Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול במהלך נסיעה שגרתית בעיר הופתעתי לגלות שמחוג החום מתחיל לטפס לאזור האסור...

למזלי הבחנתי שהמנוע מיתחמם ממש בזמן וישר כיביתי המנוע, לאחר חצי שעה חזרתי לרכב וגיליתי

שברדיאטור חסרים כליטר וחצי מים.. הוספתי מים ורואים בבירור שהנזילה ממשאבת המים!

רציתי לישאול, מהי העלות למשאבת מים בחנות חלפים?

האם כדאי כבר להחליף את רצועת הטיימנג על הדרך?

והאם יש משהו ספציפי בדגם הזה שאני אמור לשים לב בזמן הפירוק?

פורסם

ממה שזכור לי רצועת הטיימינג לא עוברת דרך משאבת המיים באקסנט אלא המשאבה מונעת ע"י רצועת אביזרים אך עדיין כדי להסיר את המשאבה אתה תצטרך להוריד את מיכסה הטיימינג ואולי גם להסיר את הרצועה כדי להגיע לברגים שמחזיקים את המשאבה. בכל מיקרה אם כך הדבר אל תישכח לבצע סימונים מדוייקים לרצועה ולפולים של הקאמשאפט והקראנקשאפט כדי להחזיר לאותו המצב בדיוק. בחיבור של המשאבה לבלוק המנוע לא לשכוח למרוח שיכבה של סיליקון מתאים בנוסף לאטם. אם אתה מחליט להחליף את רצועת הטטימינג על הדרך לא לשכוח לבצע סימונים מקבילים בין הרצועה החדשה לישנה. לא עבודה מורכבת במיוחד אבל ללא ספק צריך כלים שיתאימו כמו פטיש אויר לפולי התחתון. משאבת מיים עולה בסביבות ה 300 ש"ח אם אינני טועה. בהצלחה.

פורסם

אני ישים את צילנדר אחד וארבע בנ.מ.ע על מנת להיות בטיימנג

אסתכל על הסימונים שעל גלגל השניים של הקמשפט וכך אוכל לדעת את סימוני הטיימנג

אחרי כל זה אוכל להוציא את הרצועה ללא כל חשש.. ואולי בכלל אני טועה בדרך שלי?

אם אני בטיימניג אני עדיין צריך לסמן סימונים על הרצועה עצמה?

ופטיש אוויר למה אצטרך?

תודה רבה :)

פורסם

אתה לא טועה מבחינת הסימונים על הגלגלות והמיקום שלהם אבל מומלץ מאוד לסמן גם נקודות מקבילות בין הפולים העליון והתחתון לרצועה כדי שבהנחת הרצועה חזרה או רצועה חדשה חזרה תניח אותה בדיוק כפי שהייתה וכך על בטוח לא יווצר מצב של קפיצת שן. בכל מיקרה אחרי שהכל מורכב אתה תסובב את הקראנק ידנית ותראה שכל 2 סיבובים שלו הסימון בפולי העליון (קאמשאפט) הוא נכון ומדוייק כפי שסימנת בתחילת התהליך. לגבי פטיש אויר זה כדי לפתוח את הבורג המרכזי של הפולי התחתון בקלות וללא גרימת נזק בכל מיני שיטות שטותיות.

פורסם
למה צריך להוציא את הפולי התחתון? פטיש אוויר אין לי..

יש דרכים יצירתיות יותר להוצאת הפולי?

את הפולי התחתון תצטרך להוציא כדי לבדוק את הסימונים המדוייקים של הקראנק מול הקאמשאפט. גם כדי להוציא את הרצועה ואם איינני טועה מיכסה הטיימינג התחתון יושב מאחורי הפולי הזה. אפשר למצוא קומבינות לשחרר אותו אך הנזק שעלול להיגרם לא שווה את הסיכון!

פורסם

הנזק שיגרם מעבודה לא מקצועית, של חסר ידדע מינמלי, ללא ידע מוקדם ספרות מקצועית, כלי עבודה יעודים , החיסכון יתקזז בעלות מול תועלת, ולבין נזק בלתי הפיך.

המלצתי החמה , פנה למוסך מתמחה ברכב זה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...