Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להגיד לי מה זמן הטיפול המשוער לתשלום אם הייתי תובע את פוליסת הנהג האשם ולא את שלי?

תבעתי את הפוליסה שלי ואני מתחיל להתחרט, יותר מידי כסף יזרק לפח,וגם ככה הביטוח של הרכב הזה יקר.

בביטוח שלי אומרים לי 30-45 יום טיפול מרגע קבלת כל המסמכים. אבל הם תמיד דואגים להוסיף "אבל זה לא בדיוק ככה וזה תמיד נגרר ומגיע גם ל 3 חודשים, אם אתה לחוץ לכסף תתבע את שלך ותקבל תוך 10 ימים" זו הסיבה שהעדפתי כבר לתבוע את הפוליסה שלי, לדעתי זה עוד סוג של מניפולציה שהם עושים ללקוח.

מה אתם אומרים? יש למישהו נסיון עם זה?

פורסם

מטרת חברת הביטוח שלך הוא למקסם רווחים ולכן הם ממליצים לך לתבוע אותם ולא את החברה המבטחת של המשאית.

במקרה זה כל הסכום של הפוליסה שלך הולך ביי ביי.

בנוסף, בעתיד הפוליסה שלך תהיה ככל הנראה גבוהה יותר, ויש סיכוי מסויים שהם ירוויחו גם מזה.

בכל מקרה, אם אתה מבקש לתבוע את החברה המבטחת של המשאית, האם אתה צריך לדאוג לכל הסידורים לבד או ש-9 מיליון ידאגו לזה בשבילך (סה"כ כל הטפסים כבר נמצאים אצלם).

אפשרות נוספת היא להעריך כמה כסף אתה מפסיד כתוצאה מכך שאתה תובע את הביטוח שלך ולא של נהג המשאית (עלות הפוליסה שאני מניח שהיא באזור ה-2500 ש"ח + הקנס שתספוג בשנים הקרובות על אי העדר תביעות).

לאחר שתבין בערך על כמה כסף מדובר תפנה לנהג הפוגע ותציג את הדברים בפניו ותבדוק האם הוא מוכן לשאת בעלות.

יכול להיות שהוא יסכים מאחר ובמקרה שאתה לא תובע אותו הפוליסה שלו לא עולה (ואני מניח שביטוח של משאית זה לא דבר זול, בעיקר כזו שמרסקת מכוניות יקרות ללא כל בעיה).

לי נראה שאתה עושה חיים קלים מידי לנהג המשאית, שהיה אשם אגב, וממש לא מגיע לו פרס על כך!

אני בהחלט מקווה שתשנה את דעתך.

אגב, אם חסר לך בינתיים כסף אתה יכול למצוא לזה פתרונות אחרים, כגון: הלוואת גישות מהבנק ו/או רכישת רכב מטרייד אין עם תנאי מימון.

לדעתי זה יהיה עדיף על פני הטעות שאתה עושה עכשיו.

פורסם

סליחה, יכול להיות אז שלא הבנתי מה זה אומר לתבוע את צד ג'. אני אמור לתבוע אותו באופן אישי?

מדובר על נהג שעובד בחברה, ההתנהלות לא אמורה להיות שהביטוח שלי תובע בשמי את הביטוח שלו?

לגבי סכום הפוליסה מדובר יותר על 3600 ₪ ליתר דיוק.. ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר יכול להיות שהוא יסכים? למה הוא צריך בדיוק להסכים? הוא הודה במשטרה , ובחברת הביטוח. המנהל שלו מודע לכך ומאשר . מה אני צריך יותר?

למה אתה מתכוון אם הוא מוכן לשאת בעלות? למה הוא מוציא 83K₪ מהכיס? זה לא הביטוח שלו משלם?

אני באמת לא מצליח להבין ואשמח אם תוכל לעשות לי סדר בפרוצידורה של תביעת צד ג'. נסיתי לחפש חומר ברשת לא מצאתי דבר.

עריכה: כמה זמן עורכת תביעה כזו עד לקבלת התשלום?

תודה מראש.

פורסם

מצאתי את זה http://www.albit.co.il/t4-9-2008.htm

וזה לא השאיר לי רצון לבצע תביעת צד ג'. למה זה כל כך מסובך ומסוכן?!

אני אמור להתעמת עם הפוגע בבית משפט ולקחת את הסיכון שגם לא יפסקו לטובתי? או יפסקו אך לא את מלוא הסכום שמגיע לי?

שווה לי להכנס לזה ?

פורסם
סליחה, יכול להיות אז שלא הבנתי מה זה אומר לתבוע את צד ג'. אני אמור לתבוע אותו באופן אישי?

מדובר על נהג שעובד בחברה, ההתנהלות לא אמורה להיות שהביטוח שלי תובע בשמי את הביטוח שלו?

לגבי סכום הפוליסה מדובר יותר על 3600 ₪ ליתר דיוק.. ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר יכול להיות שהוא יסכים? למה הוא צריך בדיוק להסכים? הוא הודה במשטרה , ובחברת הביטוח. המנהל שלו מודע לכך ומאשר . מה אני צריך יותר?

למה אתה מתכוון אם הוא מוכן לשאת בעלות? למה הוא מוציא 83K₪ מהכיס? זה לא הביטוח שלו משלם?

אני באמת לא מצליח להבין ואשמח אם תוכל לעשות לי סדר בפרוצידורה של תביעת צד ג'. נסיתי לחפש חומר ברשת לא מצאתי דבר.

עריכה: כמה זמן עורכת תביעה כזו עד לקבלת התשלום?

תודה מראש.

התכוונתי שהוא עשוי להסכים לפצות אותך על אובדן הפוליסה שלך (3600 ש"ח) + עוד קצת עקב כך שהפוליסה שלך בעתיד תהיה גבוהה יותר.

אם הנהג לא עצמאי אז יכול להיות שהחברה בה הוא עובד תעדיף להגיע איתך לפשרה מסויימת (כמו שהעלתי) בכדי להימנע מלתבוע את הפוליסה שלהם (ועקב כך לשלם פרמיה גבוהה יותר בעתיד).

ההתנהלות התקנית כמובן (לדעתי) צריכה להיות שחברת הביטוח שלך תתבע את חברת הביטוח שלו (דבר שבכל מקרה הם יעשו, גם אם תתבע את חברת הביטוח שלך).

שים לב, כאשר אני נפגעתי, חברת הביטוח שלי תבעה את חברת הביטוח של הפוגעת ואת הצ'ק קיבלתי מחברת הביטוח שלי תוך שבועיים-שלושה. אני לא יודע אם זה אפשרי אצלך ואם יש לך בכלל את מי לשאול ב-9 מליון..

ולעיניין אחר,

הפוליסה שלך נראית לי לא זולה בכלל.

3,600 למאזדה 6 פרמיום שנת 2008 לדעתי זה דיי יקר.

הביטוח שלי עולה לי 2500 ש"ח לקאמרי אקזקוטיב שנת 2009 (שני נהגים מעל שלושים ללא תביעות), וזה דרך "שוקה" ולא דרך 9 מליון..

פורסם
מצאתי את זה http://www.albit.co.il/t4-9-2008.htm

וזה לא השאיר לי רצון לבצע תביעת צד ג'. למה זה כל כך מסובך ומסוכן?!

אני אמור להתעמת עם הפוגע בבית משפט ולקחת את הסיכון שגם לא יפסקו לטובתי? או יפסקו אך לא את מלוא הסכום שמגיע לי?

שווה לי להכנס לזה ?

תשמע, אני לא עורך דין וגם לא סוכן ביטוח.

אך שים לב ממי אתה שואב את המידע

קטיה שורצמן, יועצת לניהול סיכונים ומנהלת אתרים

פורסם

אל תחשוש לתבוע את צד ג , זה לא כזה מסובך ומפחיד -

במיוחד שהנהג מודה.

מקווה שיש לך הקלטה או מסמך שהוא מודה שהוא אשם במקרה כזה הכסף תוך חודש אצלך.

הרכב שלי היה בחניה ומישהו עשה לי רוורס על האוטו , החתמתי אותו על הודאה ושלחתי לביטוח שלו עם הקבלה של המוסך הערכת שמאי וטופס שאתה צריך למלא של הביטוח , תוך חודש מסיום שליחת המסמכים קיבלתי את הכסף .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

אין לי הקלטה ,אבל הייתי הולך על זה ,אני מתאר לעצמי שמסמך של משטרה בו כתוב שהוא מודה באשמה יספיק. אין לי את המסמך הזה, אבל מתאר לעצמי שהמשטרה הרי מילאה דו"ח על עבירת התנועה שביצע ובה הוא מודה .

בכל מקרה זה כבר לא רלוונטי לתבוע צד ג', דיברתי לפני מס שעות עם סגן מנהל הבנק, הם לא מוכנים לתת לי הלוואה של 100K ש"ח לרכישת הרכב החדש (משומש) למרות שאמרתי לו שזה זמני עניין של מ' חודשים בלבד עד שאחזיר ברגע שאקבל כסף מהביטוח. כך שאני חייב את הכסף של הביטוח לצערי.

לגבי הפסדים שנגרמו לי כגון : אובדן היעדר תביעות ל 3 שנים ואובדן יתרת פרמיה.

באובדן יתרת הפרמיה הם (תשעה מליון) מגישים תביעה בשמי על הסכום. ואני אמור לקבל את הכסף הזה גם כן.

לגבי אובדן היעדר תביעות, נאמר לי שגם על זה מזכים אותי.

אני רוכש פוליסה במקום כלשהו ואני לא מחוייב אצלם, המחיר שהוצע לי לצורך העניין אצל "ששון ביטוחים" הוא 3600 ש"ח ללא תביעות קודמות ו 4000 ₪ מאחר ותבעתי את הפוליסה. על ההפרש הזה חברת הביטוח 9 מליון תובעת את הביטוח של הפוגע. כך 3 שנים.

כך שלמעשה יוצא שאני אומנם משלם, אבל בסופו של דבר מזדכה.

פורסם
אין לי הקלטה ,אבל הייתי הולך על זה ,אני מתאר לעצמי שמסמך של משטרה בו כתוב שהוא מודה באשמה יספיק. אין לי את המסמך הזה, אבל מתאר לעצמי שהמשטרה הרי מילאה דו"ח על עבירת התנועה שביצע ובה הוא מודה .

בכל מקרה זה כבר לא רלוונטי לתבוע צד ג', דיברתי לפני מס שעות עם סגן מנהל הבנק, הם לא מוכנים לתת לי הלוואה של 100K ש"ח לרכישת הרכב החדש (משומש) למרות שאמרתי לו שזה זמני עניין של מ' חודשים בלבד עד שאחזיר ברגע שאקבל כסף מהביטוח. כך שאני חייב את הכסף של הביטוח לצערי.

לגבי הפסדים שנגרמו לי כגון : אובדן היעדר תביעות ל 3 שנים ואובדן יתרת פרמיה.

באובדן יתרת הפרמיה הם (תשעה מליון) מגישים תביעה בשמי על הסכום. ואני אמור לקבל את הכסף הזה גם כן.

לגבי אובדן היעדר תביעות, נאמר לי שגם על זה מזכים אותי.

אני רוכש פוליסה במקום כלשהו ואני לא מחוייב אצלם, המחיר שהוצע לי לצורך העניין אצל "ששון ביטוחים" הוא 3600 ש"ח ללא תביעות קודמות ו 4000 ₪ מאחר ותבעתי את הפוליסה. על ההפרש הזה חברת הביטוח 9 מליון תובעת את הביטוח של הפוגע. כך 3 שנים.

כך שלמעשה יוצא שאני אומנם משלם, אבל בסופו של דבר מזדכה.

מעולה, אז ענית לעצמך על השאלה.

מקווה שהסיפור יגמר מהר.

פורסם

"ותבעתי את הפוליסה. על ההפרש הזה חברת הביטוח 9 מליון תובעת את הביטוח של הפוגע. כך 3 שנים.

כך שלמעשה יוצא שאני אומנם משלם, אבל בסופו של דבר מזדכה."

לא כל כך נכון כמו שאמרו לך אתה מזדכה,"אבל" אם הם יקבלו 100% (שיבוב מלא) מהכסף שברוב המקרים אינו כזה.

וכך העבר הביטוחי שלך יכלול תביעה אחת.

פורסם
"ותבעתי את הפוליסה. על ההפרש הזה חברת הביטוח 9 מליון תובעת את הביטוח של הפוגע. כך 3 שנים.

כך שלמעשה יוצא שאני אומנם משלם, אבל בסופו של דבר מזדכה."

לא כל כך נכון כמו שאמרו לך אתה מזדכה,"אבל" אם הם יקבלו 100% (שיבוב מלא) מהכסף שברוב המקרים אינו כזה.

וכך העבר הביטוחי שלך יכלול תביעה אחת.

זה נכנס לתביעה ע"י העו"ד שלי. הגיוני לכל הדעות לדרוש החזר כספי של הוצאות שנגרמו לי בגין התאונה.

בלי אם ובלי אבל.

• תוכן חדש...