Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תקשיב אני סטודנט שנה שלישית, שבוע הבא ניכנס לתקופת מבחנים .

לרוב אני מבקש סיכומים מסטודנטים קבועים, יותר נכון מסוטדנטיות קבועות, אין מה לעשות לפי מה ששמתי לב עוד בימי הבית ספר, נשים יותר מסודרות ומאורגנות מגברים, הכתב שלהם יותר קריא והחומר מסודר טיפ טופ כאילו קנית ספר בקרביץ.

לא היה ולא נברא שסטודנט/סטודנטית אמרו לסטודנט אחר "לא" אתה לא מקבל את הסיכומים שלי.

חוץ מיזה מספיק שסטודנט אחד מצלם את החומר וזה כבר עובר בשרשרת במייל או בכל דרך אחרת.

דרך אגב יד לוחצת יד, כמעט כל הסטודנטים עם הזמן קיבלו ממני משהו בתמורה (לא כסף) לדוגמא, מי שגר בכיוון הנסיעה שלי הייתי לוקח אותו טרמפ וכל מיני דברים הדדיים כאלה.

בכל מקרה "תרבות הצילומים" במכללה שאני לומד היא חברתית מאד :-D

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

לא היה לי כלכך כוח לעבור על כל השרשור

לנושא:

אני כן הייתי נותן לצלם מה אכפת לי אם אני גם ככה כותב?

למה לא לעזור אם אני יכול

לי אין בעיה אם מישהו לוקח ממני לצלם.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

משהו קטן, הביטוי הוא "יד רוחצת יד", סתם צרם לי בעין.

לפעמים אני חושב שהקפיטליזם והאינדבידואליזם העבירה אותנו על דעתינו, לא כל רווח של אדם אחד הוא הפסד של אדם שני.

פורסם

אני לא חושב שכדאי לדרוש תשלום. מתישהו ימצאו מישהו אחר שמוכן לתת בלי לצלם ואז אתה תהיה זה "שביקש כסף". גם לא ידוע לי על סטודנטים שביקשו כסף עבור צילום הסיכומים שלהם. אצלנו, מי שיש לו כתב יפה נותן למי שמבקש - כמובן, בתנאי והוא ישמור על הדפים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זה כמו שיתוף קבצים, לא כולם מעלים בביטורנט ועדיין כולם מבסוטים עליו.

אני לא מכיר את הקטע של מכירת סיכומים, אבל כן, היו אצלנו סיכומים מאוניברסיטאות אחרות ואין בעיה עם זה.

לא מדובר פה בכסף, כולה סיכומים ורפרנסים (שהרוב ממוחזרים משנים קודמות), והופכים להיות נגישים לכולם.

אני מדבר מניסיון, כי ככה זה עבד בלימודים שלי וככה זה עובד גם אצל חברים.

פורסם
אז למה אתה כותב פה?

כי אני מקבל על זה כסף.

למה, אתה לא? :rolleyes:

משהו קטן, הביטוי הוא "יד רוחצת יד".

אכן כך, והמשכו: "ושתי ידיים רוחצות את הפנים" - כלומר עושות משהו גדול יותר.

בפורום הקונספט הזה עובד, בעולם האמיתי לא תמיד.

פורסם

אני גם סטודנט שנה שלישית,

אני מסכים עם דבר אחד שאמרו כבר : רוצה תתן, לא רוצה אל תתן אבל בטוח על תבקש תמורה על זה,

מתישהו תצטרך בחזרה את הטובה הזו ואתה בטוח תקבל אותה מהם.

ובנימה יותר אישית

אצלנו יש סוג של מרתון בתקופת מבחנים ממש לפני כל בחינה,

זה עולה כסף נוסף כי זה לא חובה וזה עם מתרגל בכיר.

יש כאלה שמבקשים ממני לצלם את המרתון למרות ששילמתי כמעט 200 ש"ח עבורו והם לא שילמו,

לי אישית זה לא מזיז בכלל כי בסופו של דבר זה משהו שעוזר לי ואם זה יכול לעזור לעוד מישהו מה טוב.

סתם מתוך סקרנות למה זה מציק לך בכלל...?

אם לא נח לך לדבר עם מישהו שאתה לא מכיר כמה שעות ביום אז אל תדבר איתם.

אם לא נח לך שחברים שלך שולחים את הסיכומים הלאה אז תדבר איתם.

ועוד דבר קטן שגם אמרו פה, דרופבוקס זה אחד הדברים היותר נחוצים שיש לסטודנטים זה פשוט מעולה תשתמשו בזה.

404

פורסם

אני אגיד לך משהו. כתלמיד בתיכון וכסטודנט באוניברסיטה בתואר ראשון ועכשיו בשני, אף פעם לא הפריע לי שמישהו יצלם ממני. להפך אני נותן בכיף. גם שאר חבריי שמסכמים במחשב, ולך תשווה בין סיכום ידני לממוחשב (ממוחשב הרבה יותר קשה) , היו מחלקים את זה באימיילים לכולם או אפילו העלו למייל כיתתי רק בשביל לעזור לכולם.

אך לתפוס אותי 3 שעות בטלפון, זה לא מקובל עליי. מספיק לתת חומר , שישברו את הראש לבד!

(טיפ: תכבה את הטלפון יום לפני הבחינה)

בהצלחה במבחנים :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
"למרוח" זו אף פעם לא עצה טובה, אין שום בושה בלהגיד לא.

אם הסיכומים שלו באמת טובים כפי שהוא מעיד, זה רק עניין של זמן עד שמישהו יתחיל לסחור בהם.

קניין רוחני זה לא רק מושג אמורפי מעולם העסקים, זה מתחיל בדברים קטנים כאלו.

הראייה שלך צרה בנושא , קודם כל - אם סטודנט ממש ממש רוצה , והוא מנודה , באגודת הסטודנטים מוכרים אחלה מחברות שבעולם תמורת 25 שקלים ויש שם סיכומים נפלאים.

שנית , אם אתה חושב שהיום בשנת 2013 , בעידן הגוגל,הדרופבוקס,הוואטסטפ,וכו', סטודנט יסכים לשלם כסף עבור סיכום שמישהו אחר כותב , אתה טועה ובגדול , יותר מזה , אם הבחור יבקש כסף עבור סיכום שלו , בוא נגיד שאת דרכו הסוציאלית במכללה הוא דיי סיים , הוא תמיד יהיה זה "שביקשתי ממנו והוא רצה כסף עבור סיכום - עאלקקקקקק" , לא כל סטודנט הוא סוחר ממולח , וכמו שסטודנט אחד לא יקנה ממנו את הסיכום , הוא בוודאי ובוודאי לא ימכור אותו לאף אחד. מה גם שחיפוש קצר בגוגל יעלה לך עשרות סיכומים בכל נשוא שתבחר. יוטיוב וכו'. (אני מניח שאתה מכיר את כל זה אם אני לא טועה יש לך תואר).

שוב אני לא מבין למה אכפת לך מ"קניין רוחני" , כמו שאמרו פה , עדיף שיפתחו קבוצה בוואטסטפ , דרופבוקס , וכולם יעלו חומר , כמו שהוא כותב יפה ככה אנשים אחרים מחזיקים נכסים שהוא לא מכיר. (עבודות הגשה להשוואה , חלוקת פתרונות לעבודות בית , סיכומים , קישורים , הודעות ועדכונים לגבי הלימודים וכו'.) עדיף שימנף את זה לטובתו , במקום שיבקש כסף הוא יהיה זה ש"וואלה אחי הוא תמיד עוזר לי אז עכשיו הוא ביקש עזרה ואני אשלח לו את כל החומר שיש לי".

באמת , הוא סטודנט לא מייסד WAZE.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
הראייה שלך צרה בנושא

כנראה שאני מזדקן, בנעוריי לא היה וואצעפ או פעייסבוך.

חופש המידע הזה נשמע הגיוני, רק לא תיארתי לעצמי שאנשים אשכרה

חולקים דברים שכתבו סתם ככה. כנראה שיש עוד סיכוי למין האנושי...

פורסם

את כל התואר הפרה קליני שלי למדתי מסיכומים של בחורה בשם רגינה - מסכמת אגדית שלמדה שנתיים מעלי. בטקס חלוקת התארים הנציג שנאם מטעם הסטודנטים לרפואה הודה לרגינה בנאום שלו. מעבר לכך אותה רגינה לא קיבלה אגורה וגם לא ביקשה אגורה, וממילא בביה'ס לרפואה בת"א היינו מעלים כל סיכום אפשרי לשרתים של האוניברסיטה.

סתם נוסטלגיה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אותי בטירונות חינכו תמיד לעזור לחבר'ה המתקשים.

אם היה מסע או קאדר, האדם הראשון שסיים את המטלה היה נענש אם במקביל לסיום שלו את הקאדר היה חייל אחר שהתקשה מאוד ואף אחד לא נחלץ לעזרתו.

תמיד לפני קו הסיום הסתכלנו אחורה, וזה נשאר איתי גם באזרחות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלנו יש כמה כלבות שאפתניות שמסכמות ביחד כל הרצאה אבל מקפידות לא לתת לאף אחד, חוץ מלמעגל החברות שלהן. אם מתברר להן שמישהו מחוץ למעגל השיג סיכומים שלהן דרך צד שלישי מתחילות צעקות :wink:

אבל זאת לא התמונה, רוב הסטודנטים משתפים כל חומר שיש להם בדרופ-בוקס ובקבוצת פייסבוק של הלימודים. אני כמובן ביניהם.

לדעתי למכור סיכומים לחברים זה יותר מגעיל מלסרב לתת. יש (אצלנו לפחות) אגודת סטודנטים שמשלמת על סיכומים טובים ומדפיסה מהם חוברות שנמכרות בבית הסטודנט. אם הייתי רוצה לשלם על חומר הייתי ניגש לשם, מה אני צריך לשלם לך?

...ואז בא מישהו ומצלם את הכל מבלי שייצא לי מזה כלום...

לא חושב שזה נכון להסתכל ככה על הדברים. לא תמיד כשעוזרים למישהו יוצא לך מזה משהו.

עוזרים בשביל לעזור, לא בשביל לקבל תמורה. לא רוצה לעזור? זכותך. קח בחשבון שאם טעית באחד הסיכומים שלך, אף אחד שלמד מהם לא יבוא אליך בטענות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...