Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעקבות השרשור הזה והקריאה של איתמר לחידוש המדריך שלו החלטתי לקחת את זה על עצמי, אבל אני לא יודע הכל וחשבתי להיעזר בחברי הפורום לשאלות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=118350

- בראש ובראשונה ההתייחסות לציפויי הטפלון וקריסטל למינהם, במדריך יש התייחסות רבה להם, אבל התגלה שכל הציפויים האלה הם חרטא אחת גדולה והם לא יותר טובים מאוטם, הם בעצם אוטם עם שם יותר זוהר, האם להחליפם בשם "אוטם צבע\ווקס" או "שכבת הגנה" או כל דבר אחר בסגנון ?

- ההפרדה שיש בין צבע מטאלי לצבע רגיל, אני לא מדבר על ההבדל בניהם אלא על התנהגות שונה, למשל פוליש לצבע מטאלי ורגיל, זה עדיין רלוונטי ? (אני די בטוח שלא אבל האם יש כאלה שעדיין מבדילים בניהם ?)

- במדריך יש המלצה לשטוף עם מין ולהשתמש בסבון רק בחלקים מלוכלכים ביותר, הסבון מיועד גם לסיכוח, האם אפשר להוריד את ההמלצה הזאת ?

- לצורך חידוש שיטת שני הדליים אני צריך מאמרים וסרטונים (בעיקר סרטונים) של השיטה.

- במדריך כתוב כי פוליש מרכך את הצבע, האם כך הדבר (אני באמת לא יודע).

- צבע מתקלף\מתפוצץ ניתן לתקן ללא צביעה (במדריך כתוב שיש להתייעץ עם בעל מקצוע) ?

- האם ניתן לעשות פוליש על רכב רטוב ?

- איך לתאר מהו אוטם ? במדריך איתמר הסביר אותו כשכבה שומנית.

- שימושים בווקסים עלומי שם, האם עדיין יש כאלה ?

- ווקס עם פיגמנט, מהו ?

- ווקס חם (כזה שנעשה בו שימוש במכונות השטיפה), האם הוא אפקטיבי (והסבר עליו להוסיף למדריך המחודש).

- מהו אורך החיים של ווקס\אוטם, כידוע זה תלוי בווקס אבל איך ניתן לראות מתי הוא כבר לא נמצא (בידינג זה עדיין אמת המידה ?) והמלצה על כל כמה זמן לעשות.

- סוגים של אוטמי צבע ווקסים, האם יש יותר מארבעה (אוטם, ווקס נוזלי, וקס קשה ווקס רך) ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
שלום לכולם,

בעקבות השרשור הזה והקריאה של איתמר לחידוש המדריך שלו החלטתי לקחת את זה על עצמי, אבל אני לא יודע הכל וחשבתי להיעזר בחברי הפורום לשאלות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=118350

- במדריך יש המלצה לשטוף עם מין ולהשתמש בסבון רק בחלקים מלוכלכים ביותר, הסבון מיועד גם לסיכוח, האם אפשר להוריד את ההמלצה הזאת ?

וואלה ניסית באמת כדי להוריד זה יצר פגיעות בפח וסימנים על הרכב עדיף רק סבון :-D

פורסם

zuza הכוונה הייתה מים.

שאלה נוספת, בחלק של החומרים המומלצים, אילו חומרים להמליץ ? האם אפשר לתת קישור לאוטוסטור (פשוט כי יש שם מגוון רחב של מוצרים ומחירים) וזה לא ייחשב לפרסום ?, האם לתת שמות של מוצרים, אם כן איזה (מהיקרים או מהזולים) ?

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

חושב שכדאי להוסיף חלק על מכונות ליטוש הסבר מפורט על הבדלים בין סוגי מכונות ועל פדים לעבודה עם מכונות. הסבר על חומרים וכל חומר מה הפעולות שהוא עושה ומה המגבלות שלו. צירוף תמונות, סרטוני הדגמה. אולי גם כדאי להסתכל בפורומים בחול ולאמץ משם רעיונות אם יש מדריך כזה. פירוט סדר העבודה וכן בטיחות בעבודה (למשל סידור הכבל בעבודה עם מכונת ליטוש שהכבל לא יכנס במלטשת למשל, עבודה עם משקפיים וכפפות וכו').

פורסם

אני לא רוצה חושב שזה נכון כי א. יש את המדריך של אלון ב. עד שמגיעים לשלב שבו מצבעים פוליש (בלי לשרוף את הצבע) אני חושב שצריך לצבור ידע.

יש במדריך הסבר כללי על איך לעשות אבל בשביל לעשות כמו שצריך צריך לקרוא וללמוד יותר.

סרטונים אני בהחלט הולך להוסיף (שטיפת שני הדליים למשל).

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

האמת לא הכרתי את המדריך של אלון, עכשיו שאני מכיר אותו בזכותך, אולי כדאי להוסיף שם קישור למדריך שלו, או לחילופין להשים אותו ב"דביק" :) (מנהלים?).

פורסם

בחלק של השטיפה, צריך להוסיף שיש איזורים ברכב שהם משחירים כגון ממש בתחתית של הדלתות הקדמיות שאצלי אני רק מעביר כפפה והן מיד משחירות ובמקומות אלה יש לשקול ברצינות שימוש ב TAR REMOVER ייעודי לרכב שיסיר את המשקעים ביתר קלות מבלי לפגוע בצבע הרכב וכמובן לנגב את האיזורים האלה לא באותו אביזר שטיפה של שארית הרכב.

ניקוי ג'אנטים: העדיפות היא להשתמש בחומר ייעודי לג'אנטים למרות שגם שמפו "רגיל" לרכב יוריד לכלוך ברמה מסוימת אבל נמוכה יותר וגם APC יעזור, אבל יצריך עבודה קשה יותר מאשר החומר הייעודי.

הכי טוב זה חומר לג'אנטים שהוא מחברה בעלת שם כי רוב הסיכויים שהוא יהיה מאוזן מבחינה כימית ויהיה ידידותי ללכה שעל הג'אנטים ולגומי של הצמיג כמובן.

בקשר לצמיג עצמו, להרטיב היטב עם מים... APC בדילול 1:4 (יחסית חזק) כדי להוריד את הלכלוך העיקש מהצמיגים.

גם שמפו לרכב יעשה את העבודה, יש כמובן לשפשף בשני המקרים עם מברשת גסה לניקוי יסודי יותר ולהורדת לכלוך עיקש.

לא לשכוח את בית הגלגל/מגיני הבוץ...שמפו לרכב, חומר לג'אנטים, APC...כל מה שעושה לכם את זה רק שיהיה ייעודי לרכב ולא יפגע בשום דבר.

את הקטע של השמפו עם ווקס, כתוב שניתן להוסיף מעט ווקס לשמפו....אני לא בטוח שזה יהיה נכון לכתוב את זה, כי אף אחד לא באמת יודע אם זה יעיל.

כשאתה קונה שמפו עם ווקס, למשל של מגווירס, אתה מתאר לעצמך שהחברה בדקה את הנושא וזה נבדק לפחות אצלה שהווקס עושה משהו על הפח לאחר השטיפה.

כשאתה מוסיף ווקס עצמאית לשמפו שלך אתה לא יודע מה ההשפעות יהיו ואולי זה בכלל יהיה לא יעיל.

זהו לבינתיים, לצערי רציתי לקרוא עוד אבל אין לי זמן כרגע.

אלה ההערות שלי לפחות ל2 עמודים הראשונים.

כשאמשיך לקרוא מחר אני אגיב פה שוב. לילה טוב.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

קובי תודה, הוספתי חלק מהדברים, העניין עם הווקס מומלץ על פי רוב אבל הוא רק מוסיף מעט ברק (בטח שלא נותן הגנה).

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

הרבה זמן לא עדכנתי, בזמן כתיבת המדריך שמתי לב שהוא לא נוגע בכול השלבים העיקריים אז החלטתי לפתח אותו, אז כתבתי מדריך חדש.

אבל יש בעיה, אין לי מספיק ידע (למשל בפוליש) אז ישבתי וחשבתי ונזכרתי במדריך של אלון, יצרתי איתו קשר וביקשתי אישור להשתמש בחלקים במדריך שהוא כתב.

לפניכם התוצאה, אני צריך עוד לכתוב על המוצרים, לעשות הגהה, ולכתוב קרדיטים ותודות והוא יהיה שלם, אשמח לביקורות בנתיים.

(הוא בPDF כי אי אפשר להעלות לפורום מסמכים בפורמט DOCX שזה מה שאני משתמש בו עמכם הסליחה).

דיטיילינג - המדריך המלא.pdf

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...