Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
3 שנים עם וויז ולעולם לא זכור שהאייפון נתקע או התחמם בזמן הניווט. אולי אין לכם מזגן באוטו ?

לא קרו לי דברים כאלה לא עם נוקיה 5800 או C7, ולא עם גלקסי 1/2/נוט 1/נוט 2.

אנשים נוסעים בקיץ עם חלונות סגורים כדי שיחשבו שהם הדליקו מזגן?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור אחד שעובד בכל איזור גוש דן וכמעט בכל יום במקום אחר- אני חייב לציין ש WAZE פשוט מצילה אותי כל יום מחדש.

לאחרונה אני מקפיד יותר להסתכל על המסלולים האופציונליים ולבחור את זה שמתאים לי, אך אין ספק שלפחות אצלי - waze עושה עבודה מעולה.

לא יודע מה איתכם בנוגע להתראות, אבל אצלי וויז תמיד אומר "בעוד 800 מטר צא ימינה", ואחכ ב 400 ואחכ ב 200 ואחכ בפניה עצמה. בהחלט מומלץ להסתכל על המסך מידי פעם בזמן הניווט, ולדאוג שלמכשיר תהיה קליטת לווינים טובה - זה אחד המרכיבים החשובים ביותר בתזמון הפניות בניווט הקולי. לעיתים, כאשר הקליטה לא טובה, ניתן לראות פיזית על המסך שהסמן נמצא במקום שכבר עברת...

זמן הגעה משוער - בבקרים - הוא המלצה בלבד, כי תוך כדי נסיעה נוצרים עומסי תנועה בכל הצירים הראשיים וגם המישניים לכבישים הראשיים (ומשם רואים שזמן ההגעה מתחיל להתאחר אט אט...). זה משהו שהתוכנה לא אמורה לצפות כי היא מנטרת את מצב הכבישים בזמן אמת ולא יכולה לצפות עומסי תנועה, תאונות וכד'.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
3 שנים עם וויז ולעולם לא זכור שהאייפון נתקע או התחמם בזמן הניווט. אולי אין לכם מזגן באוטו ?

הרכב אמנם משנת 97 אבל המזגן מקפיא את הרכב, זה לא מונע מהטלפון הנייד שיושב בעריסה שלו מול השמש והשמשה, המזגן לא מגיע שלם ומצד שני גם עדיף שלא יגיע לשם, לחות יכולה לגרום להרס לוח האם, במידה והמכשיר יושב צמוד למזגן - נקודה למחשבה.

Fat Bastard - אם הייתי נוסע ברכב ללא מזגן או עם חלונות סגורים ללא מזגן סביר להניח שהיתי מקבל מכת חום או פשוט נרדם על ההגה, אין סיכוי שבעולם בלי קירור ברכב בשמש של היום.

Danix60 - עדיף שתשים דיסק במערכת ולא מהנייד כל הזמן כי גם להפעיל מוזיקה + GPS תגרום להתחממות מהירה לחלוטין.

Opel Adam S 2017

פורסם

בימי יולי/אוגוסט הלחות בחוץ הרבה יותר גבוהה מאשר ברכב בזמן שהמזגן עובד לכן דברייך לא נכונים.

אני לא נוסע עם סלולארי צמוד לפתחי המזגן בכדי לא לחסום את זרימת האוויר.

איזה כייף לי :)

פורסם

הפעם היחידה שראיתי טלפון נתקע בגלל חום היה באייפון שפשוט כותב משהו כמו "מכבה עכשיו, צריך להתקרר". בחיים זה לא קרה לי בשום טלפון שהיה לי. עם וויז אני 5 שנים ואני סופר-מרוצה, אין לי שום טענה וכמעט תמיד המסלול שמוצע לי הוא הטוב ביותר מבחינת זמן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כמו שאיציק אמר - נשמע כאילו הבעיה של פותח השירשור היא לא בוייז, אלא בטלפון עצמו. לי היה דבר כזה עם גלקסי 2 עם רום חרבנא של אורנג' - הטלפון סירב להינעל על הלוויין, והציג מיקום שהתבסס על רשת סלולרית, שהיה לא מדוייק בעליל. באייפון (למיטב זיכרוני) גם לא ממש רואים אם הGPS נעול על לוויין (בניגוד לאנדרואיד, ששם האייקון מהבהב כשמנסה להינעל, ודולק קבוע כשנעול, בiOS האייקון נראה תמיד אותו דבר). פותח השירשור גם שם את הטלפון שלו בתא הכפפות (לא ממש תורם לקליטה) בגלל נושא ההתחממות (יכול להבין אותו - היה לי אייפון 4, שמעבד 1ghz שלו התחמם יותר מהמפלצת 4 ליבות מתחממת בנוט2 שלי היום).

וככה יצא שהוייז לקח אותו לכיוונים הזויים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

Waze מעולה, אבל יש רק חיסרון אחד לדעתי:

בנסיעות של חצי שעה, לפעמים המסלול שהתוכנה תבחר יחסוך אולי דקה וחצי מהמסלול שאחריו, אבל במסלול הזה אתה תיסע עוד 5-7 קילומטר דרך כביש שבחיים לא חשבת עליו, אני לא "מת" על זה וכמעט תמיד בודק אם יש מסלול אחר, שלוקח עוד דקה-שתיים ולא מוסיף קילומטרים.

----

פורסם

יש אפשרות בוויז לבחור את סוג הניווט: מהיר ביותר או קצר ביותר.

נסיעה מ-A ל-B תיתן אופציות שונות בבחירת סוג שונה (פרט לאלה שהוא מציע).

פורסם

גם אם תבחר במהיר ביותר, עדיין המערכת נותנת כמה מסלולים לבחירה ככה שאפשר לבחור מה מעדיפים באופן מיידי, וגם תוך כדי נסיעה אפשר עדיין לבדוק אפשרויות למסלולים אחרים ולהחליף מסלול.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
בתור אחד שעובד בכל איזור גוש דן וכמעט בכל יום במקום אחר- אני חייב לציין ש WAZE פשוט מצילה אותי כל יום מחדש.

לאחרונה אני מקפיד יותר להסתכל על המסלולים האופציונליים ולבחור את זה שמתאים לי, אך אין ספק שלפחות אצלי - waze עושה עבודה מעולה.

לא יודע מה איתכם בנוגע להתראות, אבל אצלי וויז תמיד אומר "בעוד 800 מטר צא ימינה", ואחכ ב 400 ואחכ ב 200 ואחכ בפניה עצמה. בהחלט מומלץ להסתכל על המסך מידי פעם בזמן הניווט, ולדאוג שלמכשיר תהיה קליטת לווינים טובה - זה אחד המרכיבים החשובים ביותר בתזמון הפניות בניווט הקולי. לעיתים, כאשר הקליטה לא טובה, ניתן לראות פיזית על המסך שהסמן נמצא במקום שכבר עברת...

זמן הגעה משוער - בבקרים - הוא המלצה בלבד, כי תוך כדי נסיעה נוצרים עומסי תנועה בכל הצירים הראשיים וגם המישניים לכבישים הראשיים (ומשם רואים שזמן ההגעה מתחיל להתאחר אט אט...). זה משהו שהתוכנה לא אמורה לצפות כי היא מנטרת את מצב הכבישים בזמן אמת ולא יכולה לצפות עומסי תנועה, תאונות וכד'.

איציק

:mm_yeah:

הרבה מה להוסיף אין לי, רק אצטרף להגנת ה WAZE.

הוויז מתריע קילומטר לפני הפניה, 400 מטר, 200 מטר ובפניה, איך אפשר לפספס את זה ? אם כבר, ההוראה "צא ימינה" לפעמים מבלבלת, אבל בד"כ מבט זריז במפה מבהיר בצורה מספיק טובה לאן להמשיך.

בקשר לדיוק, בחייכם ? 10 דקות זה הרבה זמן ? נסו אתם ליצור תוכנה שתגיד לכם בטווח של 10 דקות מתי תגיעו ליעד שלכם, כאשר יש כל כך הרבה משתנים - כמו עומסים, תאונות, רמזורים, שינויי מהירות וכו...

ובנושא המסלולים, כל כך הרבה פעמים הוויז מציל אותי מפקקים ולוקח אותי "במסלול-לא מסלול", ארוך יותר - אבל בפועל מקצר לי את זמן ההגעה. כמו בכל תוכנה, לפעמים יש פישולים, אבל בשביל זה אני קודם כל בודק את המסלולים המומלצים ובבקרים מקשיב גם לגלגל"צ כדי לראות אם הוויז לא התחשב בעומס כלשהו. ברוב המקרים הוא לא מפספס שום דבר.

ד"א, הטלפון שלי ממוקם ממול לפתח המזגן השמאלי ביותר כדי שאוויר קר יזרום על הטלפון ויקרר אותו, ה 3GS הזקן שלי אכן מתחמם לאחר ניווט ממושך ביום קיץ חם - לא משהו קריטי אבל בהחלט ניתן להרגיש את החום במידה והמזגן לא מכוון אליו.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני נוהג משהו כמו 5 שנים עם WAZE ולא נתקלתי באף אחת מהתקלות שציינתם בשנתיים האחרונות.

מבחינת זמני הגעה - 90% מהמקרים הוא מדייק לרמת ה5 דק' +- (לנסיעה של 40-60 דק'), מאוד מדוייק. כאשר יש הפרשים משמעותיים יותר זה בגלל שינוים בתנאי הדרך תו"כ נסיעה.. אלא אם כן הIGO שלכם נביא אני לא מבין איך אפשר להמנע מהמקרים הללו.

טלפון מתחמם עד כדי כיבוי (?!?), לא קרה לי מאז האייפון דור ראשון.

התראות קוליות - אישית בגלל שזה כבר מציק לי מאוד כמות התזכורות המרובות אני פשוט משתמש בהתראות בלבד מכיוון שאני יודע את הדרך הכללית שאני צריך לעבור ומדי פעם מעיף מבט רק כדי לוודא.

רק להוסיף, היו לי כמה מקרים שניסיתי להתחכם והחלטתי לקחת את הדרך העמוסה אע"פ שהתוכנה המליצה לי אחרת ואכלתי אותה קשות. מאז אותם מקרים אני לא נוסע לסופר בערך בלי להדליק אותה, פשוט חוסכת לי כ"כ הרבה זמן ועצבים שאני מתקשה למצוא תחליף הגיוני אחר.

גוגל מאפס, ועוד כמה תוכנות שלהן התראות כביכול בזמן אמת לא מתקרבות אפילו בצחוק לדיוק של מאות אלפי נהגים שמדווחים 24/7 כמו בwaze.

פורסם

לשמחתי הנסיעות שלי הן בד"כ אחרי/לפני הפקקים וה-WAZE מדייק בטווח של 3-4 דקות לנסיעות של שעה וחצי.

מרשים למדי.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

הוויז מתריע קילומטר לפני הפניה, 400 מטר, 200 מטר ובפניה, איך אפשר לפספס את זה ? אם כבר, ההוראה "צא ימינה" לפעמים מבלבלת, אבל בד"כ מבט זריז במפה מבהיר בצורה מספיק טובה לאן להמשיך.

זו בידיוק הבעיה- מה תעשה בנוגע לכבישים שיש שיש שתי פניות קרובות אחת לשניה אחת ב200(שאני צריך) ואחת ב250?

זה מבלבל ואם אני לא צלף שמעריך טווח בעין אז אני לא מוכן לפניה ובמעבר חצייה הוא דופק- צא ימינה!.

בIGO זה לא קורה כי לפני הפניה הוא אומר לך - "בפניה הקרובה פנה ימינה" ואז גם בעת הפניה הוא מציין "פנה ימינה" .

זה בידיוק מה שחסר לי בWAZE!.

ואני לא רוצה ליהיות חייב להיות עם העיינים כל הזמן על המכשיר.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תשמ'ע, 3 שנים אני עם וויז ועדיין לא למדתי להעריך נכונה מרחקים ולצערי תמיד אני שומע את הצעקה "צא ימינה" כאשר אני כבר בצומת או אחריה או 5 מטר לפני הפנייה לכן למדתי לנסוע לאט בכדי לא לפספס.

אני לא יודע להעריך נכונה מרחק של 400 או 200 מטרים.

באיזורים צפופים כמו ת"א רמת-גן כאשר יש לך 3 פניות קרובות ימינה לצערי וויז מפספס ולא תמיד התבוננות במפה עוזרת מכיוון שהמיקום לא תמיד מדוייק.

אם לא שמת לב לא תמיד קיים סינכרון בין המרחק המילולי למרחק שמוצג על המפה.

יחסית לתוכנות האחרות אני די מבסוט מוויז לעומת גוגל מאפס שעדיין מדבר רק אנגלית ו-M8 שמפספס הרבה יותר מוויז.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...