חדשים יותר ולך תדע מה יהיה הרכב שבו הוא יתנגש ואיזה איזורים סופגי אנרגיה יש בו אם בכלל.

זה אגב משיעורי פיזיקה :wink:

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אולי לומדים בשיעורי מתמטיקה, אבל לא בשיעורי פיזיקה :)

אין הבדל ממשי בין תאונה בה אתה פוגע בגוש בטון סטטי במהירות 50 קמ"ש לבין תאונה חזיתית בה אתה פוגע ברכב נוסף שנוסע לכיוונך במהירות 50 קמ"ש.

אני לא יודע מי לעזאזל לימד אותך פיזיקה אבל צריך לתלות אותו אם זה מה שאתה אומר.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

שניכם טועים.

התאוריה הזו הופרכה ע"י מכסחי המיתוסים, התנגשות של שני רכבים במהירות של 50 קמ"ש מקבילה להתנגשות של רכב אחד בקיר בטון במהירות של 50 קמ"ש.

העוצמה לא מוכפלת.

אתם מוזמנים לראות את הפרק.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
בוודאי שיש הבדל, כמות האנרגיה ש מתפרצת היא הרבה יותר גבוהה.

ב64 קמ"ש כמות האנרגיה היא 158 קילו ג'אול (mv^2/2) כאשר המהירות כמובן במטרים לשנייה והמסה לקחתי טון.

ב-100 קמ"ש כמות האנרגיה היא 385 קילו ג'אול זה פי שתיים וחצי.

תוסיף את העובדה שבהונדה סיוויק 97 איזורים סופגי אנרגיה הם לא מה שיש ברכבים חדשים יותר ולך תדע מה יהיה הרכב שבו הוא יתנגש ואיזה איזורים סופגי אנרגיה יש בו אם בכלל.

הטעות שלך שהחלטת שהמהירות היא 100 קמ"ש. האנרגיה הקינטית האצורה בגוף היא לפי מהירות של 50 קמ"ש. הכח המופעל על הרכב הוא זהה לפגיעה בקיר בטון יציב (החוק השלישי של ניוטון). האנרגיה הכוללת היא אמנם כפולה, אך מתפרקת על 2 המכוניות (חום, רעש ופירוק), ולא רק על מכונית אחת, ולכן הפגיעה היא עקרונית זהה.

ההבדל יכול להיות בכך שהמכוניות אינם זהות, אבל זה יכול ללכת לכל כיוון. דווקא פגיעה ברכב חדש יותר לדעתי תמזער את הפגיעה שכן אזורי הקריסה ברכב החדש יותר יספגו יותר אנרגיה.

אני לא יודע מי לעזאזל לימד אותך פיזיקה אבל צריך לתלות אותו אם זה מה שאתה אומר.

כנראה שלימד אותי יותר טוב מאשר לימדו אותך, אלא אם כן מישהו שינה בשנים האחרונות את החוק השלישי של ניוטון.

פורסם

עוד שאלה, הנקודות האלה שאני צובר נשארים איתי לכל החיים או שהם מתאפסים מתי שהו?

וכמה נקודות זה שלילה?

אני כמובן מתכוון עכשיו לשמור על החוקים יותר מכל אך בכל שאת מעניין אותי לדעת.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

אם תגיע ל- 36 נקודות תצטרך להיפרד מרישיון הנהיגה שלך ל-3 חודשים מנהלתית ממשרד הרישוי שלאחר מכן תצטרך לעשות תאוריה,

הנקודות זה לא לכול החיים כול שנתיים זה מתרחק ממך על אותה עבירה,

פורסם

ישראל,

תקן אותי עם אני טועה, אבל כל הנקודות שצברנו אי פעם כן רשומות בגליון ההרשאות.

וכן יכולות להזקף לרעתינו במשפט תעבורה.

רק עם בתקופה של שנתיים אם צברתי מעל X נקודות, אז אני מתחיל לקבל את מיני התרגימה הקבועים בחוק:

קורס נהיגה ו/או שלילה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אני לא יודע מי לעזאזל לימד אותך עברית אבל....

לא ידעתי שבסיביק יש 97 איזורים סופגי אנרגיה... או ראבאק - תנקדו / תפסקו שנבין את המשמעות . :lol:

alfa 156 2.5.

פורסם
הטעות שלך שהחלטת שהמהירות היא 100 קמ"ש. האנרגיה הקינטית האצורה בגוף היא לפי מהירות של 50 קמ"ש. הכח המופעל על הרכב הוא זהה לפגיעה בקיר בטון יציב (החוק השלישי של ניוטון). האנרגיה הכוללת היא אמנם כפולה, אך מתפרקת על 2 המכוניות (חום, רעש ופירוק), ולא רק על מכונית אחת, ולכן הפגיעה היא עקרונית זהה.

ההבדל יכול להיות בכך שהמכוניות אינם זהות, אבל זה יכול ללכת לכל כיוון. דווקא פגיעה ברכב חדש יותר לדעתי תמזער את הפגיעה שכן אזורי הקריסה ברכב החדש יותר יספגו יותר אנרגיה.

נכון זה בדיוק מה שאמרתי, אבל עם המצב הנתון שלפחות אחד מהרכבים הוא הונדה סיוויק 97, מכונית בת 16 שהוצגה ב-1992, אז עוד לא היה אפילו EuroNCAP, ככה שאיזורים סופגי אנרגיה אצלו ברכב כנראה אין ממש.

רק חסר בנוסף שיכנס ברכב ישן וזה יהיה כמו שני גושי בטון מתנגשים.

locus נכון אבל זה פחות רלוונטי לעניין שלילה מנהלתית.

חולגי - לא, אין אצלו איזורים סופגי אנרגיה, אולי ברכב שהוא יכנס בו יהיו, אבל אני לא בטוח כמה אפשר לסמוך על זה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...