Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אותי הכותרת מעצבנת ?

ברור שאם נוהגים עייפים אפשר להירדם על ההגה וברור שעדיף לא לנהוג כשעייפים.

מדוע לציין את המובן מאליו ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתה נרדם ב90 קמ"ש, אתה קודם כל לא כשיר לנהיגה. השיקול שלך נשמע פשוט כמו הצדקה לעשות קמ"שים בשביל הכיף.

ראיתי הרבה כמוך. תירוצים על איך מהירות עוזרת להם להגיע בזמן, או חוסכת להם בדלק בכך שהם לא עוצרים ברמזורים סתם ככה, או שהבלא נמוך יותר כי המנוע בסל"ד "יותר אופטימלי" ועוד עגבניות.

ותחשוב על זה ככה. אם תנהג כחוק, אתה תעצבן בטירוף את כל הFast And Furious ערסים מאחוריך. כן, אילו עם פנסי הקסנון והאגזוזים המחוררים ושמשה קדמית מושחרת 80%. זה לא שווה את זה כדיי להרוס להם את היום? :-D

אני לא עולה על הכביש במטרה לעצבן ערסים ועברייני צעצוע, הם מזיזים לי בול את השיערה על השמאלית שלי.

אני נוסע כדי להגיע מנקודה א' ל-ב' במקסימום הנאה ומינימום זמן :lol: .

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
רק אותי הכותרת מעצבנת ?

אם זה היה כול כך ברור אז לא היו מתרחשות תאונות דרכים מהסיבה הנ"ל.

פורסם
אני לא עולה על הכביש במטרה לעצבן ערסים ועברייני צעצוע, הם מזיזים לי בול את השיערה על השמאלית שלי.

אני נוסע כדי להגיע מנקודה א' ל-ב' במקסימום הנאה ומינימום זמן :lol: .

אני מבין שבטיחות לא בראש סדר העדיפויות שלך, וגם לא הארנק. :lol:

פורסם

מה קשור בטיחות? כן נהיגה איטית משעממת, אתה פחות מעורב. אני מסכים איתו.

לנהוג 90 קמ"ש בנסיעה ארוכה מסוכן יותר מ130/150 כשהכביש מאפשר זאת.

haters will hate

פורסם
מה קשור בטיחות? כן נהיגה איטית משעממת, אתה פחות מעורב. אני מסכים איתו.

לנהוג 90 קמ"ש בנסיעה ארוכה מסוכן יותר מ130/150 כשהכביש מאפשר זאת.

Webcomic_xkcd_-_Wikipedian_protester.png

פורסם

אני נוהג כ100k ק"מ בשנה.

לא נרדם, לא נוהג לאט, ניסיתי בערך שבועיים לנסוע לאט, כן התלהבתי מלנסות בדלק, מעבר לזה כמעט נרדמתי.

haters will hate

פורסם

אני נהג חדש ובחודשיים האחרונים יצא לי לנסוע 10K,שמתי לב לתופעה מדאיגה אצלי.

כשהכביש פנוי אני יכול היכנס בראש למצב "טייס אוטומטי" ולא לשים לב איך אני מגיע ל 150 (במהירות הזאת הרכב מתחיל לרעוד :lol: )

הבעיה היא שאני יכול לא להבחין בשוטר/מצלמה ובכללי אני מסכן את עצמי וכל מי שמסביבי,הבעיה שלי לא נובעת מעייפות,אני לא יודע ממה אבל זה קורה לי גם בשעורים במכללה כשאני יכול לשבת חצי שעה וכאילו להתעורר בידיעה שלא הקשבתי בכלל חצי שעה :cry: .

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לגבי הסוגיה של השפעת המהירות על הערנות - הדבר תלוי בתנאי הדרך. הגברת המהירות במצב נתון פירושה שאתה מקבל יותר נתונים באותה כמות זמן כי הדרך מלפנים "רצה" מול עיניך מהר יותר. לכן, נסיעה מהירה בכבישים צדדים, בעיר, במצבים של ראות נמוכה (חושך, למשל) וכך הלאה - תיתן תחושה ראשונית של עירנות מוגברת אך מהר מאוד תביא לעייפות דרסטית.

עם זאת, בכביש פתוח, פנוי ומואר עם שדה ראיה פתוח - כמות המידע היא מינימלית יחסית והמבט מופנה יחסית הרחק לפנים ולכן נסיעה אטית יחסית תגרום לירידה כלשהי בעירנות. עם זאת, לא צריך להגזים ולומר שבנסיעה ב-90 קמ"ש, ועוד בכביש החוף, תירדם. לא מדובר על איזושהי השפעה משמעותית, בטח שלא במהירות 90 קמ"ש שהיא לא כזו נמוכה בדרך שכזו.

אם אתה נרדם בנסיעה ב-90 קמ"ש, אז הבעיה היא לא במהירות אלא בעייפות שלך בשל חוסר שינה או אורך הנסיעה, שזה אומר שלא הקפדת על שינה או על הפסקות בנהיגה. הגברת המהירות היא לעולם לא פתרון לעייפות. הפתרון היחיד לעייפות הוא שינה.

רק אותי הכותרת מעצבנת ?

לא, זה לא מובן מאליו. עובדה שאנשים עושים את זה. עובדה שגם אנשים בפורום הזה לא יודעים איך להתמודד בצורה נכונה עם עייפות שמגיעה פתאום באמצע הנסיעה. יש בפירוש מה ללמוד על הנושא ועל דרכי התמודדות עם הבעיות שהוא מציב, ובהיבט זה השרשור הוא מבורך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ההסבר של חן ג. טוב ומוכיח את הטענה.

אכן תלוי בתנאי הדרך, כביש עם הרבה פיתולים\מהמורות\מצלמות\אתגרים למיניהם בהחלט שומר על עירניות מאשר כביש כמו כביש 6, שהוא ברובו ישר עם תאורה מצויינת ושדה ראייה מיטבי.

אני נהג חדש ובחודשיים האחרונים יצא לי לנסוע 10K,שמתי לב לתופעה מדאיגה אצלי.

כשהכביש פנוי אני יכול היכנס בראש למצב "טייס אוטומטי" ולא לשים לב איך אני מגיע ל 150 (במהירות הזאת הרכב מתחיל לרעוד :lol: )

הבעיה היא שאני יכול לא להבחין בשוטר/מצלמה ובכללי אני מסכן את עצמי וכל מי שמסביבי,הבעיה שלי לא נובעת מעייפות,אני לא יודע ממה אבל זה קורה לי גם בשעורים במכללה כשאני יכול לשבת חצי שעה וכאילו להתעורר בידיעה שלא הקשבתי בכלל חצי שעה :cry: .

לגבי המהירות, תתחיל לטפל בבעיה, הרישיון שווה הרבה מאוד, שתנהג כמה שנים תבין שאתה לא יכול להסתדר בלעדיו, כבר תרד ההתלהבות של לשבת מאחורי ההגה, אבל זוהי הדרך הכי נוחה להגיע מA לB.

לגבי המכללה, כנראה שהמקצוע משעמם אותך.

בלי עין הרע, אם אני מתחיל לעופף בשיעור, זה או מרעב או מעייפות טוטאלית של לשבת 8 שעות על הכסא ולקלוט את החומר. (אני גם הולך לישון מאוחר בלילה, סך הכל פחות מ6 שעות שינה לפני לימודים, זה בעיה אחרת, קשה לי ללכת לישון לפני 1 וחצי-2 בבוקר).

פורסם

להגיד לכם את האמת, לפחות 30% מהנסיעות שלי הן במצב שאני עייף מ-א-ו-ד אך לעולם לא קרה לי שנרדמתי. איך אפשר להירדם על ההגה ?

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
Skins - כנראה שאתה עייף מכדי להבחין בעייפות (בערך כפי ששיכור אינו מסוגל להבחין באובדן כושר הנהיגה שלו).

בעבר הרחוק הייתי מסיים משמרות לילה שחלקן מתישות, ואז נוהג מעפולה לחיפה. הרכב היה ללא מזגן ובשלב מסויים הוחלף ברכב אחר שבדיעבד אני די משוכנע שסבל מתאונה קשה בעברו, אולי אפילו הורכב משתי שלדות, והיה סוטה כל הזמן לשמאל, כמעט הליכת סרטן. כאשר אני חושב על כך היום אני מצטמרר על הטפשות שבה נהגתי. כיום אני מקפיד הרבה יותר על נושא שעות השינה לפני נסיעות ארוכות, ודואג שמי שיושב לידי יהיה ער וערני. עם אשתי זה לא פשוט כיון שהשעון הביולוגי מרדים אותה בשעה 9 בערב, ואני מעיר אותה כדי שתשגיח עלי ותפעיל זוג עיניים נוסף על הכביש.

איפה עובדים בעפולה בלילה?

פורסם
איפה עובדים בעפולה בלילה?

אני עובד בעפולה בלילה :-$ מכל הכבישים שנסעתי עליהם כביש 6 אני כמעט נרדם שם קבוע. מתי שאני לבד באוטו זה כבר משהו אחר (160-150 קמ"ש והאדרנלין בדם). עוד משהו קטן מרוב כל המצלמות מהירות החדשות שכל מטר בכביש זה גם בעיה, מהירות 90-80 קמ"ש מרדים מאוד.

פורסם
אני עובד בעפולה בלילה :-$ מכל הכבישים שנסעתי עליהם כביש 6 אני כמעט נרדם שם קבוע. מתי שאני לבד באוטו זה כבר משהו אחר (160-150 קמ"ש והאדרנלין בדם). עוד משהו קטן מרוב כל המצלמות מהירות החדשות שכל מטר בכביש זה גם בעיה, מהירות 90-80 קמ"ש מרדים מאוד.

אני גר בעפולה וחוץ מתחנות דלק ושינוואה כולם הולכים לישון ב9

פורסם

אז לא רק אני שמתי לב שכולם ישנים מוקדם. בכל מקרה אני עובד משמרות ומדי פעם יש לי חופש באמצע השבוע ורק בלילה אני יוצא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...