Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמל - הדוכסית שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי מאיתנו לא חשב על רכב מתוצרת הארץ?

רכב שניתן יהיה להתגאות בו כי הוא הורכב כאן.

אז נכון, יש לי למברטה שהורכבה כאן (אצלי במחסן), ולמרות שיוצרו בישראל כאלף למברטות (בשנים 58 - 57), עדיין זה לא הדבר האמיתי.

רכב ישראלי - כחול לבן, כזה שמעולם לא עזב את גבולות הארץ (מישהו אמר טיול סוסיתות לחול?), גאווה ישראלית.

אז נכון, הרכב אינו פאר היצירה, אז נכון, הרכב אינו הכי סקסי בעולם, אבל הוא שלנו, והחל מתאמול - אחד מהם גם שלי!

לפני מספר חודשים, פניתי לרענן. אמרתי לו שאני מחפש כרמל דוכס.

הזמן חלף עבר לו, והנה, בזמן האירוע בנוקיה של המכוניות הישראליות אני מקבל ממנו טלפון האומר "מצאתי לך כרמל". התרגשות אחזה בי.

מייד הוחלפו פרטים, והורם טלפון לאותו בחור שסיפר לו שיש כרמל למכירה.

מסתבר שהכרמל הזאת הגיעה למגרש מכוניות קטן, אי שם בצפון הרחוק, לפני כעשרים שנה, בעל המגרש רוצה לפנות קצת את השטח שלו, וכאן אני נכנס לתמונה...

הרכב עדיין רשום על שם הבעלים אשר הכניס אותו למוסך, יש רשיון רכב באחד התיקים, ואפשר לצאת לדרך.

כמו בסיפורים, ע"מ לבנות מתח, וע"מ שהסוף יהיה יותר מתוק, בעל המגרש יצא למילואים... אין עם מי לדבר, אין איך להגיע לרשיון הרכב או לרכב עצמו.

אין ברירה.... חיכיתי....

לאחר חזרתו של בעל המגרש מהמילואים, אותר רישיון הרכב, נשלח אליי בפקס, ונעשה מאמץ לאתר את הבעלים הרשומים ברשיון, כאשר היה חשש כי הוא כבר אינו בין החיים, אחרי הכל, חלפו עברו להם עשרים שנה מאז שהרכב נעמד.

חיפוש אחר הבעלים ב- 144 מעלה חרס. אין שם כזה. בכלל. בשומקום בארץ. כלום....

באמצעים מעט יותר מתקדמים, אותר בעל הרכב, כאשר שם המשפחה ברשיון הרכב שונה באות (סביר טעות סופר) מהשם בו מתקרא האיש - יצחק.

מכאן כבר היה יותר פשוט לאתר את מספר הטלפון שלו.

התקשרתי.

עונה לי גברת. אני מבקש לדבר עם יצחק, והיא שואלת אותי מי אני ומה אני רוצה.

עניתי לה שאני מתקשר בקשר לסוסיתא שהיתה לו פעם.

- "מה פתאום? מעולם לא היתה לו סוסיתא"

- "את בטוחה? גם לא לפני עשרים שנה או אולי אפילו יותר?"

- "בטוחה", עונה לי האישה.

- "היה לכם פעם אוטו בצבע ירוק?" הקשיתי

- "כן, היה לבעלי אוטו ירוק פעם, אבל מה זה קשור לאוטו שאתה מדבר עליו?"

הסברתי לה שהאוטו הירוק הוא הוא למעשה הסוסיתא, אבל אז היא אומרת לי שיצחק הוא בכלל לא בעלה, ושיש לי טעות ושלא יכול להיות שאני מדבר על אוטו ירוק שהיה להם פעם.

המשכתי להתעקש, ושאלתי אותה "אבל זה הבית של יצחק, נכון?"

ואז היא אמרה לי "יודע מה? אני לא מבינה בזה כל כך, אתן לך את בעלי"

- בעלך זה יצחק?" שאלתי

- "לא, בעלי זה ברוך" היתה התשובה.

כאשר דיברתי איתו, שאלתי אותו אם היתה לו פעם סוסיתא, והוא מייד נמס...

הוא תיאר את הסוסיתא, הפליג בשבחיה, סיפר שכל מה שהיא היתה צריכה זה רק למלא דלק ולנסוע, סיפר לי שהוא היה איתה בכל רחבי הארץ - שיחה ארוכה ומהנה עד מאוד, עם איש מבוגר ונעים.

אמרתי לו שהיום הסוסיתא הזאת נמצאת באיזה מגרש מכוניות ושאני רוצה לשפץ אותה, והוא אמר שהוא בכלל לא מאמין לזה, כי לפני איזה עשרים שנה הוא נתן אותה לאח של שכנה שלו שהיה גרריסט, והוא לא מאמין שהיא עדיין קיימת.

כאשר ניסיתי להתקדם לשלב בו הבעלות עוברת אליי, הוא סיפר לי שלבן שלו קוראים יצחק, אבל הוא בכלל לא מבין ולא יודע איך האוטו רשום על שמו, אבל בכל מקרה, ממש לא אכפת להעביר את האוטו על שמי, כך שאוכל לשפץ אותו.

קיבלתי ממנו את מספר הטלפון של הבן, שגם הוא איש נעים הליכות, דיברנו, ומכאן הדברים היו פשוטים.

אתמול בבוקר, נפגשתי עם יצחק, עשינו העברת בעלות, ומשם המשכתי אל מגרש המכוניות ע"מ לראות את כרמל שלי בפעם הראשונה.

זהו.... חפרתי מספיק.... מכאן אתן לתמונות לדבר...

1026154_10151658410874522_553838866_o.jpg

966269_10151658414159522_203683718_o.jpg

1002235_10151658418684522_456624800_n.jpg

1002071_10151658422689522_1735297171_n.jpg

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במגרש עצמו, היהלום הלא מלוטש שלי חנה בינות גרוטאות מגרוטאות שונות, כאלו שהיה צריך להזיז אותם באמצעות מלגזה ימינה ושמאלה, ע"מ שאפשר יהיה להגיע אל הרכב....

כאשר הגעתי אל הרכב גילית ש"המפתחות בפנים". פשוט להניע ולנסוע (כן, בטח).

אחד הגלגלים היה תפוס, ונעשו מאמצים מרובים ע"מ להזיז את כרמל אל עבר היציאה מהמגרש, דבר שלא צלח בידינו, כך שלבסוף השתמשנו במלגזה גם ע"מ למשוך את הרכב החוצה.

לא אהבתי את הרעיון, אבל זה מה יש... מכאן היא תזכה ליחס הרבה יותר טוב.

מכסה המנוע לא נפתח ממש, והתמונות של המנוע אשר ניתן לראות כאן אלו תמונות אשר צולמו כאשר הכנסתי את הפלא' בפתח הצר שישנו כיום.

היות ומגרש המכוניות נמצא בעכו, ואני גר בירושלים, צריך לאחד ביננו... האיחוד, באמצעות גרר עשוי לעלות אלפי שקלים, אך לא חברי פיברקלאב ישאירו חבר במצוקה ועם הוצאה כספית כה גדולה, ולו רק למטרת איחוד.

מיד מצאו לי עוד שותף להובלה מעכו דרומה, בשלב הראשוני עד לחדרה, אל מחסן החלקים של פיברקלאב, בעלות סבירה של 800 ש"ח לשתי המכוניות גם יחד, גם אם זה אומר שהרכב יישאר במגרש בעכו יומיים שלושה נוספים.

כאשר כרמל שלי תגיע לחדרה, סביר להניח כי ייעשה לה שם יישור קו (אני אסע לשם ע"מ לעשותו) ואז נראה איך נמשיך להתגלגל משם, אך עוד חזון למועד.

430065_10151658416539522_365526762_n (1).jpg

998267_10151658418304522_2011958367_n.jpg

996713_10151658417774522_628956664_n.jpg

1014257_10151658419499522_1136362209_n.jpg

1017273_10151658419124522_1833998487_n.jpg

פורסם
יוני בהצלחה בשיפוץ אני יודע שכרמלה עברה לבית חם.תהנה מכל רגע.והכי חשוב הרבה תמונות.

תודה רבה, רק תיקון קטן...

כרמל... במילרע, לא כמו איך שקראו לרכב עת נסעו כמוהו רבים בכבישי ארצנו...

הושמטה האות הא..

=]

פורסם

יוני מזל טוב.

אני יודע כמה חיפשת. טוב שהצליח וגם כל הכבוד לפיברקלאב.

מקווה שלא מפריע לך שהיא לא היגיעה מארגז חול......

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

מזל טוב תתחדש נראה כמו בסיס מצויין!

רואים את החיבור שהיה בין הבעלים הקודמים לאוטו, עם כל הנגיעות האישיות הקטנות בלוח המחוונים ובדש-בורד... מישהו שאהב את האוטו והשתמש בו תכופות... ללא ספק, הגיע לידיים טובות :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

תתחדש ותהנה מהשיפוץ,אני בטוח שהיא הגיעה לידיים טובות שיחזירו אותה לימי הזוהר שלה.

דרך אגב בתמונות רואים עוד רכבים ישנים/אספנות (רנו 5 וכו׳) של מי הרכבים הללו ואיזה עוד רכבים יש שם? 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
תתחדש ותהנה מהשיפוץ,אני בטוח שהיא הגיעה לידיים טובות שיחזירו אותה לימי הזוהר שלה.

דרך אגב בתמונות רואים עוד רכבים ישנים/אספנות (רנו 5 וכו׳) של מי הרכבים הללו ואיזה עוד רכבים יש שם?

במגרש ישנם עוד רכבים ישנים, מקבץ מעניין בהחלט, אפילו צילמתי חלק מהם (ברשות, כמובן).

אנסה למחוק מספרי רישוי (אני ממש חלש בטכנולוגיה הזאת), ואעלה.

בין היתר יש שם קורטינה, רנו 5, שלושה רנו 6, טנדר בריסקה, טנדר ויליס, שני ג'יפים 42, אוטובוס מדגם לא מזוהה, ואולי עוד רכב אחד או שניים.

כאשר שאלתי את בעל המגרש אם יש משהו למכירה, הוא אמר שלא, באופן חד משמעי - חלק מכורים וחלק פשוט לא למכירה, רכבים משפחתיים בעלי ערך רגשי, אם כי הם עומדים מוזנחים תחת כיפת השמיים, וחבל שכך.

יחד עם זאת, הצלחתי להוציא ממנו אמירה (שאני לא יודע אם היא אמיתית או לא), שבמידה ויהיה משהו רלוונטי, הוא יעדכן אותי (אבל אני חושב שבכלל אין לו את מספר הטלפון שלי...).

נגמור דבר דבר...

אני מניח שעוד אדבר איתו בעתיד.

• תוכן חדש...