Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני חדש בפורום ואשמח לעזרתכם.

יש לי אופל קורסה B משנת 2000. לפני כחודש החלפתי מעבה למזגן, בגלל דליפה בישן, ומאז המאוורר של המנוע פועל כמעט תמיד באופן מיידי במקסימום (בעיקר בימים חמים), גם כאשר הרכב קר לגמרי. בכל מקרה, גם אם לא הופעל מיידית, הוא יופעל בשלב כלשהו, ולא יפסיק עד קצת אחרי כיבוי המזגן.

לפני החלפת המעבה, המזגן עבד בצורה טובה במשך 7 שנים לפחות (מאז קניתי את הרכב) ומאוורר המנוע היה מופעל במקסימום רק כשהטמפרטורה של המנוע הייתה עוברת סף מסוים.

יש לציין שלרכב יש שני מאווררים, אחד מהם קטן יותר ושקט ופועל מיד כשהמזגן נדלק, והשני הוא המאוורר שאני מדבר עליו.

הדבר הזה מטריד מאוד, בעיקר בגלל הרעש שיוצר המאוורר. במוסך אמרו לי שזה בסדר איך שזה עובד כרגע, למרות שהסברתי להם שזה לא היה ככה קודם.

מה יכול לגרום פתאום לתופעה הזאת שלא הייתה קיימת כלל קודם לכן, ואיך אוכל להסביר למוסך מה עליו לחפש?

תודה.

פורסם

למאוורר מנוע יש בד"כ "מפסק טרמי" שמפעיל אותו כשהמנוע מגיע לטמפ' מסויימת (ייתכן ובאופל הוא עובד "בקפיצות"

בהתאם לטמפ'). יתכן שאצלך פשוט עקפו את המפסק הטרמי וחיברו את המאוורר ישירות למתח שיעבוד קבוע.

פורסם

יכל להיות שמילאו יותר מידי גז , ז"א מילאו לפי שעונים ולא לפי משקל, עודף גז גורם ללחץ גבוה במערכת ולכן הוונטה נכנסת למהירות גבוהה

פורסם

תודה על התגובות המהירות.

syaron24,

המאוורר לא תמיד מתחיל לעבוד מיידית, ולכן זה כנראה לא העניין. הוא מופעל מיידית (לאחר כ-5 שניות בערך) בימים חמים בעיקר, כשהמנוע קר לחלוטין. אבל גם אם הוא לא מופעל מיד, נראה שהוא עובד כמעט רוב הזמן כשהמזגן עובד, וזה משהו שלא ברור לי, כי לפני שהוחלף לי המזגן, הרושם שלי היה שהמאוורר של המנוע היה פועל רק כשהמנוע עבר סף חום מסוים, בלי קשר למזגן.

בכל מקרה בטוח שהוא לא עבד על המקסימום רוב הזמן כמו עכשיו (הייתי שומע, כי המאוורר הזה די מרעיש).

mozman11,

המאוורר לא מופעל רק ע"י חיישני טמפרטורה? למה המאוורר של המנוע צריך לדעת בכלל מה קורה במזגן? אולי אני שוגה לגמרי בהבנה שלי, של איך המנגנון הזה אמור לפעול...

פורסם

לא הבנתי בדיוק את הבעיה שלך? אתה אומר שהמאוורר של הרדיאטור נדלק באופן מיידי לאחר שאתה מניע את האוטו? או רק לאחר שאתה מדליק את המזגן??

ממה שאני יודע, ובהרבה מכוניות זה ככה המאוורר נכנס לפעולה כאשר אתה מדליק את הקירור. מכיוון שהמדחס לוקח כוח מהמנוע וגורם ל"עומס" אז המערכת בנויה בצורה כזו שהיא מפעילה את המאוורר של הרדיאטור כדי לקרר את המנוע.

לגבי עודף גז שמילאו לך במזגן, אני לא בדיוק יודע אם זה קשור או לא, קראתי בעוד מספר מקומות בפורום הזה על כך שאנשים מקשרים בין השתיים, למיטב ידעתי אין קשר ישיר בין המערכות ככה שעודף גז לא אמור להשפיע על פעולת המאוורר, יכול להיות שאני טועה... המאוורר נדלק ע"י היוניט מאוורר, שהוא בעצם חתיכת ברזל (מוליך למחצה) שסוגר מעגל כאשר חום הנוזל קירור מגיע לטמפרטורה מסויימת.

בכל מקרה אם אתה טוען שהמצב לא היה ככה לפני הטיפול במוסך גש לשם ותדרוש הסברים. גם לי קרה לא פעם ולא פעמיים שהמכונאים שעבדו לי על הרכב נראו כאילו הם עושים קומבינות ולא בדיוק יודעים לתת הסברים למה קורה ולמה.

בהצלחה

פורסם

המאוורר מופעל מיידית לאחר הדלקת המזגן (שוב, בערך 5 שניות אחרי). לא הייתי מתלונן בכלל, אם לפני שהחלפתי את המזגן זה גם היה עובד ככה.

לא נראה לי שעשו קומבינות במוסך, כי הם בדר"כ בסדר, וסך הכל החליפו חלק במזגן, אבל אולי הם בטעות הזיזו משהו, או ניתקו משהו, אולי יש טרמוסטט חשוף איפשהו שנוגע בפח של המכונית, לכן בימים חמים הוא נותן התראת שווא שהמערכת חמה. לא יודע...

חוץ מזה יש את המאוורר השני, אז למה שהמאוורר של הרדיאטור של המנוע צריך לפעול בכלל, בייחוד שהמערכת קרה כולה?

פורסם

לא.

כשאני לא מפעיל את המזגן, הכל בסדר והמאורר מופעל רק כשהמנוע עובר טמפרטורה מסויימת (מעל 90 או 100 מעלות, לא זוכר), אבל זה לא קורה הרבה חוץ מבפקקים, או עמידה ברמזור ביום חם.

פורסם
כשאני לא מפעיל את המזגן, הכל בסדר והמאורר מופעל רק כשהמנוע עובר טמפרטורה מסויימת (מעל 90 או 100 מעלות, לא זוכר), אבל זה לא קורה הרבה חוץ מבפקקים, או עמידה ברמזור ביום חם.

זהו מצב תקין.

אני לא יודע איך זה באופל - אך אולי ברכבים אלה מאוורר המנוע מופעל אוטומטית יחד עם מאוורר המזגן.

למרות שעד כמה שאני יודע הם לא תלויים אחד בשני.

סתם שאלה - האם יש מצב שכך זה עבד תמיד, כלומר האם יתכן שבזמן העבודה פורק גם מאוורר המנוע

ולא הוחזר למקום או לא תפוס כמו שצריך במקומו, ואז כל פעם שהוא עובד הוא ממש מרעיש ומציק לך ?

פורסם

בעת הדלקת המגזן המאוורר השני אמור להתחיל לעבוד באופן מיידי, וזה תקין.

יתכן ובעת התקנת המעבה החדש המתקין שם לב לכך שאצלך היה מעקב/תקלה כך שהמאוורר לא היה נדלק במיידי, והוא סידר לך אותו בהתאם...

פורסם
בעת הדלקת המגזן המאוורר השני אמור להתחיל לעבוד באופן מיידי, וזה תקין.

איזה מהם?

מאוורר המזגן אצלו מתחיל לעבוד עם הדלקת המזגן - נכון, זה תקין.

אך האם גם המאוורר מנוע אמור לעבוד עם הפעלת מזגן ?

פורסם
תודה על התגובות המהירות.

syaron24,

המאוורר לא תמיד מתחיל לעבוד מיידית, ולכן זה כנראה לא העניין. הוא מופעל מיידית (לאחר כ-5 שניות בערך) בימים חמים בעיקר, כשהמנוע קר לחלוטין. אבל גם אם הוא לא מופעל מיד, נראה שהוא עובד כמעט רוב הזמן כשהמזגן עובד, וזה משהו שלא ברור לי, כי לפני שהוחלף לי המזגן, הרושם שלי היה שהמאוורר של המנוע היה פועל רק כשהמנוע עבר סף חום מסוים, בלי קשר למזגן.

בכל מקרה בטוח שהוא לא עבד על המקסימום רוב הזמן כמו עכשיו (הייתי שומע, כי המאוורר הזה די מרעיש).

mozman11,

המאוורר לא מופעל רק ע"י חיישני טמפרטורה? למה המאוורר של המנוע צריך לדעת בכלל מה קורה במזגן? אולי אני שוגה לגמרי בהבנה שלי, של איך המנגנון הזה אמור לפעול...

יש ברכב וונטה אחת או שניים?

כעיקרון מאוורר במזגן מיועד להורדת הלחץ במערכת, להפיכת גז בלחץ גבוה לנוזל בלחץ גבוה, לכן מאוד תלוי איזו מערכת קירור משולבת מנוע/מזגן מותקנת באוטו, לדוגמה בגולף 99 יש מכוניות עם מהירות וונטה אחת ומשנת 2000 יש שני מהירויות-גבוה ונמוכה, אם המערכת מגיעה ללחץ גבוה לדוגמא בנסיעה בפקק שאין אוויר זורם על המעבה המערכת תפעול את הוונטות במהירות גבוהה, לאחר הורדת הלחץ תחזור למהירות נמוכה,

אם יהיה עודף גז המערכת תעבוד יותר במהירות גבוה, בגלל זה יש חשיבות למילוי גז נכון, ביצוע וואקום עמוק 20 עד 30 דקות, ומילוי גז לפי משקל

פורסם

תודה לכולכם, אנסה לעשות סדר:

- יש 2 מאווררים, אחד של המזגן, ואחד של המנוע.

- התופעה שאני מדבר עליה רלוונטית רק כאשר המזגן פועל. כשהוא לא פועל הכל כשורה.

- המאוורר של המנוע תמיד היה מרעיש כשהיה עובד במקסימום. העניין שכעת לאחר הטיפול וכשהמזגן פעיל, הוא עובד חלק ניכר מהזמן מה שלא היה קודם, ולכן זה מציק יותר ממקודם.

- המאוורר של המזגן עובד תמיד.

- המאוורר של המנוע לא מופעל אוטומטית במקסימום תמיד כשהמזגן דלוק, אלא בעיקר בימים חמים (שאלו בדר"כ הימים שבהם מדליקים את המזגן). אם אני מפעיל את המזגן ביום קריר (מן הסתם לא קורה, אבל ניסיתי) המאוורר של המנוע לא מופעל אוטומטית (אולי בהמשך הנסיעה).

הדבר מעיד על כך שיש חיווי אחר כלשהו (ולא חיבור קבוע) שאומר למאוורר של המנוע - עכשיו תפעל, למרות שטמפ' המנוע עדיין קרה (אולי חיווי של לחץ הגז כפי שציין MOZMAN11).

- האם יש לי אפשרות לדעת היכן נמצאים התרמוסטט וחיישן הלחץ שבמזגן (או במעבה שלו)? אם התרמוסטט חיצוני, אולי הוא חשוף מידי, או ממוקם קרוב מידי לפח המכונית, ולכן גורם להפעלת מאוורר המנוע בימים חמים? האם יש חיבור ישיר בין החיישנים לבין המאוורר, או שהכל עובר דרך מחשב הרכב?

• תוכן חדש...