Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורד פיאסטה 97 ידנית, לפני כחודש עשיתי כמה גיחות בתוך העיר ואחרי שכיביתי מנוע וחזרתי אחרי 10 דקות בערך לא הצלחתי להתניע.

מה שקרה זה מאוד פשוט, לסוויץ' יש 3 שלבים, שלב ראשון מדליק את הרדיו וכו', שלב שני את החשמל ברכב ונורת המצבר דולקת, וסוויץ' הבא זה כבר התנעה.

אצלי הוא היה מגיע לסוויץ' השני, ואז הוא פשוט לא היה מתניע.

ואז המפתח היה נתקע ואי אפשר היה אפילו לנסות להתניע, אלא רק להוציא אותו.

הנעתי בדרדור, התניע. (כל זה לפני חודש)

ומאז הבעיה הזאת לא הופיעה אפילו פעם אחת. רק שיום ראשון השבוע זה קרה בפעם הראשונה אבל בפעם השניה התניע.

היום בצהריים באתי לנסוע, ושוב פעם, התקלה הזאת.

למזלי אני גר בירידה ודרדרתי את הרכב והתניע, ומאז מתניע.

הבעיה היא בסטרטר, מן הסתם, המצבר תקין.

אמרו לי בפורום לתת איזה כמה מכות על הסטרטר ואז להתניע, כנראה הפחמים.. אבל אין לי מושג כ"כ איפה הוא נמצא.

אבל אני לא רוצה שזה יקרה שוב, לכן אני רוצה לעלות על הבעיה לפני שאני לוקח בחורה איתי והערב נגמר בזה שהיא דוחפת את הרכב...

מה עושים, והאם זה באמת הסטרטר?

אני חושש שזה מהגשמים, או משהו כזה.

ועוד שאלה.. אני חושב שזה קצת קטנוני אבל שמתי לב עכשיו שלפעמים כשאני נותן גז יש השהייה של חצי שניה עד שהמנוע "מבין" שלחצתי על דוושת הגז.. או שזה באמת בעיה או שסתם שמתי לב לזה רק עכשיו.

ואם כן, מה עושים גם פה?

תודה חברים, חג שמח שיהיה לכולנו

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

פורסם

יש רכבים בהם כדי למנוע מצב שנותנים סטרטר כשהרכב מונע הסוויץ ננעל להתנעה חוזרת. לא הצלחתי להבין מההודעה שלך אם ניסית, לא היה סטרטר ואז הסוויץ נתקע (שזה תקין) או שמהתחלה לא הצלחת לסובב אותו להתנעה. במקרה הראשון אכן הבעיה בסטרטר. במקרה השני הבעיה בסוויץ׳ עצמו.

פורסם

אני אנסה להסביר שוב.

בסוויץ' הרי יש 3 מצבים.

מצב ראשון - אורות ורדיו וכו'

מצב שני - נורת מצבר דולקת.

מצב שלישי (שאני חושב שחוזר להיות מצב שני אחרי שהאוטו מותנע) - התנעה.

מה שקורה אצלי זה שאני מגיע לסוויץ' שני, המשאבת דלק נכנסת לפעולה ואם האוטו חם אז גם הונטה, ואז אני בא לתת את הסיבוב בשביל שהרכב יתניע, הסוויץ' זז ממש קצת קדימה, והוא לא מתניע.

ואם אני עוזב את המפתח, זהו, אני לא יכול להזיז אותו יותר קדימה, אפילו לא קצת, אלא אם אני אוציא אותו ואנסה שוב.

פורסם

בכל מיקרה אני עדיין ממליץ לבדוק את המצבר. הבדיקה נעשית ממש ב 2 דקות ע"י רב מודד. בדר"כ סטרטר שניתקע משמיע מעין "קנאק" וניתפס וזה לא המיקרה המתואר. עוד כיוון ששווה בדיקה זה הסוויץ עצמו.

פורסם
בכל מיקרה אני עדיין ממליץ לבדוק את המצבר. הבדיקה נעשית ממש ב 2 דקות ע"י רב מודד. בדר"כ סטרטר שניתקע משמיע מעין "קנאק" וניתפס וזה לא המיקרה המתואר. עוד כיוון ששווה בדיקה זה הסוויץ עצמו.

יש אולי דרכים לדעת שהבעיה במצבר, לפני שאני בודק ע"י רב מודד?

אין לי הרבה ידע בנושא, אבל אני מכיר את האופי של הרכב עם מצבר חלש, מה שקרה עם מצבר חלש במעמד קניית הרכב (החלפתי לו אז מצבר) זה שאני מתניע, נורת המצבר נהיית חשוכה יותר ושומעים שהמצבר נחנק. פה הבעיה היא שהמפתח לא ממשיך קדימה, אז מה אתה חושב?

פורסם

זה שהנורות בלוח המחוונים מאירות חזק לא אומר שהמצבר תקין. המנורות האלה לא לוקחות כמעט כלום ממנו. לעיתים גם במצבר גמור הפנסים הקידמיים יאירו כמו שצריך. הסטרטר לוקח את מירב המתח בהנעה כך שזה המיבחן האמיתי למצבר. מה שאני מנסה להבין זה שאתה אומר שהמפתח לא ז קדימה מה זאת אומרת? עובר את 2 השלבים שבסוויץ' ואז פשוט ניתקע בלי להמשיך להנעה?

פורסם

אני חושב שהוא מתכוון שהוא מנסה להניע, והמפתח נתקע,

אם אתה מחזיר את המפתח למצב 1 ומנסה שוב הולך ? או שעדיין תקוע ?

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

בדיוק ככה.

אחרי השלב השני אני רוצה לתת את הסוויץ' האחרון ולהתניע, אבל המפתח נתקע, לא נותן.

ואם אני מחזיר, עדיין תקוע, אין מה לעשות כבר חוץ מהניע בדרדור או כל פרוצדורה אחרת שלא כוללת סיבוב מפתח.. (כבלים וכו')

עכשיו, האוטו מניע כמו גדול עכשיו, אבל זאת לא תעודה שמבטיחה לי שזה לא יקרה שוב, כאמור, זה קרה גם לפני חודש.

והתנעתי איזה 6 פעמים מאז היום בבוקר והוא מתניע מעולה, מרגיש כאילו הסטרטר "תקוע" מדי פעם, והתנעה "מנערת" אותו והוא חוזר לעבוד.. בדיוק כמו מצבר גוסס שאחרי נסיעה הוא נטען קצת ואז עובד כמה ימים ואז שוב פעם אותו דבר עד שהוא מת לגמרי.

ואני אבדוק את המצבר בימים הקרובים, כי אין לי רב מדד בסביבתי.

תודה!

פורסם
בדיוק ככה.

אחרי השלב השני אני רוצה לתת את הסוויץ' האחרון ולהתניע, אבל המפתח נתקע, לא נותן.

ואם אני מחזיר, עדיין תקוע, אין מה לעשות כבר חוץ מהניע בדרדור או כל פרוצדורה אחרת שלא כוללת סיבוב מפתח.. (כבלים וכו')

עכשיו, האוטו מניע כמו גדול עכשיו, אבל זאת לא תעודה שמבטיחה לי שזה לא יקרה שוב, כאמור, זה קרה גם לפני חודש.

והתנעתי איזה 6 פעמים מאז היום בבוקר והוא מתניע מעולה, מרגיש כאילו הסטרטר "תקוע" מדי פעם, והתנעה "מנערת" אותו והוא חוזר לעבוד.. בדיוק כמו מצבר גוסס שאחרי נסיעה הוא נטען קצת ואז עובד כמה ימים ואז שוב פעם אותו דבר עד שהוא מת לגמרי.

ואני אבדוק את המצבר בימים הקרובים, כי אין לי רב מדד בסביבתי.

תודה!

עכשיו תיארת את הבעייה טוב יותר. לא רואה שום קשר לסטרטר או למצבר והבעיה ככל הניראה היא בסוויצ' עצמו. שזה קורה בפעם הבאה תנסה לנער מעט את המפתח ותראה אם הוא מיתקדם לשלב ההנעה.

פורסם
עכשיו תיארת את הבעייה טוב יותר. לא רואה שום קשר לסטרטר או למצבר והבעיה ככל הניראה היא בסוויצ' עצמו. שזה קורה בפעם הבאה תנסה לנער מעט את המפתח ותראה אם הוא מיתקדם לשלב ההנעה.

ממ, אפשר לדעת למה אתה שולל את הסטרטר? ועוד משהו, אתה יכול להראות\להסביר לי איפה נמצא הסטרטר בפורד פיאסטה 97?

ועוד משהו, אני חושש שזה בגלל הגשמים.

לא יודע, זה לא קרה עד עכשיו, ואז פתאום אחרי הגשם הזה זה כן. יכול להיות?

פורסם

אני ממליץ לך לפרק את הכבלים מהקטבים של המצבר, לנקות אותם מקורזיה בעזרת מים, סבון וסקוטץ'. אחר כך להרכיב בחזרה ולוודא שהכבלים מהודקים. מומלץ לעשות את הניקיון לכל קוטב בנפרד.

לגבי הסוויץ, במצב השני, הנורות נדלקות ואתה שומע את מערכת הזרקת הדלק בונה לחץ. במצב השלישי שהוא מצב קפיצי, כלומר ברגע שאתה עוזב את המפתח הוא חוזר למצב 2 אם המנוע לא מתניע לך אתה צריך להחזיר את המפתח לשלב 0 ואז לנסות מחדש. ברגע שהמנוע לא מתניע ואתה מחזיר את הסויץ ממצב 3 (מצב התנעה שיש סטארטר) למצב 2 ואז מנסה להתניע שוב פעם (מצב 3) הסטאטר לא יגיב.

לא מצאתי ברשת תמונה טובה למיקום של הסטארטר, אם לא היה היום גשם זלעפות הייתי מצלם בעצמי ומעלה כאן.

אם אתה רוצה יש לי את הספר הטיפולים המלא של הרכב, שלח לי הודעה עם האימייל שלך ואני אשלח לך אותו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ממ, אפשר לדעת למה אתה שולל את הסטרטר? ועוד משהו, אתה יכול להראות\להסביר לי איפה נמצא הסטרטר בפורד פיאסטה 97?

ועוד משהו, אני חושש שזה בגלל הגשמים.

לא יודע, זה לא קרה עד עכשיו, ואז פתאום אחרי הגשם הזה זה כן. יכול להיות?

כאשר סטרטר ניתפס או מצבר לא תקין זהו מצב שבו המפתח כן מגיע למצב שלישי שזהו מצב קפיצי כמו שכבר הוסבר. לפי התיאור שלך המפתח לא מגיע בכלל למצב זה כלומר לא עובר את מצב 2, ופשוט תקוע שם. ואם הוא תקוע במצב 2 אז לא יגיע מתח לסטרטר ואם לא יגיע מתח לסטרטר גם לא יילקח מתח מהמצבר לטובת הסטרטר כך שמלכתחילה לא ניתן להאשים את אחד משניהם. אם היה לך את היידע הבסיסי הייתי אומר לך למשוך מתח ישיר מהמצבר לסטרטר ולראות אם הוא מיסתובב או ע"י רב מודד בודק מתח בסטרטר ברגע ההנעה אך שוב, המצב שאתה מתאר הוא שהסטרטר אפילו לא מקבל את המתח.

• תוכן חדש...