Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
igalr - מה שאתה כותב לא רלוונטי. כאן מדברים על הגרסה עם מנוע 1.5 וגיר אוטומטי של 4 הילוכים.

כפי שכתבתי יש לנו בחברה את שני הדגמים

ומה שכתבתי נכון לגבי שניהם

אגב דגם ה 1.5 מרגיש יותר זריז מה 1.8 למרות שבפועל זה לא כך , וזאת בגלל אופי הגיר הרציף שמתנהג שונה מהגיר האוטו הסטנדרטי של 1.5

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשנתונים אלה, שתיהן לא מוצלחות במיוחד - קרוז מבחינת תפקוד גיר ואמינות, ולאנסר מבחינת בטיחות, ביצועים חלשים, וצריכת דלק. אבל חשוב לציין שבקרוז לא היו בעיות חמורות, ורובן טופלו בריקולים של החברה. לדעתי האישית, קרוז עדיין עדיפה מבחינת אבזור, נוחות, ובטיחות.

פורסם
בשנתונים אלה, שתיהן לא מוצלחות במיוחד - קרוז מבחינת תפקוד גיר ואמינות, ולאנסר מבחינת בטיחות, ביצועים חלשים, וצריכת דלק. אבל חשוב לציין שבקרוז לא היו בעיות חמורות, ורובן טופלו בריקולים של החברה. לדעתי האישית, קרוז עדיין עדיפה מבחינת אבזור, נוחות, ובטיחות.

מבחינת בטיחות - גם הלאנסר וגם הקרוז קיבלו חמישה כוכבים במבחני הריסוק והבטיחות האירפואיים.

פורסם

שים לב על איזה דגם של הלנסר דנים פה. אתה מדבר על הדור הקודם (קוד יצרן JT) והדיון פה עוסק בדור הנוכחי (קוד יצרן GS). הדור הנוכחי שווק בשנים בהם אנו דנים עם מנועי 1.5 ו- 1.8 וצריכת הדלק שלו היתה טובה מהממוצע בקטגוריה והבטיחות היתה הרבה מעל (בקרת יציבות כסטנדרט, 7 כריות אויר, צמיגים רחבים).

הלנסר אמנם די פשוטה בעיצוב הפנימי (יש שיגידו "נקיה"), אבל הכל עמיד ולא מתקלף והאבזור טוב מאוד.

לפותח השרשור, אם אתה מחפש רכב מהשוק הפרטי לך על ה- 1.8 שלא יקרה בהרבה ומאובזרת היטב. מסוג הליסינג יהיה לך קשה למצוא 1.8 כך שאתה די מוגבל ל- 1.5.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מבחינת בטיחות - גם הלאנסר וגם הקרוז קיבלו חמישה כוכבים במבחני הריסוק והבטיחות האירפואיים.

קרוז קיבל ציון גבוהה יותר (96 מול 80 של לאנסר). בשנתון שאנחנו מדברים עליו, לא היו ללאנסר 7 כריות אוויר. :-(

פורסם
קרוז קיבל ציון גבוהה יותר (96 מול 80 של לאנסר). בשנתון שאנחנו מדברים עליו, לא היו ללאנסר 7 כריות אוויר. :-(

עכשיו אני בטוח שאתה טועה.

בשנים 2008-2010 שווקו גם הדור הקודם וגם הנוכחי.

הדור הקודם היה עם מנוע 1.6 והדור הנוכחי הושק ב-2008 עם מנוע 1.8 בלבד וב-2009 התווסף מנוע 1.5 (שהוחלף ב- 2012 במנוע 1.6). הדור הנוכחי שווק מההתחלה עם 7 כריות אויר בכל רמות הגימור והמנועים, סמוך עלי.

הדיון פה עוסק בלנסר מהדור הנוכחי בשנתונים 2009-2010 עם מנועי 1.5 או 1.8.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לשניהם יש 5 כוכבים. אם אתה הולך על אחוזים, אני יכול לשלוח לך חישוב של הסיכוי באחוזים שתתנגש בעץ/במעקה בטיחות/יפגע בך ברק...

וכמו ש CASPER כתב, ב 2010 יש ללאנסר 7 כריות אוויר, ומנסיון צריכת דלק משולבת של 1-12.

היתרון היחיד של הקרוז היא שתהיה יותר "מפנקת" מבפנים ואולי קצת יותר מהנה לנהיגה.

פורסם

הלאנסר אמנם לוקה בחוסר אבזור, אך לא משהו דראסטי, יש מחשב דרך נחמד, 4 חלונות חשמל, מראות חשמליות, כניסת AUX (שתי כניסות RCA - לא משהו מקובל במכוניות), שליטה על הסטריאו מההגה וזהו פחות או יותר, לגבי עצלותו של המנוע: זהו מנוע 1500 עם הספק סביר - 109 כ"ס - נחות לעומת המתחרות גם בנפח וגם בהספק, אך יותר חסכוני מהן. לא מכונית לתאוצות, אך עושה את העבודה.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם

במשך 7 חודשים אני נוהג ברכב שכור (חברה) וכל פעם שהחלפתי רכב התחננתי שלא לקבל קרוז.

צריכת דלק מטורפת, הדלק נגמר באזור ה400 ק״מ וקצת, למרות שיש לרכב 6 הילוכים.

הרכב כבד מאוד, מאוד.

רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות ולמרות זאת הצריכה מטורפת.

מסך הרדיו נמצא במיקום גרוע, קצת שמש ולא רואים כלום,

תא מטען קטן ופתח טעינה צר.

ודבר מוזר שקרה לי רק ברכב הזה: כל מי שנסע איתי הרגיש בחילה ( ילדים אפילו הקיאו) . בהתחלה חשבתי שזה בגללי אבל ברכבים אחרים זה לא קרה.

וזה למרות שאני מעריץ מושבע של שברולטים ( תוצרת usa)

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

לקרוז גיר 6 הילוכים אוטומטי לעומת גיר 4 הילוכים בלנסר (1.5).

זה יתרון גדול מאד של הקרוז וכפועל יוצא מכך בהשוואה הזו ספיציפית אני הייתי פוסל את הלנסר על הסף רק מסיבה זו (ולצורך הענין כל רכב אחר במחיר דומה בעל גיר 4 הילוכים בלבד).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

זה יתרון גדול מאד של הקרוז וכפועל יוצא מכך בהשוואה הזו ספיציפית אני הייתי פוסל את הלנסר על הסף רק מסיבה זו (ולצורך הענין כל רכב אחר במחיר דומה בעל גיר 4 הילוכים בלבד).

ואף על פי ולמרות , אין לקרוז שום יתרון. בפורד פוקוס קיבלתי ביצועים , צריכה ונוחות יותר מהקרוז

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
במשך 7 חודשים אני נוהג ברכב שכור (חברה) וכל פעם שהחלפתי רכב התחננתי שלא לקבל קרוז.

צריכת דלק מטורפת, הדלק נגמר באזור ה400 ק״מ וקצת, למרות שיש לרכב 6 הילוכים.

הרכב כבד מאוד, מאוד.

רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות ולמרות זאת הצריכה מטורפת.

מסך הרדיו נמצא במיקום גרוע, קצת שמש ולא רואים כלום,

תא מטען קטן ופתח טעינה צר.

ודבר מוזר שקרה לי רק ברכב הזה: כל מי שנסע איתי הרגיש בחילה ( ילדים אפילו הקיאו) . בהתחלה חשבתי שזה בגללי אבל ברכבים אחרים זה לא קרה.

וזה למרות שאני מעריץ מושבע של שברולטים ( תוצרת usa)

חח, יש כאלה שמזמינים קרוז כרכב חברה בפעם שנייה ברציפות. לגבי צריכת דלק - לא צריך ללחוץ על דוושת גז עד הרצפה כשאין באמת צורך. :wink: כולם יודעים איך אנשים "טסים" ברכבי חברה וקורעים אותם. גם ברור לכולם מה רכב שכור עבר ואיך מטפלים בו. זה סוס עבודה, לא יותר מזה.

פורסם
הי

............................... והיא הייתה הכי נוחה ומהנה לנסיעה (חוץ מצרפתיות),

וגם הנמוע סוחב ועוד איך.

לגבי הקרוז- דווקא הנמוע שלה חזק יחסית והיא מרווחת, אבל .....

מזה הנמוע שאתה מדבר עליו?

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אם מדובר בקרוז המחודשת (מסוף שנת 2010) עם מנוע בעל 124 כ"ס והגיר המעודכן - הייתי בוחר בה. לעומת זאת אם מדובר בקרוז מהדגמים הראשונים עם הגיר הישן ומנוע ה-112 כ"ס, הייתי בוחר בלאנסר מבלי לחשוב פעמיים. מדובר ברכב עצל, מנוע רועש בסל"ד גבוה גיר אוטומטי לא חלק ומסרס את המנוע בצורה יוצאת דופן ובעל מחלות ילדות (רובן נפטרו במסגרת אחריות וריקולים, אבל עדיין לא הייתי נכנס לזה...).

בין הקרוז המחודשת (124 כ"ס) ללאנסר 1.5 הייתי מעדיף את הקרוז. למה? כי היא נוחה יותר, מרווחת יותר, שקטה יותר, מאובזרת יותר, מציעה ביצועים עדיפים (למרות שבמישור הלאנסר תרגיש יותר נמרצת בזכות תגובה מעט יותר חדה ללחיצת הדוושה), היא אמינה לא פחות (טוב נו, אולי קצת פחות) וקל לטפל בה. הלאנסר עצלה מאוד בגרסאות ה1.5 ליטר והגיר בעל 4 יחסי העברה לא תורם בהרבה. האיכות בשתיהן לא בשמיים. הקרוז נראית קצת פחות אוורירית ונקייה מהלאנסר, אך איכות הפלסטיקים שלה עדיפה במעט. בנוסף לדעתי הקרוז נראית ממש טוב מבפנים, למרות מסך מעפן שמאבד מקריאותו כשיש שמש ישירה מבחוץ.

שתיהן מכוניות די טובות. הן אולי לא פסגת הקטגוריה, אבל נותנות תמורה טובה למחיר שלהן. אני ממליץ לך לנהוג בשתיהן ולהחליט מי יותר מדברת אליך.

בהצלחה :-)

פורסם

נהגת פעם בקרוז? למרות שישה הילוכים היא ממש לא מרגישה נמרצת ובפועל אין הרבה הבדל בביצועים בינה לבין הלנסר.

בכלל, קיומם של 6 הילוכים בתיבה אוטומטית לא אומרים בהכרח עדיפות בביצועים. יש לי ניסיון על i30 החדשה עם 135 כ"ס ושישה הילוכים וקשה לי להגיד שזה שילוב מוצלח במיוחד. התיבה מרגישה מאוד "עסוקה" ואולי זה בגלל העדר מומנט בשרני. מתחזקת אצלי ההרגשה שכל עוד מדובר בתיבה פלנטרית כנראה שלמנועי 1.6 מספיקים 5 הילוכים.

• תוכן חדש...