Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 5 שנים רצופות בצה"ל, גם אני השתחררתי. הנושא שהעלתי מאוד מטריד אותי. למה? הינה ההסבר:

אני כאמור רציתי להמשיך עוד שנה קבע, קרה מקרה ולא יצא לפועל (סיבות כאלו ואחרות, עיקרן היא בגלל המפקדים שלי שהעדיפו נגד קבע ראשוני צעיר שייכנס במקומי ולא ראשוני אחרי שנתיים, משהו הזוי שכזה).

בכל אופן, גיליתי שמגיע לי פיצויים של המשכורת האחרונה (או ממוצע 3 משכורות אחרונות, לא סגור על זה) כפול מספר השנים שעבדתי בקבע, וזה בתנאי שהייתי בקבע מעל 23 חודשים (והייתי 24).

קיבלתי אישור מאיזה קצין כלשהו במייל (כיתב את המפקד שלי [שיודע דבר או שניים, בכל זאת רס"ן] שהראה לי את המייל) שאחראי על נושא הכספים שיחרורים ופיצויים, והנ"ל ציין ש"אין צורך בהליך פיטורים, הנגד מקבל את הסכום שהוא זכאי לו הן בהליך פיטורים והן בשיחרור מרצון".

שמח ומאושר השתחררתי, בידיעה שאקבל את הכסף ככל הנראה במשכורת הבאה (שזה היום). חשכו עיניי, ואולי אני דיי טמבל, אבל נכנסה רק המשכורת האחרונה של חצי החודש הקודם, בלי שום פיצוי. למה טמבל? כי ככל הנראה או שלא עשיתי משהו נכון או שלא אקבל את הפיצויים יחד עם המשכורת (הגיוני, לא? ).

אז מה בעצם אני מבקש? חקרתי בגוגל, דיברתי עם המפקדים שהיו לי, מבררים לי אבל אני אובד עצות. מישהו מוכן לשפוך אור בנושא? אני הולך לראות את הכסף או לא? גם ככה הצבא הזה זימבר אותי מספיק על שנתיים קבע ברמת פעילות א+ כשהמשכורת שלי הייתה של א בלבד (חישוב גס - 18000 שקל שלא קיבלתי וכנראה לא אקבל, בגלל הגדוד הארור שלי, שזה כבר נושא לדיון אחר).

אודה מאוד מאוד לעוזרים :-):|

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

סכומים כאלה בדרך כלל אינם נכנסים עם המשכורת האחרונה, אלא במועד מאוחר יותר, לאחר שהמערכת מסיימת את עיבוד הנתונים עד יום השחרור.

מכל מקום - אני מניח שיש דרך לפנות למדור התשלומים או איך שהוא קרוי בצה"ל ולברר את הנושא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איפה שירתת? איזה חיל? (מתוך עניין בריא נטו)

בכול מקרה יש מדור תשלומים או משהו דומה, וכמו שנאמר - בדרך כלל זה עובר לחשבון בנק בתאריך מאוחר יותר, 60 יום ניראה לי

פורסם

יש לך קופת גמל עם מרכיב פיצויים? אם כן זה הופקד שם.

תדאג שיהיה לך מכתב שהסכום שוחרר לטובתך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חיל אוויר.

לגבי קופת גמל, כנראה שכן (אני לא בדיוק בקיא בחומר). ומה הכוונה מכתב שהסכום שוחרר בשבילי? שהם לא ייקחו את הכסף לעצמם? :shock:

תודה רבה למגיבים!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בהפקדת כספי פיצויים לקופת גמל או ביטוח מנהלים, עליך לקבל מכתב מהמעסיק עם סיום יחסיכם כי הסכום שוחרר לטובתך. אחרת, לא תוכל למשוך אותו. מדובר בפרוצדורה סטנדארטית.

המכתב מופנה מהם לקופה. דאג לקבל עותק גם אם הם שולחים ישירות לקופה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שים לב שיש לך גם כסף במרכיב בקרן פנסיה שנקרא "הפרשות לפיצויים"

זה נוהל שבמקום לתת לך במכה אחת משכורת ממוצעת כפול מספר השנים, מפרישים לך כל חודש 8.3% מהמשכורת לקרן שאתה יכול למשוך עם הפסקת העסקתך (לא משנה אם התפטרת או פוטרת).

הבעיה היא שהקרן פנסיה של צה"ל היא בעייתית מבחינת הדרישות שלהם לשחרר את הכסף:

אתה צריך למלא טופס שלהם, לצלם ת.ז., ללכת למס הכנסה ולבקש טופס 160 ודו"ח פיצויים למס הכנסה, ולקבל ממופ"ת מכתב על שיחרור כספים.

אחרי כל הסיפור הזה לוקח להם בערך 60 ימי עבודה לשחרר את הכסף.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...